Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
beencee
üzenetére
Vitaindítónak:
Mivel a G8-asnál én kb 50-80k-t tartok jó árnak CPU-tól függően, így egy G7-esre 30-40-et mondanék én. A vinyókra nem tudok mit mondani, azoknak fogalmam sincs hol áll a piaci ára. Én a sajátomat, vinyó és táp nélkül (N40L + 2x4GB ECC) valahol 20-30 körül fogom árulni, ha egyszer lesz valami utód. -
golya87
őstag
válasz
Callmaster
üzenetére
Másik gép ugyanezekkel a vinyókkal ment és szintén N40L?
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Tápba Noctua-ból (40*40*20) 5v-os PWM-es vagy PWM mentes kell?
-
golya87
őstag
válasz
bupemko
üzenetére
Azt hiszem a RAM probléma sajnos kizárható. 12 órája megy a Memtest hibátlanul.
Hálókártyának betettem egy HP NC360T-t, igaz a régit em tiltottam, de már azóta is volt kernel panic. Hibajelzés már most beszédesebb volt, de ahány találat Google-ön, annyi megoldás/hiba volt.
Azon gondolkodom, hogy jó Windows-os szokásként újrahúzom az egész rendszert, úgyis Docker-ben fut minden, hátha megoldja. -
golya87
őstag
Sziasztok!
Pár napja vacakol a szerverem és ma sikerült elkapnom egy ilyen képet rajta. Ilyenkor se SSH, se semmi nem megy, csak a reset segít egy darabig.
Zfs pár napja panaszkodott az egyik, mint kiderült hibátlan, vinyóra.
Mindezt a vinyótól tapasztalom, vagy más is döglődik?
Nem a vinyón és a zfs köteten van a rendszer, hanem a ZIL-ként is használt 850Pro-n. -
golya87
őstag
Kis kitekintő: HPE Microserver Gen10 Plus
-
golya87
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
SW Raid-nél a géptől von el erőforrást a RAID kezelése, ami szvsz elhanyagolható házi méretekben. Azt viszont nem tudom, hogy a déli híd által létrehozott SW RAID mennyire vihető át egyik gépről a másikra. Windows-os/Linux-os RAID-nél ez nem kérdés.
-
golya87
őstag
Nekem egy SSD a merevlemez fiókba van becsúsztatva és rá a tálca. Elég könnyűek ezek már nem jellemző, hogy kiessenek. Egy másik kis vinyó pedig a dvd olvasó helyén van csak úgy. Nem mozgatom a gépet, nem problémás.
A 120-as ventinek más a bekötési sémája. Nekem a Coolink Swif ventivel bár hallkabb lett, de melegebb is.
A táp ventije egyedi csatis, így forrasztani kell, vagy 3M-es gyorsrögzítővel összekötni.Administránsként én nem tudok stabil rendszert Windows-on elképzelni. Mondjuk ellenkező esetben munkám se lenne...

De igen, kell a hálókártya miatt a BIOS frissítés. -
golya87
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
HDMI-CEC
-
golya87
őstag
Nekem az N40L és ESXi kombó szép rózsaszín képernyőt eredményezett és pár fagyást. Itt sajna nem tudsz vinyót átadni közvetlenül a VM-nek, csak plusz RAID kártyával. Sok mindenkinek megy az általad leírt, nekem sajna nem, így én maradtam alapabb szinten Debian+Docker megoldáson. De picit másabbra használjuk a gépet.
-
golya87
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Én pár éve raktam át Q6600-as gépből vinyót Phenom2-esbe. Két újraindulás és driver telepítés után ment a Win7. Szóval ebből a szempontból elvileg mennie kellene. A licenc megint nem hiszem, hogy "elromlana". Amúgy vannak tool-ok amivel a licenc kulcsot ki lehet nyerni a windows-ból, utána ugyanazt a változatot felrakod és beírod a kódot, mennie kellene mindennek. Ha nekem kellene megoldanom a helyzetet, akkor kinyerném a licenc kulcsot, vennék egy G10-et és friss telepítés. (Esetleg előtte, ha nem bíztok a metódusban, akkor egy VM-mel ki lehet próbálni, hogy megeszi-e a win a kinyert serialt.)
-
golya87
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
A működni és minden funkcióval működni az két külön dolog. Egyrészt eléggé ortopéd formája van ennek az alaplapnak, így elég kevés lap jöhet szóba mini ITX felett. A benne lévő venti az egyedi lábkiosztású, a szerver elején lévő led szintén egyedi vezérlésű. A windows-os kérdést nem értem, ha megvan a licenc kódod, akkor mehet az új (lesz egyáltalán?) vinyóra/ssd-re is.
-
golya87
őstag
Bréking, bréking, jön a Gen10!
A cikket még emésztgetem. -
golya87
őstag
Hello
Mostanában beszereztem egy olyan monitort, ami már nem rendelkezik VGA bemenettel.
Szeretném újratelepíteni a gépet, tudnátok ajánlani VGA -> DP/HDMI átalakítót?Előre is köszönöm!
-
golya87
őstag
Hello
Szerintetek az N40L tápja (150W) elbírná az alábbi komponenseket?
3*3TB WD RED
1*128GB SSD
8GB ECC Ram
TBS6982 (max 20W)A TBS kártya nélkül már megy a rendszer, inkább az a kérdés, hogy van-e a tápban még 20W tartalék.
-
golya87
őstag
Hello
Segítséget szeretnék kérni diagnosztizálásban, mert még azt se tudom, hogy hardveres vagy linuxos dolog.
Adott egy N40L (2012 nov) rajta egy Ubuntu 12.04+zfs+rutorrent+tvheadend+oscam+pici mysql+nfs+smb.
Már volt rá példa korábban is, de csak az eredményt láttam.
Tegnap este néztem róla nfs-el RPi-n filmet, majd egyszer csak lefagyott az XBMC, corrupt lett.
Ám ezután a szerver is megszűnt működni. Pingre válaszolt, kép nem jött ki a vga kimeneten, ssh nem élt, megosztások, apache nem működött. Áram kihúz, vissza, majd ismét ment. Egy héten belül ez már a második eset volt.Mit gondoltok, hol kezdjem a keresést?
-
golya87
őstag
válasz
mukisrác
üzenetére
Én Coolink Swif2-120p-t próbáltam benne, halk, viszont melegebb tőle a szerver. Ja és a kábeleket is máshogy kell bekötni.
-
golya87
őstag
válasz
[Misel]
üzenetére
Brogyi: Fél évig én is eretnek voltam.
De igazából most karácsony óta azért van megint szétk...a az egész szerver, mert zfs-t akartam. Viszont egy Solaris-t és egy napp-it-et bárki fel tud rakni, onnantól pedig egyszerű windows-os szemlélettel is könnyen kezelhető. Nyitottság, akarat kérdése.[Misel]: ZFS-ről: Ha menet közben kapok egy áramszünetet, akkor az az adott esetben felírt adatra van csak veszéllyel és a diszken lévő régebbi adatokra nem?
-
golya87
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt kell eldönteni, hogy mire hiányzik a gari.
Gondolom táp, alaplap, proci. Ennyiből tudsz megfelelő más alternatívát tenni a mostani házba? Akarsz-e? Ha nem a válasz, akkor megéri cserélni.
Pont te vagy az egyik "reklámarca" a Hp Microservernek, így szerintem neked megéri.
Én pl már agyban - ami nem feltétlenül jelent reális igényt - kinőttem az n40l-t. Én már sokkal nagyobbat vennék, ami valszeg jóval drágább, mint 60k. -
golya87
őstag
válasz
Maximusz
üzenetére
Tapasztalatom szerint a win7 álltában is "beszemetelődik", lassul. Lehet csak városi legenda, de én így éreztem. Win8-nál nem érzek ilyet. Vmware alatt nem lehet az alaplapi raid vezérlővel odaadni a vinyokat a guestnek. A VT-d sajnos hiányzik. Én ezért vettem egy raid kártyát külön, azzal már megy az átadás. Szigorúan ESXi-vel van ezügyben tapasztalatom!
-
golya87
őstag
válasz
Maximusz
üzenetére
Nekem egy N40L-en megy egy Win2012 soft RAID5-el. Ezen fut még egy DLNA kiszolgáló (Serviio), egy uTorrent és vmware playerben egy ubuntu server amin egy tvheadend fut (dvb-t). Nem mondom, hogy nem pörög gyakran 60-80%-on a proci, de megy a vas. A tvheadenden még nem sikerült felülkerekedni, de ez user error, nem pedig hw hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Renault, Dacia topik
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Eladó gamer PC i7-7700K / GTX 1070 STRIX / 16GB RAM / Win10 Pro
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest