- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
62600 - 62501
75502 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
-
rothfb
veterán
-
i-sti
senior tag
-
rothfb
veterán
-
rothfb
veterán
-
tboldi
nagyúr
-
i-sti
senior tag
-
Biqci
aktív tag
Szerintem az a helyzet, hogy kondenzvíz akkor keletkezik inkább, ha a külső hőmérséklet és a hőcserélő közötti hőmérséklet nagy. Ha kicsi, vagy minimális, nem keletkezik annyi. Gondolj bele, ha télen bemész a hidegről a melegbe, kicsapódik a pára a szemüvegen, míg nyáron, mikor kicsi a különbség nem.
-
rothfb
veterán
Azért kíváncsi lennék, hogy a képződő kondenzvízzel mi lesz. Mínusz fokban valahová odafagy, ami csúnya dolgokat tud eredményezni, lévén a víz a hidegben tágul ugye... Én azért a helyedben mínusz fokokban óvatos lennék a klímahasználattal. Egyébként biztos bekapcsol? Mert lehet csak kijelzi, hogy megy, miközben fizikailag nem üzemel.
-
gxcman
tag
-
i-sti
senior tag
-
rothfb
veterán
Én ma végre megjárattam a klímát a 4 fokban.😃
Ahogy elérte a 4 fokot a külső hőmérséklet, azonnal be tudtam kapcsolni a klímát. Fél perc után kikapcsolt (külső-belső hőmérséklet viszonya), majd újra bekapcsoltam. Így ment ez egy darabig. Úgyhogy a fagyvédelem nem engedi bekapcsolni hidegben, ez bebizonyosodott. -
Pityulika
csendes tag
-
rothfb
veterán
Persze. Egyet kattan. Működik a relé. Ha 3 fok fölé emelkedik a hőmérséklet és bekapcsolom a klímát, lehet hallani egy kattanást. 3 fok alatt, most a hideg miatt nem kattan és nem megy a klíma. Csak azt akartam mondani, hogy folyamatos kattogást nem hallok, az baj is lenne, ha egyfolytában kattogna.
-
Pityulika
csendes tag
-
rothfb
veterán
-
Pityulika
csendes tag
Nemrégiben eléggé beleástam ebbe a dologba magam, pont azért mert én is éreztem főleg nyáron hogy ha bekapcsolom csak a szellőzést, a háttérbe működik a klíma, és nincs róla visszajelzés, Ilyenkor mindig azt hittem hogy a külső levegő hűvös, és ezt érzem hidegnek. Ezek után jöttek ezek a kattogások télen, amire rájöttem hogy a klíma kompresszor kuplungja húz időnként. Átnéztem a szerviz doksiban az elektromos rajzokat, ami azt mutatta hogy a működtetését a motorvezérloböl kapja, ráadásul három áramkörnek kel jelet kiadni, ami működtet három relét. Tehát vagy valami hiba van, vagy én nem értelmeztem jól a kézikönyv leírását. Na ekkor kapcsoltam át a MODE beállításoknál hogy a befújás ne a szélvédőre, és lábra menjen. Ekkor szűnt meg a kattogás. Remélem hogy így majd nyáron sem fog bekapcsolni a klíma ha nem akarom.
-
rothfb
veterán
Teljesen mindegy, hová van állítva a levegő áramlás, a klíma a fagy miatt sehol sem kapcsol be. Hiába hallgatózom. A párátlanító gomb megnyomására sem.
Viszont amikor enyhül az idő, pont az a problémám, hogy akkor is mindegy, hogy hova van állítva a légbefújás, akkor meg automatikusan kapcsol a klíma is. Nem jelzi, hogy on vagy off az AC, de hallom és érzem, hogy megy. Külön meg szoktam nyomni az AC gombot, akkor kiírja az AC off. Akkor kikapcsol.
Aztán van a full automata üzemmód, az megint más. Ott a megadott hőmérsékletet veszi figyelembe. Ott mindent automatán csinál. -
Biqci
aktív tag
Nem tudom, hogy mekkora különbség van egyes Honda modellek között, de én pont ma reggel Jazz-ről kapartam le a jeget, közben beindítottam a motort, bekapcsoltam a szélvédő párátlanítást és kisvártatva hallottam, hogy bekapcsol a klíma. -1 fokot mutatott a hőmérő. Az Accord-nál nem tudom mi a helyzet, nem szükséges kapirgálni, mert az garázsban áll, de a Jazz ezt produkálta...
-
Pityulika
csendes tag
Na ez az, nekem ez okozta a problémát/szélvédő láb kombináció/. Hallgasd meg hogy ha csak a szellőzést bekapcsolod, időnként nem kapcsol be a klíma kompresszor. Ha nem akkor lehet hogy csak nálam csinálta.
-
rothfb
veterán
Az a szélvédő párátlanító gomb. Van ilyen nekem is, mondtam, hogy nem használom. A mode gombbal csak simán a levegőt lehet fújni többfelé. Nekem jelen pillanatban a szélvédő-láb kombinációra van állítva télen, hogy ne párásodjon a szélvédő. De a párátlanító gombot (ami független a mode gombtól) nem szoktam használni. De ha be is kapcsoltam, mint legutóbb kipróbáltam, a klímát nem kapcsolta be, mert mínusz fok volt. Valaki meg is nyugtatott, hogy 3 fok alatt nem kapcsol be a klíma a fagyvédelem miatt, hogy ne keletkezzen kondenzvíz, hogy aztán ne tudjon odafagyni valahová és kárt okozni.
-
Pityulika
csendes tag
Lehet hogy a két típus között van eltérés. Nekem a következő problémám volt. Az egész hűtés fűtés kivolt kapcsolva, és ekkor nem hallatszott semmi különös kattogó hang a motor térből. Viszont mikor a szellőző ventilátor gombját tekerve bekapcsoltam a szellőzést, halottam a klíma kuplung kis ideig ki, majd bekapcsolt. Valószínűleg azért nem folyamatosan, mert mínuszok voltak, tehát nem tudtam csak a szellőző ventilátort üzemelni. A klíma bekapcsolásáról semmi visszajelzés ilyenkor nincs. A problémát a mód menüben való átállításalt tudtam megoldani. A szélvédő párátlanító kapcsolót sokszor használom, igaz télen még nem próbáltam, ez nekem bekapcsolja a klímát. Ha lement a pára akkor kikapcsolom.
-
Pityulika
csendes tag
-
rothfb
veterán
Na várjunk. A szélvédő párátlanítására egy másik gomb felel az UFO-ban. Semmi köze a MODE gombhoz. A MODE gombbal persze, kiválaszthatod, hová fújjon levegőt a venti. De attól, hogy átállítom mondjuk, hogy csak a lábra fújjon, a klíma még bekapcsol. Automatikusan. A párátlanító gomb az más. Azt ahogy már írtam, nem is használom, az nincs bekapcsolva soha. Van rajta egy kis narancssárga led is, de azt nem kapcsolgatom.
-
Pityulika
csendes tag
-
Shade45
senior tag
-
Pityulika
csendes tag
Ez azért van mert a mód beállításoknál be van kapcsolva a szélvédő párátlanítás, ami nem engedi a klíma kikapcsolását. Ha átállítod másik ventilátor funkcióra, és a klíma kivan kapcsolva akkor csak a szellőzés működik. Erre én is csak most jöttem rá/három év/, mikor a mínuszokban melegítettem a motort, a klíma kikapcsolva, és csak a szellőzést adtam rá. Időnként hallottam hogy néha bekapcsol a klíma kuplung kb:20mp-re. 8 gen civic sedan.
-
Papa-Het
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Az alábbira lettem figyelmes. Kicseréltük ugye a szervó szivattyút bontottra, a kivett pedig majd fel lesz újítva hamarosan. Hanem, fura hangja van a hosszbordás szíjnak - nyílván nem ennek - de a vezérlés felőli oldalon van furcsa hang. Ha nő a fordulatszám elmúlik, visszaesik előjön. Csapágyas lesz valamelyik görgő, vagy csak a szíj érett meg a cserére? 2003/2.4 aut
A szivattyú engedte az olajat, és valószínűleg ráfolyt a szíjra is, az meg gondolom vitte tovább, meg a görgők is olajosak lehettek. Lefújkáltam én anno fektisztítóval. Legtöbb esetben melyik görgő adja fel elsőnek, vagy egy sima szíjcsere orvosolhatja ezt a problémát? Még van rajta írás, viszont a ráfolyt olaj miatt ajánlották a cseréjét. Valami tanácsot tudtok adni ezzel kapcsolatban? Néztem már esetleg vízpumpát, szíjfeszítő görgőt is.

Apropó, Szolnokon vagy annak vonzáskörzetében tud valaki normális, megbízható, nem a "mindenhez is" értő autószerelőt aki ha úgy adódik szombaton is felhúzza a kesztyűt és javít? Ugyanis a sokadik autószerelő volt akivel alkudoznom kellett hogy hétvégén, vagy hétköznap munka után nézzen rá egyáltalán, mert nekem az autó munkaeszköz. Letenni nem tudom, ezzel járok dolgozni másik településre. Az sem baj, ha hozott anyagból dolgozik. Márkaszervíz kicsukva, inkább szakszerviz, vagy szaki.

-
i-sti
senior tag
-
rothfb
veterán
-
nandow
aktív tag
-
tboy93
nagyúr
-
i-sti
senior tag
-
tboy93
nagyúr
-
rothfb
veterán
-
KrAt
veterán
-
rothfb
veterán
-
honda23
aktív tag
-
rothfb
veterán
Köszönöm szépen az egyértelmű választ!

Ezt leírhatnák a gépkönyvben is. Mert ott pl ilyet írnak, hogy a páramentesítés bekapcsolásával jégteleníteni lehet az ablakokat, ilyenkor beindul a klíma is. Érzed az ellentmondást? Ha jég van, fagy is van. Ha fagy van, nem indul a klíma, mégis így írják le. Ahogy írtam, nem használom a páramentesítőt, annélkül sincs párám, elég a meleg levegő.
Szóval köszi a választ.
-
honda23
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
-
japci
csendes tag
-
Aladdin
aktív tag
-
japci
csendes tag
-
i-sti
senior tag
-
flegga92
senior tag
-
Biqci
aktív tag
Igen, én is azért vettem dízelt, mert ami normális benzines volt, lekövethető előélettel, az vagy dupla annyi volt, vagy rögtön el is vitték. Így maradt ez, de nem bántam meg. Ha számítasz az ilyen jellegű dolgokra és nem lesz gond, ha beesik valami, nem fogsz csalódni. Ja, még annyi, hogy nincs pótkerék csak defektjavító, ha ez számít...
i-sti: passzív regenerációra gondolsz, amikor a megemelt fordulaton kiégeti a szűrőt? Mert a kezelési szerint ha regenerál, akkor kijelzi a műszerfalon, na ez nem volt még nekem
-
Aladdin
aktív tag
-
flegga92
senior tag
-
i-sti
senior tag
-
Biqci
aktív tag
Szívesen, de ha sok város van, akkor inkább benzines lenne az optimális választás. Ha veszel egy 9-10 éves kocsit, ki tudja milyen hamar jön elő egy dpf gond. Esetleg kéthetente, havonta kivinni autópályára és megkergetni. Szerencsére nálam ez nem probléma, frankón mondom, nálam még nem is volt regeneráció, csak a gépkönyvében láttam, hogy ha kell, időnként tisztítja magát.
De amúgy egy nagyon jó, kényelmes, megbízható típus, csak ajánlani tudom
-
flegga92
senior tag
Akkor a váltó az olyan mint a benzines társán. Vállalható teljesen, tényleg nem egy DSG (faternak az van, brutál). Egyébként én se váltogatnék vele sűrűn, de azért jó ha van, mondjuk egy kis DPF tisztítás céljából, ritkán megyünk pályán.
DPF amitől tartok kicsit, viszonylag sokat megyünk városban is.
Köszönöm szépen! -
Biqci
aktív tag
Igen, ez hagyományos automata, 5 fokozattal. Van kézi módja is, de őszintén szólva, nem nagyon használom, ha egyszer automata, akkor tegye a dolgát, ne nekem kelljen
Kapcsolási gyorsaság az olyan átlagos, hozza a típus jellemzőt (persze hogy nem dsg sebesség), de nekem megfelel. Gondolkodik kb. 1 másodpercet, de azért van neki 350Nm, aminek jó része már 2000 környékén ott van, onnan húz rendesen. Előzéskor padlógázra 2 vissza és tényleg minimális várakozással megindul. Nincs benne kettős tömegű lendkerék, de az olajcserére oda kell figyelni, az első 120e km után, majd 80ezrenként. Most van benne kb. 210e km, végig márkaszervizben szervizelve. Eddig egyszer volt a dpf szűrő tisztítva, ezt még az előző tulaj csináltatta, nekem nem volt még vele gond, bár inkább országúton, pályán van mostanában használva. Itt németben azért ki tud pályán pucolódni
180-at nagyon csendesen, stabilan tartja, ekkor kb. 7,5l a fogyi. De amikor tavaly karácsonykor otthon voltam vele, 130-140 körül 6-6,5-re jött ki fullra pakolva, 5 személlyel. Városban 7,5-8, de amikor nagyon hideg van, először járatom mindig indulás előtt, akkor persze több is lehet. De nézd meg a Spritmonitor-on, a nevemmel rá tudsz keresni, minden tankolás, egyéb költség ott van.
Eddig ami baja volt, az minimális, izzó csere, és ki kellett cserélni az akksit, de ez is az ên hülyeségem volt, égve maradt a belső világítás és tönkre ment az akku.
Ja, még annyit, hogy ez így dpf-el Euro5-ös, ha ez számít.
Ha van még kérdésed, hajrá szívesen válaszolok, van időm, táppénzen vagyok már egy ideje...
-
flegga92
senior tag
Idén/jövőre cserélni kéne a Civicet, és szemezek vele. Motort tudom, hogy jó, nem szokott vele gond lenni, de automatáról nem sok mindent tudok. Hagyományos 5 sebességes vagy már valami újabb fajta? Mennyire fürge a váltás, egy padlógázt mennyire reagál le jól? 2.4 Type-S-el vittek már, ott azért gondolkozott néha hogy mi legyen, manuálba téve azért ki lehetett húzatni. Elvileg az autómatában nincs kettőstömegű, vagy nem megy olyan hamar tönkre mint kézi váltóval, ez igaz?
Mik az általános típushibák, vagy amire esetleg oda kell figyelni vásárláskor? Fogyasztás autópályán/főúton/városban milyen? -
japci
csendes tag
Szia!
Én is szerettem volna kérdezni már itt a fórumon kettő "típushibával" kapcsolatban. Kicsit idevág a te kérdésedhez, így most írok is. Szóval nekem egy 2012-es 2.0 - ás benzines van. Ez már fészliftes, a 2010-es még nem az. Nem ismerem az összes különbséget, de pl.: más a lámpa (a prefészliftben sárga az index), más a hűtőrács, kicsit más a sárvédő alakja, rendelhető bi-xenon, rendelhető automata távolsági fény, jobb hang/zajszigetelés,stb...szóval nem alapjaiban változtatták meg az autót. Amit te nézel, az is rohadt jó kocsi, súlyos típushibáról én nem tudok. Nem kettőstömegű lendkerék van benne. Szívó benzin, szóval akkora matek nincs. Ami viszont engem foglalkoztat, az a következő:
1. Elindulásnál, amikor normál módban engedem fel a kupplungot, akkor egy érdekes hang hallatszódik. Elmagyarázni nehéz lenne, mintha mikor "fogna össze" a kupplung, akkor lenne egy ilyen fura hangja, még mielőtt teljesen összezár. Mintha csúszna, pedig nem. Teljesen jól működik. Ha nagyon finoman engedem fel, akkor semmi, és ha sportosan, akkor sem. Előjött már külföldi fórumokon is, de igazából senki nem tudja, mi az. Amit többen írtak, hogy igazából nekik is ott a hang, de nincs semmi hatása, tehát pl nem csúszik a kupplung. Nyilván a komplett kupplung csere egy megoldás, de van, aki csak valamilyen torziós rugót említ. Tavasszal el fogom vinni majd szervízbe a kocsit. De, addig is hátha valaki találkozott már a jelenséggel, továbbá, ha ezt tapasztalod esetleg próbaúton, akkor nem kell annyira megijedni.
2. Ráz a "kormány". Nyilván nem a kormány ráz, hanem valami a felfüggesztéssel nem stimmel, esetleg a kihajtással. Kb. 120-ig semmi, de utána minél gyorsabban megyek, annál rosszabb. 180 körül már rendesen kellemetlen a dolog. A kerekeket már többször centíroztattam, nem az lesz. Ebben a témában is olvasgattam erre-arra és többen említik, hogy az Accordjukba még elég fiatalon cseréltek féltengelyt, garanciában. Ennek is utána fogok kérdezni a szervízbe, de itt is igaz, hogy hátha van valakinek tapasztalata, meg neked is jó infó.
Ami még esetleg érdekes, az a légzsák visszahívás, Egyszerűen le lehet csekkolni a kocsit a honda weboldalán. Nekem érintett volt.
Amire szerintem érdemes figyelni, az a rozsda. Van egy kollégám, akinek egy 2008as Accordja van, ex-osztrák. Finoman szólva rozsdás, már lakatolni is kellett. Szóval nézzél alá rendesen.+1. klíma: ezeknél úgy működik a klíma, hogy folyamatosan ki-be kapcsolgat. Ez normális. Ellenben, autópályán, egy bizonyos fordulaton, amikor bekapcsol, akkor néha van egy elég magas frekvenciás sípoló hangja. Minimális ideig tart, a sárkány pl még nem vette észre, szóval annyira nem feltűnő.
De eszembe jutott még. Üdv.
-
Qru
MODERÁTOR
-
bazsby
csendes tag
-
Biqci
aktív tag
-
flegga92
senior tag
Van a topicban valakinek 8gen Accord (kombi) dízel automata váltóval?
-
szabonagyur
félisten
-
rothfb
veterán
-
BlacKSouL
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
rothfb
veterán
Egyébként ha már itt tartunk, csak megjegyzésképpen írom le, hogy a mai napig nem értem, hogy miért úgy csinálták meg a klímát, hogy ha beindítom a ventillátort kézileg, azonnal klímázik is a kocsi. Külön ki kell kapcsolni, ha nem akarom, hogy menjen. Olyankor jelenik meg az A/C off felirat a kijelzőn. Ha újra megnyomom, A/C on-ra változik. Amúgy meg ha bekapcsolom a ventillátort, hogy csak fújjon, semmi A/C kiírás nincs. Onnan vettem észre, hogy ilyenkor is klímázik, hogy a kocsi megvétele után, sima ventillátor használat után is tócsa maradt a kocsi alatt. Ami ugye a kondenzvíz, ami csak klíma működés esetén marad vissza.
Idióta módon oldották ezt meg a japánok. -
rothfb
veterán
-
rothfb
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
gxcman
tag
Mivel gumisnál lyukra futottam a felnivel, ami felkerült volna a GE4 Honda City LS-re sajnos belelógott ( állítólag Honda felni volt ) az első féknyeregnél szorult forgatáskor, szeretnék tanácsot kérni melyik felnivel érdemes próbálkoznom, hogy sikerrel járjak?
Hirdetésekben olvastam " kisebb első fékkel szerelt" Jazz-re való felni..
Jól sejtem az a GD1, és a GD5 azok a hátsó fék dobfékesek az ami nekem nem jó?Ami nekem kellene az a GE2, ill. GE3 Jazz felnije ami elől-hátul tárcsafékes, és annak valamivel nagyobb az első féknyerge?
(Nem saját kép) Ami most rajta van így néz ki, ennek a felninek az agy részén is jobban kiáll a perem, és a szélén is nyújtott kör alakú a kivágás, jól gondolom erre a típusra lenne szükségem...?
Ami a gumisnál volt kerek lyukas volt, és kisebb volt a perem az agy részén, szorult..első tengelyen próbáltuk csak rá.175/65R14 | 4x100 14" | ET 45 | 56.1mm
-
Biqci
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
hhenry
őstag
Van aki magyarul a-val mondja?
-
tboldi
nagyúr
Magyarosan nem dzsessz lenne?

-
FollowTheORI
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
Biqci
aktív tag
-
i-sti
senior tag
-
rothfb
veterán
-
i-sti
senior tag
De igen. Figyelembe veszi. Ezért írtam, hogy menj el egy teremgarázsba.
Ahol dolgozom ott 11-13 között mozog a hőmérséklete, ott minimumra kapcsolva érződik, hogy hideg (4 fok körüli) levegőt fúj be.
Amúgy én hetente bekapcsolom 1-2km távon AC ON, low temp, max rpm hogy kenjen át mindent. -
Biqci
aktív tag
Nekem is volt hasonló problémám egy Focus ll-vel. Mielőtt eladtam, az utolsó télen jött elő, hidegben nem indult be a klíma, be sem húzott a kompresszor kupplungja. Ahogy melegebb lett, megszünt a gond. Valószínűleg a gáz mennyisége csökkent le annyira, hogy ezt okozza. De nem tudom biztosan, mert így adtam el, mondtam is a vevőnek, aki egy lengyel fickó volt, vitte haza, így annyira nem volt lelkiismeret furdalásom
Viszont az biztos, hogy havonta azért érdemes a klímát télen is bekapcsolni, kissé megjáratni, nem fog érte megharagudni...
-
rothfb
veterán
-
i-sti
senior tag
-
rothfb
veterán
Sziasztok.
Lenne egy klímás kérdésem. Adott egy 2008-as 1.8-as UFO Civic. Szerintem semmi baja a klímának, eddig még sosem "zavart" télen, hogy nem kapcsol be. Mostmár hozamosabb ideje 0 vagy az alatti hőfokok vannak és eddig télen ugye csak fűtöttem, ahogy bejött a meleg a klíma mindig tökéletesen működött. Most a hidegben ismét feltűnt, hogy a kompresszor nem indul be (eddig se ment telente hidegben, 4 éve van meg az autó) és gondoltam megkérdezem, hogy ez normális? Olvastam, hogy fagyban ez normális, hiszen a kondenzvíz nem tud elpárologni, hanem megfagyhat és kárt okozhat, viszont azt is olvastam, hogy a párátlanító esetében be kellene indulnia, de én akkor sem veszem észre, hogy behúzna. Hozzáteszem, hogy a párátlanítót én sosem használom, nem nyomkodom a gombját. Inkább csak sima meleget fújok az ablakokra, szerencsére nagyon hamar bemelegszik a kocsi, a fűtés tökéletes. Most is csak azért nyomtam a párátlanító gombját, hogy meghallgassam, hogy úgy beindul e a klíma. -2 fokban próbáltam.
Szóval fentebb leírtak fényében mi az igazság a klímával kapcsolatban?
Mert amúgy jönnek az enyhébb hőmérsékletek és szerintem megint működni fog... De azért gondoltam rákérdezek itt a fórumban, hátha vannak nálam hozzáértőbbek.
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki. -
dugynok
senior tag
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Autó vásárlás előtt állok és már jó ideje nagyon tetszenek az accordok. 2010 körüli, 2.0 benzines kivitelben gondolkodom. Mennyire ajánlott a típus? Az árát úgy látom "sajnos" nagyon szépen tartja, hahun sincs belőle túl sok. Milyen típushibákra készüljek és mire kell különösen odafigyelni vásárlás előtt?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
FollowTheORI
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
bazsby
csendes tag
-
flegga92
senior tag
FB csoportban az olcsó jeladó csak pár embernek jó működött, a közepes kategória senkinek nem ment kb. Gyári főtengely jeladó 70-80k. Kb egy bontott motor ára garanciával... Egyébként Denso szenzor volt a főtengely jeladó, nem tudom alkatrész boltban van e ha igen mennyiért. Én bontott gyárit tettem, 8k volt postával. Csepeli bontóban van, import tunningnak is érdemes írni, bontanak is, onnan vettem a lökhárítót, ők adták a legolcsóbban.
Egyébként egy rendes diagra vidd el tényleg ahol rendes műszer van nem csak valami kínai vacak. Márkaszervizt nem feltétlen ajánlom, az ilyenekkel nem szeretnek foglalkozni. Keress egy Bosch szervizt ott van rendes diagnosztika. Az is lehet, hogy nem a szenzorral van baj, hanem kábel hiba, valahol kidörzsölődott, megtört, elrágta a nyest. Felesleges drága pénzért szenzorokat venni nyakra főre. -
dugynok
senior tag
-
bazsby
csendes tag
2001-es Civic
de mit jelent a gyári? mi a márka Denso?Újonnan vettem 115e km van benne de 2-3 éve ilyen jeladós problémáim vannak. Megkímélt szinte minden gyári benne (vezérlés, gyertyák stb lett cserélve ahogy kell)
Javasolsz valakit Pesten? A szerelőm próbálkozik megoldani, én sem gondoltam hogy ez ilyen "komoly technika" hogy ennyit kelljen kínlódnom vele
-
tboy93
nagyúr
A honda kifejezetten erzekeny a jeladokra, csak gyarit erdemes venni. Attol mert 2005-os, meg lehet hozza kapni gyari alkatreszt.
Igy felig meddig olvasgattam a hozzaszolasaidat, ha lehet egy tanacsom:
Hagyd abba az alkatreszek cserelgeteset.
Menj el egy autodiag. ceghez, akik 30-40e kozott megmondjak a hiba pontos okat.
-
Qru
MODERÁTOR
-
bazsby
csendes tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
bazsby
csendes tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
bazsby
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
62600 - 62501
75502 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Analóg fényképezés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Witcher topik
- Star Wars rajongók
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest