- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
beadnám az ótót vásárlás utáni "kötelező" szervízre, főleg a folyadékok cseréje végett
Én az alábbiakra gondoltam, mint minimum cserélendő elemek: gyertyák, fagyálló, motor-, fék-, váltó- és szervoolaj, olaj és pollenszűrő
van esetleg javaslatotok, melyikből milyet érdemes rakatni bele? Főleg az olajokra.
Accord 2006 2.0 Sport, benzines
-
-
Fkris
őstag
válasz
Kornel #40700 üzenetére
Nekem van, a hangja jó, annyi, hogy az MB3 nem lehet normálisan leszigetelve, mert sistereg mint az istennyila.
Autovillamossági mukihoz viszem amint hazaérek, remélem 1-2nap alatt megcsinálja.
Ja, és a roidmiben lévö USB bika, 2Aes a töltése, egy jó anker kábellel hipp-hopp telepumpálja a telót.
Most a kövi projekt egy kényelmesen használható autós tartó, mert a csipeszes kinai nagyon körülményes... -
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40701 üzenetére
-
Kornel
veterán
válasz
yodamester10 #40698 üzenetére
Rendeltem egy xiaomi roidmi BT FM transzmittert, remélem hamar itt lesz.
Azt írták, hogy a gagyiknal sokkal jobb minőségű, majd leirom, hogy milyen. 3000 ft volt, ha használható, már megérte...BigBlackDog:
Hátra azt raksz, amit akarsz, előre meg szinte már a víz tiszta se fér bele, mert már a gyári is sotetebb, mint az előírt.
Én is akarok majd hátra egy diszkrét, de azért jól láthatóan sötét fóliát, de szerintem már nem idén lesz. -
BigBlackDog
veterán
UFO Civic hátsó ablakok-szélvédő hővédő fóliáztatásával van valakinek tapasztalata? Hol érdemes, anyagilag mit jelent, mi a folyamat, hogy megfeleljen a hatályos törvényeknek, szabályoknak is?
-
Fkris
őstag
válasz
yodamester10 #40696 üzenetére
Mostanában volt, hOgy nem fog menni, ha jól emlékszem. De a többiek majd kiegészítenek
-
yodamester10
őstag
válasz
z123456789 #40693 üzenetére
-
LógaGéza
veterán
válasz
z123456789 #40693 üzenetére
... és ha kint 35fok van, benn meg olvadozik a váltógomb?
Mondjuk én még nem vettem észre, hogy bekapcsolna magától a belső keringtetés, pedig mostanában elég sűrűn kell használni a klímát - de legalább azt tudom, hogy működik a napfényérzékelőm -
z123456789
addikt
válasz
yodamester10 #40681 üzenetére
Szia!
Benyomod az auto-t, és beállítod a hőfokot a bal oldali tekerővel! Ha valaki megtekeri a jobb oldalit, akkor bekapcsol dualra (ami szerintem egy nagy baromság). A belső keringetést azért kapcsolja be, mert először lehűt egy "db" levegő egységet, és ezt keringeti belül, és folyamatosan hűti lejjebb. Ez könnyebb neki, mintha a kinti 35 fokos friss levegő hűtését kellene mindig az elejéről kezdenie. Aztán a hőmérséklet függvényében, egy idő után a belső keringetés kikapcsol, mert már elbánik a kívülről érkező levegővel is. Hagyd csak auto-n, az a legideálisabb a rendszernek szerintem.
Amúgy ha utána olvasol az ideális klíma használatnak, akkor ezek teljesen logikusnak fognak tűnni. A kézikönyv még annyit tanácsol, hogy egy darabig hagyhatod résnyire lehúzva az ablakot. Így jut be kinti levegő, de nem úgy tódul be, mintha a levegőztető rendszeren keresztül jönne, és így is könnyebb a klímának. -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #40674 üzenetére
Na, megjavult. Tudtam, hogy nem lesz rossz választás a Honda, de így, hogy még önjavító is...
Igazából egy ajtónyitásnál kicsit megpiszkáltam a kábelátvezetőt. Közvetlenül előtte még cseszett működni, rögtön utána meg jó volt. Pedig előtte is kattogott a relé az ajtóban bármely hozzá tartozó kapcsoló lenyomásakor-felengedésekor, szóval valami jel úgy is átment.
-
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog #40690 üzenetére
Azzal nincs gond,na majd tesztelem
-
BigBlackDog
veterán
válasz
yodamester10 #40689 üzenetére
Elvileg igen, benyomod az Auto-t, majd beállítod a hőfokot és ő elintéz mindent Neked.
Lényeg, hogy az AC ne legyen kikapcsolva (ne jelenjen meg "AC off" felirat a kijelzőn). Persze ez csak akkor igaz, ha normális hatásfokkal működik a klíma, tehát nincs semmi gond vele.
-
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog #40682 üzenetére
Akkor a menete az,hogy benyomom az auto kapcsolót és kedvem szerint beállítom a tekerőket mondjuk 21 fokra mindkét oldalon akkor egy kis idő után jön a hideg levegő.Vagy simán benyomom az a/c-t.
-
Peter.70
addikt
2008-as Jazz-nél hogy van a sima ventillátor? Vagy elég, ha a klímát érkezés előtt 5-10 percel kikapcsolom? A menetszél kiszárítja ezalatt?
Van autó és A/C gomb
-
7600 GS
addikt
Vízpumpából GMB vagy Aisin mellé tegyem le szerintetek a voksomat?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
yodamester10 #40681 üzenetére
A belső keringetés az rendben van, mivel a belső egyre hidegebb levegőt gyorsabb lehűteni egy adott hőfokra. Ha már elérte, vagy megközelítette ezt a hőmérsékletet, akkor gondolom kikapcsol és szív kintről is levegőt.
Az, hogy eltűnik-e az AC felirat, nem tudom mennyire természetes, de mintha nálam is így működne.
-
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog #40679 üzenetére
Az ok,de ha benyomom az auto gombot eltűnik az a/c és átkapcsol belső keringetésre.Nincs tapasztalatom hogy kell a klímát beállítani a Hondában.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog #40677 üzenetére
Elvben van egy oldal, de nem nagyon valós adatokkal dolgozik. Egy márkaszerviz meg tudja mondani biztosra. Én sem tudtam róla, hogy én érintett vagyok csak amikor a légzsák miatt behívtak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
yodamester10 #40678 üzenetére
Kék irányba tekerd a két tekerőt! A két 21-es értéknek kell lejjebb mennie ennek hatására (szerintem a legalacsonyabb 'LOW' állásig). Remélem jól gondolom.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur #40675 üzenetére
Ezt hol tudom ellenőrizni? Ha jól tudom, az UFO Civicnél nem volt ilyen típushiba, de aztán lehetséges, hogy rosszul értesültem...
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog #40674 üzenetére
Tied nem érintett a cserében? Nekem is a jobb elsőt cserélték visszahívás miatt a Cityben.
-
BigBlackDog
veterán
UFO Civicben jobb első ablak nem akar megmozdulni. Hallani, hogy kattog a relé az ajtóban, ha lenyomom, illetve felengedem a gombot, de az ablak mozdulatlan, meg sem röccenik. Régebben is csinált ilyet, de néhány próbálkozás után akkor elindult gond nélkül. Van valami ötlet, hogy mi lehet a gond, hogyan lehetne rábírni a működésre?
-
vrbst
tag
-
Kornel
veterán
válasz
Remi1234 #40669 üzenetére
Az lenne nem normális, ha nem lenne alatta kondenzviz, ha megy/ment a légkondi.
Viszont mindenki vigyázzon, megállás előtt 5 perccel érdemes kikapcsolni a klímát, és ventilátorral vegigfujatni a szellőzőt, hogy mindenhonnan elparologjon a lecsapódott kondenzviz, különben csúnyán berohadhat, bebudosodhet.Mod: előbb jött fel a 3-rol az ember, hogy a 10-rol a klíma kondenzvizem az ablakába csepeg.
De azóta már megoldottam 😂 -
Remi1234
aktív tag
Épp ma vettem észre miközben megálltam kb. 10 percre boltolni mikor vissza értem, hogy kb 1.5-2dl tócsa áll a kocsi alatt, és elég durván csöpög valami kb középtájról. (2003 accord). Lexartam megyek tovább figyelem a hőfokot semmi rendellenes. Megállæs után 4 órával csekkolom a hűtőfolyadékot a szintje a Max alatt kicsivel.. A légkondi rá gondoltam még, akkor ezek szerint ez normális?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
z123456789 #40666 üzenetére
A Motul olajválasztóba beírtam.
mod:
Libria: Ha nem fogy a hűtővíz se az ablakmosód akkor az kondenzvíz lesz.
-
Kobe
veterán
válasz
szabonagyur #40663 üzenetére
nézegettem én is a klímát, nálam cska annyi van (2006 accord) hogy elég sok kondi vizet ereszt rövid használat után is......legalábbis most figyelem h az folyik e, vagy a hútőfolyadék.
A kondenz víznek amúgy hol "kellene" távoznia? Bal első kerék mögött közvetlenül, használat utáni reggelre általában rendre 1-1.5 decis tócsa áll a keréknél, meg húz a kocsi szép pöttyöző csíkót ha pl lejtőn mozog. Normál menet közben, sík talajon nem húz semmit.
Másra nem tudok gondolni, h csak az lehet.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #40663 üzenetére
Szimplán lekapcsol.
-
BlacKSouL
addikt
A klímakompresszor meghajtása a motor főtengelyéről megy. A klímának van egy névleges kompressziós teljesítménye, aamit jellemzően a motor névleges maximális nyomatékához tartozó fordulatszámhoz igazítanak. Ha ettől lassabban forog a motor, akkor a kompresszor teljesítménye alacsonyabb. Ha a motor többet forog, akkor azt a rendszer leszabályozza.
Valóban kb 3000 vagy afölött van ez. A klímakompresszor egy többdugattyús kompresszor, ha lassan mozognak a dugattyúk, nem sűríti kellőképp össze a hűtőközeget.
Tehát ez normális jelenség. Más gyártók esetleg kisebb motor fordulathoz igazítjæk a klímáét, de az hamarabb is szabályoz le. Pl. Dízeleknél. Esetleg kicsi a hűtőkör, a hőcserélő mérete, felülete. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #40660 üzenetére
Ha jó állapotban van a kocsi akkor nem gyullad ki, nem árt neki de nyilván órákig nem jó járatni álló helyben. Azért a tervezésnél figyelnek erre is.
Az a baj, hogy sok estben a klímahűtő a motor hűtője előtt van, tehát a motort a klímahűtő forró levegőjét kapja meg ami nem a legjobb ha nincs menetszél.
mod:
vrbst: És klíma kompresszor is megy? Lehet a mágneskapcsolója nem jó...
mod2:
z123456789: Accord 2.0i (2008-2012): 1,9 liter a tengelykapcsoló folyadék csere mennyisége (száraztöltés 2 liter).
A féket az passzolom.
-
szabonagyur
félisten
Nekem is klímás kérdés. Álló autónál mennyire ajánlatos használni? Mennyire veszélyes mondjuk huzamosabb ideig, autópályán dugóban használni? Sokszor látom, hogy van aki akkor nyomja csak igazán, de sok a rémhír is, hogy felgyulladhat a kocsi stb.
Kinek mi a véleménye?
-
vrbst
tag
Sziasztok!
Sajnos van egy kis problémám a Civic-em klímájával. Alacsony fordulaton nem kapcsol be a kompresszor, azaz nem hűt. 2-3 ezres fordulattól elkezd szépen hűteni, de alatta semmi. A rendszer frissen töltve és nyomáspróbálva, és a ventilátor is bekapcsol rendesen kis fordulaton is, hideg viszont nem jön. Volt valakinek hasonló gondja?
2004 Civic EU8 1.6 - manuális klíma
Előre is köszönöm az esetles válaszokat!
-
z123456789
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy honnan tudjam, mennyi váltóolaj/fékfolyadék és szervoolaj kell a cseréhez? A könyv marhára nem írja ezeket, csak olajat, és hűtőfolyadékot. :/
-
Kobe
veterán
És pesten van valami hely ami kimondottan ilyenekkel foglalkozik?
Zarkiralyt lattam talan...
Viszont az egyik ajtonak van egy kis nyugje a taviranyitoval es a kulccsal. Ha nem feltetlen szeretnek teljes kulcs / zarszettet cserelni markaszervizben, akkor hova erdemes menni ahol kimondottan erre raneznek ?
-
Peter.70
addikt
Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, gondolom a gyári kulcsnak nem tesz jót ha víz éri, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest