- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #87742 üzenetére
Illetve B-tervként mintha már valaki összehúzta volna az utolsó nagyjából még bugmentes Lenovo szoftvereket ezekre a gépekre, ki volt az? Dobjon már be egy linket
Emlékeim szerint Francia91,
talán a cikkében, amit te is ismersz.sztornó, itt: [link] -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #87736 üzenetére
Hány ilyen van?
-
_Lacos_
tag
válasz
FoxiestFox #87728 üzenetére
Tudom, de nekem oda a PM van beállítva, meg így csak egy gombnyomás
-
Csedit
aktív tag
válasz
FoxiestFox #87628 üzenetére
1-1 percre tűnt el nálam is naponta egyszer kétszer. Ez engem már zavart, egy routernek nem így kell működnie.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #87593 üzenetére
DDR3 VRAM létére elég jó teljesítményre képes ez a Quadro 2000M
A HP-t egy AMD FirePro M5950 GPU-val vettem, ezen 1 GB GDDR5-ös VRAM van, csak a második napon meghalt a GPU, mikor picit meghajtottam...
Aztán lett a Quadro 2000M -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #87597 üzenetére
Igen, a K3000M is MXM-es
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #87593 üzenetére
képesek, van ddr5 verziója nyilván drágábban, sőt, k2000 is ddr3 de dupla számolóval
k3000-nél kezdődik az élet, az már 256 bit és ddr5 -
edari
őstag
válasz
FoxiestFox #87573 üzenetére
Ettől azért nem félek.
Egyébként egy t7300-as procrol van szó. -
parkasz
senior tag
válasz
FoxiestFox #87546 üzenetére
Magyarán hagyjam? Mert ha azt tanácsoljátok, részemről, azaz a feleségeméről mindegy. Ha több a szívás vele, kell a csudának.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #87532 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
-
Yoyoyo
tag
válasz
FoxiestFox #87532 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
És pusztán a két gép közötti különbség? Megéri a magasabb árat?Engem is érdekelne, hogy ki az az illető, jöhet szintén privibe.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #87332 üzenetére
Hát egy pár éve nem nagyon tudok olyanról ami mindent belead.
-
magyarzoltan
tag
válasz
FoxiestFox #87249 üzenetére
az as baj, hogy 2 napja ez még negyed ekkora volt, ahol kezdődik ott pont a nagy büdös semmi van alatta - pcmcia foglalat - így kb ahányszor hozzáérek a géphez és megmozdítom tovább reped
márpedig nem igazán asztalon van használva, szóval max 1 hetet adok neki és használhatatlanná törik
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #87221 üzenetére
Nem gondolom, hogy egy workstation owner meggyozheto.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #87221 üzenetére
Én anno a 15,4"-os wide T60p-t hurcoltam kilógós akkuval egyetemre, minden nap... Most meg melóba, meg egyéb helyekre a full fémházas Elitebook 8560W-t hurcolom...
Jelentem, még élek, és nem szakadtam meg -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #87023 üzenetére
Magaslabdat feldobtam latom.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #86994 üzenetére
HTML5 Video Everywhere! extension es problem solved. Mindent villam gyorsan jatszik a P8600, pedig a preferred video quality higher opcion.
-
válasz
FoxiestFox #86996 üzenetére
ha igény van a stabil, akadásmentes videóra, akkor egy kattintás a megfelelő kiegészítőn, és onnantól nincs se flash, se html5, van viszont jól bevált mpc
barátok köztöt kell nézni, az 25i, ami mozgás szempontjából gyakorlatilag megegyezik az 50 kockával
amúgy érdekes kérdés, a mozis hatáshoz még mindig kell a 24 fps, nekem természetellenes a 48/50/60. de közben néha jól is néz ki... nem egyszerű, na.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #86992 üzenetére
Én forced flash-re állítottam még régen. Akkor még a HTML5 zabálta a procit. Később a flash is szarakodott, de hagytam. Egy ideje a flash megint jó, megy a hw-es gyorsítás. Most kíváncsiságból visszaállítottam HTML5-re és chrome-ban is megy rendesen a linkelt video. Flash-el kisebb a processzor terhelés, viszont ott csak 30 fps-t ír. Mondjuk ránézésre nincs különbség. Tényleg tök jó, hogy nem kell emiatt gépet cserélni...
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #86989 üzenetére
a böngészőtől és a telepített kiegészítőktől függ, hogy a youtube flash vagy html5 videót mutat
Van információs link is hozzá, hogy adott böngésző mit támogat
https://www.youtube.com/html5?hl=hu -
xcds
őstag
válasz
HH ez nem flash? Az, amivel nézed.
-
Dhampir
félisten
válasz
A HTML5 tán még jobban terheli a gépet, flashnél be lehet állítani a hardveres gyorsítást.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #86976 üzenetére
Flash-el sem röcög chrome-ban. De honnan látod, hogy ez 60fps? A flash statisztikákban pl 30-at ír.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #86976 üzenetére
Már elpasszoltam a T500-ast, sajna nem érint
Ellenben a Quadro 2000M is röccmentesen viszi -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #86852 üzenetére
Hát, ott is volt GPU elhullás (ha jól emlékszem, itt lett kötelező az ólommentes forrasztás), de elvileg javíthatóbb volt a történet, mint a T61 Nvidia GPU-knál.
Ja, szerintem amúgy a T61 15" pl. érezhetően gyengébb eresztés volt, mind a T60-aknál (mind 14", mind 15" 4:3), mind a T500-nál összeszerelést nézve.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #86835 üzenetére
Nem tudom ki mit csinal a gepekkel, ha az nem otthon van, de en ugy vigyazok ra, hogy elkepzelni sem tudom, a sok szallitastol hogy repedhet meg egy jo taskaban.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #86833 üzenetére
A jack csatlakozóknál nálam is megrepedt a T500-as palmrestje
-
magyarzoltan
tag
válasz
FoxiestFox #86748 üzenetére
azért nem vagyok benne biztos mert a legfrisebb van fent, valamint , youtube, media player, minden megy csak a vlc nem
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #86555 üzenetére
Így van, nekem is megőrzi, oprendszert is raktam újra, maradt. Viszont bios reset - nél elfelejtette, újra kellett állítani PM-ben.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #86555 üzenetére
Nekem ilyet még nem csinált magától. Hónapokon át volt 60-75% közötti beállításon, most feltoltam 75-85%-re és ezután kezdte (kérdés, hogy ez, vagy a szerelés miatti két kivétel triggerelte).
Ha bemegyek a PM-be, akkor minden ugyanúgy áll a Custom beállításokon, de újra le kell okézni, és akkor már tudja megint. -
Gergő_
őstag
válasz
FoxiestFox #86333 üzenetére
Azért itt is folyik néha a s--r, csak itt nincs annyit ellopni mint otthon.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #86285 üzenetére
annyi több évesen elfér, jah
Tin csókoltatom a könyvelőt
cég is vásárolhat magánszemélytől, adásvételi kell hozzá, ennyi, el tudják számolni
nincs áfa? nincs, de nem is pl 100k+27 áfa hanem 100k áfa nélkül, ui. összegben
és ott vannak a használt géppel foglalkozó shopok, pl alfa, 27%-os áfával, nála is van most 7440 de nem fhd, és nála nyilván érthető okokból drágább mintha kéz alól veszel egyet akinek pénz kell hirtelen vagy váltani akar másra
az valami felhősödés lehet, vagy több pixel ki/be égett, valamit csináltszerk: Dhampir
én vagyok a szakszerviz
azt meg ne már, h használtál sokkal rosszabb gépet régen, hát jah, 100k-s acerhez képest még akár jó is lehet, kár h 4x annyiba kerül és bc
egyébként vicc, múltkor megnyomogattam pár kirakott gépet, volt köztük 200k-s vostro - átnevezett inspiron már -, dellek, lenovok, na melyiknek horpadt be legkevésbé középütt a billzete? a 100k-s acernekde meló mert nem haladok
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #86233 üzenetére
Ez nem abc sorrendnek tűnik.
Postodban mi alapján állítottad sorba azokat a szériákat?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #86196 üzenetére
Szerintem csak nem figyelt egy pillanatra hsz.-írás közben, előfordul mindenkivel.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #86092 üzenetére
Lehet, hogy komolyabb asztali vadállat gép esetében jelenthet valamit, de egy laposnál, még ha workstation is
Kíváncsian várom Francia91 kolléga beszámolóját majd az új hűtés és a csodapaszta párossal
(#86093) Tikakukac: Ó, vannak azért elképzeléseim. Tapasztalataim is bőven
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #86020 üzenetére
A Budapest-topikban lassan szállóige a Sanyika megoldja.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
FoxiestFox #86020 üzenetére
De nem mindegyik működik velük ha jól tudom?
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85999 üzenetére
Nem biztos hogy a legszebb, de én pl. vettem pár dodóért szilikon billentyűzet védőt rá.
Így később nem kell takarítani, nem kopnak a gombok, folyadéktól is véd, és a mai napig olyan mintha új lenne. Ha megkopik a szilikon akkor kidobom és jöhet az új.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #85977 üzenetére
Jó az úgy. Nálam még körömkefét, meg egy kis tusfürdőt is kapott a zuhany alatt.
Az egy pohár pezsgőtől összeragadt, majd három évig érlelt billentyűzet újra eredeti pompájában ragyog 100%-os funkcionalitással. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #85973 üzenetére
Csúnya gondosz hárombetűsek.
Majd veszek egy BBB-t, meg egy olcsó TP-t, amin flashelek libreboot BIOS-t. Ez az X200 annyira rendben van (leszámítva a kijelzőt), hogy nem ezt brickelném, ha nem muszáj. Egyébként nem csinálok semmi olyat, csak élvezem a moddolást.
Amit majd venni akarok:
- AFFS kijelző
- US keyboard (NMB)
- új 6, esetleg 9 cellás akku -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #85939 üzenetére
Az ok, de én összekötöttem (fejben) a webcam-al, mármint hogy abba integrálva jön. Külön volna valahol?
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85761 üzenetére
Gondolom eleve az alatt fejlesztették, így működnie kell. Főleg hogy Windows 10 alatt is megy!
Annyi hogy a TVicPortInstall41.exe-t felkell telepíteni, és újraindítás, csak így indul el az fcontrol! -
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #85742 üzenetére
Nem használsz mobilnetet? Nekem az tett be az altatásnak. Többféle USB modem is volt, mindegyikkel gond volt az altatással. Nem aludt el, fekete képernyő, belefagyott és újraindult(mondjuk úgy jó negyed óra után), vagy kinyomtam kézzel, és akkor ugyanúgy szabálytalan leállítás. Elég, ha egyszer bedugom, utána kihúzásnál nem választja le rendesen, és nem lehet altatni.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #85739 üzenetére
Amiota az eszemet tudom, mindig csak altatok, nem volt belole gondom.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #85739 üzenetére
Eddig a t430 nálam jól szolgál, reggel és este altatva viszem.
Korábban engedélyezve volt a 30 napos készenlét nevű dolog, ami tippre azt csinálta, ha hosszabb ideig aludt a gép, akkor felébresztette és hibernálásra váltotta, hogy ne fogyasszon. Azt hittem, hogy felébreszti valami, de aztán meglett, hogy emiatt kapcsolt be pár másodpercre. Inkább kikapcsoltam ezt a funkciót és így már próbálkozik. -
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #85687 üzenetére
768x480, árnyék magas, minden más alacsony/kikapcsolva.
Pályától függően 60-80fps, itt-ott beesik, itt-ott felszalad 100 fölé.
Persze nem ideális, de nem prioritás annyira, hogy asztalit építsek. -
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85673 üzenetére
Az a baj,hogy nem vagyok képbe hogyan keresem mire figyeljek és nincsen-e azért valami rejtet hibája ennek a notebooknak a képernyőn és a hiányzó ó billentyűn kívül?Mert külalakja szép nem kopott a gumitalpai nem lötyög semmi rajta passzentos jár minden ez ami tetszik benne.De hiába teszem töltőre az aksi nem akar töltődni és leellenőrizni sem tudom,hogy milyen állapotban van.Fent már említett a kolléga,hogy neki is van 2 darab és nem tud bele szerezni elfogatható áron képernyőt,pedig szerintem neki nagyobb rutinja lehet thinkpad dologban mint nekem.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85673 üzenetére
A 14.1" WXGA miatt kicsivel nehezebb, annak ellenére hogy a T61-ből is van ilyen méretű. Az a baj álatalában pont a kijelző "fárad" el ezeknél mint hogy a gép.
-
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85669 üzenetére
Egyik ismerős néni akarta kidobatni,mert mit kezdjen így vele.Én meg megtartottam magamnak.
-
qwertly
addikt
válasz
FoxiestFox #85667 üzenetére
Így kaptam,hogy dobjam ki
,de inkább szeretném kipofozni,hogy legyen tartalék gépem.
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #85653 üzenetére
Nem mondhatom hogy panaszom van, leszamitva egy dolgot ami ritkan ugyan de neha szokott jelentkezni, megpedig az, hogy neha a hutoventilator magasabb sebessegen teker mint kellene. A gepet igy is downclockolva hasznalom mert nincs szuksegem nagyobb teljesimenyre ezert max 2,2ghz a CPU orajele, de az esetek nagy reszeben csak 800Mhz unatkozik (lightos netezes, film, 36-40C ) es a fan neha 3600RPM forog ami mar a hallhato kategoria foleg este ha csend van. Eddig ugy oldottam meg, hogy lekapocsltam a gepet es kiszedtem az akut nehany mp-ig., viszont ugyerzem ez nagyon fapados "gyogymod"
Mi lehet a hatranya a BIOS frissitesnek? ami eddig jol mukodott azzal is lehetnek majd gondjaim? megjavul egyik, elszall a masik ? vagy annyira gyakori eset hogy BIOS flash kozben elszall az egesz gep ?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #85619 üzenetére
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85616 üzenetére
Slim sata (ODD) to Sata adapterrel
Vagy eleve Slim Sata (ODD) to USB adapter
-
Chaser
legenda
válasz
usb-dvd kábel jah
-
rgeorge
addikt
válasz
Én kaptam is a caddy-mhez... tehát van.
-
buherka
addikt
válasz
FoxiestFox #85606 üzenetére
Most kamionban vagyok...itt 24V-220V-as 400W-os inverterrel tolom. Lehet hogy ez lehet a gáz?
De kipróbálom otthon is fali dugaszban...
(#85609) Chaser
Oksa...megnézem másik fülessel. Másik tápot nem nagyon tudok kipróbálni sajna, mert ilyen 170W-os dögöt elég nehéz keríteni. Itthon asszony T500-as gépének a 90W-os tápja meg ugye nem nagyon passzol a W520-hoz.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #85517 üzenetére
Amelyik proci vt-d -t is tud a vt-x mellé, azok elvileg képesek lehetnének rá. Csak ezt kellene tudnia kezelni a virtualizációs megoldásnak is. Egyébként a vPro-s prociknak ezt tudnia kell szerintem.
Nem biztos, hogy win alól futtatott linux, hanem alul futó hypervisor és azon a két oprendszer. Ez a legmókásabb, amikor sokmagos gépbe 7 virtuális gép, mindnek dedikált videokártya [link](#85528) HSM
az utángyártott akkumat is felismerte a t61-es power manager. Csak úgy lehetett tölteni, ha töröltem és a windows beépített megoldására hagytam. Brand gépeknél a whitelistek nem csak szopatásból vannak, hanem az FCC miatt. -
válasz
FoxiestFox #85523 üzenetére
Kali linux? Biztos, hogy virtualizálva nem működne a dolog?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #85520 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #85515 üzenetére
Ott biztos bukik a dolog, hogy a T61-en még csak az egyik oldalról volt fogva a szalagkábel mellett a káva, T500/W500 már kétcsavaros.
Lett volna nálam egy felesleges T61p teljes felső rész, de olyan kóklerül bontották ki belőle a panelt típusszám csekkolásért, hogy ment is a kukába, miután kinyertem belőle a kijelzőt...
