Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martillo
tag
Sziasztok,
KB 1 hete lettem tagja a Hondas kozossegnek egy 2010-es gyartasu 1.8-as benzines Civic (235.000 km) formajaban.
Szeretnem a szukseges doglokat "frissiteni" mar csak a sajat megnyugtatasom celjabol is. (folyadekok, szurok, gyertya, stb).
Olvasom, hogy egy bizonyos Tóth Imi nevu kollega aki elvezi a kozosseg bizalmat.
Mit lehet/erdemes/kell tudni az uriemberrol? Elerhetoseget vki megosztana privatban, ha kerhetem?Koszonom!
Martillo -
martillo
tag
Sziasztok,
Uzemanyagszint jelzovel kapcsolatban erdeklodnek, hogy mik a tapasztalatok...
Mivel meg "uj" az auto (csak nekem) igy nem igazan van tapasztalatom, de ez elso jelzes kicsit korainak tunt nekem.2010-es gyartasu Honda Civic, 1.8 benzin. A konyve szerint, amikor kigyullad a sarga potty az uzemanyag jelzon akkor meg van ~7,5 L a tankban. Nekem amikor kigyulladt a potty, akkor 3 kis negyzet volt a kijelzon. Mentem 25-30km-t es mar csak egy kis negyzet maradt, igy megalltam tankolni. 40L ment bele a konyv szerint 50L-es tankba.
Normalis ez a jelenseg?
Valamint a kijelzon mutatott atlag fogyi is eltert elso alkalommal 0,4, masodszor 0,7L-el.Hasonlo tapasztalat?
Koszi,
M -
martillo
tag
Ezt az oldalt milyen surun erdemes ellenorizni?
Kidobott egy vezetooldali legzsak tulnyomas miatti visszahivast/javitast nekem.
Szamit az, hogy melyik szervizt valasztom ilyen celbol?
Ha igen, akkor Pest-en melyiket ajanljatok?Koszi
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
A legzsakcseres visszahivasra melyik szervizt ajanljatok Budapesten?
A Honda Royal-t neztem ki, amirol irnak ilyet is, olyat is, de itt csak Libria hozzaszolasat olvastam roluk es neki pont a legzsakcsere soran volt rossz tapasztalata.Tobbiek? Lehet csak rossz napja volt a csapatnak, vagy masik szervizt javasoltok?
Koszi!
-
martillo
tag
válasz martillo #46477 üzenetére
Meglatogattam szemelyesen a Honda Royal-t en is ma delutan.
Eddigi tapasztalat pozitiv, a munkafelvetel tortent meg, teljesen korrekt es szimpatikus volt a hozzaallas.
Ket het mulva mehetek a "gyakorlati" tesztre, remelem arrol is pozitiv lesz a benyomas."Klimakuplung" problema ismerosen hangzik valakinek?
Ezt emlitette a szalonban az Ur, mint sunyi kis problema, ami elo-elo fordul. Azt mondta ez nem javithato, csak csere... Tapasztalat masnak?M
-
martillo
tag
Amit sok helyen kinalnak "Katyugarancia", ismeri vki, erdemes kerni a gumikhoz?
Intezett mar vki ilyen javitast, mennyire gordulekeny? -
martillo
tag
Gumi tema tovabb gorgetve :-)
Ismeri vki a Linglong gumiabroncs markat?Egy autos temaban rendkivul jartas ismerosom javasolta, akinek eddig minden autos kerdesben adtam a velemenyere, de most kicsit bizonytalan vagyok... O jo ideje ilyet hasznal es allitas szerint lassan minden ismerose, ilyet hasznal, aki tole kert gumi javaslatot. Neki semmi haszna nincs gumiabroncsbol, meg helyet se ajanl, csak markat mondott szal nem onos erdek.
Talalkoztatok mar ezzel a markaval vmilyen formaban?
Megjegyzem gyanusan olcso a gumi... (9k - 205/55/R16) -
martillo
tag
válasz BigBlackDog #46604 üzenetére
En eddig nem is hallottam errol a markarol...
De ez alapjan nem teljesen kuka, bar egyertelmuen nem premium kategoria.Szerk:
Qru: Koszi a plussz infot, minden jol jon most, hetvegen szeretnek dontest hozni nyari gumi ugyben es hetfon rendelni. Mivel a kocsihoz nem kaptam nyari pacskert, nem tudom elodazni a vasarlast[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Meglett vegul a dontes?
En mar kettore szukitettem:
205/55R16 V RainSport 3 Uniroyal
205/55R16 V K425 Kinergy Eco HankookKulonbseg ~200 ft/db, szal nem az a donto.
Vmiert az Uniroyal jobban megdobogtatja a szivem, de fura, hogy nincs jobbos/balos kivitel belole...Ebed utan rendelek, de meg nem tudom melyiket, lehet sorsolok majd :-)
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz hülyegyerek #46699 üzenetére
Igy van, ha ezeket nem kellett vmiert korabban mar megcsinalni, akkor 120k-nal aktualis.
Amugy 100-nal a sima 20-as kisszerviz van elvileg, olaj, olajszuro, legszuro, pollenszuro.
En legalabis igy tudom, de javitsatok, ha tevedek. -
martillo
tag
Akinek se garazsa, se fedett beallo helye nincs, az hogyan vedekezik a jegeso ellen?
Van vmi bevalt modszeretek?Arra gondoltam berakok a csomiba egy regi pledet/takarot meg veszek egy ponyvat es ha akacio van, akkor kocsira pled, arra a ponyva es remenykedek...
Ez igy hulyeseg vagy jobb megoldas?
-
martillo
tag
Akkor maradok a tervnel. Pled mar megvan, egy regi kopott, de van vagy 2cm vastag, erre tokeletes lesz.
Viszont ponyvat venni kell.Vkinek van jo tapasztalata, milyet es hol erdemes venni? Arban azert van szoras, nem tudom minosegben is tukrozodik-e...
Vagy legyen a legolcsobb meretpontos, ugy sem a ponyva viszi a fo szerepet?[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz Tsebacsi #46789 üzenetére
Nekem is fel liter az eddigi 3 tankolasos tapasztalat a 8g-vel.
Viszont ugy tunik, mintha a jelzo feny nem ugyanakkor gyulladna... Elso alkalommal ugy remlik, hogy meg 3 kis negyzet volt, a kovetkezonel csak 1.Illetve konyv szerint 7,5L-nel gyullad a lampa. Eddig mindig autoztam tovabb es megis 40L korul ment bele... Nem jon ki a matek...
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
-
martillo
tag
válasz demars #46861 üzenetére
En tegnap voltam patroncseren a Fay utcaban, 30 perc volt kb erkezestol tavozasig.
Kellemes tapasztalat volt, nagyon udvarias csapat volt.Ez az izzo csere mekkora mutatvany? Meg tudom csinalni magamnak en is?
2-3 nekem is kiegett szerintem (klima kezelo panel jobb also es felso, talan AC es MODE, illetve a VSA OFF gomb, ha annak is kellene hattervilagitas) -
martillo
tag
válasz BigBlackDog #46864 üzenetére
Oszinten szolva meg sem fordult a fejemben. 3 hete van meg a kocsi, csak sejtettem, hogy annak is kene vilagitani...
A klima koruliek is akkor tuntek fel, mikor demars irta a sajat problemat. De ugy emlekszem draga volt az ajanlat izzoscserehez kepest, amit kapott... bar lehet rosszul emlekszem. -
martillo
tag
Ezt a Forensis kozosseget ismeri vki, van itt tag?
Igazabol a MOL-os uzemanyag kedvezmeny resze erdekelne a dolognak. Elsore jol hangzik a dolog...Szerkesztve off-ba Jaffa75 iranymutatasa alapjan :-)
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz tboy93 #46946 üzenetére
Ez a valosagban, hogy jelentkezik, mik a tunetei, elojelei?
>ezen kivul szeteshet a futes mechanikaOff: Tegnap egesz delutan kocsit suvickoltam, erre mi fogad ma reggel?
Tele van a kocsi macska labnyomokkal... (csomagtarto, teto, napfenyteto, szelvedo, motorhazteto... csuszdazott a kis szemet)[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz tboy93 #46968 üzenetére
Csak azert kerdezem, mert nekem fura hangot kezdett adni mostanaban, amikor a ventillatotor befujasi iranyat valtom... Illetve nehe a gyujtas raadasakor is jon ez a fura hang... Azt hittem annak az elojele esetleg.
De lehet majd felveszem a hangot, hatha vkinek itt ismeros lesz.
-
martillo
tag
Lehet, hogy 2003 a gyartas, 2005 az elso uzembe helyezes idopontja...
Hajlamosak (vagyunk) azt emlegetni a jarmu korakent a gyartasi datum helyett. Megiscsak fiatalabb a kocsi igy :-)(#46995) BigBlackDog
Egy autoszerelo ismerosomet idezve, mindent le lehet vizsgaztatni. Harom kerekkel necces, de minden a matekon mulik[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Az iment felkerultek a nyari pacskerek (Rainsport3 lett vegul) es errol jutott eszembe a nyari idoszamitas...
Arrol meg az, hogy tudja-e vki, hogyan kell 8g Civic Sedan eseten az orat beallitani?A konyvben mindig elfeljtem megnezni...
-
martillo
tag
válasz BigBlackDog #47027 üzenetére
Hat koszonom, erre nem gondoltam
A villogasig eljutottam, de allitani nem sikerult... Probalkoztam a masik ket krom gombbal, a hangerot is tekergettem, hatha... De a csatorna gombokat kihagytam.Koszi!
Matol ismet pontos leszek -
martillo
tag
En lemez felnit akarok majd venni a teli szetthez, ugyan ebben a meretben... Nekem se szimpatikus ez a fel/le szereltetes szezononkent.
De en varok most par honpot vele, mert szerintem ilyenkor a legdragabb. Mondjuk a kinalat is gyengebb lesz, ha ket szezon kozott akarom, de telig lesz idom... -
martillo
tag
Az uzemanyagszint-jelzo lampanak van villogo fazisa is?
Vagy csak kigyullad, aztan kialszik minden, ha elfogyott a naftaNekem most kicsit komolyabb elteres volt, valos es a computer kozott...
Comp 6,4 vs Valos 7,11~550km, amibol 250-300 palya, 100 varoson kivul, maradek BP city :-)
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Lehet, hogy hulye a kerdesem, akkor sry...
Letezik az, hogy a klima alapbol bekapcsolt allapotban van a kocsiban? Megy a ventillator, megnyomom az A/C gombot es amit eloszor ir ki a kepernyore az az, hogy "A/C off". Azaz elso gombnyomassal kapcsolom ki? -
martillo
tag
A netriskes 10 FT/L-t ad, nem ugyanaz a kedvezmeny midnegyik green card-ra, mert fugg a partner altal tovabbadott kedvezmenytol.
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz Tsebacsi #47300 üzenetére
En spec ugy csinaltam most, hogy a vetel utan azonnal volt egy olajcsere, ahol fel lett toltve.
Mivel nem tudtam mire szamitsak, igy rendeszeresen neztem/nezem. A konyv szerint a palca min es max jelzes kozott 1L a kulonbseg. Ebbol kiindulva saccolom a kb 2 decit 5000 km utan. A palcan levo kis "bemarasok"-bol szamoltam ki a kb 20%-os fogyast. -
martillo
tag
Vki tudna linkelni egy 8gen, 1.8 Civic adatlapot?
cars-data.com-on csak 1.3-ast talalok.. (Bena vagyok?)Korabban mar lattam itt linket, de most nem lelem sehol... Bocs az ismetlesert...
-
martillo
tag
Sziasztok,
Tegnap megvolt a 240-es nagyszervíz a kocsin.
(Gyertyak, benzinszuro, szelephezag ellenorzes, fekolaj, elso futomu csere a porvedok szakadasa miatt es hatso stabipalca csere.)Nem tudom, hogy csak bebeszelem-e magamnak, de fekezesnel mintha valami sziszego hangot hallanek balrol, nagyon-nagyon halkan. Olyan mintha a gumi eresztene, ahhoz hasonlo. De annyira halk, hogy csak ceges melygarazsban, mugyanta padlon, lehuzott ablaknal hallom (ha valoban hallom ). Forgalomban, de meg a haz elott sem vagyok biztos mar, hogy hallok-e vamit Korabban nem is fuleltem, igy lehet ez mar volt, vagy most sincs
Illetve azt nem ertem, hogy miutan fizettem, kaptam egy szamlat is auto javitasrol az osszeggel, majd utana megkerdeztem, hogy csak a formaisag kedveert utne-e egy pecsetet a szervizkonyvbe is, ha mar ennyire hivatalos. Erre azt a valaszt kaptam, hogy korabban kellett volna szolnom... ???
Hogy van ez, mit befolyasol egy maszeknal, hogy bepecsetel-e vagy sem? Nem mintha erdekelne a pecset meglete, csak gondoltam, ha mar szamlat is kapok, akkor biztos ez is gond nelkul megy, de nem... -
martillo
tag
Az unnepi orszagjaras eredmenye: fogyasztas
95% autopalya, nekem ez igy megfelelo. Kivancsi leszek, hogy a valos fogyi mennyi lesz tankolas utan.Viszont a hosszabb utazas soran eszrevettem, hogy a radio gombok durvan melegszenek, gondolom a hattervilagitas miatt. Ez masnal is igy van??? (8gen Sedan)
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #47521 üzenetére
Nekem Civic - 8gen Sedan - 2010
De tenyleg nem erdemes nagy figyelmet szentelni neki, mert nagypapas... En nagyon kimert sofor vagyok, de meg nekem is "tuloptimalizalt"CD-tar => akkor nyaron ne is tarazzak be ha nem muszaj, kulonben hisztizni fog a tulmelegedes miatt?
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Sziasztok,
Par kerdes megfogalmazodott bennem a napokban
Kerdes1: Ismer vki olyan helyet Pesten ahol lehet csak alvazmosast kerni/vegezni?
Gepi moson nem szeretnem atkuldeni a kocsit, ha nem muszaj...Kerdes2: van vkinek allofutes a kocsijaban? Mi a tapasztalat vele, megeri utolag ilyet berakatni?
Aki esetleg rakatottt bele, az hol csinaltatta, van javasolt hely/ceg erre a munkara? -
martillo
tag
Koszi szepen!
Jonak nez ki ez a moso, kar, hogy csak a premium programban van alvazmosas... Bar szerintem 1-et igy is be fogok iktatni 1-1,5 havonta.
Teljesen jol elvagyok ezekkel a magasnyomasu onkiszolgalo mosokkal, csak az alvazmosas hianyzik, mert az utolso 400m-en nincs betonut nalunk igy ilyenkor eso utan tiszta sar a kocsi allja, ami zavar... Ha lenne vmi csak alvazmoso megoldas parszaz forintosban, akkor ott kaphatna minden eso utan egy tisztitast szo nelkul.Errol a webasto-rol mar olvastam neten, szemelyes tapasztalatot meg nem sikerult hallanom. Nagyon erosen gondolkodom rajta, mivel a kocsi kint all, nincs garazsom es jellemzoen ~20km-es uttal kezdek reggel meloba, amihez szerintem telen jot tenne egy allofutes. Oszig meg probalok okosodni a temaban, aztan meglatjuk...
Szerk: OFF-ra tettem, igy reggelre mar feltunt, hogy inkabb altalanos autos topic tema ez...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest