Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #53264 üzenetére
Nem olyan vészes szerencsére.
-
szabonagyur
félisten
Bedobom ide is, eddig volt patika az autó
-
tboldi
nagyúr
Autónavigátor: Honda Jazz 1.5 Dynamic teszt
Jó autó, de én inkább választanám a fullos 1.3-ast, de még inkább egy fullos S-Cross 1.4T-t ennyi pénzért (még ha nem is ugyanaz a kategória).
-
tboldi
nagyúr
Pár óra alatt megvan.
Egyébként én is kormánybőrözés előtt állok. Olyat szeretnék, mint amilyen a UK-spec Jazz Sportban van.
Én itt akarom megcsináltatni, a kormányt 19k-ért vállalják, a váltógombot 3k-ért. -
Qru
MODERÁTOR
Itt bőröztettem, nagyon profik.
-
tboldi
nagyúr
Hidegről jut eszembe:
Én most azt vettem észre, hogy hidegen picit zörög a nyelestengelycsapágy, melegen viszont kussban van. Majd megcsináltatom egyszer, szerencsére nem akut a probléma.
sunny84: Szerintem ez valamelyik ékszíj lesz, vagy a generátoré, vagy a klímáé.
.LnB: LederWorks Hungary, ha Gy-M-S megyei vagy. Képek alapján nagyon profi, csak várólistás. Májusnál előbb nem ér rá.
-
Alex0124
csendes tag
válasz
szabonagyur #53254 üzenetére
Kábellel (HUB nélkül) mindent felismer (pendrive és mobil) külön-külön.
Kipróbáltam számítógéppel a HUB-ot, mindkét slotba egy időben bedugott pendrive-okat felismeri.
Vszínűleg az autó fejegysége nincs erre felprogramozva.
Azért kösz.
Alex -
Alex0124
csendes tag
válasz
szabonagyur #53251 üzenetére
Kösz.
De ennek nem mond ellent az, hogy akkor sem ismeri fel, ha az elosztónak csak az egyik slotjába van bedugva a pendrive és a másik üres?
Alex -
.LnB
titán
Sziasztok,
Tegnap vásároltam egy 2007-es 1,6-os Civic szedánt. Az autóban 200.000 km van. Szerelő azt mondta ennél a motornál ez nem vészes, nem kell tőle félni.
Én viszont gondolkodom egy vezérműlánc készlet cserén. Nem tudom kell e? Tudnátok esetleg nekem mondani valami árat, hogy ez mennyibe kerülhet? Mert én nem találtam semmit. Nem spórolni akarok rajta meg ilyenek, megvan a pénz az első javításokra, csak érdeklődésképp kérdezem.A másik pedig, a váltógomb. Néztem ebay-t és pár oldalt, de ilyen gyári kinézetűt nem találok. Szerintetek merre keresgéljek?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Alex0124
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni?
A gyárilag beépített USB csatlakozót (9. gen. CIVIC) szeretném megosztani ahhoz, hogy pendrive-on kívül egy időben mást is tudjak csatlakoztatni (pl. mobilt). Ennek érdekében vettem egy USB elosztót (2 portos HUB). De, ha ahhoz csatlakoztatom a pendrive-ot, azt a rendszer nem ismeri fel (azt írja ki, hogy nincs USB eszköz csatlakoztatva) még abban az esetben is, ha csak a pendrive-ot csatlakoztatom és második csatlakozóba nem dugok be mást.
Valakinek van ötlete az okra és a megoldásra?
Üdv.
alex -
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125 #53245 üzenetére
Sajnos én nem léphettem oda neki nagyon, amikor tesztvezettem (mellettem ült az eladó), de nekem is fülig ért a szám, mikor kiszálltam. Qrva jó ez az 1.5T!
Egyetlen dolgon változtatnék amúgy a Civic-ben: azt az elavult és lassú fejegységet cserélném valami jobbra.
-
Kobe
veterán
válasz
Winner_hun #53244 üzenetére
Nemmondod?
Az aktualis legfrisebb listajat nem talalom, nem a usert....
-
runner 125
nagyúr
Hali,
Rég jártam erre, HR-V még természetesen megvan, lassan 70.000km óta semmi hiba.
Viszont amiért jöttem, hát srácok becsületesen be kell valljam, h ma qrvára meglepődtem. Lecseréltem tavaly a 800-as VFR-em egy 1.2-esre, ma vizsgáztattam az NKH-nál.
Jöttem haza, kocsisornál elkentem még Győr után, egyszercsak látom a tükörben h egy új Civic frankón kapaszkodik utánam.
Már akkor beszartam h mennyire jön, azt hittem TypeR.Nyilván 1-1 előzésnél közel sem tudta a motor tempóját, noh meg én is volt h visszavettem, de Győrtől Kapuvárig tartotta az iramot, pedig elég korrekt utazót jöttem, de végig láttam a tükörben. Kapuváron pont mellém gurult, majd ment a közös lájk mutogatás, lehúzta az ablakot, bekérdeztem h 1.5 turbo? - Jaja.
Szóval vegyétek, mert durván jól megy!
-
Kobe
veterán
TypeV Lacitol rendelt valaki mostanaban? Vagy tudna kuldeni egy aktualis listat tole?
Az istennek sem talalom crx forumon -
flegga92
senior tag
válasz
pandor #53241 üzenetére
Nem nagy meló a csere, ajtókárpitot kell levenni. Annyi trükk van benne amit jó ha mondasz majd a szerelőnek, ha soha nem szedett még le ilyen kocsiról, hogy az ajtó behúzó mögött van egy kis lyuk, pici csavarhúzóval kell benyúlni és akkor a szürke rész kipattan, alatta vannak a csavarok, utána egyértelmű. Sokan a másik oldalról feszegetik le és gyönyörűen összebarmolják.
-
tboldi
nagyúr
-
flegga92
senior tag
válasz
pandor #53238 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen kocsim van, csak 1.6-os, mindkettő típushiba.
Központi zár van eBay/Aliexpressen is, sokan azt tetetik bele nagy megelégedéssel. De itthon is van utángyártott is. Gyári ha jól tudom 30k körül van. Szerintem bontottat nem érdemes beszerezni ebből.Kuplungpedál nyikorgása nálam is meg van, de ahogy olvastam nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Kompletten cserélheted a pedált munkahengerrel, ideig óráig jó lesz, és úgyis nyikorogni fog. Próbáld meg jól bezsírozni, lassan én is meg fogom csinálni az enyémen.
Szervizt nem tudok neked ajánlani, vidéken lakom.
-
pandor
tag
Sziasztok,
egy 2005. decemberében vásárolt Civic 1.4 Sport elégedett tulaja vagyok. Eddig szinte semmi nyűgje/baja nem volt, de most már jelentkeznek a javítanivalók. Egy elromlott központi zár motor, nyikorgó kuplungpedál, stb.
Tudnátok ajánlani egy lelkiismeres mestert Bp-en, aki a fenti tipust ismeri mint a tenyerét és a jövőben az autó teljeskörű szervizelését rábízhatnám?
(A nagyobb, sokalkalmazottas (márka)szervizeket kerülném, mert - korábbi tapasztalat alapján - a gatyám is rámegy ;-)Köszönöm a segítséget
-
BlacKSouL
addikt
válasz
martillo #53231 üzenetére
Én két éve vettem EBC tárcsákat, festett volt, de idővel ahogy illik a fékező felületetkről szépen fémtisztára tisztult. Tavalyi évben nem vettem észre ilyesmit, viszont idén télen, 1-1 sósabb-latyakosabb idő után ha beálltam garázsba, pár nap után már összerozsdált a betéttel, méghozzá kéziféket NEM behúzva is.
Első évben mintha egyáltalán nem is rozsdált volna, talán maximum a 2 napos állandó felverődő eső kapta meg a tárcsát, de azt is csak vékonyan. Beragadni sosem. Na idén nekem is már állóra ragadt, kitolatáskor nem is engedett. Úgyhogy idén rendszeresen meglökdöstem a kocsit, és a lökdösés hatására kipattantak a fékek, de igen, durva, hogy kiengedett kézifékkel is össze tud rozsdálni.Amit érdemes megtenni, hogy a kerék levétele után a féknyerget lebontani, kivenni a betéteket, a sarkait lepucolni drótkefével, a vezetősínt szintén, hőálló zsírral megzsírozni vékonyan és úgy összerakni. Az a legkritikusabb pontja ennek a féknek, eléggé hajlamos a korrózióra, és esős-havas időben éri is a sós lé. A hátsók ragadnak be, az elsők szinte sosem.
-
martillo
tag
Sziasztok,
4-5 nap allas utan (miota megvan a kocsi ennyit nem allt egyhuzamban) ugy indult a kocsi, mintha oda lett volna szogelve, ugy beallt a fek. Ha jol emlekszem mar irtatok korabban hasonlo tapasztalatokat, de most nem talaltam azokat a hozzaszolasokat...
Jelentkezett nekem is utana az a femes hang, viszont nem mult el a hang durvan 30km utan sem, ha fekeztem. Sot, ha olyan helyen mentem, hogy pl szalagkorlat vagy hanggatlo fal visszaverte a hangot, akkor femes ciripeles hallatszott.
Normalis ez ennyi allas utan, vagy nezessem meg?
Ha nezessem, akkor mit, a fekeket? Fekero vesztest nem tapasztaltam.Koszi
-
tboldi
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
paolinho #53225 üzenetére
Őt hívd fel, nekem elég olcsón megcsinálta anno.
-
paolinho
őstag
Rendeltünk az asszonykám Jazz-éhez egy ilyen bicskakulcsot a gyári helyett. Az elektronika hibátlanul illeszkedik benne, a gombok nyitnak, zárnak, amit csak kell csinálnia, viszont a tollat le kellene másolni az eredetiére. Erre tudtok Pesten valahol megbízható szakembert? Mi egyébként felhívtunk egyet Zuglóban, de szerintem egy kicsit túlzott árat (10e) mondott az elvégzendő munkára.
-
nbl2
senior tag
válasz
ati888 #53221 üzenetére
SZia,
Nekem városban kerek 10L a fogyasztása. Országútón 8.5L alá még nem ment le. Autópályán 11L 130-140-es tempónál. (2004-es modell)
Mindig elsőre indul csak hidegben 8-at teker az indítómotor mire elindul. (Nem tudom miért, talán gyertya)
A futóműve tökéletes a magyar utakhoz. A real time awd nagyon jó télen, havas csúszós emelkedőkön simán felmegy ahol az elsőkekékhajtásúak meg sem próbálnak felmenni.
Nagyon jó vezetni, nagyon finom percíz gép, és méretéhez képest nagyon könnyű vele parkolni és hatalmas a csomagtartója.Üdv,
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #53219 üzenetére
Elég nagy a szórás a okmányirodák között rugalmasságban. Havernak pl nem írták át a kocsit biztosítási kötvény nélkül, nekem meg simán elfogadták az alkuszi megbízást is...
-
Andre90
tag
Sziasztok!
Autóvásárlás (remélhetőleg Honda) előtt állok. Jelenleg egy régi Nissan Almerat hajtok, nagyon megbízható kis kocsi, de elhaladt felette az idő. A családban mindig is Honda Civic-ek (na meg ez a kis Nissan újkora óta) voltak, nagyon meg voltunk velük elégedve. Már egy ideje figyelem a használtautó kínálatot, de még nem találtam meg a tökéletes gépet
Elsősorban Civic 8gen facelift (2009 - 2011) modelleket nézek, abból is 5 ajtós 1.8-as változatokat. Tetszene nagyon a Civic 9gen illetve az Accord 8gen Tourer is, viszont ezekből kicsi a merítés ami az összeghatárba is beleférne (~3.2m Ft). 8gen Civic esetén ennyit nem áldoznék az autóra.
A kérdésem az lenne, hogy nincs közületek valaki, akinek tudomása van egy a tavasz folyamán eladóvá váló Hondáról a fenti típusok közül? Szuper lenne ha találnék egy ápolt és óvott autót, akit szeretettel kezelt a gazdája, és ismert az előélete.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.Üdv:
András -
szabonagyur
félisten
Pedig sajna van rajta apró karc... korábbi tulaj mosóba hordta
Nekem átírták, hogy majd vigyek egy helyesbítő papírt egy vizsga helyről és akkor ingyen kicserélik a forgalmi.@(#53213) lazac_: nagyon szép a tied is, ez a másik szín ami nagyon bejön belőle. A fehér nagyon nagyon fura, de a szürke sem adja ki.
-
fityesz9
tag
válasz
BigBlackDog #53217 üzenetére
Köszi szépen, kimerítő és hasznos válasz!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
fityesz9 #53215 üzenetére
Alvázszám több helyen is van (ahogy írtad a szélvédő aljában, illetve a vezető oldali B oszlopon), de a szélvédő alatt, az esőcsatornánál van beütve. A motorháztető felnyitva, egy kis ablakot kipattintva tudod meglesni. Az alábbi képen látható, hogy hol is van ez a kis "ajtócska".
Korábban itt írtam össze a tapasztalataimat, talán hasznos lehet Neked is.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok! Van itt köztetek Honda CRV tulaj? Lenne pár kérdésem.
-
fityesz9
tag
Sziasztok,
Múltkori kérdésemre köszönöm a válaszokat.
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok. Már nézegetek konkrét autókat (Civic Mk8 benzines, 1.8, 2009-2011)
Magánszemélytől is nézek, tudtok adni hasznos tanácsokat mire figyeljek a kocsival kapcsolatban?
Illetve az alvázszámot hol találom? Ha jól olvastam a vezető oldali ajtót, ha kinyitom azon lesz, illetve a szélvédő aljánál. Sokat utána olvastam a témának, de ettől még laikus vagyok a témában.Előre is köszönök minden segítséget, mert hozzájárultok vele, hogy meglegyen az álomautóm.
-
lazac_
tag
válasz
szabonagyur #53211 üzenetére
Szigetszentmiklósi vagyok. Elég jól tolhatta a reklámot 10-12 évvel ezelőtt a csepeli Honda kereskedés (ami már nem is Honda...), mert itt a Csepel-szigeten általában többet látok City-ből, mint másfelé.
Amúgy tegnap került vissza a nyári szettem a gyári acélfelnikkel, meglepődve vettem tudomásul, hogy a wheel-size.com tévedésben van az ET55-jével kapcsolatban, szóval ha 6G VTI felnire adom a fejem, nem lesz szélesebb nyomtávom, csak amennyivel a szélesebb felniből adódik (uszkve kettő):Az autóm, párásan-álmosan (egy éjszakai 12 órás műszak után még megálltam fényképezkedni):
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #53207 üzenetére
Szép és nem is karcos. Pedig a feketén jól látszódnak a karcok.
Haverom adott el most egy autót ott is manuális váltó volt a forgalmiban az automata helyett és az új tulajnak nem írták át amíg nem javítattják ki a forgalmiban...
-
szabonagyur
félisten
válasz
lazac_ #53209 üzenetére
Hopp egy helyen maradt, na mindegy
Nekem össze-vissza vannak amúgy ezek felvéve. Gyárilag automata, erre manuálisnak van felvéve...
BTW: melyik város vagy? Felénk van amúgy City: fehér, barna, vörös, ezüst, fekete
Múltkor Spar-nál volt minitali is véletlenül barna, ezüst és fekete kiadásban.
Mondjuk 98.000 km-nél nem csoda, hogy szinte új
-
lazac_
tag
válasz
szabonagyur #53207 üzenetére
Mintha új lenne! Ahol lakom, áll egy fekete City, ma láttam először napsütésben, hát... Mint amit szándékosan csiszoltak körkörösen homokkal.
Az első képen a szélvédőn ott a rendszám.
Fel is merül a kérdés részemről, hogyhogy a központi nyilvántartás szerint Honda GE4 a típus, míg nálam Honda City?
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Qru!
Lennél szíves kicserélni az összefoglalóban a képemet erre?
Köszi!
-
tdna
csendes tag
Valakinek van 2012es 9gen magyar kézikönyve PDF-ben? A honda.hu oldalon persze pontosan ez az egy hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest