Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziegler
csendes tag
Sziasztok. Egy egészen ritka problémával jönnék elő nektek. Múlt hét szombaton szereztem egy hp omnibook xe3 laptopot. Otthon kipróbáltam, működött, örültem. Az viszont iszonyatosan szúrta a szemem, hogy bios password van rajta. Elnapoltam a problémát erre a hétre. Először arra gondoltam, hogy megkeresem a gépben a cmos elemet. Sehol nem találtam szerelése útmutatót a géphez, ezért csak úgy nekiláttam a problémám megoldásának (cmos reset) Na, 3 csavarral igazán meggyűlt a bajom, mert szorult, de végül egy kis wd40 segített
Utána leszedtem a billentyűzetet, képernyőt, hdd keretet, cd meghajtót... Még mindig nem tudtam kivenni az alaplapot, szorult mint állat (pedig nem találtam több rögzítést...) Utána visszaraktam mindent, mert sietnem kellett, és el kellett pakolni. (eleve nem a saját asztalomon szedtem szét a gépet) Most azon gondolkozom, hogy hogy tudnám a gépen szétszerelés nélkül resetelni a biost. Találtam erre néhány módszert (pl. ezt: http://azzacomputer8189.blogspot.hu/2012/05/reset-bios-protect-laptop-1.html?m=1) De ezekhez mind floppyról kell bootolni, üres floppym meg egy szem sincs
Azon kezdtem el gondolkozni, hogy bebootolok cd-ről valami live Linuxot, de... sikerülhet?
A neten találtam képet néhány omnibook xe3 alaplapról, és a képeken a memóriák mellett van a cmos elem. Jujdejó!
Nem tudom, hogy "nem szétszerelős" módra milyen ötleteitek vannak, ha nincsenek, de vhonnan ismeritek a gépet, akkor légyszi írjatok tippeket, hogy hogy jussak el a cmos elemig!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A gépet amúgy régi játékok (pl. gta3), és programok futtatására használnám
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Micro Four Thirds
- Házimozi belépő szinten
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Parfüm topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Amazon Fire TV stick/box
- Matematika topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest