Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
winben
aktív tag
-
winben
aktív tag
Hát srácok, nem olyan rossz gép ez.

-
winben
aktív tag
VMware esxi-t használok most, arról költöztetem át a dolgokat. Ha néhány oldallal vissza lapozol akkor a kommentjeimből olvashatod, hogy nem most kezdtem az ipart és nem azért teszek win-t, mert máshoz nem értek.
A win gui-t stabilabbnak tartom, plusz rendelkezésemre áll 8 és 7-es kulcs, amit a szerverhez használhatnék. Én is SSD-t használok, nem kell róla bemutatót tartani.
Az, hogy te nem tudod elképzelni a miértjét nem az én bajom. Fogadd el, hogy nem kontárkodásból csinálom. Nyilván rossz tapasztalataid vannak. Nekem nem.
Mellesleg áramszünet miatt én sokkal több meghaló linuxot láttam már (főleg ext2-vel), mint windows-t...bár ez nem érdekes, van szünetmentes tápom.
-
winben
aktív tag
Srácok, van valami újabb fejlemény w8-al kapcsolatban a drivereket illetően? Sajnos vannak dolgok, amit az ESXi nem támogat, úgyhogy egyre inkább afelé hajlok, hogy inkább felrakok egy win 7-et, vagy 8-at és azon virtualizálok vmware play-el vagy workstation-nel dolgokat...
-
winben
aktív tag
-
winben
aktív tag
Mikrotik x86 router os-t használok. Fizikailag van kint egy TPlink router, ami DMZ-vel nat-ol a szerver fizikai hálókártyája felé.
Az ESXi pedig virtuálisan képes kezelni switch-eket - ezt kihasználva csináltam kettő virtuális switch-et, az egyik a default külső és a mikrotik-es belső. A microserver fizikai kártyáját összekötöttem a mikrotik egyik interfészével a külsőnek nevezett switch-en keresztül, aztán kreáltam a mikrotikre egy másik interfészt, amit rákötöttem az ESXi belső hálózatot jelölő switch-ére a vm-eket pedig megint a belső switch-re.
Lényegében attól függetlenül, hogy hajmeresztő megoldás a hálózati dolgokban jártas embernek egyszerű összeállítani. Jah és teljesen működőképes, egy éve használom így a konfigurációt, azóta egyszer sem volt vele gond.
-
winben
aktív tag
VMware ESXi 5.1.
Futtatok rajta egy webszervert, külön ftp-, nyomtató-, rádiószervert és egy router os-t.Mindezt publikus, fix ip cím alatt. Próbálnám kipuhatolni hol a vége, de hétköznapi használattal még nem sikerült túlterhelni a cpu-t. (az IO-t hagyományos 7200/5400rpm vinyókkal igen)
szerk.
természetesen mindegyik futó os debian linux.
-
winben
aktív tag
Sziasztok srácok!
Nekem is egy ilyen cuccom van, nagyon elégedett vagyok vele. ESXi-t futtatok rajta, webszerver, nyomtatószerver, stb.
6 gb rammal elég jó teljesítményű, a gond az, hogy kezdem kinőni a CPU-t. Az N40L típus van nekem 1,5 ghz-el. Látom, hogy már van újabb változat is, kicsit fenem a fogam rá.
A kérdésem az, hogy mekkora a kompatibilitás ezek között? Vajon ki lehetne cserélni az én N40L-es gépem processzorát az N54L-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- HP ProLiant DL360p Gen8 1U szerver (2x Xeon E5-2667 v2, 32GB RAM) + RACK SÍN!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Asztali PC i7 , 13700K , RX 7900 GRE , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest