Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
golya87
üzenetére
amikor a legelején telepítési célt kell választani, akkor az SSD-t nem látja, nem választható
@radi8tor: elvileg igen, mivel onnan bootol a telepítő, vagy erről milyen biztosabb infót tudok beszerezni?
szerk.: Raid 1 tömböt szeretnék majd, de még nem hoztam létre, a HDD-k nincsenek bent!
-
beencee
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, én valóban mindössze egy olyan árat szeretnék találni, amellyel el is adható (egyben) ez a cucc és én is megkapom a jelenleg reális árát.
Amúgy - mivel korábban Home Serverként is működött - van benne egy Moxa PCI-E 8 portos soros kártya is, az eleve sokkal többet ér(ne), mint az egész gép, ha valakit még érdekelnének a RS-232/485 portok
Na mindegy, az úgyis kijön belőle... -
Callmaster
tag
válasz
golya87
üzenetére
Azt nem tudom sajnos per pillanat megnézni, mert 1 gépem van itthon de az is tele van pakolva..
Mondjuk nem kéne hogy számítson, mert korábban az asztali gépemben voltak és az folyamatosan szünetmentesen van, és mióta H.D.D nem rémlik hogy nagyon lett volna változás.
Lehet meglesem a HP-t a szünetmentessel is. -
SutPet
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
válasz
golya87
üzenetére
Ennek a gépnek a leggyengébb pontja a táp, és annak is a hűtése, ha ki van pár havonta takarítva és ellenőrződ a kondik állapotát akkor tényleg sokáig bírja.
Ha visszaolvasol akkor látható hogy elsősorban a táppal voltak leginkább gondok, volt aki az eredeti táp helyére pico psu-t tett, de itt is érdemes odafigyelni, hogy azért azoknak is kell a légmozgás. -
zsolt501
nagyúr
válasz
golya87
üzenetére
Ha CSAK a táp ment tönkre akkor van még értelme a táp cserének, ezt le tudod ellenőrizni másik normál táppal is, kérdés, hogy neked megéri e.
Alapvetően nem rossz gépek ezek, kb 30 ezer órát működött nálam is ilyen gép, és aki megvette tőlem annak még ma is működik évek óta. -
-
-
mgy
senior tag
válasz
golya87
üzenetére
Menjen el gond nélkül 10 évet, mint az elődje.

Semmi baja amúgy, most is itt figyel, csikk eredeti benne minden, de gondolom nem tart örökké. Fájlszerverként használjuk, semmi más extra igény nincs. Nem kell(ene) nagyobb teljesítmény sem, csak ugye ilyet már nem kapni. -
kgymac
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Passz, nekem 2 g7 van (N36L, N40L), azonos a kulcs. E topicban korábban is felvetődött a kérdés, de még senki sem cáfolta meg az azonos g7 kulcs hipotézist.
A kolléga nem igyekszik kölcsön kulcsot szerezni másoláshoz,
egy felesleges kulcsot pont két hete ajándékoztam el.@DBob:
Bizti, hogy csak a kulcs? Németből kb. ennyi egy komplett G7 szállítás.
A RAC szállítása is meg van a feléből, csak a kártya picit drágább. -
-
-
v.tom
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Szia, közben este ravettem magam, és szetszereltem a gépet, mert a tápventi teljesen megadta magát. A benne lévő venti adatai és a neten talált infó szerint egy 8k max RPM-es, magas statikus nyomású 12V-os darab van benne, de a taptól csak kb 5V-ot kap. Szóval olyan cseredarab kéne ami hasonlót tud, mert a legtöbb 12V-os venti nem indul 5V-on.
Neked van tipped mivel lehetne helyettesíteni? Csak végső esetben akarom kivezetni a tapból a kábelt egy 12V-os ágra.Közben azt is kideritettem, hogy az odd-re szánt sata csatlakozón le van tiltva az AHCI mód, ezért SSD-vel való használatra moddolt BIOSt kéne feltennem rá, hogy jó legyen a sebessége. Tudtok benne segíteni, hogy hol találok megfelelőt?
-
v.tom
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Most az jutott még eszembe, hogy az ODD slotba rakom be az SSD-t. Még nem szedtem szét egyszer sem a gépet, nem tudja véletlenül valaki, hogy az ODD slot csatlakozói is rögzítettek, vagy szabadon vannak a csatlakozókábelek? Mert ha ez utóbbi, akkor egy 500 Ft-os kerettel be rakni az SSD-t, rádugni a molex és SATA kábelekre.
A 120-as ventiről olvastam, hogy nem mindegy milyen a max fordulatszáma, mert ha kis feszültségen túl alacsony fordulaton pörög, akkor a bios hibásnak érzékeli és kilövi a gépet, illetve a csatlakozó lábkiosztását is cserélni kell.
A kis venti cseréje ezek szerint bajosabb, de ott leginkább amiatt aggódok, hogy mit érdemes beszerelni, ami jobb mint a gyári?
-
tomi5244
őstag
válasz
golya87
üzenetére
4-5 éves gépről van szó, ami 0-24-be megy. Az alaplapi vga megadta magát, javasoltam, hogy cseréljék le a gépet egy újra, mivel ilyen típus már nem kapható a gen10-et ajánlottam. HDD meg a régiből menne bele, asszem RAM-ot adnak az újhoz. HP ProLiant MicroServer Gen10 jött példának, mire a gép jelenlegi szoftveres guruja azt mondta, hogy az azért nem jó, mert ha a HDD-t átrakjuk az újba, akkor a licenc elvész. (meg lehet sok minden más is mivel új típusról van szó) Win sever (valahányas) verzója van fent. Használt N40L meg nem jöhet szóba, mert attól meg a tulaj zárkózik el... :/
Felvetődött még az a kérdés is, hogy az alaplapi vga-t szerviz, vagy műszerész (zseni) által lehet e szervizelni, amire én azt a választ adtam, hogy erősen kétlem. Teljesen laikus a tulaj, ő csak azt látja, hogy van egy gépe ami évek óta megy, és most egy funkciója megadta magát, amire nem szívesen áldozna száz ezreket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
golya87
üzenetére
Köszönöm! Már ott is feldobtam a kérdést, de úgy tűnik még senki sem tért magához a tegnapi meccs okozta mámorból.

Hajnalban valahogy sikerült elővarázsolnom a folyamatskálát és azt látom, hogy 42%-nál jár (azóta nem sikerült újra előhoznom). Még az jutott eszembe, hogy közben mégis lehetett egy újraindulás: a Windows Update nemrég frissíthetett, mert az uptime 3 napot ír. Szóval halad, csak behúzott kézifékes csigaként.

-
dash17291
tag
-
-
Haugland
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
Amiatt lenne szükségem egy régebbi rendszerre, mert egy csomó alkalmazás nem megy a 64bites win10-es amit használok az asztali gépemen.
"csomó" alkalmazás:
-> androidos tabletem és telefonom buzulásai (rootolás, rom és custom rom flash)
-> autós adatbázisok nem mennek csak 32biten (vag-com, alkatrész robbantott ábrás programok)
-> SAP ides rendszer (amit úgy tudok asználni, hogy a gépemre teszek egy wmvare-t, amiben elindítok egy win servert aztán indítom az adat bázist és a sapgui-t.. Ez egy lassú megoldás, de ennyit még meg tudtam oldani saját agyammal
) -
-
Csarlee
tag
válasz
golya87
üzenetére
Szerintem memória lehet. Próbálj meg egy Ubuntu boot médiáról bootolni és futasd le a memtest-et. Ha hibátlanul lefut akkor még lehet a táp vagy az alaplap. Az alaplapon esetleg érdemes jól körülnézni hátha van egy púpos kondi... A táp dettó okozhat ilyet sajnos. Ez már gondolom nem garis?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
golya87
üzenetére
A garancia komplett gépre volt, tehát, már semelyik alkatrészre nincsen. Tegyük fel, ha alaplap megadja magát, akkor többe kerülne, mint 60k. Gondoltam addig kellene lecserélnem, míg működik.

Na meg az is szempont, hogy tárhelyet szeretnék bővíteni rajta, amihez szükség lesz egy másik gépre. (átmásolni egyikről másikra 8TB adatot) -
Maximusz
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
Köszi a választ!
az alaplapi RAID vezérlőt nem használom ( csak a csatlakozóit ), normál HDD-ként lógnak rajta, és szoftveres RAID-5-ben vannak ubuntu alatt, ezért gondoltam, hogy hátha összeáll a RAID-5 ha a teljes winyót magkapja ( ahogy most is van igazából )
Windows-al sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy időnként újra kell indítani, hogy "kitisztuljon"... - ezért is választottam az ubuntu-t, ami vígan megy amennyit csak szeretném
- viszont nincs hardveres videó lejátszás (egyenlőre nekem) és ez a nagy problémám.. - amire nem találok egyenlőre megoldást. Plusz kártyát szeretnék beletenni, de egyenlőre ami megfelelne ( HDMI + 1 slot + low profil + passzív ) Radeon 6450-et találtam ( Pl.: az MSI nVidia 210-es low profilos kártyája létezik passzívban, de 2 slot-ot elvesz a hűtője, ami miatt nem fér be a házba ).Ha menne az alaplapi IGP-vel ( Radeon 4200-nak írták ) a hardveres videó gyorsítás beruháznék a kártyára ( hisz gondolom azzal is mennie kéne..), tehát egyenlőre az alaplapival szeretném megoldani linux alatt

-
Maximusz
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
Köszi, most egyenlőre sok órája már a RAID-5-öt "újraszinkronizálja", gondolom ez még el fog tartani, mert még csak 15% környékén já
- egyenlőre a linux-os hálózati megosztást ( ha jól tudom NFS ) nézegetem, hogy tudjon kommunikálni az openwrt-s routerrel fájl csere ügyileg 
-
Gregman
tag
válasz
golya87
üzenetére
A felhasználás körvonalazódik:
- torrentet nem tervezem erre rakni, nagyon jól elmegy a routeren
- DLNA feltétlenül
- NAS feltétlenül
- pluszban még ki szeretném próbálni, hogy VM-en elbír-e egy XP-t internettel, e-mail klienssel, és Word/Excel/PPT nem "power user módban"Sokat törtem a fejem az építésen, de be kellett látnom, hogy nincs energiám/időm rá. Ezt a gépet sem tudom, hogy mennyi idő alatt leszek képes beüzemelni, de ez legalább hardverileg össze van rakva.
-
-
Gregman
tag
válasz
golya87
üzenetére
Az N40L alaplapi Sata vezérlője tud IT módban működni?
Brogyi (#3125) hozzászólásából ez következik."ZFS-hez nincs RAID kártya. És RAID kártyából is csak olyan tud a solarissal és alternatíváival együttműködni, ami egy az egyben át tudja adni az irányítást az oprendszernek. Így tulajdonképpen csak SAS/Sata vezérlőként működik. (IT mód)."
Kaptam egy ajánlatot: " LSI raid vezerlot IT modban ..."
Ezzel akkor csak a BIOS hacket és az alaplapi 5 Sata port korlátot tudnám kikerülni?
(Ez az LSI 8 db. HDD-t kezel. "2xMini SAS csatlakozos")UPS:
Ez valószínűleg lesz, mert régi a villanyvezetékezés a házban, egy kipukkanó villanykörte is gyakran leveri a főbiztosítékot
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Na mindegy, az úgyis kijön belőle...

Köszi!