Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo

Hozzászólások

(#22001) DM43 válasza szobipeti199 (#21998) üzenetére


DM43
Topikgazda

Kár ezen gyötrődni, a szabály az szabály. Nem mi találtuk ki, hanem a lapcsalád vezetősége, tulajdonosai. Ha nem tartod be, akkor kockáztatod a kizárásodat.
Kis kereséssel lehet találni olyan fórumokat, ahol ezzel nincs gond ...

(#22002) Somatom válasza szobipeti199 (#21998) üzenetére


Somatom
veterán

Hogy értsd. Az IGO tulaja Magyar-Izraeli cég és árgus szemekkel figyeli a hazai jogsértéseket. A PH felelősei pedig fosnak tőle, mint a pelikán.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22003) szobipeti199 válasza Somatom (#22002) üzenetére


szobipeti199
tag

Somatom: Így már értem, köszi! Bár akkor sem észszerű a képmutatás, másik ezer oldal nem fél csak ők? :F

Pyttawrx, DM43: Azt értem, hogy ez a szabály, meg aszf stb, a miértjét nem értettem, hogy miért kell itt ezzel képmutatóskodni. Mert ahogy írtátok is, ezer másik oldal/fórum van ahol nem foglalkoznak ezzel.

wihar123: Persze, hogy tudtam. Csak nem sejtettem... :K

Na de mind1 is, már értem a szitut, köszi mindenkinek! :R

(#22004) Somatom válasza szobipeti199 (#22003) üzenetére


Somatom
veterán

Azok az oldalak a tevékenységük miatt olyan helyre vannak bejegyezve, ahol az üzemeltetőket jogilag nem lehet utólérni. A PH viszont itthon van bejegyezve, így jogilag számonkérhető.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22005) Pyttawrx válasza szobipeti199 (#22003) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szerintem, ha nem támogatjuk az illegalitást az nem feltétlen baj. :R

(#22006) Somatom válasza Pyttawrx (#22005) üzenetére


Somatom
veterán

Nézőpont kérdése. Volt már illegális a heliocentrikus világkép, amerikában az alkohol, nálunk a megemlékezés október 23. -áról, stb., stb. Egyetlen warez szoftver sincs a telómon, tabomon, de a magánvéleményem az, hogy az NNG minden rosszat megérdemel.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22007) Pyttawrx válasza Somatom (#22006) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Akkor, ha rossz, amit el is hiszek, akkor nem kell használni, van másik. :)

(#22008) wihar123 válasza Pyttawrx (#22007) üzenetére


wihar123
aktív tag

Nincs másik!! Ha lenne JÓ konkurencia, már rég behalt volna! :K

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#22009) Pyttawrx válasza wihar123 (#22008) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Lehet venni garmint, tomtom-ot, mio-t is, vagy online itthon jo a waze pl(személykocsi nyilván). Pl én ha valamit szeretnék használni, mert muszáj vagy kell, úgy gondolom, arra áldozni kell, nem keresgélni az ilyen lehetőségeket. Ugyanis ha valai szídja, és mégis azt akarja használni vsak ingyen, akkor alamiért csak jó neki. :D

(#22010) DM43


DM43
Topikgazda

Kicsit elkanyarodtunk a topic témájától. Kérem, hogy ezt fejezzétek be!

(#22011) Somatom válasza Pyttawrx (#22009) üzenetére


Somatom
veterán

Tizenpár éve cirka 100 rugóba került egy MIO C720, IGO alapú szoftverrel. Sztem ezzel én megfeleltem az "áldozni kell rá" kategóriának Majd egy napon az NNG szerződést bontott a MIO -val, én meg ott maradtam térképfrissítés nélkül.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22012) Pyttawrx válasza Somatom (#22011) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem is céloztam rád. De ahogy kérte a topik gazdája, le is zártam a részemről. :R

(#22013) quailstorm válasza Pyttawrx (#22012) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Állásbörzén beszéltem NNG regionális főnökkel. Nyilván én is tapasztaltam, amit Somatom írt pl., de ennek oka van, azt pedig pénznek hívják.
Végfelhasználói, telós/GPS-es occó navit fejleszteni nem éri meg. Egyrészt mindenki lewarezolja, akkor is, ha amúgy legálisan meg lehet venni és működik is, másrészt iszonyat meló támogatni 3 csillió eszközt.

Szóval a lényeg, az NNG fő ügyfelei az autógyártók, nem Pistike 15 ezer Forintos WayteQ navija.

Ettől függetlenül azért mikor már egységesedett a telefonpiac, csinálhattak volna egy olyasmi appot mint a Sygic volt már 2013-ban. Hogy ezt miért nem lépték meg, azt nem tudom.

Amúgy csak egy PLajos kamera kollekcióért jöttem.

[ Szerkesztve ]

(#22014) Somatom válasza quailstorm (#22013) üzenetére


Somatom
veterán

Ez sántít. Ha nem akartak támogatni kismillió féle készüléket, akkor miért csináltak Androidos appot?
De, ha már csináltak, akkor miért nem javítják a bugokat? Mi a helyzet a térképfrissítésekkel? Hogy lehet az, hogy a warezolók előbb jutnak hozzá, mint azok, akik fizettek a programért?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22015) quailstorm válasza Somatom (#22014) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A warezolók általában egyedi megrendelésekre és beágyazott eszközökre készült appokból gányolják össze azt, amit aztán használnak WinCE-n meg Androidon. Térképet se köti az ő esetükben jogi probléma, meg kiadói és terjesztői sem. Bárhova kikerül egy verzió, van hozzá crackelt app és licensz, az már mehet mindenkinek.

De ezt már ne tőlem kérdezd.

(#22016) LamerGyuri válasza quailstorm (#22015) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Na de ha azok az arcok, akik megcsinálják mindezt, és továbbadják ingyen , akkor azok, akiket ezért fizetnek, miért nem képesek rá?
Meglátásom szerint több ezer vásárlót veszítettek csak ezzel, hogy másfél évig nem frissítették a térképeket a fizetős felhasználóknak, miközben a warez negyedévente frissült.

Tudomásul kéne venni az ilyen leragadt cégeknek, hogy teljesen átalakultak a felhasználói szokások. Ma már szívesen fizetnek a felhasználók, akár többször is, ha "fájdalommentes" az ár, és van mögötte tartalom.
Ha nincs, vagy csak üres ígérgetés van cserébe, pillanatok alatt továbbállnak, plusz szétposztolva a weben a negatív reklámot, ami még kevesebb bevételt jelent. És ez már jócskán nem a warezolók miatt lesz.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#22017) Somatom válasza LamerGyuri (#22016) üzenetére


Somatom
veterán

Én az egész koncepciót nem értem. Nekem munkaeszköz. Jól keresek vele, fizetőképes vagyok és hajlandó lennék áldozni rá. Kollégáimon is látom ezt a hajlandóságot. Többen vettek 100 rugó fölötti TomTomot. Amikor körülnéztem, hogy milyen vasat vegyek, akkor meglepődve láttam, hogy a truck IGO -t harmat gyenge hardverekre portolják, miközben egy Wayteq x985 BT fogyasztói ára 20 ropi. Akkor nem fogok 100 ezerért 64MB RAM -os vasat venni, 480x272 -vel, mert nem fog rajta gördülékenyen futni a navi. Az Androidost meg a bugjai miatt a próbaidőszak végén egyszerűen töröltem. Használhatatlan. Aztán ott vannak a skinek. A Gurjonhoz hasonlóakat a normális cégek nem ellehetetlenítik, hanem alkalmazzák, mert a munkájuk pénzre váltható hozzáadott értékkel bír.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22018) quailstorm válasza LamerGyuri (#22016) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Mert sokkal egyszerűbb nagy megrendelőkkel foglalkozni, mint a sok kicsivel egyesével.

Nekem van egy régi Becker Z100-am. Ingyenes frissítés 1 negyedév járt hozzá, fizetős meg ha jól tudom szintén nem a legfrissebb már, cserébe pokoli drága. iGO 8 alapú izé van rajta, ahol még a fényerő szabályozása is a naviappban fut, WinCE 5.0, de annyira nem reménytelen vas van alatta.

Ez kb. 2-3 év alatt elavult, és minden frissítéshez certifikálni kéne az eszközt, naviextras nem is terjeszti a térképet, lehet menni a Beckerhez, ott az Assistantot telepíteni, Becker fiók, stb. Egyszerűen túl hosszú a közvetítői lánc, és bezárták magukat egy személyre szabott szétbarmolt iGO 8 verzióba. De legalább van benne ruhaméret-átváltó.

Ezzel szemben a valóság az hogy MioPockettel fut rajta az iGO 2.4 és a 2020Q4 térkép is. Pedig ha valami régi így 2021-ben, akkor ez az. De ugye ehhez nincs support. Mondjuk a gyárihoz is csak a support illúziója van meg.

A pár ezer ügyfél az meg nevetséges, azért nem éri meg dolgozni. Ez már baromira egy niche market. Klasszikus GPS-t alig vesznek az emberek, vagy az autóba van építve (na az NNG), vagy telózik. Telón lenne értelme csinálniuk valami olyat, mint Sygic-ék, de szerintem már az se lenne könnyen felfuttatható népszerűségben.

A legegyszerűbb egy autógyártóval biznicelni, mert az fizetni fog, és sok példányt, kiszámíthatóan.

Amúgy igen, pontosan átalakultak a szokások. Google maps, Apple maps, Waze. A maradékot elviszi a Sygic, TomTom Go, esetleg Garmin.
Most akkor ide kéne lerakni valami ütőset, és abból se lenne egyhamar pénz.

[ Szerkesztve ]

(#22019) vlevi válasza quailstorm (#22018) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én megvettem telefonra az iGo Nextgent. Az én igenyeimet kb kielégíti. Sajnos a térképe csak nagyon lassan frissül, évente talán 1, max 2 alkalommal, de navigáció téren szerintem agyonvert a Google, vaze párost.
Azt utálom bennük a legjobban, hogy 1-2 perc várható nyereséget bevisznek amzergebaszta mellékutakra, nem gondolva arra, hogy hogyan fogsz újra vissza keveredni a főútra balra kikanyarodva, egy lámpa nélküli kereszteződésében. Sehogy.
Igo-nak van egy olyan tervezési módja, amit jól követhető-nek hív, ami talán hosszabb, tovább tart, de nem csinál ilyeneket, jóval stressz mentesen vele a navigalas.

(#22020) Somatom válasza quailstorm (#22018) üzenetére


Somatom
veterán

Nem tudom, hogy milyen, nagy megrendelőkre gondolsz. Az utóbbi hat évben három nagy márkát vezettem.
MAN:
Beépített, gyári fejegység, de a navi külön fizetős. Persze, a mi főnökünk nem vette meg. Nem egyautós, Magyar vállalkozóról beszélünk, hanem német cégről.
Volvo:
A 2019 -es vontatóban egy Androidos fejegység van. De, nem AA, hanem egy 2.3 -as alapú (nem elírás), barkács Android, amire utólag semmi sem telepíthető és a gyári appok is elavultak.
DAF:
2018 -as. A gyári fejegység szabvány 2 DIN -es, cserélhető. Persze, a főnök egy közönséges 20 rugós fejegységgel rendelte az autókat.
De, még ha lenne is bennük új IGO, az egyedi POI -k (közértek, cégek, fürdőhelyek, "titkos" alvóhelyek, stb.) hogy kerülnének át egyik autó navijáról, a másikéra? Akkor még a beállításokról nem is beszéltem. Szóval, a navim az én és csak az én munkaeszközöm, amit nem adok ki a kezemből. Ahogy tapasztalom, elég sok kamionos gondolkodik hozzám hasonlóan. A Google Térkép, meg a Waze nem alternatívák, mert egyik sem tudja figyelembe venni a súlyomat és a méreteimet.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22021) vlevi válasza Somatom (#22020) üzenetére


vlevi
nagyúr

"A Google Térkép, meg a Waze nem alternatívák"
Akik szerint mégis igen, azok benne szoktak lenni a híradóban.
"mert egyik sem tudja figyelembe venni a súlyomat és a méreteimet."
Sajnos, átlag autósként azt vettem észre, hogy sok esetben a 2.,3.rendű utakat és a földutakat sem nagyon különböztetik meg. Ezért aztán, ahogy az előbb is írtam, volt már a híradóban olyan, hogy egy forgalmi dugó miatt beterelt mindenkit a szántóföldre, mert ott van egy "út"...
iGo-ban alapesetben ki vannak kapcsolva a földutak, Google, Vaze naviban nincs ilyen opció.

(#22022) quailstorm válasza Somatom (#22020) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Elkezdtem volna sorolni, de itt kb. látsz minden márkát: [link]
Renault és Dacia ami NNG navival gördül ki a gyárból.

MAN, Volvo és DAF valóban nincs közöttük.

Kamionos az egy rétegigény navigáción belül. Nyilván a waze és a google maps nem neked jó, de 2008-ban még az egyszeri autósnak is iGO-t kellett venni, most meg csak mobilnet meg google maps.

Lényegében akinek nem professzionális használatra kell, annak jó vagy ami van a telefonján, vagy ami van az autóban. De külön költeni nem fog rá.

[ Szerkesztve ]

(#22023) Somatom válasza quailstorm (#22022) üzenetére


Somatom
veterán

Azoknak gyártanak, akiknek igazából nincs rá szükségük. Szted azok fognak pénzért frissíteni? Ősszel vettem egy Renault Espace -t, amiben van gyári navi. Azok a térképek voltak benne, amivel 2013 -ban kijött a gyárból az autó. Ebből nem lesz nagy kasza az NNG -nek. Főleg úgy, hogy éves lemaradásban van a térképekkel.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22024) quailstorm válasza Somatom (#22023) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ők már akkor ki lettek fizetve, mikor a Renault-ba be lett szerelve a navi. Pont ez a lényeg. Ilyen formában sokkal több navit el lehet adni mint amennyit az emberek valójában vásárolnának.

(#22025) Somatom válasza quailstorm (#22024) üzenetére


Somatom
veterán

A vége ugyanaz, hiszen ugyanazok az emberek használják. Illetve, nem használják. Az autógyárak pedig a vevőt kell kiszolgálják. Pillanatnyilag a többség le se szarja az IGO -t. Android Auto kell nekik a verdába. Hogy őszinte legyek én sem használom az enyémben a beépített navit. Akkor meg minek fizessenek az autógyártók az NNG -nek?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22026) quailstorm válasza Somatom (#22025) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez már nem a én gondom.

Mindenesetre arra ne számítson senki, hogy az NNG hozzáállásában fordulat következik be.

(#22027) Somatom válasza quailstorm (#22026) üzenetére


Somatom
veterán

Azt pletykálják, hogy nincs náluk kánaán. Leépítések, elégedetlen dolgozók, stb.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22028) quailstorm válasza Somatom (#22027) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nincs náluk ismerősöm. Unokatesóm a felvételi teszten sem ment át, ha jól emlékszem, én meg meg sem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#22029) Somatom válasza quailstorm (#22028) üzenetére


Somatom
veterán

Link
Először kaptak egy kalap pénzt, majd 900 -ról leépítettek, majd utána ez. Nekem nem úgy tűnik, hogy dübörög a bízniszük.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22030) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Egy barátomnak kellene segítsek régi navigációs eszközéről a több éves elmentett adatokat átmenteni egy most vásárlás alatt álló eszközre.

Régi eszközön Primo 9.6.5 verzió futott és újabb verziót már nem támogat a hardver + belső memória elkezdett hibás "szektoros" lenni.

Új eszköz: WayteQ X995 MAX + igo európa térkép megvéve play áruházból
6.0 verziójú android fut a készüléken és 9.35.2.252289 verziós igo települt a play áruházból.

A régi eszközről lementettem minden mappát és gondolom a SAVE mappa az ami a személyes mentéseket tartalmazza.

Az új verziójó igo-ra miképpen lehet átvarázsolni a régi program mentett adatait? Ha egyáltalán rá lehet venni az új verziót, hogy használja...

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#22031) Pyttawrx válasza AtHoS (#22030) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igen a save mappa

(#22032) AtHoS válasza Pyttawrx (#22031) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ahogy nézem más elnevezéseket használ a fájloknál és egy .cks -el hosszabb fájl is van mellette (maga a save mappa is teljesen más rendszerű)

user.upoi vs user_B.upoi

Mentettem egy helyet és úgy látom ugyanazt a formát használja az elemek adataihoz

A régi .upoi-t átnevezve felülírattam a a hely mentéssel létrehozott user_B.upoi fájlt, de igo indítását követően nullázta a user_B.upoi tartalmát az

Android/data/com.nng.igo.primong.igoworld/files/save/profiles/01/users/00/

útvonalon :F

szerk.

Mondjuk a belső memóriába nem fér el a európai navigációs csomag és SD-re elvileg nem lehet semmit átrakni. Ez mekkora egy hülyeség :F

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#22033) wihar123 válasza AtHoS (#22032) üzenetére


wihar123
aktív tag

Sziasztok!
Ez a véleményed; Ez mekkora egy hülyeség, meg fog változni, mihelyt beüzemeled kreativitásod (vagy rákeresel a fórumon, mert van infó róla bőven)...

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#22034) Somatom válasza wihar123 (#22033) üzenetére


Somatom
veterán

Milyen legális megoldásról tudsz? Adoptable storage?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22035) AtHoS válasza wihar123 (#22033) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Sajnos a kreatívkodásom ott leakadt, hogy megkérdeztem barátomtól, mely országokat lehetne lehagyni a térképekből (Albánia, Ciprus, Málta, Írország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Ukrajna, Norvégia, Izland maradtak ki a telepítésből) és így 4,4 GB lett a belső tárhely foglaltsága a használható 4,77GB-ból

Sajnos belső memóriaként beüzemelve az SD-t is kizárólag a 4,77GB-os részre pakol az igo. Természetesen megpróbáltam áthelyezni SD-re, de akkor meg a helyfoglalás a belső tárhelyen ugyanúgy megmaradt viszont az igo eltűnt a telepített alkalmazások listájából, még csak törölni sem tudtam, szóval kellett egy Factory Deafult menüből és újra beüzemeltem az X995 MAX-ot.

A régi .upoi-t pedig sehogy sem tudom használatra bírni, így szerintem marad a 400 elmentett hely GPS koordináta szerinti bepötyögése.....hát tizedikéig kell ezt megoldanom

Ehhez lenne egy kérdésem. Vannak olyan sorok a user.upoi fájlban, melynek a végén is van GPS koordináta. Ez milyen célból van ott ill. hogyan tudom koordináta alapú hely mentésnél felvinni?

példa: a 3-as sor végén lévő koordináták

2|@Favourites|D/93 nagy park||49.839440|12.170270|_GER||_GER|||Windischeschenbach közelében|Névtelen út|||||
3|@Favourites|Nurnberg park/paletta||49.427880|11.101410|_GER||_GER||90461|Nürnberg|Ingolstädter Strasse|27||||11.1013705,49.4288480

read-only mode on the forum

(#22036) Somatom válasza AtHoS (#22035) üzenetére


Somatom
veterán

Tippelek. Sztem lényegtelen. Így nincs is sok értelme, mivel fordítva van. Ha megfordítva rákeresel, akkor kb. 100 méterrel van arrébb, mint az első koordináta. Sztem azt a pozíciót jelöli, ahol az első koordináta mentve lett.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22037) AtHoS válasza Somatom (#22036) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ok, köszi a tippet, neki is állok a pötyögésnek :B

read-only mode on the forum

(#22038) DM43 válasza Somatom (#22034) üzenetére


DM43
Topikgazda

Semmilyenről, mert nincs ilyen :D

(#22039) Somatom válasza DM43 (#22038) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt nem értem. Wayteqéknél az x995 Max nagyjából a csúcsot jelenti akkora tárhellyel, amire még egy EU térképállomány sem megy fel. Ennek így semmi értelme.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22040) DM43 válasza Somatom (#22039) üzenetére


DM43
Topikgazda

Most komolyan: te mindennap bejárod az egész eu-t?

(#22041) zsiga68 válasza DM43 (#22040) üzenetére


zsiga68
senior tag

Ha az EU része lenne a hold akkor sokan azt is feltennék :)

(#22042) Somatom válasza DM43 (#22040) üzenetére


Somatom
veterán

Nem. De, nem is szeretnék naponta térképek telepítésével vacakolni. Egyébként IGO -éknál mi a hivatalos mód? Országonként kell telepíteni, vagy telepítés előtt vmi listában ikszelgetni, hogy mi kell és mi nem? Nekem úgy rémlik, hogy ország, régió, vagy Európa opciók vannak. Az ország és a régió nyilván kevés.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22043) DM43 válasza Somatom (#22042) üzenetére


DM43
Topikgazda

Földrészt lehet megvenni, de azon belül azt az országot teszed fel (vagy veszed le), amelyiket akarod.
Te tudod a legjobban, hogy nem védeni akarom én az NNG-t, de aki munkára használja a programot, az sem úgy dolgozik, hogy az egyik nap Franciaországba megy, a másik nap pedig Oroszországba. Fel lehet tenni az a 4-5 országot, amelyikbe (vagy amelyiken keresztül) jár, oszt jó napot!

(#22044) Somatom válasza DM43 (#22043) üzenetére


Somatom
veterán

Azért egy gyártó csúcskészülékén ne kelljen már a usernek az országokkal sakkoznia! Főleg egy olyan céleszközön, ami helyigényes programok számára készült. 2021 -ben Androidon 8GB belső tárhely?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22045) AtHoS válasza DM43 (#22043) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ez is egy jó ötlet, bár barátom pl. butatelefonnal járkál, azt se tudja mi fán terem az Android.

Azért megmutogatom neki a térképek törlését/felrakását, bár net elérést nem tudom hogyan oldja meg külföldön kamionozás közben, de majd ezt is megkérdem és a wifi kapcsolódást is elmagyarázom hogyan kell megoldania.

szerk.

1...1,5 óra alatt 100 mentett helyet sikerült felpötyögni, de a szemem már gúvad ki a helyéről :DDD
Azért biztos ami ziher alapon excelbe importáltam az upoi-t és kis formázás után kinyomtattam papírra. A sorok végén lévő GPS koordináták valószínű valamilyen korrekciós adatok, mert felgépelésnél volt jó pár cím, aminél a GPS koordinátákhoz tartozó házszámok minimálisan eltérnek az eredetitől (pl. 18-ra dobott a térképen a GPS koordinátákkal, míg az eredeti fájlban pl. 16 a házszám)

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#22046) LamerGyuri válasza Somatom (#22044) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

2016-os modellről beszélünk, ami akkor csúcs volt, és a térképek sem voltak még ekkorák.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#22047) wihar123 válasza Somatom (#22034) üzenetére


wihar123
aktív tag

AtHoS, részben már megoldotta. DM43 és Zsiga68 is megemlítette.
Én már annyiszor olvastam ezt a mondatot; "csak annyi térképet használj, amennyi egy adott útvonalhoz elegendő...", hogy már álmomban is tudom... :K :DD

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#22048) Somatom válasza wihar123 (#22047) üzenetére


Somatom
veterán

De, akik ezt hangoztatják, azok egyrészt nem kamionoznak, másrészt értenek hozzá és 10 perc alatt térképet cserélnek. 15 órás munkanap végén, a bruttó 9 órás pihenőmből épp elég az, hogy a másnapi címeket visszaellenőrizzem és bepötyögjem. Tudod ki csereberéljen térképeket!
Kíváncsi lennék, hogy mit fog majd szólni AtHoS ismerőse, amikor közli vele a metódust.
Azt pedig még meg sem említettük, hogy az IGO mellé esetleg felrakná a Sygic Truckot is.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22049) Somatom válasza LamerGyuri (#22046) üzenetére


Somatom
veterán

Ugyan már! Az 1/8 -as konfig 2016 -ban is nagyon karcsú volt az Androidhoz. 2GB a rendszer, a másik 2 a felhasználói programok és marad 4 minden egyébnek.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#22050) csferke válasza AtHoS (#22037) üzenetére


csferke
senior tag

Ok, köszi a tippet, neki is állok a pötyögésnek
Adjál 1 e-mail címet ahová elküldhetem neked az UPOI Editor programocskát (rar file 748k). Ezzel könnyedén dolgozhatsz pc-n és utána bemásolod az új eszköz megfelelő helyére.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  iGO Primo
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.