Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #61486 üzenetére
Gyárilag is 0-20-al jött, nem látom okát és értelmét emelni a hideg oldali viszkozitást. A hangja is szebb 0w20-al, hidegen, rövidtávon meg főleg profitál belőle a motor.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #61489 üzenetére
Pont ezaz, hogy a mi klímánknál melegek vannak inkább (télen is már)...
Annyit mondok, hogy nézz meg egy 0w és egy 10w olajat 0 fokon. Nem kell -20 legyen, elég a 0 fok. Teljesen más sűrűségű. A szivattyúzhatóságának hála, mire körbeér a motorban a 10w az lesz vagy fél perc, a 0w20 pár másodpercével szemben.
Innentől kezdve mindenki eldöntheti magának, hogy mit rak a motorjába.
Azt is vedd figyelembe, nem új motor.
Teljesen mindegy, 500e km után is 0w20-at raknék bele, ez a km függvényében hideg oldali viszkozitás emelés egy világi f@szság, amit a begyöpösödött autószerelők vallanak a mai napig. Pont azzal teszi tönkre az ember a motort, ha elkezd bele ilyen olajakat önteni. A motor a kopás nagy részét hidegjárat alatt szenvedi el, így itt kéne legjobban védeni a motort.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #61494 üzenetére
Figy, nincs kedvem leírni újra amit már előttem szépen összeszedek, a PH-s kolega írásából talán lejön mire gondolok: [link] [link]
Illetve ilyen szépen, én nem tudnám ezt kifejteni neked.
[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
-
lazac_
tag
válasz FollowTheORI #61516 üzenetére
Bizony, ez a top tether rögzítőpontja gyereküléshez, én direkt ilyen 3 ponton rögzíthető ülést kerestem a Citybe a lurkónak, mikor megláttam a kezelésiben, hogy van benne ilyen.
Jazzben is van 3. rögzítőpont, de csak mint opció, alapból csak egy csavarmenet van a tetőnél.
-
félisten
válasz FollowTheORI #61516 üzenetére
Köszi szépen
Már megérte kitakarítani..megismertem új részeit. -
boogie84
veterán
válasz FollowTheORI #61530 üzenetére
Szerinted csúnya, szerintem sportos. És k.va jól néz ki!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Saccco
nagyúr
válasz FollowTheORI #61823 üzenetére
Octavia
Amúgy a Jazz csomagtartója egyáltalán nem kicsi.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Drughi
addikt
válasz FollowTheORI #61823 üzenetére
Utaztam benne és a mindenapokra is kevés. Egy babakocsi és máris tele van.
Egy balatoni nyaralásra esélytelen ha gyerek(ek) is vannak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #62323 üzenetére
Pont ezért filózok ezen. Vajon előbb tiltják ki az euro 4-et mint sem elérje a veterán kort avagy sem...
#nincsbennetarcsi
-
Aladdin
aktív tag
válasz FollowTheORI #62327 üzenetére
E10 petrol is cleared for use in all European models with electronic control fuel injection system (HONDA PGM-FI)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #62327 üzenetére
Ha azt nézzük, hoy Euro5 dízel sem mehet már pesten szmogriadó esetén... Valóban nincs olyan messze a teljes tiltás. Bár a benzineseket válhetően később éri el a vég mint a dízelt.
#nincsbennetarcsi
-
hülyegyerek
addikt
válasz FollowTheORI #62331 üzenetére
Hona Hungary : "Igen, Az 1980-as évek végétől már ez a rendszer van a Honda Civicben."
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
bazsby
újonc
válasz FollowTheORI #62339 üzenetére
Gyertyák nyáron lettek cserélve. 18 évesek voltak a gyáriak
Most Bosch van benne (tudom NGK kellett volna)
Attól folyamatosan indítóznia kellene nem? Ha nincs is szikra
Az önindítózás szakad meg, az a furcsa
Valóban párás időben egyszer már korábban is volt ilyen. Mit javasolsz hol pucolgassam meg a csatlakozásokat?
[ Szerkesztve ]
-
bazsby
újonc
válasz FollowTheORI #62341 üzenetére
van erre valami konkrét szer? vagy WD40?
-
tboldi
nagyúr
válasz FollowTheORI #62339 üzenetére
Nem ismerem ezeket a 7gen Civic-eket, de van egy sanda gyanúm, hogy ezekben már nincs gyújtáselosztó, vagy mindegyik gyertyának megvan a saját trafója, vagy pedig parazita, vagyis 2-2 trafó jut a 4 hengerre.
De amúgy én is a nem megfelelő töltésre gondolnék, hiszen a zsír új aksival egy hétig tünetmentes volt.
-
tboldi
nagyúr
válasz FollowTheORI #62526 üzenetére
Magyarosan nem dzsessz lenne?
-
hhenry
őstag
válasz FollowTheORI #62526 üzenetére
Van aki magyarul a-val mondja?
-
veterán
válasz FollowTheORI #62664 üzenetére
Városi használatra találták ki (Urban EV Concept). Ahhoz elég a 300 km alatti hatótáv is. Bőven.
Az más kérdés, hogy nem a magyarnak lesz arra pénze, hogy ennyibe kerülő külön városi autót tartson. Pedig városban szerintem igenis van létjogosultsága az elektromos autónak. Iszonyú olcsó az üzemeltetése és szinte semmi nem tud elromlani rajta, tehát atom megbízható is lehet. Megy is, ha kell. Szóval jó kis kocsi lehet. De ennyiért max a nyugatnak lesz jó.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FollowTheORI #62668 üzenetére
Hány km a rokonokig az út?
-
veterán
válasz FollowTheORI #62671 üzenetére
Akkor azt tudnia kell. Leérsz, töltöd. Visszaút után megint töltöd. Mi a gond? Felteszed tölteni, mint egy telefont.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz FollowTheORI #62684 üzenetére
Ahogy gondolod. Haveromnak egy Teslás mondta, hogyha nem akar hamar meghalni, akkor ne nagyon használjon gyorstöltőt. Vagy melyik része baromság?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz FollowTheORI #62687 üzenetére
Nem az otthontöltéssel van baj. Bár kivárni egy borzalom, ha kicsit is igyekezne az ember valahová. Nem azzal van baj, hogy éjszaka feltöltöd, mert akkor tényleeg nem gond a töltési idő, de amikor egy kisebb vidéki út után is órákat kell/ene töltőn lenni az autónak, te meg mennél ezerrel, na az azért durva tízmilliókért. Ráadásul feláras a 220V-os kiépítés.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz FollowTheORI #62694 üzenetére
Szerintem is hibrid az élhető megoldás. És valóban jó lenne, ha többet bírna akkuról, de egyszer tálán eljön az is.
"csak a zene van"
-
sugarforce
addikt
válasz FollowTheORI #62692 üzenetére
Altalanossagban a gyors toltes miatt hamarabb degradalodik egy akkumulator, ez teny. Az mas kerdes, hogy az az jdotartam amennyi ido alatt ez kiutkozik, mar ugyis csereerett.
Pl telefonoknal is ez van, csak kicsiben. -
nagyúr
válasz FollowTheORI #62790 üzenetére
Manapsag egy rakat hibrid tudja a par km-es tavot full elektromosan, en elso sorban erre gondoltam.
-
footy
addikt
válasz FollowTheORI #62790 üzenetére
Az se igazán... max ha full elektromos résszel el tudsz vele ingázni... mert ha ki be kapcsolgatod rövid időre a robbanó motort akkor ugyanott vagy.
Szerintem akkor szólj a Toyotának hogy eltolták a hibrideket
-
j.bravo
addikt
válasz FollowTheORI #62915 üzenetére
Na ja, minden csak pénz kérdése, végülis; a telifény is nemcsak kerámia, hanem egy rendes wax előtt is kell egy rendes polír, különben a fakóságot konzerválom. Mostanában kissé elhanyagoltam, de sokáig sokat olvastam az autóápolás topikot Illetve meglátjuk mit lehet elérni polírral. Pár hónap múlva kerül rá sor szerintem.
Tudom hogy a Jazzt nem a szépségéért szeretjük, de azért csak legyen jó ránézni/beleülni.[ Szerkesztve ]
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
tboldi
nagyúr
válasz FollowTheORI #63232 üzenetére
De a Jazzen van annyira távol a tükör a "kocsányon", hogy egyáltalán nem lenne rá szükség.
Egyébként remélem, hogy megszünteti, vagy legalább enyhíti az üveg mocorgását. Sajnos a GD-kben elfáradnak tizenéves korukra a kis műanyag biszbaszok, amik alul fogják az üveglapot, emiatt menet közben, ha nincs teljesen fel- vagy lehúzva, zörög minden úthibán.
-
KrAt
veterán
válasz FollowTheORI #63396 üzenetére
Szerintem az oldalirányú terhelésre érzékenyebb egy ballonosabb gumi, mint egy peres, nem?
Qru: hosszanti nyomvályúnál nem éreztem még, M0-M1M7-en bejöttem dolgozni, majd pénteken lesz egy nagyobb városi köröm, akkor meglátjuk. Úthibák jobban kijönnek, de ott is inkább azt mondom, mintha jobban érezném, mi van alattam..
-
Bazi_Joe
csendes tag
válasz FollowTheORI #63404 üzenetére
Szia.
Köszönöm az infót.
Még megkérdezném hogy a kormányszervó olajra van valami speckó előírás, vagy mehet bele az általános atf olaj. -
Bazi_Joe
csendes tag
válasz FollowTheORI #63406 üzenetére
THX
-
akaido
addikt
válasz FollowTheORI #63493 üzenetére
Lesznek azok is.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
őstag
válasz FollowTheORI #64221 üzenetére
Igazából az a vicces hogy a kicsik drágulnak, de pl. a rav4 kínálati ára annyira nem ment fel annyira arányaiban. Csak az meg városban azért nagy lesz... Pedig az a 2,5-es hibrid nagyon jónak tűnik (erő is lenne meg megbízhatóság...).
-
Ispy
veterán
válasz FollowTheORI #64275 üzenetére
Ha nincsen a hybrid címke, akkor 2 misivel olcsóbb, ez már előrevetíti, hogy az összes honda előbb-utóbb hybrid lesz +2 misiért.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
veterán
válasz FollowTheORI #64292 üzenetére
Ízlésekről kár beszélni, a kocsim már annyi dícséretet kapott, hogy milyen jól néz ki, hogy már Dunát tudnék rekeszteni vele. Nekem is nagyon bejön. De a 9-es generáció már nem annyira. A 7-es se, az úgy néz ki mint egy busz. Szerintem. A 10-es megint vagány. Kicsit túltolták, de pont ezért különleges, nem egy tucatautó. Szóval ízlésekről nincs értelme vitázni.
-
Dan-szan
senior tag
válasz FollowTheORI #64303 üzenetére
A kézifék nekem is itt motoszkál az agyamban, úgy rémlik mikor rálépek a fékpedálra megszűnik a nyikorgás. De nem vagyok biztos benne.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Biqci
aktív tag
válasz FollowTheORI #64559 üzenetére
Kb. 192e van benne, egy kicsit csipegeti, 1000km/1,5dl.
Shade45: köszi, megnézem
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Qru
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #64775 üzenetére
Az egyik informatikusnak az irodahazunkban egy leghuteses 911-ese van, o is 10W60-as olajat hasznal.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz FollowTheORI #65187 üzenetére
Engem az androidos sem hagy cserben.
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #65187 üzenetére
Nem mindegy hogy a kis kínaiak vagy az NSA lopja el az adataidat? Kár ezen parázni.
-
tboldi
nagyúr
válasz FollowTheORI #65250 üzenetére
és (#65251) rothfb:
Csak enyhe jobb kanyarokban hallottam, amikor pont arra a csapágyra terhel rá, ami kapott egyszer egy jókora hőkezelést a beszorult fék miatt, ezért gondoltam, hogy az.
-
tboldi
nagyúr
válasz FollowTheORI #65267 üzenetére
Aki mindent összefirkál festékfilccel?
(Majd otthon megnézem én is a videót.) -
Biqci
aktív tag
válasz FollowTheORI #65342 üzenetére
Így igaz
Vagy délre költözni"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz FollowTheORI #65344 üzenetére
A szűrők rendben, már én is gondoltam rá. De ez a téma már felvetődött többször és másoknak is hasonló a tapasztalat. De ez ilyen
Szerencsére nem nekem kell vele együtt élnem"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
tustam
friss újonc
válasz FollowTheORI #65371 üzenetére
Ki fogom próbálni a kollégám i30-asát. Új Kia Ceedet vezzettem még a múlt éven, sajnos már nem emlékszem milyen volt. Az új Toyota Corolla Sedan tetszik még. Nehéz menet lesz a döntés, az biztos. Ha az újak sem sokkal jobbak, akkor megveszem a civicet.
#Ispy
Ha 8 eljárnék vele, az jó lenne, a Vectrám 9,5 evett.#rothfb
Fain kis autó, nekem bejött a Civic, talán egy picit hátul lehetne tágasabb. -
flegga92
senior tag
válasz FollowTheORI #65406 üzenetére
Elvileg ha van érvényes német műszaki, akkor nem kötelező itthon műszaki vizsgát csinálni, csak egy szemle van ami kb annyi, hogy megnézik, hogy tényleg arról az autóról van e szó.
-
MPowerPH
félisten
válasz FollowTheORI #65634 üzenetére
En mostam anno az ovet meg az E92 -ben, ott ugye egy kar adta oda, es egy ido utan mindig lecsuszott rola. Mosas utan befujtam olyan spray -el, amit ingekre szoktak fujni vasalas elott talan?! Kemenyit vagy mit csinal. De hasznalt.
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz FollowTheORI #65634 üzenetére
De legalább nem romlik, mindig ugyanúgy megy vissza.
Mondjuk nekem visszamegy a sofőr oldali is, a legvégén kell egy kicsit segíteni neki, de ez 4 éve ilyen, nem zavaró az ufóban. -
veterán
válasz FollowTheORI #65690 üzenetére
Köszönöm. Nyugodt vagyok és olvastam, hogy csak ingatlan esetében lehet magánterület, az autó meg ingóság és így az is közterület, de megerősítést akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TP-LINK routerek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest