- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazac_
aktív tag
Részemről nincs ajánlás (Dayco szíjat raktam SKF görgővel), csak figyelj öszerakásnál, hogy a gyári görgő kialakítása "öblösebb", mint pl. az SKF-é, így ott kell egy plusz hézagóló-távtartó (gyakorlatilag egy alátét) a "nagy lapos tányér" és a "központosító" közé, különben felül a görgő peremére a tányér, és nem tud elforogni (de ez kézben fogva, kézzel összehúzva próbálva is kiderül).
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Lehetni lehet betenni, csak nem szabad...
A halogén pontszerű forrás (vagyis vonalban világít az izzószál), de ugye körkörösen, a led meg nem, ezért a vetítési képe egy parabolatükrös H4 esetén pl. soha nem lesz olyan, mint az eredetileg tervezett.
Ezt a led chip előtti kitakarással próbálják meg megoldani, és egyesével a gyári lámpákat beméregetve engedélyeztetni, de ez nyilván hosszas folyamat, és nem feltétlenül lesz jó a végeredmény, akárhogy próbálgatják.
Jól látni attól még lehet, ha rendben a foncsor és a bura sem matt, egy Osram NB Laser-rel (meg a fél éves élettartamával) még lehet jobb az éjszaka... -
lazac_
aktív tag
Csak a GK Jazz van a listán, jól láttad. (Philipsnél dettó amúgy).
City-mben 6 éve van ez, eddig nem vegzáltak érte (műszakira kiveszem, rendőr meg kvázi már nincs az utakon, villogást sem kaptam még érte), csak télen sz.r, mert ha ráfagy a dér, akkor nem olvad le, szóval jégoldani szükséges elindulás előtt mindenképpen. -
lazac_
aktív tag
Passz, biztosan javítható valahogyan, de hogy mennyire kell mélyre ásni, abban még a youtube se nagyon segít...
Fék, futómű bütykölést bevállaltam otthon, azok szereléséről, megfelelő nyomaték adatokról van infó, övfeszítőről ilyen biztos nincs közkézen. Fosnék a pirotechnikától is. Off autón is ülést hátradöntve, védőszemüvegben szereltem ki a kormánylégzsákot bőrözéshez...
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Majdnem mondtam, hogy Kekszi, de az a kuvik sárga.
Mindenesetre 17. perctől érdemes a videót megtekinteni...
-
lazac_
aktív tag
Kötve hinném, hogy lánc. Inkább a bordásszíj görgőjének a csapágya. Nálam is 110-120e km-nél kezdett ciripelni (City).
-
lazac_
aktív tag
Nem kell pakolgatnod (ha nem akarod), teljesen automata váltóként működik. A CVT-vel ellentétben a fokozatok közti átmenetet itt lehet érezni (egyesek szerint olyat ránt, hogy minden alkalommal bólintasz, ezért is hívják a rossz nyelvek bólogatós váltónak
), mivel egy "sima" kuplungot és fokozatválasztót kezel a rendszer.
Egy vélemény innen a topicból (nekem nincs véleményem, mert sosem vezettem még ótómatát). -
lazac_
aktív tag
Szerintem eltér a hátsó ajtó színe. A lökösöké is, de az lehet csak azért, mert műanyag (nekem a City-n is látszik, gondolom más az alapozó fémen meg műanyagon, máshogy öregednek). Ez meg eláll

"Félautomata" gondolom az I-Shift lesz, gyakorlatilag egy robotizált váltó, nem sokáig volt a Hondáknál alkalmazva.
A sajátomon meg - ha már úgyis megvolt az alkatrész - kicseréltem a hátsó kerékcsapágyakat is, és megszűnt a búgás. Kézzel mozgatva-forgatva nem éreztem-hallottam semmit, szóval ez meglepett, azt gondoltam volna, hogy az elsők jobban vannak terhelve, az megy tönkre először, azért is kezdtem azzal... -
lazac_
aktív tag
No, búgott ugye a City-m, szakszerű
körülmények között lecseréltem az első kerékcsapágyakat , a jó hír, hogy második nekifutásra már össze is tudtam rakni úgy, hogy nem fogja meg a féknyeregtuskó a tárcsákat (nemhiába hívják csapágyprésnek és nem csapágyszorítónak a szerszámot, nem szabad finomkodni ott, ahol nem kell
). Bónuszként, ha már ott voltam, toronycsapágy+szilentek is frissültek. Ami kevésbé jó hír, hogy maradt a búgás 70-80km/h-tól erősödve.
Továbbra sem vagyok szerelő, de mókának jó volt, illetve számomra megint bebizonyosodott, hogy amit jútyúb alapján 1,5 órának saccolok, az valóságban lesz 3+ óra, plusz masszív izomláz - a nagyobb parkside pro ütvecsavarozó büntetése.Hogy on is legyek kicsit: talán kétszer előztem eddig ezzel a bigblokkos 83 telivéres puttonyos jazzel a kb. 8 év alatt, egyszer egy traktort, meg egyszer egy 5 autós, 60-nal poroszkáló karavánt, persze mindkétszer lendületből...
(Szerk.: lak.ter.kívül, 2x1 sávos normál országúton) -
lazac_
aktív tag
Olvasom itt a szappanoperát, nem semmi.

7. gen kuvikból biztos, hogy "VSA"-t vennék (ha valamiért kötelező lenne), 2 lityis motor, de "csak" 160Le, 5 ajtó(!), szóval egészen elképesztően anti-boyracer, tuti kevesebb került belőle árokba, mint Type-R-ből. Nem mondom, hogy egy vérbeli sleeper, de a kortárs Jazz, pláne a City-m után felüdülés lehetne...