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #85517 üzenetére
utóbbi biztos nem megoldható
ahhoz kellene biosban egy os select opció...illetve hw-esen épp csinálhatsz egy kapcsolót
esetleg win alatt letiltod, vagy eleve nem raksz fel hozzá drivert -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #85515 üzenetére
sztem nézz rá fru-val képekre
méretben biztos, fedlap is kompatibilis egymással, szóval elvileg igen -
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #85496 üzenetére
-
newmoonlight
senior tag
válasz
FoxiestFox #85421 üzenetére
A 444.hu-n már említettek valami hasonlót. (Mielőtt kitiltottak.) (Pl. ennél a cikknél a "legjobb komment"-rangsorolás, nick: "LámpaVas".) De az a politikai/közéleti megnyilvánulásaimra vonatkozott...
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #85421 üzenetére
biztos nem iszik rendesen
newmoonlight ha anyós akkor ingyenvót'
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #85404 üzenetére
Sajnos a mai laposok zöme gané is. És nem csak a TP. Nem kevés türelem és önfegyelem kellhet egy mai szervizesnek
-
MrRL19
senior tag
válasz
FoxiestFox #85347 üzenetére
Tudom ezért írtam offba hátha vki mond vmit rá
..
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #84921 üzenetére
Nekem van egy IBM PS/2 N51SX alapban win 3.1 van rajt 9,5" VGA 640x480. Bár a kijelző förtelmes. Vagy ez már túl retro?
-
válasz
FoxiestFox #84924 üzenetére
Na, ugy nezem, a 760-as sorozat mar jo lenne hardveresen, de csak 800x600 es fentebbi kijelzokkel latom. Vajon lehet bele hackelni VGA-t?
-
Tubi2
senior tag
válasz
Thinkpad 750? Múltkor láttam Win95 telepítőflopykkal jófogáson.
-
Gondwana
addikt
válasz
Akkor már miért nem egy X31-X32 dokkolóba tolt Ultrabay2000 floppyval? Szerintem nem drágább.
-
válasz
FoxiestFox #84906 üzenetére
Grafitos vazelint kentem rá. Ha azon nem csúszik hidegen akkor semmin. Éppen csak megkentem vele...
De most elbizonytalanítottál. Zsírozás után megforgattam jó volt. Félig összerakva elindítottam a gépet, akkor is jó volt... Pedig akkor is hideg volt. Ez már kb a 4 ilyen zsírozás és csak most van ez a jelenség ezért gondolom, hogy már hulla a venti.
-
FerNandor
őstag
válasz
FoxiestFox #84900 üzenetére
Lefényképeztem múltkor egy kéket.
de én nem igazodok ki rajta.
Köszi. Azt mondod, hogy a t420 jobb? Nem tudom, igaziból szeretem a T61-et, nem tudom, hogy mennyire lehetne frissíteni, gyorsítani. -
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
FoxiestFox #84448 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #84823 üzenetére
Már valóságos "szaGlasznoszty" kezd kialakulni.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #84544 üzenetére
És akkor jön a főpoén: a Tx10 pedig számottevően rosszabbul szól, mint a Tx00.
Véleményem szerint egész jól szól, habár nem zenei téren teszteltem, csak filmnézés során.
Alkalomadtán én is külső hangkártyát használtam, de például a T510 belső Conexant hangkártyájával kimondottan elégedett voltam, fejhallgatóval alapból is meglepő térhangzást produkált filmnézés közben. Az integrált hangszórók is képesek erre, csak kicsit halkan szólnak.
-
Tim82
félisten
válasz
Én már továbbpasszoltam a saját X-Fi HD-met.
-
Francia91
veterán
válasz
Nálam egy Musiland Monitor 02 US Dragon van a T500-ashoz
... Szépen szól
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #84531 üzenetére
sztem ebay
-
all6atos
tag
válasz
FoxiestFox #84504 üzenetére
Detto innen is.
R400-am van, p8400-2x4GB, mióta mellőzik a Flasht, azóta az 1080p felejtős.
Amúgy a nagy bitrátás BD filmeket is rendesen lejátsza, 1-2 szűrőt is elvisel kisebb felbontásokon.Amivel most legjobban járna szerintem az a 20-as sorozat ([T400 vs T420 CPU]). CPU erőben minimális távolságra a 30-asoktól, szerkezetileg rendben vannak, normális bill. stb. Panelból én kerülném a HD+ felbontást és az AUO-t ha lehet.
-
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
FoxiestFox #84472 üzenetére
Jó gépek voltak azok (is)!
Én imádtam az IPS-es T43p-met!
-
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
FoxiestFox #84445 üzenetére
Biztos, hogy VGA?
-
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
FoxiestFox #84445 üzenetére
Van 530... Meg A21p, Esprimo M9410, HP 8510p.
Nekem ez kell!!!
-
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
FoxiestFox #84443 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #84382 üzenetére
Nem tudom, sem elméletileg nem látom ezt indkoltnak, se gyakorlatilag nem ezt tapasztalom... De végülis mindegy is. Az összes TN borzalams rossz betekintési szögű.
(#84385) Tim82: Nekem a leggyengébb paneles 1600*900-as van, az AUO, de nincs bajom a filmezésnél, érdekes, engem más téren sokkal jobban zavart. A jelenség megvan, amit a fórumtárs ír, de beállítoma szememhez és jó. Nyilván, amikor csak lehet, inkább a kalibrált IPS monitoron teszem, dehát a TN már csak ilyen nyakgörcsölős.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #84269 üzenetére
Mint írtam ezzel a BIOS-szal sincs egetverő probléma, csak szívesebben használnám a régebbit. Nincs semmilyen opció a downgradre innentől kezdve? Egy mod-BIOS felmenne vajon? Utána a hivatalos 1.37? Vagy ez már nem járható út...
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #84217 üzenetére
Azt sajnos még nem.
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #84214 üzenetére
Az már az elején megtörtént, a bios is a legfrissebb. A zöld fény fel sem villan az ujjlenyomatolvasónál a bejelentkezésnél. Eszközkezelőben nem látszik.
Esetleg egyéb ötlet? Mert nekem már nagyon nincs -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #84210 üzenetére
Tökéletesen ment, csak képet nem adott
ekkora baromságot hogy auton frissít drivert, Mega$uck
-
Cold5
senior tag
válasz
FoxiestFox #84201 üzenetére
Nem is szeretném, de belül tört le valami. Lötyög belül a csati!
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #84189 üzenetére
Na ezt nem próbáltam, de nekem az totál haszontalan funkció, ha töltőn van a gép akkor konnektorba van dugva, ha konnektorba van dugva akkor van konnektor a közelbe azaz használhatok rendes telefon töltőt. Én powerbank szerűen akarnám használni a laptopot.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
Nincs. AIDA64-nel minden bepipalva.
(#84151) rgeorge, Nem olyan kicsit. Most, hogy egymas mellett volt a ketto, sulyban is erezheto a kulonbseg.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
Akkor sincs, mindig úgy nézem.
-
Füge007
senior tag
válasz
FoxiestFox #84123 üzenetére
Leszedtem a legfrissebb drivert a Lenovo oldaláról, megjárattam az egérpad gombjait, most elmúlt remélem úgy is marad, köszi a tippet
-
buvartacsko
addikt
válasz
FoxiestFox #84017 üzenetére
én is itt űztem az ipart egy kis ideig, gondoltam ma benézek ide, megnézem van-e élet, mikről folyik a téma, szomorúan olvastam vissza az elmúlt 2-3 oldalt. én x200ról macbook airre váltottam, mert már az x220-nál is voltak érdekes bugok, és rém sztorik a minőség romlásáról, mindezek videókkal és leírásokkal alátámasztva. amúgy is akárhány tp-m volt, (x41-et leszámítva) mindegyik nyöszörgött, nyikorgott valahol, vagy pulzált a ventije, majd egy idő után már zúgott is, vagy a zsanérok kilazultak stb stb... belefáradtam hogy ilyen drága gépek és fos a kijelző, fos a hangszóró, fos a vga, fos a szoftver support a lenovo óta, az aksi üzemidő egy ratyi más gyártókhoz képest, a szervizzel sem volt jó tapasztalatom az utóbbi időkben már...
igen tudom, nagy részére az a válasz fog érkezni hogy ez egyik se érdekel senkit ebben a kategóriában, de tudom hogy sokan nem használják ki a thinkpad "adottságait", csak megveszik otthonra, de igazából nem annyira van szükségük a business classra.
na mind1, több mint 1 éve hogy mac-en vagyok, és nagyon elégedett vagyok a 6 éves thinkpad pályafutásom után annyira mint még soha. és nyugi, a trackpoint nagyon nem hiányzik majd a mac trackpadje után.
mielőtt megdobáltok kővel, paradicsommal, késekkel és tojásokkal: egy régi thinkpad fanatikus...
csak sajnos belefáradtam a lenovo fasságaiba.
senkit nem akartam megsérteni megbántani, és nem trollkodásnak szántam, sok régi thinkpades ember látok ma már mac-el rohangálni, szerintem ide lehet tovább lépni ha nem riadsz vissza új dolgok tanulásától, ha eddig még soha nem öntötted le a géped, nem akartál ráállni, nem ejtetted le, de egy jól összerakott gép kell amire az alu ház miatt jobban kell vigyázni.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #84017 üzenetére
Nekem egy EliteBook 8560W lesz nyár felé a T500-as mellé
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #83996 üzenetére
Egyszer kihajtottam pont ezzel a teszttel a HD3650-est, 83 fok volt a maximum 10 perc után, alap órajeleken
. Jelenleg játék közben +110/+110 MHz-et húzva megy fel maximum 81 fokig a GPU
-
_Petya_
őstag
válasz
FoxiestFox #84011 üzenetére
Korábban (sőt még mindig, mert nem költöztem át
T410-et használtam. A T450-en is érezhető azért hogy gyengébb a minőség, de hát még mindig sokkal jobb mint egy T410-korabeli konzumer laptop
Elsőre meglepően vékony, kb mint egy T420s vagy még vékonyabb, nekem furcsa hogy jobb oldalra került a VGA és az Ethernet csati, én ezeket használom itthon, kicsit kényelmetlen hogy útban van az egérnek (tudom vegyek nagyobb asztalt
)
A világítós billentyűzet kirány, tényleg jobb mint a ThinkLight, bár ha oldalról vagy túl alacsonyról nézem, akkor kivilágítanak a ledek a gombok alól (pl film nézéskor), ami elég zavaró. Normál gépelési pozícióban viszont teljesen jó.
Szerelni viszont elég vacak, nincs az alján kisablak a RAM+minipci kártyáknak, winyónak, stb, az egész alja egyben jön le, plusz körben bepattanós műanyag pöckök, mint a telefonoknál, tableteknél. Spéci, puha műanyag feszegető szerszám vagy gitárpengető nélkül lehetetlen szétszedni úgy hogy ne maradjon nyoma. Viszont ha már sikerült leműteni az alját, akkor egész jól szerelhető, minden hozzáférhető.
Van benne M.2 slot, de csak 42mm-es, ezzel az M.2-es SSD-k jó része kilőve, én nem is találtam 256GBnál nagyobbat semmiből, így végül SATA-s SSD lett bele.
A RAM 16GB-ig bővíthető, ennyit raktam bele, elég jól megy
Van negatív is
Rendszeresen magától leszakad a WiFiről ha nem használom, ha újracsatlakozok egyből jó, egy ideig. Azt írják az okosok hogy ki kell kapcsolni a Wifi kártya energiatakarékosságát ("Allow the computer to turn off this device to save power" -> off), de ez nem oldotta meg. Egyáltalán miért kapcsolná ki ha töltőn van?
Majd még írok ha találok valami problémát. Te is tervezel váltani?
Petya
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #84004 üzenetére
Még a Dell Precision M4600 műanyagja is nyöszörög, ha valaki direkt ezt élvezi és amiatt nyomkodja.
-
dugo_
veterán
válasz
FoxiestFox #83996 üzenetére
Kb ezeket az értékeket kaptam én is 10p után. Viszont a bios-os hűtés nem megy 3000rpm fölé, az elég érdekes. TPFC 4600-as fordulaton visszafújta 78-80 fok környékére.
Mit/mivel okosítottál a GPU-n? Illetve mennyit számít teljesítményben?
Rendeltem egy újabb T9600-at a postán lenyúlt helyett, jó lenne, ha egy hozzáigazított GPU-val hozna pár fps-t játék alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fogyjunk le!
- Tőzsde és gazdaság
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Pentax DSLR topic
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest