Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Köszi a segítséget! Ilyen noti még nem járt itt, ezért idegen a pálya. Nekifutok újra, mert most AHCI-ben raktam fel, és letiltottam az M.2-es SSD-t, de legalább tanultam ma is valamit.

Jelzek este, hogy mire jutottam!
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Én is ezzel szívtam, mire utánaolvastam, hogy mi is ez.

Asszem AHCI-ról RAID-re kell rakni és utána simán feltelepíted a HDD-re pl. UEFI-ben. Le kell szedni külön az Intel Rapid Storage drivert es a beállításokban engedélyezni kell, hogy használja a 32GB flash cache-t.
Ja és igen... törölj róla mindent és ne hozz létre semmit rajta.Elvileg lehet a helyére rakni rendes mSata SSD-t is, amit már tud kezelni normál meghajtóként.
-
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Kösz a gyors választ!
Áhh akkor azért vergődök itt már egy ideje.

De valahogy mégis fel sikerült telepítenem rá, csak alig maradt hely, plusz a kis partíciót a rendes HDD-re készítette el a Windows.Akkor telepítsem az 500 gigás "sima" HDD-re UEFI-ben? Azt még nem próbáltam... Az SSD szerűséggel mit csináljak? Mert látom ott, mint külön lemez. Töröljek róla mindent, és ne is hozzak létre rajta semmit a telepítővel?
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
csabyka666
üzenetére
A 32GB SSD-re nem tudsz semmit telepíteni, mert az nem rendes SSD, csak egy flash cache, amihez az Intel Smart Response Technology drivert kell majd felrakni, hogy használja a gép. Olyasmi, mint az SSHD-ban levő SSD. A gyakran használt fileokat pakolja automatikusan oda.
-
Üdv mindenki!
Légyszi adjatok valami tanácsot, én kifogytam az ötletekből.
Adott egy HP ProBook 650 G1, benne egy 32GB-os SSD-vel és egy 500GB-os HDD-vel. Képtelen vagyok rá normálisan Windowst telepíteni. Win7 és Win10 ugyanazt produkálja, a jelenség a következő.
Ha UEFI-ben telepítem, a telepítőt még el tudom indítani én, de az első újraindulás után már nem indul, nem találja a boot eszközt. Ha manuálisan adom meg neki "boot from EFI file" menüpont, végigmegyek a szinteken, akkor indul szépen, de így nem hagyhatom, a felhasználó nem fogja végigpötyögni minden indításkor.
Megadnám neki az útvonalat BIOS-ban, de nem fér ki már az első szint útvonala se.Ha Legacy-ban telepítem, akkor be tudom állítani, hogy honnan töltse be, nem is kell belenyúlni, de valamiért nem a 32 gigáson hozza létre a helyreállító és egyéb partíciókat, hanem az 500 gigáson, ami egyrészt gázas így, másrészt tegnap este feltelepítettem így, ma reggel már úgy indult, hogy az 500 gigást abszolút nem láttam Windows alól, se a lemezkezelővel se semmivel.
Van valami ötletetek? UEFI-ben úgy szokott menni, hogy az első újraindulásnál megjelenik az "OS Boot Manager" a választható eszközök között, és bootol onnan magától, és bár itt is megjelenik, de hiába rakom előre, nem talál boot eszközt utána sem.
Van valakinek ötlete? Nekem perpill nincs több...
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pyttawrx