Viszont amennyiért mennek, akkor már inkább egy tekert órás import IS200 a másik japán falkából. -
lazac_
aktív tag
Mégsem egyesül a Honda és a Nissan (telex)
Mondjuk nekem tökmindegy, 10 milliós eus ország lakója vagyok, eddig sem voltam célközönség, új autókat max. a kirakatban nézegetem
. Honda City: 144444km átlépve, elkezdett hangosodni a kocsi, eleinte azt hittem, hogy csak kavicsok a 4 évszakos lamellák között (egy ideje pár 100m-es szakaszon minden reggel aprókavicsos utcán megyek), de átsimogatva nem találtam semmit. Kb. 80km/h környékén már egész halk Ikarus kerék-bolygómű duruzsolása van, szerencsére benyomott kuplunggal is, szóval valamelyik kerékcsapágyra gyanakszom (nyugtassatok meg, hogy rossz féltengelynek nincs ilyen hangja...).
-
lazac_
aktív tag
Jazz kuplungnál a pedálgép egy stifttel közvetlenül a felső munkahengerre csatlakozik, azt nyomogatod az utastérben, az meg mozgatja a kiemelővillát működtető munkahengert a motortérben. Egy csavar van a dologban, a facelift GD-ben van egy "lengéscsillapító" membrános fiszemf@szom alkatrész ( 46985-SAA-013 Damper ) , ami hajlamos megmakkanni, ha nincs rendszeresen cserélve a fékfolyadék a kuplung körben, viszont ha az megreped, akkor fogy a szint, meg maga alá ereszt az ótó. Szerintem is levegős, vagy felső munkahenger hiba. Illetve a kiemelő villa hajlamos megrepedni a forgáspontnál, de annak szokott lenni recsegős előjele.
Ha a váltóbowden szakadna, attól még a kuplung érzése nem változna, nem?
-
lazac_
aktív tag
Hosszbordás szíjnak a vezetőgörgője ciripelt nálam ~110km környékén, gondolom a klímával kapott új szíjat a kocsid, ami jobban terhelheti a benne lévő csapágyat. (a piros szaggatott vonal csak a szemléltetés kedvéért, hogy milyen temérdek sok helyet hagytak a japók...
) -
lazac_
aktív tag
Tekerő általában a kerékkulcs. Vagy maga a kampós rúd a kérdés, ami az emelő szemébe kapaszkodik? Akkor passz, nekem egy szütyőben van, meg a kezelési szerint is egy szerszámkészletben kéne lennie a vonószemmel együtt...
-
lazac_
aktív tag
Fake news: 139e km után az első gyári féktárcsa is ment a levesbe. Fékbetét 52e km-nél volt cserélve, ennyi maradt.
Nálam nincs semmi rongyrázás, blueprint tárcsa ment a helyére meg nipparts betét, 50km alatt szépen megjött a komfortos fékérzet/fékhatás. (Vettem indikátorórát brahiból, meg ha egyszer eljutok az mx5 sperresítéséhez, akkor oda kelleni fog, 0,02mm ütést mértem a tárcsákon, nem tudom a gyári mennyit hozna...)Lengőkar szilent nálam is fáradt már... Műszakin még nem szóltak miatta.
-
lazac_
aktív tag
Amikor még valamennyire érdekelt a dolog (és meg volt az esetleges javításra szánt pénzmag is
), a találatok között olvastam sokat az EP Civic kormányműjéről is, ott legtöbbször a holtjátékot minimalizálni szolgáló "csúszkát" hibáztatták a fórumozók, ami elkopik, és zörög utána az egész, de nem szorul tőle jobban. Csak hát a City-hez nincsen fórum... Vagyis van, pakisztáni meg filippínó, jobbkormányos, automataváltós 1,5L-es vtec motoros bőrüléses City verziókkal. Persze a City-ben is van hasonló alkatrész, csak teljesen más kialakítású, teflonszerű bevonatos, rugós előfeszítésű izé. Még egy szerelőt sem láttam, aki ezt vasvillára felszúrva körbehordozta volna, hogy "na látjátok, ezért szar a kormányművetek"
, szóval ja, lehet a kormányművem a rossz, csak hát annyira meg nem rossz, hogy az autó felét-negyedét rálocsoljam egy hátha jó lesz-re. -
lazac_
aktív tag
Érdekességképpen: 4 évvel ezelőtt így nézett ki az én első futóművem (70k km), ezt speciel pont az említett nyíri szerelő fotózta.
Elmentünk pár napra állatkertezni, és megkértem, hogy keresse meg a középállásban jelentkező, kis mozdulatra érzéketlen szervo működésének lehetséges okát. Sajnos március 15-e is azon a héten volt, így bár láthatóan át lett nézve, és futómű is lett állítva, diagra is lett téve, de a mai napig tré ebből a szempontból a Citym. Előtte bp-i szerelőnél volt toronycsapágy cserélve, azzal ~1 hónapra mintha megjavult volna, de aztán visszajötta "probléma", amivel azóta is együtt élek...
Szerk.: vettem magamnak toronycsapágy készletet, hogy egyszer majd magamnak kicserélem megint, és jól megszakértem, és hát az a csapágynak nevezett valami... a biciklimben komolyabb dolgok vannak, mint amit oda kreáltak.

-
lazac_
aktív tag
A City-men már megint elromlott a 76632-S7A-014. Pedig 2019 májusban cseréltem gyárira.
-
lazac_
aktív tag
Bárdi keresője szerintem erre nagyon jó (még ha nem is onnan vennéd a dolgokat), alvázszám alapján ad robbantott ábrát, és hozzá ad cikkszámot meg helyettesítő(ke)t is.
Alvázszám híján japancars.ru-t szoktam meglesni. [Például így.]
Aztán ezzel a 91512-SX0-003-mal lehet menni tovább, bárdinál erre helyettesítőnek dob 10db. ROMIXB19239-ot ~3100 ft-ért.Mondjuk én híresen tákolós vagyok, kínai patentcsomag, duct-tape, gyorskötöző, aszt' jóvan.
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Ennél tovább csak forrasztással lenne bontható. Én is azért szedtem szét anno, hogy tegyek bele világítást, erről az oldalról is simán ráforraszthatnék egy ledet, de hiába van kivezetve a kapcsolótömb csatlakozó aljzatra a két láb, az autó felőli kábelkorbácsban (nálam legalábbis) nincs bekötve az a két szál, ami adná a naftát a pilácsnak. Gondolkoztam, hogy lelopom a magasságállítóról (mert az ugye nálam is világít), de hagytam a fenébe.
Jobban zavart, mikor kiégett a vészvillogó világítása - mert hogy az is dereng sötétben - aztán kiszedésnél megrepesztettem az egyik fület, és bár nem lötyög, de ott van bennem a tudat.
Aztán ott van a tboldi féle FR-V állítható intervallumú ablaktörlő tuning is, de ebben a k.rva City-ben nincs hátsó ablaktörlő, mint a Jazz-ben, szóval ezt sem mertem meglépni.
-
lazac_
aktív tag
SAPJ010 tükörállító belseje: itt is cigánykodott a Honda, ott van a világítás helye, beforrasztva persze nincs (meg a kivezetett szálaknak nincs ellendarabja a csatlakozóban), nem lepődnék meg, ha ez is felszereltségfüggő lenne...
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Legegyszerűbb lenne
hagyni a gumisra a csavarkérdéstmegmérni az acél és az alufelnin is az agyra felfekvő felület és az anyacsavar felfekvő felülete közötti távolságot , ha az alufelnié ugyanannyi vagy nagyobb (vastagabb az anyag), akkor rövidebb lesz a kilógó tőcsavar hossza, ergo meg lehet húzni az anyát. Ha vékonyabb az alunál ez a rész, akkor meg meg kell nézni, hogy nem ér-e végig a tőcsavar így már az anyacsavarban.
Pont nemrég volt Becsnepper egyik videójában a kerékcsavarról szó, M12 méretnél ha a menetes rész ~10mm-en kapaszkodik, akkor az már "fullos kötés". Nyilván nem kell határértéken táncolni, de ha a 27mm-es anyában elfér a tőcsavar, és teszemazt fogja 20mm-t a menet, akkor rendben van.Személy szerint én kerékőrt is a gumissal rendeltettem, legyen az ő gondja, ha mégse jó, McGuardból volt rádiuszos fejű cucc, így az lett. Nekem loptak már le törött lidlis dísztárcsát, meg pozíciójelölős szelepkupakot is, szóval legalább a kereket hagyják meg az egyszeri emberek, ha lehet...

-
lazac_
aktív tag
FB Jazz csoportban szokott hirdetni a pomázi "Kőhegy szervíz", nem linkelem őket, mert nem ismerem a munkájukat, de irányárnak egynek jó (tavaly nyári):
Amit nagyon szeretünk szerelni az a Honda,de más autókat is persze elvállaunk.
Fő profilunk a váltók felújítása
Honda Jazz CVT váltó javítás 180.000ft (2002-2008)
Honda Jazz CVT 280.000 (2008-15)
Honda Civic,Jazz City manuális váltók150.000ft ,akár félnap alatt is készen van, és nem kell hetekig várni az időpontokra.
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Ki volt fizetve... (honda city bal hátsó nyereg betétei). Biztos szuper volt a fékhatás, úgy kellett kifeszegetnem a helyükről.

-
lazac_
aktív tag
Nyíregyházi szerelő szerint gyárit érdemes bele tölteni, nekem az lett, de tboldi-t idézve Aisin ultra long life hasonló paraméterekkel bíró P-OAT cucc, azzal helyettesíthető.
-
lazac_
aktív tag
Mx-5-tel nem mentem már vagy... fogalmam sincs, 1,5 hónapja? Már a központi zárat is furán nyitotta, megtekerni nem is tudta az önindítót, csak kattogott. Olasz import volt ugye, ki tudja mikori akkuval.
Lakótelep, kitoltam a parkolóból az útra, hogy hozzáférjek a csomagtartóban az akkuhoz, ráálltam a Honda City-vel, pattintom fel a motorháztetőt, csíptetném fel a bikakábelt, erre két figura lép oda, hogy akku probléma? Tudok esetleg majd segíteni nekik is, mert órák óta várnak, megkotlott az akksijuk...
Úgyhogy ma gyakoroltam rendesen a bikázást.
Eddig nekem is bevált a Rocket, a Bosch-ok rendre 2 évet tudtak csak a City-ben. -
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Szolgálati közlemény: Honda City 132e km-nél kuplung folyadékszint nem csökkent, de megváltozott a pedálút (1/3-ad eltűnt kb.). Gondoltam először megpróbálom csak a folyadékot cserélve légteleníteni, na hát a féknél megszokott pumpálós módszerrel totál beesett pedál lett az eredmény, valahogy a howto videók (és fb jazz csopiban írtak) mindegyike vákuumos folyadékcserével végződik...
Ha már úgyis teljesen elszabtam, kiszedtem a főhengert, mert egy éve már gyanúsan ropogós érzete volt a pedálnak néha, kiszerelve konstatáltam, hogy a rugó eltört benne.
Ashika utángyártottat vettem, hát a jó az nem ilyen, a stiftes rögzítésű 5/4-es csatlakozó furata pár tizeddel eltér, ezért nem tolható be a stift, nagy nehezen azért beerőszakoltam, aztán 50ml-es fecskendővel átszívtam vagy fél liter dot4-et a munkahenger légtelenítőjén pár óra alatt... Most legalább nem ropog, és tudok menni a kocsival, de ell kell vigyem normális vákuumos légtelenítésre, mert ebben a kézzel szipákolásban nincsen bizodalmam. Csak remélni merem, hogy nem a "nyomástartó membrános baszás" ment tönkre, mert abból csak gyári van horror áron. -
lazac_
aktív tag
Na ez újdonság volt nekem, sosem kerestem rá. Az alkatrészkeresők notóriusan dobálják az 1.2 GE4-eket is, pedig tényleg nincs is.
Kéne valami [racsepiros Everus S1] műszerfaltuning...
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
130e km lesz a City-mben lassan, el is kezdett csikorogni a bal hátsó külső fékbetét kopásjelzője. Még gyári...
A tárcsa is, látszik is rajta.
Hátsó kerékcsapágyat kellett már cserélnie valakinek?
( Arra gondoltam, hogy ha már úgyis új tárcsát is kap, nem-e érdemes a csapágyat is ledobni - agyastól? Viszont ha a gyári bír mondjuk 350ezret, akkor csak rontok az utángyártottra cserével...) -
lazac_
aktív tag
Citynél spóroltak, csak a helye van meg az izzónak. FB jazz csoportban azt olvastam, hogy forrasztva van valamilyen rizsszem, van ,aki ledet rakott oda, kifűzött egy T4.2-t a foglalatából, meg lecsípett a kivezetésből. Másnak meg úgy szétesett a kapcsoló, hogy nem tudta összerakni...
-
lazac_
aktív tag
Facebookon a Honda Jazz Hungary autó adás-vétel csoportba beléptél esetleg? Ott hirdet rendszeresen a "Jazz farm"-os Ferenczy Krisztián, bár ár nélkül, de eddig csak jókat írkáltak róla, [egy telefont megérhet].
-
lazac_
aktív tag
Semennyire, bedugod kamerával felfelé (vakuval) a kerék fölött a telót, már ha nincs ültetve. Aztán vagy elszörnyedsz, vagy nem...
-
lazac_
aktív tag
Kukkants majd be a kerekjárati ívbe a tankbetöltő oldalon, kíváncsi lennék, nálad milyen...
-
lazac_
aktív tag
Nem sok City-t látok az utakon, összetörve meg eddig még egyet sem láttam, hát, észnél kell lenni vele...
-
lazac_
aktív tag
Kendácsolás nem játszik? [Nekem off autóban tört le egy darab], gemkapocs meg pillanatragasztó-szódabikarbóna kombóval szobortam meg. Jobb, mint új korában...

(Honda Cityre meg volt visszahívás az ablakemelő kapcsolókra, így lett egy komplett cseredarabom)
-
lazac_
aktív tag
Magamnak Nigrin gumiápolót vettem, igaz nekem közel van a Bauhaus, máshol nem tudom tartanak-e. Illetve volt egyszer Lidlben is kifejezetten kéderre W5 stift, na az nekem kifolyt a tubusból...
-
lazac_
aktív tag
Részvétem. Az a baj az olajevéssel, hogy nem csak töltögetni kell rendszeresen, de a katalizátor sem fog repesni tőle... -
lazac_
aktív tag
Honda City-n nekem bevált a CF2, igaz 195/50R15 méretben volt, vizesen és szárazon is jól viselkedett. A "papaautót" teljesen hülyebiztossá tette, nem tudtam úgy vezetni vele, hogy azt mondhassam, hogy hú ez necces volt.
Aztán átkerült az MX-5 NB-re, itt már azért néha megérzem a korlátait, pedig hát ez sem egy erőgép... -
lazac_
aktív tag
Jazz FB csoportban az ottani egyik szerelő egy pár hátsó féknyereg komplett felújításra írt 2 évvel ezelőtt ~25e forintot, homokszórással, festéssel együtt.
OFF autónál én magam estem neki, Frenkit alkatrészekkel (~5500 forint volt/oldal, dugattyúval, de csúszka nélkül), a porvédő gumiharang pl. kifejezetten silánynak tűnt, de méretpontos volt minden. Nálam a kézifékállító szimmering fosta el magát, jobbnak láttam mindkét oldalt rendbe tenni, függetlenül attól, hogy csak az egyik oldalon ment tönkre (szétszedve sem látszott a másik oldalon semmi probléma, de nyugodtabb így a lelkem). -
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Zsemito webshopban van (még egy darab) gyári. Nem olcsó, ha mind a 3 lapát cserés.
Cityhez pl. nem is volt nála, de kikereste nekem a cikkszámot, és szerzett abból is, azóta megint néma csendben törlök ~2,5 éve, szóval inkább az előtte próbálgatott utángyártott lapátok voltak pénzkidobások... -
lazac_
aktív tag
Kapott ma a City-m 2 év friss műszakit. Tervben volt már, hogy elviszem - vészhelyzeti izé ide vagy oda -, de meglepett az Opel Sziget, mert pár napja felhívtak, hogy benne vagyok a rendszerükben, látják, hogy le fog járni, megvan-e még az autó, egyeztessünk időpontot?
Ezelőtt 4 évvel voltam náluk, mert hatósági ár+2e forint körül műszakiztattak akkoriban.
Most 21.990- volt, ketten is akartak nekem kávét hozni, a végén annyit mondtak, hogy minden rendben. Előtte azért a legnagyobb szélviharban visszaraktam a halogéneket a Philips offroad ledek helyett, majdnem be is tört a szélvédő, mert felcsapta a kitámasztott motorháztetőt...
~119800km van benne.
Menetrögzítőt visszanéztem, lengéscsillapító mérés elől ~65% , hátul 60%, fék eltérés 9% (tippre, mesze volt a monitor) illetve 12%. Nem jó, de nem is tragikus.
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Az volt az első próbálkozás, nem csinált semmit. Rozsdamarós csavarlazító, karburátortisztító, kontaktspray és főleg piros Scotch-brite. Aztán csak remélem, hogy nem húz át majd sehol kifelé, most, hogy megbolygattam a gumi részeket...
(citromsavas vízben kifőzést is próbáltam az egyik rugón, de az is kevésnek bizonyult mechanikus behatás nélkül) -
lazac_
aktív tag
City trafóit gondoltam preventitív jelleggel átnézem/megpucolom gyertyacsere előtt, 118e km van benne, 93-nál volt cserélve előzőleg sima nikkelesre, azt gondoltam, hogy nem lesz semmi látnivaló, de tévedtem...
Eleve elég érdekes konstrukció, a trafó kivezetésre illeszkedik egy rugó, a rugó túlsó felébe illeszkedik egy villa alakú fém, aminek a másik fele rá van préselve az ellenállás kupakjára. A másik kupak nekifeszül a rugó ellenében 3 kis körömnek, és egy lapnak, amibe megintcsak rugó van fűzve, majd ez a rugó érintkezik a gyertya csúcsával.Minden kontaktpont sz@rrá volt oxidálódva... mégis üzemel röccenés nélkül. Nem csodálom, hogy időnként lehalnak szerencsétlen trafók, ennyi ellenállást leküzdeni nem kis meló.

Puceva után.Ez meg a dielektromos zsír a majdani szereléshez, hát felröhögtem, mikor megláttam, hogy mekkora (2500 forint, kedvezménnyel...).
-
lazac_
aktív tag
Tudomásom a Jazz nem "tárcsadobos", vagyis nem a féktárcsa belső hengerpalástjához nyomsz 2 külön pofát, mint egy dobfék, hanem a féknyereg dugattyút húzogatod mechanikusan. A City-é is sz.r. Emelkedőn/lejtőn izomból megtépés után még egy kattanást kierőszakolok (ha tudok), kormány padka felé, váltó sebességben... Nemrég panaszkodott valaki Jazz csoportban, hogy harmatos a kézifék, a hozzászólók többsége szerint "ez ilyen".
(érdekes, hogy az MX-5-be is Nissin volt a beszállító, hasonló mechanikus kézifékkel, de fogja a kereket, mint az állat)
-
lazac_
aktív tag
Fentebb már említett Varga Miki (nyíregyi szerelő) írt erről fb jazz csoportban, ami nyilván nem szentírás, de "GE jazzeknél nem szokás olyan dúrva lerakódás lenni, sőt igazából nem is tömődik el, lévén teljesen áttervezték az egr rendszert." Beszédes, hogy a bejegyzésnél előtte képek nem voltak, csak utána, pedig GD Jazznél mindig mutogatva van, hogy néddoda, ott a koksz.
-
lazac_
aktív tag
Igaz-igaz, lemaradt a szelepfedél-tömítés... Na, az plusz 4e. Victor Reinz miből? Ebből pl. nincs itt, ahol vásárolok, meg egyébként sem vagyok márkahívő. Viszont van a képen olajleeresztő csavar tömítés pluszban...
Gondolom ír a szervizkönyv vezérműlánc ellenőrzést is, aztán tudjuk, hogy kb. felesleges. -
lazac_
aktív tag
Pont ma vettem át a cuccokat hozzá, 14e a komplett tömítés szett (egr talptömítésből csak a gyári létezik, mondjuk az egyik szerelő pasztázza helyette, a másiktól meg hallgathatod utána a fújolást... ), de még hozzádobnám a gyertyákat is, mert ugye a fullos etanolos puruttya benzin koromfeketére beköpködi
, úgyis cserélve lesz, ha már itt matat az ember, az +6e, munkadíj nincs, mert a magyar mindenhez is ért, és persze mindenkinek fűtött, aknás garázsa van gurulós Beta szerszámkocsival, ultrahangos tisztító berendezéssel, vagy szemcsés alkatrészmosóval (persze úgy-ahogy működik a rézkefés féktisztítós sikálás is).20e forintból ha veszem az átlag 38 literes esetenkénti tankolást, és 40 forintos normál/prémium különbözettel számolok, meg mondjuk tegyük fel, hogy nem fogyaszt jobban a prémiumtól, akkor kb. minden 13. tankolásnál tisztíthatom az EGR csatornát. Pedig az ajánlás a revízióra olyan 100-120e km, ha jól rémlik.

-
lazac_
aktív tag
Lassan esedékes nálam az olajcsere a City-n, nézegetem a szűrőket (volt már eddig benne nálam minden:gyári kék Purflux, Bosch-ból két teljesen különböző, meg valami, amit egyszer a szerelő rakott, após AL-CO-val etette), szemezek a Mann-nal, katalógus W610/6-ot dob.
Na most alább a W610/6 és a W610/7 összehasonlítva, mondjátok meg Ti, melyik-melyik. Az egyik 2200-, a másik 1400-, mi a különbség a szitázáson kívül? Nyilván van valami, ha megéri nekik két cikkszámot futtatni párhuzamosan. 10%-kal több papír az egyikben? 5%-kal magasabb kaucsuktartalmú gumitömítés? Őrjítő ez az autóipari biznisz a mindenféle kiskapukkal, keresztreferenciákkal. Komolyan gondolkodom, hogy nemhogy spórolok hatszáz forintot, hanem megveszem mindkettőt, szétvagdalom, megvizsgálom, aztán a jobbikból veszek még egyet beépíteni...
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
OFF autó fényszórónak nekiestem én is 3e forintos Mannol 9801 szettel, a végső agyagos polír elég opálosra hozza ki az eredményt, amit gondolom egy normális lakk finis feltöltene tökéletesre, de a hozzá adott védőanyag (nano-paszta?) a végén elrontotta az egészet... A szivacs, amivel fel kéne vinni a cuccot szépen csíkozott, gondoltam több lötyit teszek rá, akkor majd jobban szétterül, na akkor meg már fel is habosodott, szép buborékosra kötött meg az egész...
Nincs szívem lefényképezni. -
lazac_
aktív tag
Passz, hogy lehetett-e azzal rendelni, de ha lehetett is, akkor 185/55 R15 volt talán, ami meg 1,5x-es szorzó a gumiknál...
Jön az utód gumi, vagy jön az utód autó?
-
lazac_
aktív tag
Csak 4 évszakos gumira váltottam rajta, és mivel nincs az adattábláján 15"-os kerék (195/50 pláne nincs), ezért maradt a lemezfelni gyári mérettel, valamivel olcsóbb is volt, mint a 15-ös.
-
lazac_
aktív tag
Most láttam a FB Honda Hungary csoportban az egy hete 52e-ért eladott 6gen civic vti felnijeimet épp hirdetik 90e-ért...
Én meg még úgy voltam vele, hogy hát csak az erkélyen fújtam sprayből (oké, normális töltőalapozó-bázis-2K lakk volt), nem lenne pofám makulátlanként árulni.@szabonagyur
Nekem már a telepítés utáni napon feljött hátul a fűtőszál miatt a City-n a fólia sarka, de befújtam egy kis vizet spricnivel, és visszasimogattam, azóta oké (mondjuk a fűtőszálból 4 csík meg elfelejtett működni...) -
lazac_
aktív tag
Milyen motor van benne?
(Talán szerelték a sedan 7gen kuvikokat is L13A motorral - meg a hibrid sedan is L származék - , a Jazz csoportok és fórumok meg kb. arról szólnak, hogy minden nap jön valaki, hogy rángat, torpan, EGR csere után is csekkendzsin van, stb. Nem a szeleppel szokott gond lenni, hanem a hozzá tartozó járat korommal való eltömődésével, meg a túlhordott gyertyák miatt, vagy csak szimplán az elöregedés miatt megpusztult trafókkal, meg a folytószelep alatt valami vezeték megtörésével. Bár ha közvetlen szerelés után jelentkezne nálam alapjárati probéma, ami addig nem volt, akkor én inkább valahol fals levegő szívásra gyanakodnék, mert esetleg meg lett bontva olyan öreg tömítés, ami szét-össze után már nem látja el a feladatát, de csak okoskodás, nem értek a kocsikhoz [se])
-
lazac_
aktív tag
Pedig jó dolog az RGB, nálam olyan narancs a fény, mint a műszerfal/óracsoport. (Kínai, de melyik nem? Ugyanilyen távja van, mint az Osramnak, igaz nálam gyújtásra kapcsol, semmi fancy dolog).
-
lazac_
aktív tag
Kínai felvarrós műbőr, sk. applikálva. Kifejezetten csúnya, nincs elvékonyítva az anyag a rétegek találkozásánál, mondjuk a mezei rácuppantós védőnél valóban gusztusosabb. A következő kormányom profira bízom, ennek a felszenvedése 4 óra volt kb. a vastag varrócérna csavarodása miatt, és megannyi hólyag az ujjon utólag...

-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Hát, pedig kezd megrendülni a bizalmam a márkában, izzók kiégnek, üzemanyag kifogy, most meg ez... Mi lesz legközelebb, elkopik a fékbetét? Kifogy az ablakmosó folyadék?
Közben megkerestem a számlát, 4,5 éves az akksi (Bosch S4 - 0092S40180), simán benne van ennyi idősen - főleg, hogy rövid távokra használom 80%-ban - hogy itt a vége. -
lazac_
aktív tag
Beállok a sorba: elromlott a Hondám. Időre mentünk, elfordítottam a kulcsot, tekert egy felet erőtlenül, majd takk. 2 hete itthon voltam "karanténban", ha mentem is valahová, akkor az off japánnal, így sajna nem jutott delejhez az akku. Még jó, hogy volt nálam kábel is, meg donor autó is, pikk-pakk bebikáztam. Aztán 3km után lefulladtam vele padkára tolatáskor, de ott már pöcc-röff indult, utána meg mentem vele egy "töltőkört", de azért majd holnapra rálógatom egy külső töltőre is.
-
lazac_
aktív tag
Zárt facebookos Jazz csoportban is feljött a kérdés, van, aki szerint teljesen normális a kézzel középre tekergetés, van, aki szerint szépen visszasiklik középre a kormány. A Citymé is egész jól elindul, legfeljebb az utolsó pár fokot kell hozzátenni kézzel, de a régi Twingomhoz képest béna, alulszervózott, agyhalott viselkedésű. Az MX-5-öm után átülve meg úgy érzem magam, mint aki kihajózik a parkolóból, csak tekerem, tekerem és tekerem a kormányt végeláthatatlanul...
Toronycsapágy lehet döglött, nekem cseréje után olyan lett, mint kés a vajban - úgy egy hónapig, igaz nem a középreállás miatt lett cserélve ( egy másik probléma a típusnál a "tapadósság", mikor az apró kormánymozdulatoknál nem történik semmi, majd beüt az elektromos szervó, túlteker az ember, mindjárt korrigálni kell vissza, emiatt kényelmetlen vezetni. Ez is felmerült a csoportban, erre sem jött igazán érdemi megoldás, inkább hozzászokunk.) -
lazac_
aktív tag
Márkaszervizt hívnám én is. (Igaz én "csak" az ablakemelő gombokat magában foglaló panel cseréjéről tudok, mert dél-afrikában bennégett egy gyerek a beázott kezelőszervtől kigyulladó autóban, még egy link az esetről, szerkezet garanciális cseréről nem)
-
lazac_
aktív tag
Nincs tippem konkrét kulcsra, de két racsnis dugókulcskészletemhez is kaptam gyertyakulcsot, mindkettő gumis belsejű, olyan szorosan fogja a gyertyát, hogy benne is maradt a gumibetét a szelepfedélben... Szerencsére csak próbálgatás címszóval játszottam az egyik első gyertyánál, ha hátsó lett volna, szerintem lesz.pom magam (City)
Előző autónál nem emlékszem ilyen közjátékre, ott lemezes belsejű kulcsot használtam, eszembe sem jutott eddig, hogy megkeressem, kösz, hogy eszembe juttattad. 

-
lazac_
aktív tag
Mert nem tehető rá vonóhorog. (nem lerobbant autóra gondoltam, már látom, hogy nem épp nyilvánvalót írtam, mea culpa)
-
lazac_
aktív tag
Próbáltam már többször egymásra szerkeszteni oldalnézetből egy City és Jazz képet, de valahogy a perspektíva sosem volt 100%-os (az első kisablak, és az alsó küszöb elég jó referencia a kerekek mellett), viszont minden alkalommal azt láttam, hogy a City alacsonyabb... Nekem az nem kerek, hogy a City miért nem vontathat?
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
600/350 a gyári méret, más kérdés, hogy mi fér el. Nem próbálgattam, így elsőre ekkorát vettem valami jó drága Valeoból. Aztán visszaraktam a gyárit, új OEM gumival Zsemitótól (Y766A-SLA-004, 76632-S7A-014), mert nem bírtam elviselni a nyikorgást/maszatolást, ugrabugrálást...
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
117e km környékén van most. Volt ebben minden, Honda márkaszerviz 10W30-ától kezdve após 10W40-e ha jól rémlik (a legolcsóbb ezerforintos Alco szűrővel), 5W30, kétféle 0W30, ezek nem fogytak eddig, és most a gyári flakonos 0W20. Azért próbálom ezt, mert olcsóbb volt, mint a korábbi Motul, és a hidegen, rövid távokon használva elvileg kíméletesebb a minél vékonyabb olaj, és idén indult az ovijárat. Mondjuk elgondolkodtató, hogy miért "synthetic technology" van ráírva és nem full synth, az egyik korábban vett Total olajnál egyik évről a másikra változott a dobozon a felirat ilyen teknolodzsira ( a webshopoknál persze nem, meg az ár is maradt), csak fórumokat böngészve derült ki, hogy gyengébb lett az alapolaj. Na de nem versenygép ez, meg nem is az olajtopicban vagyok.
@Qru: nyári gumi alufelni kombóval mondjuk nem probálnék felmászni...
-
lazac_
aktív tag
Vasárnapi program: olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, >generátorklímavízpumpaszíj< és görgő cseréje. Egyrészt marha jó konstrukció, mert az olajszűrőhöz csak be kell hajolni a motortérbe, és simán elérhető, illetve az olajleeresztő csavar is emelés nélkül elérhető melléfekve (>mondjuk most "rámpáztam"<, hátha a szíj miatt kell, de nem kellett, minden megoldható felülről). De aki kitalálta, hogy >3cm helyet hagy egy ABS cső meg a görgő csavarja között...< az csak valami japánba szakadt francia lehetett.

A Motul 0w30 is vékonynak tűnt tavaly, most Honda 0w20-at vettem, úgy folyt be a tölcséren, mint a víz, hát kíváncsi leszek, fogyasztja-e majd látható módon egy év alatt (10-11k km). -
lazac_
aktív tag
Nem hiszem, hogy sutaság, a citymbe is ilyen az akku saru, nem tudom, hogy ki tervezte, de ennyire hozzáférhetetlen sz.rt még nem láttam, valószínűleg ugyanaz a személy felelős érte, mint aki az izzócseréért... Konkrétan én úgy jártam vele (ki tudja meddig a megvétele után), hogy csak a szentlélek, meg a kábelkorbács súlya/vetemedése tartotta a pozitív sarut.
Lemértem végre, 14-es acél téli vs. 15-ös alu nyári szerelt kerék súlyai:

-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
+ Szabó Attilától (aka. wastegate) is 5W40-et kapott az L13A8 motorú city-m, előtte após asszem 10w40-el etette otthoni cserékkel, de legalább rendszeresen és jó minőségűt (már amennyire van abból olyan), így most a 0W30-as motullal meg totallal is elégedett, nem csipegeti. Nem mondom, hogy túl van hájpolva az olajkérdés, pedig egy kicsit de,
mindig bekészítem a kukoricát, amikor előjön a fb csoportokban a téma. -
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
[Tolatáskor mögémugrott egy fa.] Úgy megörültem Normafánál egy szabad parkolóhelynek az egyik utcában, hogy amikor a szűk helyen kezdtem forgolódni, hogy menetiránynak megfelelően tudjam letenni a verdát, és jött egy autó, gyorsan el akartam engedni, félreálltam előle...
-
lazac_
aktív tag
Csak sírni jöttem kicsit, beütött a jin-jang, hiába tuningoltam szanaszét egy fantasztikus Heko légterelővel ezt a menő Hondát, kaptam egy horpadást a motorháztetőmre meg egy szép karcot az eddig hibátlan fényszórómra. (bónusz, hogy a légterelő 2 helyen megkaristolta a fóliát az üvegen pár mm-en, meglepő módon nem a klipszeknél). Egyelőre így maradt sajnos a gyári táltosmennyiség.
Belülről pedig egyre koszosabb az autó, a tavasszal vett hologramos/alu kasírozott harmonika napellenző szélén körben a textil szétfeslett, köpködi magából a papírport, pfejj. A fogyasztásom is 7 liter fölött alakul mostanában, sok a helyben állva klímázás, szégyenletes, mennyire elkényelmesített a jól működő hűtés a Twingom után...
A téli 14 éves acélfelni szettem pedig kapott 3 réteg Hammerite sprayt kívülre, kíváncsi leszek, kibír-e majd egy szezont mindenféle plusz lakk nélkül, bár ha marad a tavalyihoz hasonló hó/sózás mennyiség, akkor sanszos, hogy még 14-et is... -
lazac_
aktív tag
Egy felettébb érdekes infot bedobok én is a közösbe, 2006 City:
Forgalmi szerint: 1042kg
Hídmérlegen: 1100kg
(5-6L benzinnel, plusz 1db Touragoo storm gyerekülés, 1db peg-perego isofix talp, 1db Blaupunkt GTB 8200 A láda, teleszkópos kerékkulcs a gyárin felül, 3-4L ilyen-olyan folyadék, spray) -
lazac_
aktív tag
A nyolcezres rovátka megvan itt is, az meg nem sok vizet zavar, hogy oda van-e írva, mert 6000-nél van tiltás... Talán az L15A motornál van feljebb 5-800-zal, de abból ugye nem kaptunk. Most látom csak, hogy az összefoglalóban rosszul van az autóm, HONDA CITY 1.4 LS GE4 a valós (JSZP-n meg látom, hogy a műszaki vizsgákon össze vissza írogatták, ott már nincs is bent, hogy LS, csak City). Na nem mintha nagyon zavarna, a 2. lurkó lassan érkezik, én meg erősen szemezgetek az FR-V-kkel...

-
lazac_
aktív tag
ES felszereltséghez járt az Optitron, meg az ülés oldallégzsák, ködlámpa, alufelni, behajló tükör. Az LS-emben fapad a műszer, meg a fentiek sincsenek...
"Az összes lehetséges extrát tartalmazó kivitelben a gyújtáskulcs bedugásakor felizzik a számlapok színes háttérvilágítása, ez az Optitron névre hallgató funkció. " -
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
No ma ment vissza a Philips X-treme Ultinon H4 LED helyére a 130%-os Osram NBU kicsit több, mint fél év után, hát, mintha lekapcsolták volna a villanyt, baromi szokatlan, rettenetesen meleg a fénye, semmi kontraszt a tereptárgyakon, teljesen más dimenzió. Vetítési képben ugyan hibátlan, de nem kérdés, hogy műszaki után megy-e vissza a led...
Rögzítőgyűrűsek a driver csatlakozók, és le kellett tekerni a hűtőbordákat is, de így is össz-vissz 10-15 perc alatt végeztem a cserével mindkét oldalon, kijelenthetem, hogy a művelet a City-vel nem olyan gáz, mint a Jazz-el az eddig olvasottak alapján. -
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
-
lazac_
aktív tag
Nekem ez vált be: Philips X-treme Vision Ultinon LED W5W T10 Car Bulbs 4000K 127994000KX2
Tényleg fehér fénye van, egyáltalán nem kék(es), a sima halogén ehhez képest gyertyaláng volt, színre is, erősségre is.H4 helyén meg még mindig a gen2-es X-treme Ultinon LED van bent a Philipstől, ennek hidegebb a színhőmérséklete. Az eddigi fél év alatt egyszer sem villogtak rám, pedig sokat járok sötétedés után, szóval tényleg nem vakít. Februárban műszaki, pár napra megy vissza az NB laser, kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb, vagy rosszabb összességében, mert azért a LED elég foltosan vetít az aszfaltra, ezen még igazán dolgozhatnának...
-
lazac_
aktív tag
14x5.5 ET45, 56,1mm középfurat. Opelé nem jó, az 56,5, nem feküdne fel az agyra, 0,2mm-es központosító meg nincs, meg acélfelni alá nem is szokás. A régebbi (pl 2002) Jazzek felnije viszont nem passzol az újabbakra, hiába egyezik minden méret papíron, nem fér el a nagyobb féknyereg a felni kialakítás miatt, szóval vétel előtt próba...
-
lazac_
aktív tag
Honda
Multiplaakarom mondani FRV
. Eleve sem kicsi a csomagtartó, de egy hátsó ülést ledöntve (vagy kettőt, ha előre költözik egy gyerkőc, mert ott is van isofix középen) még méretesebbé válik a raktér. [TC teszt]
Csak a 2006-os City-ről tudok nyilatkozni: 1 gyerekkel kényelmesen okés (utazóágy + matrac, babakocsi, 3 bőrönd + játékos-szatyor + kutyafüle), kettővel már kompromisszumos lenne, nem férne a rántotthús a hátsó ülésre. Hosszú útra véleményem szerint alkalmatlan (jobban mondva fárasztó), de ez a nevéből sejthető. -
lazac_
aktív tag
Bizony, ez a top tether rögzítőpontja gyereküléshez, én direkt ilyen 3 ponton rögzíthető ülést kerestem a Citybe a lurkónak, mikor megláttam a kezelésiben, hogy van benne ilyen.
Jazzben is van 3. rögzítőpont, de csak mint opció, alapból csak egy csavarmenet van a tetőnél.
-
lazac_
aktív tag
Lassan 100e km, esedékes lett az olajcsere (Motul 0W30 lesz most), szerintem én vagyok az első, aki hozzányúl az olajleeresztő csavar alátétjéhez... Alig jött le a csavarról, olyan pereme volt már belül, meg laposabb is lett vagy 30%-kal...
Illetve lemostam az elmúlt heti homokos esőt, felkerült megint a fusso wax, és megint bosszankodtam, hogy a falcokban megragad, alig lehet kiszenvedni, ha nem sikerül, akkor meg ott fehérlik... Van erre valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A halogén pontszerű forrás (vagyis vonalban világít az izzószál), de ugye körkörösen, a led meg nem, ezért a vetítési képe egy parabolatükrös H4 esetén pl. soha nem lesz olyan, mint az eredetileg tervezett.
Fék, futómű bütykölést bevállaltam otthon, azok szereléséről, megfelelő nyomaték adatokról van infó, övfeszítőről ilyen biztos nincs közkézen. Fosnék a pirotechnikától is. Off autón is ülést hátradöntve, védőszemüvegben szereltem ki a kormánylégzsákot bőrözéshez...
), mivel egy "sima" kuplungot és fokozatválasztót kezel a rendszer.
Továbbra sem vagyok szerelő, de mókának jó volt, illetve számomra megint bebizonyosodott, hogy amit jútyúb alapján 1,5 órának saccolok, az valóságban lesz 3+ óra, plusz masszív izomláz - a nagyobb parkside pro ütvecsavarozó büntetése.
.

Nekem a fullkínait egyszer meg kellett csapkodni, hogy világítson vibrálás helyett...