- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
[Misel] #4161 üzenetére
Brogyi: Fél évig én is eretnek voltam.
De igazából most karácsony óta azért van megint szétk...a az egész szerver, mert zfs-t akartam. Viszont egy Solaris-t és egy napp-it-et bárki fel tud rakni, onnantól pedig egyszerű windows-os szemlélettel is könnyen kezelhető. Nyitottság, akarat kérdése.
[Misel]: ZFS-ről: Ha menet közben kapok egy áramszünetet, akkor az az adott esetben felírt adatra van csak veszéllyel és a diszken lévő régebbi adatokra nem?
-
Brogyi
őstag
válasz
[Misel] #4157 üzenetére
Fiúk!
Mindennek ára van. Mi (radi8tor1,golya87, és jómagam) a zfs mellett döntöttünk. Szerintem egyikünk se akar az mdadm-nel foglalkozni. Nálam Bill bácsi semmilyen formában nem jöhet szóba ha szerverre gondolok. Éppen elég a melóban. Engem egyszerűen megfogott az Oracle oldala. Mindent megtaláltam eddig. Egyszer kérdeztem a nagymestert az SSD darabolásról, és rájöttem ez nekem nem kell. Mi hárman biztos nem választunk mást. Jelenleg több dolgot meg tudok csinálni linuxon, de mégis maradok a zfs-n, és hiszem hogy a többiek is így vannak ezzel. Hármunk közül három különböző érvet sorolnánk fel miért is választottuk. Mindegyik operációs rendszernek van hibája. Ha jól megfigyelted hárman három különböző op.-t választottunk, de az alap a zfs. Nincs két egyforma ember azonos igénnyel. Így szép, és tarka a világ. Bocsi ez már nagyon off.
Visszatérve az árra ha elöbb elhasználódik a HDD-m mint a tied a scrub miatt akkor én ezt az árat megfizetem, mert amíg mozog a HDD addig biztos vagyok benne, hogy az adataim az egyik legjobb file system-en van tárolva. Jelenleg adatvesztésről nem tudok beszámolni, pedig volt idő amikor egy hónapban legalább egyszer áramszünet volt. Nincs szünetmentes tápom, és nem is fogok venni. RAID kártyát se tervezek. Nekem így jó.
A végére hagytam az ECC-t. Olcsó kis gagyi lapom nem tudja kezelni. A minap olvasom itt, hogy micsoda nagy szentségtörés, hogy nem ECC-t használok. Valahol pedig azt olvastam, hogy a különbség csak annyi, hogy szegény szerver kiakadhat. Nálam egy home server kategóriába belefér egy reboot. Majd ha pénzt keresek vele akkor majd áldozok az ECC-re és a Xeon-ra. Egyébként is az áramszünetek automatikusan megteszik helyettem a restart-ot. -
-
[BiG]
csendes tag
válasz
[Misel] #2411 üzenetére
Köszi [Misel]!
Ezt eddig nem találtam meg...
Rossz hír, egyben jó is...
Mert ezzel a videókártyával a leírtak szerint nem is lesz jó...Blu-ray 3D–ready graphics card: ATI says it has plans to support Blu-ray 3D. We also understand that Intel’s Core i3/i5 Clarkdale parts are capable of outputting the signal you need for Blu-ray 3D. But right now, only Nvidia has a working solution. The only retail cards to support Blu-ray 3D are the GeForce GTX 480/470 and GT 240. Older parts still support 3D games, pictures, and video, but not Blu-ray 3D playback.
De egy csere esetleg megoldja a problémát...
Akkor szeretném egy hozzáértő tanácsát kérni videokártya témában, mert én már régóta nem tudom követni az elnevezés és számozás folyamatot. (voodoo, geforce. TNT
)
Szóval akkor a fentiek szerint kellene nekem egy Nvidia low profile kártya. Ha lehet passzív, de ettől esetleg el tudok tekinteni ha nincs más megoldás. Ami támogatja a Blu-ray 3D-t.
Ajánljatok légyszi, ha egyáltalán van ilyen...Köszönöm!
Big!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Vezetékes FEJhallgatók
- VGA kibeszélő offtopik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Így használod a ChatGPT-t
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Disney+
- További aktív témák...
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Ryzen5 5600/ RX7600 8GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladó gamer pc, i5 9600K, GTX 1660ti
- New Zen AMD GAMER - 5900X : 9060XT 16GB : 32 GB DDR5 : 2TB : Új 3év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest