Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
Nálam Kingston Valure Ram 8GB unregistered ECC és Samsung 8GB unregistered ECC memóriák vannak használatban N36 és N40-es modellekben.
Pontos tipusszámot sajnos most nem tudok írni, de az unreg ECC-k nagyrésze megfeleő.
A https://n40l.fandom.com/wiki/Memory
oldalon egy csomó működő tipust meg lehet találni. -
totoka2
tag
PAPST-nak nincs olyan méretű? ... elég jó ventik (5 évet biztos elmegy 0-24-ben is probléma nélkül)
Csatit nem tudom milyen kell rá, de sztem Lomex-ben biztos van. Ha mutatsz képet esetleg tudok segíteni (táp szinten még nem szereltem szét ezt a típust).
Azért arra az 5V-ra jó lenne rámérni, hogy tényleg annyi-e. -
kgymac
őstag
Igen, jobban, de kb. annyi van normális áron, mint ebay-en RAC.
Ugyanúgy java gondjaim vannak vele, mint a RAC-nál, IE alatt ugyan működik, de ha lehet, nem nagyon használom. Az iLO legalább megy FFox-szal.
A Gen10+ viszont horribilis árú xeonnal, de a pentiumos verzió sem olcsó. Plusz még az iLO kártya is hozzájön, nekem így biztosan kimarad, ráadásul nem is igazán tetszik az alacsony kivitel. -
kgymac
őstag
Én mindkettőt ebay-en vettem. Az elsőt drágán németből (most is árulja a fószer), a másik kínából (kb. féláron), erre majd másfél évet kellett várni.
Keress rá HP típuszám alapján ebay-en, majd mentsd el a keresést. Minden példányról értesülni fogsz, lesz köztük olyan is, ami nem túl drága. 1-2 amcsi/ausztrál is lehet, de egyik sem volt hajlandó GSP-vel postázni, üzleti levélként jött volna, a kártya 3x áráért. És vám is biztosan van, de több mint a GSP-nél. általában 1-2 van fenn állandóan, de néha volt 4-5 találatom is az elmúlt két évben (rövid ideig, mert szinte azonnal elvitték az olcsóbbakat).
De leginkább távolról ki/bekapcsolásra, monitorozásra alkalmas, a RAC funkciói elég gyengék az ilo2-3-4-hez (dl380g5,dl380g7,microserver g8) képest. -
valakky
aktív tag
Nekem még az alap BIOS van fent, én inkább tettem bele egy inteles hálókártyát, elsősorban azzal a reménnyel, hogy valamelyest tehermentesíti a procit, ez annyira nem jött be. Viszont a win10 simán felmászott. Szóval ha van olyan bios, amin megy az ahci, de nincs win10, még ez egy egy opció lehet, mert ha jól tudom, egyedül az alaplapi hálókártyával van gondja a win10-nek.
-
kgymac
őstag
Ezért szeretem, ha nincs "mobil" nézet, egy oldal minden eszközön ugyanúgy jelenjen meg.
Bár a fejlesztők ez ellen azért igyekeznek tenni, sajna a PH fejlesztői is ezen az úton járnak
, pedig egy mai mobil már nem csak 320x200-on képes megjeleníteni képet, a felbontás jó ideje megközelíti egy PC-ét (nem mindenki 4K-s monitort használ, nekem közel azonos a felbontás a telefonon és a gépeken, amelyeket használok, de van olyan gép is, amelyik kisebb felbontású, mint a telcsi
)szerk:
Az ugye megvan, hogy az alaplapi vezérlő első két csatornája gyorsabb, mint a 3, 4, 5 és 6 ?
Én emiatt normálisabb sas vezérlőt használok (dell perc h310 it fw-vel) xpenology-hoz. Sajna, a hp nem tervezett bele még egy pcie 8x-es csatit, pedig jól jönne egy rendes hálókártyához.szerk2:
van a topicban ajánlott venti a táphoz és rendszerventihez is. Noctua rémlik, konkrét típussal. -
golya87
őstag
Nekem egy SSD a merevlemez fiókba van becsúsztatva és rá a tálca. Elég könnyűek ezek már nem jellemző, hogy kiessenek. Egy másik kis vinyó pedig a dvd olvasó helyén van csak úgy. Nem mozgatom a gépet, nem problémás.
A 120-as ventinek más a bekötési sémája. Nekem a Coolink Swif ventivel bár hallkabb lett, de melegebb is.
A táp ventije egyedi csatis, így forrasztani kell, vagy 3M-es gyorsrögzítővel összekötni.Administránsként én nem tudok stabil rendszert Windows-on elképzelni. Mondjuk ellenkező esetben munkám se lenne...

De igen, kell a hálókártya miatt a BIOS frissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Óra topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen széket vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
, pedig egy mai mobil már nem csak 320x200-on képes megjeleníteni képet, a felbontás jó ideje megközelíti egy PC-ét (nem mindenki 4K-s monitort használ, nekem közel azonos a felbontás a telefonon és a gépeken, amelyeket használok, de van olyan gép is, amelyik kisebb felbontású, mint a telcsi
)