- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Vannak azért típushibák, de azokra szerintem vannak megoldások is már bőven (ilyen korú autónál mind van). Nálam egy 2007-es példány szolgált, 10 éves kora körül került hozzám, 38e kilométerrel, szóval nem volt lerúgva.
Alul kifejezetten lomha, nyomatékszegény volt. Emlékeim szerint 2500-3000 rpm felett már azért használhatóbb, de nagy fordulaton sincs meg a tűzijáték, én pl. sohasem éreztem a Hondás VTEC rúgást az UFOnál. Kuplungját sohasem tudtam igazán megkedvelni, fogáspontot nem igazán lehetett érezni, csak egy idő után megszoktam. Zörgésekre szoktak panaszkodni, nálam nem volt rossz a helyzet ilyen téren. Hangszigetelés azért elég gyatra volt, autópályán nem kellemes használni. Futómű inkább
sportoskemény, 17-es felnivel agglóban már nem igazán szerettem.Viszont egyszerű motor, egyszerű konstrukció. Külső méretekhez képest szerintem korrekt belső helykínálattal rendelkezik utasoknak és csomagoknak is. Ráadásként ott a Magic Seat.
Párhuzamosan akkoriban néha még vezettem egy 1.8-as Zafirát is. Alapvetően annak a karaktere jobban tetszett, bár tény, hogy a Honda sportosabbnak érződött.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Autópályán milyen tempónál? 1.5 eTSi pályatempó (~130) mellett nem fog 5 litert fogyasztani százon, inkább 6-hoz fog közelíteni.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem az a 100%, amit Te látsz, nem a fizikai 100% pont a degradáció elnyújtása miatt. Tippre van bőven tartalék az akkumulátorban, ami tartalékként ott van és degradáció esetén ki lesz használva, miközben a user még semmit nem érez a romlásból egy darabig.
-
BigBlackDog
veterán
"...ez az autó készült ilyen motorral is."
Honda szervizzel beszéltél már? Mert szerintem a Te autód nem készült 1.6 VTEC motorral, mivel az már más engedélyezett típusszámon futhatott. De ez csak szerintem. Ha szerviz hajlandó írásba adni a feltételeit ennek, akkor végül is nem tűnik járhatatlan útnak.

-
BigBlackDog
veterán
Ez milyen szekér?
Az érték nem rossz. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Saját tapasztalat alapján egy átlag benzines esetén, téli hidegben kell 5-10 km, mire beáll az olaj az üzemi 80-90 °C-ra. Ha modern a motor és kevesebb veszteséghő van, akkor több is. Ezek alapján a 2 km semmiség, annyi idő alatt bőven nem fog beállni az üzemi hőmérsékletre (ezáltal a fogyi sem lesz az ideális).
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
A D2R-es xenon izzó, nem? Az értelemszerűen magasabb áron van, többet is ad, mint egy halogén.

-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Szakított Tóth Gabi???444
-
BigBlackDog
veterán
Nem kell feltétlen kivenni, legalábbis én cseréltem már jó párszor tompított izzót akkumulátor kivétel nélkül.
Nem mondom, hogy élmény, de 2-3 alkalom után már egész rutinos voltam a jobb és bal oldalon is és nem kellett legalább semmit sem bontanom, kiszerelnem. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Vízhőmérséklet mérő szerintem direkt nincs, már jó ideje divat, hogy ne terheljék túl a usert.
Magas értéket valószínűleg kijelzi. -
BigBlackDog
veterán
UV és egyéb viszontagságok ellen én inkább valami jobb viaszt, esetleg kerámiát választanék, illetve rendszeresen mosnám (akár kézi, lándzsát mosóban).
-
BigBlackDog
veterán
Itthon voltam Honda márkakereskedésben kb. szűk egy éve. Az első kérdés az volt az értékesítőtől, hogy "ugye nem új autót akarok vásárolni"?
Legrövidebb várólista is 10 hónapos volt szerintük, Civicre akkor 1 év körüli várakozást becsültek.Ezek szerint nem lett jobb a helyzet.
-
BigBlackDog
veterán
Korrekt, de lesz még jobb is ez szvsz, ha megvan a bejáratás.
Komfortra milyen? Futómű mennyire sportos, zajszigetelés javult az előző generációhoz képest?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Nálam esős-párás időben jött elő ez a hang. Ha jól rémlik, hátul kell valamit megkenni, de nem foglalkoztam vele, mivel nem volt túl jelentős (futómű meg rendben volt).
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
A 130-140-es autópályatempót meddig tartod? 200-250 kilométeres pályázás után is marad 5.5 l/100 km körül a tankolásból visszaszámított fogyi?
1.8 hibrid C-HR-el van tapasztalat; ha volt 100 km pálya és mellette legalább 50-80 km országút-város, akkor baráti volt a fogyasztása. Ha volt 2*200 km pálya és 20-30 km egyéb, akkor érezhetően megugrott.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Egy korábbi hozzászólásod alapján 3 fok környékén lesz az a pont.

-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Ez milyen típus, milyen motorral, milyen idősen?
'96-os, 1.6 VTi Civic? -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Polo és Golf tükre is csinál néha ilyet a nagyobb melegben. Eddig nem igazán foglalkoztam vele.
-
BigBlackDog
veterán
Nem, nem kéne, hogy normális legyen tudomásom szerint.
Megnézném elől a hűtőradiátort, hogy mennyire van elkoszolódva. Ha már bogaras/koszos, akkor megpróbálnám slaggal (nem magasnyomásúval) kimosni motortér felől, előrefelé. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy elgörbültek, elporladtak a hűtőlamellák és cserélni kell.
Illetve a ventilátor elindul a hűtőradiknál, ha álló helyzetben klímázol?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Akkor csodák nincsenek. Egyébként a 10-es Civicekek japán összeszerelésűek és/vagy alkatrész jön onnan? -
BigBlackDog
veterán
Azt hittem már, hogy a Civic helyett lenne átmenetileg.
Ha szabad kérdezni, szervizben mondtak már valamit, hogy mennyi idő kell nekik a motorcserére? -
BigBlackDog
veterán
Nekem 2007-es, Sport felszereltségű volt. Tudomásom szerint alap futóművel. Ennél talán a Type S (meg Type R) kapott keményebb futóművet.
Én pattogósnak éreztem már a jobbnak mondott budapesti utakon is a gyári, 17-es kerekekkel. A téli, 16-os pacskerek esetén kicsit kellemesebb volt az élmény, de azokkal is még eléggé kellemetlenül tudott viselkedni.De mások a tűréshatáraink, szerintem próbálj ki egyet!
Én nem vagyok túlzottan a kicsit is sportos autók/futóművel híve, nem biztos, hogy mérvadó a véleményem. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Egyszer volt valami ilyen pletyka, de ezek szerint nem.Találtam is egy ide vonatkozó infót:
"A vonatkozó ENSZ-EGB előírások alapján a 2000 lumen feletti fényáramot
kisugárzó tompított fényszórók esetében kötelező az automatikus vetítési
magasság állítás és a fényszóró mosás." - forrásEzek szerint halogén esetén is kötelező lehet, ha véletlen tudná tompítottként a 2000+ lument.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Ez hogyan?
Magától elengedett, vagy valami megnyomta (hézag mintha egyenletlen lenne)? -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Pára leszárítására legjobb eszköz a klíma.

Szélvédő karcokkal én is szenvedtem kicsit az UFO esetén, de cserén kívül nem igazán van teljes megoldás. Megfelelő eszközzel, anyaggal és tudással szélvédő teljes, gépi polírozása szóba jöhet esetleg, de kérdés, hogy ki vállalja. Egyszer csináltattam ilyet, akkor elég szép eredmény lett. Viszont, ha jól tudom, ők nem vállalnak.
-
BigBlackDog
veterán
Miért akarod kikapcsolni? Miért baj, ha megy? Nem lesz ettől különösebb baja.
Normálisan temperál, szárítja a levegőt (így ősszel, kifejezetten hasznos párásodás ellen). -
BigBlackDog
veterán
Nem értem, hogy minek kéne kikapcsolnod? Beállítod a hőfokot, beteszed AUTOra és többet nem kell hozzányúlni.

-
BigBlackDog
veterán
AUTO esetén a beállított hőfokra fűti/hűti az autót (tehát nem a befújt levegő hőmérséklete lesz annyi). Ha tippelnem kéne, akkor a vezető oldali zóna hőmérője valahol a kormányoszlop környékén, az utasoldali zóna érzékelője pedig a klímapanel körül van. Ezen kívül szokott lenni még a szélvédő tövében, kb. középtájon egy napfényérzékelő is, aminek a bemeneti jelét szintén használja a klíma a szabályozáshoz.
Ha a klímára nem írja, hogy "OFF", akkor automatán van szerintem.
A hőfok állításnál csak akkor változik mindkettő egyszerre, ha a DUAL nincs bekapcsolva és a vezető oldalit tekerészed, nem? Utasoldali hőfokszabályzó tekerésekor csak az utasoldali hőmérséklet kéne változzon.
-
BigBlackDog
veterán
Nem inverteres, hanem on-offos a klímakompresszor, szóval teljesen természetes a ki-be kapcsolgatás. Ha az AC-t kinyomod, akkor viszont egyáltalán nem fog bekapcsolni.
-
BigBlackDog
veterán
Használatiban szerintem részletesen le van írva, de röviden;
OFF > Lekapcsol mindent
AC > Klímakompresszor "engedélyezés"
DUAL > vagy 2 külön hőmérsékletű zóna van, vagy az utasoldali hőmérsékletet is a vezetőoldali hőmérséklethez igazítja
AUTO > Automatikus történik minden a beállított hőmérsékletekhez (ventilátor fokozat, befújási irány, klíma, esetleg még a belső levegő keringetés is) -
BigBlackDog
veterán
Én sem villantok rá ezekre az autókra, feleslegesen nem zavarom őket (nagyobb lehet a baj), illetve úgysem fog tudni semmit sem tenni ellenne ott helyben.
Annyira nem zavaró, mint egy távolsági, de azért el tudnak vakítani valamennyire. -
BigBlackDog
veterán
Az nem vetítőlencsés lesz.
Nálunk is kezd egyre több ilyen régi autóban megjelenni a led sajnos. Sötét, országúti szakaszon iszonyatosan zavaró, mindegy, hogy milyen led az eddigi tapasztalatok alapján. Nekem a fő problémám az, hogy ha még nem is világít direktbe a szemembe (jól be van állítva), olyan nagy területen és olyan nagy erővel fénylik mindkét fényszóró teljes felületén, hogy vakít. Illetve a kialakítás miatt a felső vágása a fénynek nem annyira határozott, így szór is rendesen.Vetítőlencsés fényszóró esetén nincs ilyen gond. Ott viszonylag kis felületről lép ki a fény és általában eléggé vágva is van a fénycsóva teteje.
Csak egy kérdés; a foncsor állapotát ellenőrizted? Rendben volt a tükrös réteg rajta?
-
BigBlackDog
veterán
Vetítőlencsés fényszóróban használod, nem?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Azért ez is komolyabban felszerelt; digitklíma, középső kartámasz, egyedi lökösök, küszöbtoldatok...

Jól látom, hogy a lábpihentetőnél ki van szakadva a kárpit?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
+1, régi szép emlékek.
Utána a D5-ös S60 álom volt, 5-ösbe visszatéve 140 alatt nem nagyon volt probléma a gyorsítás. -
BigBlackDog
veterán
Pedig az egész tűrhető volt még 120 körül padlógáznál, csak vissza kellett csapni 3-4. fokozatba.

-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Majdnem két évig használtam egyet, nem hiába mondom.
Persze, ha ezt meg kell keresni, az már más tészta...

Magas értéket valószínűleg kijelzi.
Egyszer volt valami ilyen pletyka, de ezek szerint nem.
Magától elengedett, vagy valami megnyomta (hézag mintha egyenletlen lenne)?
Szép lett! Lámpákra, polír után ment valami védelem (pl. lakk, vagy fólia)?