Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Internet fejlesztés országosan!
- Asszociációs játék. :)
- Üzenet az országnak
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityulika
újonc
Sziasztok, valaki meg tudná adni Tóth Imi telefonszámát, címét. Nagyon köszönöm!
-
Pityulika
újonc
válasz rothfb #62535 üzenetére
Ez azért van mert a mód beállításoknál be van kapcsolva a szélvédő párátlanítás, ami nem engedi a klíma kikapcsolását. Ha átállítod másik ventilátor funkcióra, és a klíma kivan kapcsolva akkor csak a szellőzés működik. Erre én is csak most jöttem rá/három év/, mikor a mínuszokban melegítettem a motort, a klíma kikapcsolva, és csak a szellőzést adtam rá. Időnként hallottam hogy néha bekapcsol a klíma kuplung kb:20mp-re. 8 gen civic sedan.
-
Pityulika
újonc
válasz rothfb #62575 üzenetére
Lehet hogy a két típus között van eltérés. Nekem a következő problémám volt. Az egész hűtés fűtés kivolt kapcsolva, és ekkor nem hallatszott semmi különös kattogó hang a motor térből. Viszont mikor a szellőző ventilátor gombját tekerve bekapcsoltam a szellőzést, halottam a klíma kuplung kis ideig ki, majd bekapcsolt. Valószínűleg azért nem folyamatosan, mert mínuszok voltak, tehát nem tudtam csak a szellőző ventilátort üzemelni. A klíma bekapcsolásáról semmi visszajelzés ilyenkor nincs. A problémát a mód menüben való átállításalt tudtam megoldani. A szélvédő párátlanító kapcsolót sokszor használom, igaz télen még nem próbáltam, ez nekem bekapcsolja a klímát. Ha lement a pára akkor kikapcsolom.
-
Pityulika
újonc
Na ez az, nekem ez okozta a problémát/szélvédő láb kombináció/. Hallgasd meg hogy ha csak a szellőzést bekapcsolod, időnként nem kapcsol be a klíma kompresszor. Ha nem akkor lehet hogy csak nálam csinálta.
-
Pityulika
újonc
válasz rothfb #62582 üzenetére
Nemrégiben eléggé beleástam ebbe a dologba magam, pont azért mert én is éreztem főleg nyáron hogy ha bekapcsolom csak a szellőzést, a háttérbe működik a klíma, és nincs róla visszajelzés, Ilyenkor mindig azt hittem hogy a külső levegő hűvös, és ezt érzem hidegnek. Ezek után jöttek ezek a kattogások télen, amire rájöttem hogy a klíma kompresszor kuplungja húz időnként. Átnéztem a szerviz doksiban az elektromos rajzokat, ami azt mutatta hogy a működtetését a motorvezérloböl kapja, ráadásul három áramkörnek kel jelet kiadni, ami működtet három relét. Tehát vagy valami hiba van, vagy én nem értelmeztem jól a kézikönyv leírását. Na ekkor kapcsoltam át a MODE beállításoknál hogy a befújás ne a szélvédőre, és lábra menjen. Ekkor szűnt meg a kattogás. Remélem hogy így majd nyáron sem fog bekapcsolni a klíma ha nem akarom.
-
Pityulika
újonc
válasz rothfb #62598 üzenetére
Próbálom józan paraszti ésszel megérteni hogy mire is gondolhattak a mérnökök. Az állandóan lecsapódó pára eltávolítása miatt kell a hideg légáramlat. Emiatt alkalmazták a MODE beállításoknál a "szélvédő párátlanítás" lehetőséget, ami ekkor bekapcsolja a klíma rendszert, de ez függ a kinti levegő hőmérőégletétöl, gondolom a kondenzvíz lecsapódás ártalmai miatt/nálam e-miatt van télen a kattogás: érzékeli a hideget/ be-ki kapcsol a klíma. Ha viszont az azonnali szélvédő pára eltávolítás kell, akkor a panelon levő szélvédő ikont kell kapcsolni, ami szintén kapcsolja a klímát viszont ez független a kinti hőmérséklettől, egy biztonságos ideig. A klíma működéséről egyik esetben sincs nálam nincs visszajelzés. Ha bekapcsolom a rendszert/jobb szellőzés tekerő/ azonnal bekapcsol a klíma is. Nem biztos hogy mindenkinél így működik a rendszer, sajnos konkrét leírást, vagy elektromos rajzot nem találtam.
-
Pityulika
újonc
válasz BlacKSouL #62615 üzenetére
Szerintem ez az összefoglalás teljesen korrekt. Nálam is így működik a rendszer, csak annyi a különbség hogy én nem kapcsolom külön be a klímát,
/bekapcsolás: jobb szellőzéstekerő gombbal/viszont a"MODE"beállításoknál van, a szélvédőre és a lábra fújás mód kiválasztva. És ekkor produkálja amit fentebb leírtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest