- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
CIB alkalmazásban/online felületen, hol tudom módosítani az állandó utalásaimat? Pár hónapja átállítottam egyet, most azt akarom visszaállítani.
Megbízások/Értéknapos menü alatt nincs. -
RR-13
őstag
Mindenki nyugodjon meg.
Úgy értettem, hogy mi magunknak sehogy nem tudjuk beállítani az Internetes Limitet, 500 ezer fölé (egyébként a hirdetmény szerint is csak, max. 500.000 Ft lehet).Fel kell hívni a telefonos ügyfélszolgálatot, és ők díjmentesen bármekkora POS, és Internetes Vásárlási Limitet beállítanak.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
UniCredit (Partner aktív zéró) esetében ha jól látom, akkor a internetes vásárlási limit maximum 500eFt.
Hogyan lehet ennél nagyobb összeget beállítani? -
sifarr
senior tag
válasz
dptrsk #22189 üzenetére
a banki számlavezető rendszer (b ackend) és a front rendszerek közötti szinkron hibája, azaz a kettő között valamiért vesznek el "rekordok", ami elég aggasztó...
Csak egy tipp, nevezhető találgatásnak is.
Nem lehet, hogy az applikáció cashe-ből dolgozik, és az újabb tételeket hozzáfűzi a már tárolt régiekhez? A szinkronhiba pedig abból adódhat, hogy az applikáció elindításkor nem mindig "veszi észre", hogy a legutóbbi indítás óta újabb tranzakciók történtek és elmarad a szinkron?
Én megpróbálnám az applikáció gyorsítótárát törölni, hátha segít. Ez kikényszeríthet egy teljes szinkront. -
RR-13
őstag
válasz
dptrsk #22189 üzenetére
Igen jól írtad, nem a két felület közötti szinkront kellett volna írnom, hanem a két felületet érintő háttérrendszer szinkronjait.
Lényeg, hogy iszonyú ócska a rendszerük.Nem írták jóvá az 5 ezret, mert nem látják, hogy jóvá volt írva korábban
Nekem meg még mindig benne van az alkalmazás számlatörténetben január 6. könyvelési dátummal, ami máshol már nincs.
Panaszt kellett leadni, hogy írják jóvá megint, amit egyszer jóváírtak már, mert a rendszer törölte magától a pénzt is, a korábbi jóváírási könyveléssel együtt.Amit írtál, hogy a Hk. beérkező jóváírást nem azonnal írják jóvá, az meg szégyen, mert a BB, és az Erste is azonnal jóváírja, ha beérkezik Hk. jóváírás, és az Erste azonnal le is könyveli, ha nem hétvégére esik, de a BB. még aznap könyveli is.
A nem azonnali Hk. jóváírás egy nagyon régi folyamat, amikor még nem volt azonnali átutalási rendszer.
Nem értem miért nem fejlesztik ezt sem. -
dptrsk
addikt
Nekem UniCredit hitelkártya esetén nincs meg egy 8.000 forintos vásárlás a korábbi lezárt periódusra, de szerencsére a kivonaton rajta volt... Azaz 8.000 forinttal kevesebb volt a könyvelt tételek összege, mint a hitelkeret - elérhető egyenleg.
Ez szerintem nem a két front felület közötti szinkronhiba, hanem a banki számlavezető rendszer (backend) és a front rendszerek közötti szinkron hibája, azaz a kettő között valamiért vesznek el "rekordok", ami elég aggasztó...
Az is érdekes, hogy a hitelszámlára utalnva nem azonnal íródik jóvá az összeg, hanem közel 24 óra után...
-
RR-13
őstag
Olyan történt, amire nem nagyon van magyarázat szerintem, amit el lehet majd fogadni:
Az UniCredit egy panasz alapján tegnap 16:30 körül jóváírt a számlámon Ajánlási Jóváírás címén 5.000 Ft-ot. Erről Push is érkezett.
Az egyenlegem ezzel az összeggel növekedett is.Majd éjfél után beléptem az alkalmazásba és 5 ezerrel kevesebbet mutatott az egyenleg.
Megnéztem az alkalmazás számlatörténetben, hogy ott van-e a tegnapi ajánlási jóváírás, és ott volt.
Majd beléptem az eBanking felületre, és ott meg már nem volt a számlatörténetben.
És ott is az 5 ezerrel kevesebb egyenleget mutatta.Felhívtam őket, hogy ilyen, hogy történhet meg, hogy egy jóváírás felszívódik.
Az ügyintéző sem látta a tegnapi 5 ezret sehol.
Én meg még mindig látom az alkalmazás számlatörténetben, amit ők sehol nem látnak.Ezek szerint tényleg elég béna a szinkron is a két felület között (kivéve az egyenleget), és elképesztő, hogy egyszerűen éjszaka eltűnhet egy jóváírás a számláról, amit ők adtak.
Természetesen most sem látszódik a tegnapi 5 ezres jóváírás. -
RR-13
őstag
Az UniCredit Bank - Partner Aktív Zéró számlacsomaggal rendelkező Ügyfeleknek, minden hónap első hetében fogják majd a zárlati díjat jóváírni (a tárgyhavi utalási feltétel teljesítése esetén).
Az 1.166 Ft decemberi zárlati díj jóváírása a mai napon történik, Cr Forgalmi kedvezmény megjegyzéssel!(elvileg már meg is történt)
-
sifarr
senior tag
Ettől [link] tud valaki jobbat,vagy legalább hasonlót máshol?
Feltételhez kötve:
a) Unicredit Parner Aktív Zéró. Részletek az összefoglalóban.
b) bankmonitoros CIB ECO részletek szintén az összefoglalóban.
Itt van egy kérdőjel, hogy van-e még. A CIB honlapja szerint a promóció 2021 végén lejárt, de a Bankmonitor most is hirdeti. Rá kell kérdezni, hogy él-e még az ajánlat.
Ha nem, akkor a sima CIB ECO is hasonló, mint a DIGITÁLIS. Feltétel mindenkori nettó minimálbér jóváírás. Az utalás olcsóbb, csak 0,389 %, és 2022 év végéig akciósan 20 ezer alatt az utalás díjmentes.Feltétel nem vállalása estén: Wise.
-
Kátai
senior tag
Ettől [link] tud valaki jobbat,vagy legalább hasonlót máshol? Mert,hát ugye ami most történik a Gránitnál,az nekem nem nagyon tetszik.
-
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Raiffeisen Gold 2.0-hoz pár kérdés:
- Limitmódosítás mennyibe kerül? Gold hirdetményben nem találom, máshol 338Ft-ot látok (ami röhejes)
- Lehet-e push-t kérni SMS helyett? Gold-nál ahogy látom 2x169Ft, ami rengeteg
- Illetve tudja-e a GPay-t, vagy ha nem, akkor a gyári NFC megoldása mennyire stabil?Most Gránit Bajnoknál vagyok, ahol 3390 éves kártyadíj + 0,1% utalásdíj az össz költségem. Gold-nál ugye se kártyadíj, se utalásdíj. De a havi 338Ft SMS díj sok lenne, mert így a Gránit csak évi 666.000 utalás felett nem érné meg...
-
oszi666
őstag
hát a végén egyyszerűbb volt őket felhívni h papi wtf, és kiderült simán be lehet állítani telefonon keresztül is
csak a szolgáltató azonosító meg az ügyfélazonosítót kell megadni. szval nem kellett bemennek a bankba.
nem értek hozzá egyáltalán, de semmi létjogosultságát nem látom egy telepíthető javás izének ha egyszer ott a böngésző meg a mobilapp. -
RR-13
őstag
válasz
szoltan70 #22169 üzenetére
Ajha, nem semmi körülmények.
Sajnos elég rossz a szinkron a mobilapp, és a többi rendszerük között, személyes adatok ügyben, mert a mobilapp a szerződéskor bevitt adatokat veszi figyelembe, lehet, hogy végleg.
Hónap végén nem megy kivonat, csak hónap 10-e körül nem? -
szoltan70
tag
Tegnap talán megoldódott. Bár először egy olyan hölgyhöz kerültem aki közölte, hogy ez az első napja
Aztán hívott egy tapasztalt kolléganőt. Próbálkoztak, mint malac a jégen de a fenének sem akart átíródni a házszám. Aztán végül telefonos segítséget kértek, és úgy néz ki sikerült nekik a végén. Valamiért duplikálva voltam mint rendelkező is vagy micsoda. Nem is értem... Hónap végén ha jön a kivonat kiderül. Mondjuk a mobilos appban még mindig a rossz házszám van
-
cocka
veterán
válasz
oszi666 #22166 üzenetére
Nagyon ritkán van vele gond.
Az összes probléma annyi, hogy ha karbantartanak, akkor nyilván nem enged be, de ezt előre lehet tudni. Meg néha random befagy, alul megy a narancssárga csík és aztán kidob. De olyan is volt már, hogy épp utaltam volna és bankba küldés előtt fagyás nélkül kidobott. Mondom de fantasztikus, kezdhetem elölről. De mittomén ezek egy évben összesen kb. 3 esetet jelentenek.
Ha viszont a mobilappos withkey valami miatt nem megy, akkor nem a javás netbankot kell anyázni, hanem a mobilapp fejlesztőit.
A korábbi hsz.-em is írtam, hogy az nem fair, hogy csak két opciót hagynak vagy withkey-zel vagy hard tokenezel. És mindkettőt egyszerre nem lehet. Ez azért probléma, mert ha bármelyik vmiért nem működik, nem férsz hozzá a netbankodhoz. Mondjuk a hard token nemműködésére jóval kisebb esély van, mint a withkey nemműködésére. Ha a gyakoriságot vesszük, hard token esetén gyakorlatilag nincs hiba.
Tehát jelen állás szerint vagy withkey-re szerződsz, aminek ugyan nincs havi díja, de az app megbízhatatlansága miatt erre kvázi lutri alapozni.
Vagy hard token-re szerződsz, ekkor viszont fizetni kell és lemondhatsz a mobilapp használatáról, cserébe viszont megbízhatóan működik mindig.Ami szvsz alapvető lenne, hogy mindkét opció legyen elérhető minden cibesnek és ne kelljen egyikért se fizetni és egyúttal legyen is megbízható. Na ebből legalább kettőt teljesíteniük kéne.
-
sifarr
senior tag
válasz
oszi666 #22166 üzenetére
és volt vmi gond ezzel a javás cuccal már akkor is.
Nincs gond a javas cuccal és korábban sem volt. Telepíted és stabilan működik.két ilyen dolgot, rendszeres átutalás és csoportos beszedési megbízás csak személyesen lehet elintézni egy banknál.
Nem csak személyesen lehet intézni ezeket. Telepíted a javas cuccot, és így az CIB Internet Bankon keresztül mindkettőt otthonról meg tudod oldani. -
oszi666
őstag
Oh jesus, erről azt hiszem pont te írtál korábban is a rendszeres átutalásról, és volt vmi gond ezzel a javás cuccal már akkor is. hihetetlen, biztos van valami oka amit én nem látok/tudok, de egyszerűen nevetségesnek érzem ezt, hogy két ilyen dolgot, rendszeres átutalás és csoportos beszedési megbízás csak személyesen lehet elintézni egy banknál.
-
cocka
veterán
Valójában ott cseszték el, hogy a withkey-t integrálták a mobilappba, amivel ha valami gebasz van, akkor a withkey sem működik. Tehát van 3 platform withkey esetén: mobilapp, webes és javás és egyikhez sem férhetsz hozzá. Biztos csak véletlen, hogy 3.2 ponton áll az értékelése.
Az meg teljesen etikátlan, hogy átrugdosták illetve rugdossák az ügyfeleket a mobilappba, használjad mert ingyen van, de egy óriási bughalmaz. Na most én nem vágom mennyibe kerül egy ilyen token cucc, de kiindulva abból, hogy egy számkódos pendrive is drága, nem értem miért nem lehet egybe kifizetni és akkor legalább nincs havi díja.
A hard token meg nonstop működik akkor is, ha már szétqrvanyázta a jónép az összes létező fórumot ja és a tokent újraregisztrálni sem kell (mert egyszer beaktiválod személyesen és onnantól műxik) az appal ellentétben. Annyi, hogy nem használhatod a mobilappot, ami megintcsak teljesen logikátlan, de simán megtehetnék, hogy mindenkinek ingyen kiszórnak egy tokent, amivel mondjuk akár a mobilappba is bármikor be tudna jelentkezni. Vagy még azt is el tudnám képzelni, hogy azok a mobilappra (vagy inkább mondjuk úgy, hogy withkey-re) átszerződött userek, akik már legalább mittomén 5-ször nem tudtak az elmúlt 1-2 hónapban bejelentkezni akármelyik platformon, automatikusan kaphatnának havidíj-mentes hard tokent. De úgy látszik az ügyfélmegtartás itt nem cél.
nekem csak 32 bites Firefox régi verzióján megy, amit én használok, de van másik böngésző, amin még megy
Igen, Waterfox Classicnak hívják. Ott is megy. Pedig abból csak 64 bites verzió létezik.
-
szoltan70
tag
Amúgy mind a webes, mind a mobilos alkalmazásuk hibátlan! Mindkettővel nagyon meg vagyok elégedve. Átgondolt, gyors, jól használható.
A címet is lesz@rnám, ha nem küldözgetnék postán a kivonatot. Nem is nézegetem, appban úgy is látom. És amúgy az is fura, hogy ha mobilon megnézem, a levelezési címnél még a házszám is jó... -
szoltan70
tag
Én elhiszem, hogy jóváírják. Csak fura, hogy akkor miért nem mondjuk a tárgy hónap elsején terhelik be és ha jön rá utalás akkor valamikor a hónap végéig jóváírják...
Hát ezaz, hogy én sem értem. Különben nem írtam volna meg. De amit a leginkább nem értek, hogy miért képtelenek átírni azt a nyomorult házszámot. Simán változhatna. a címem is, az is ugyan ez lenne. Mindegy, holnap bemegyek megint hátha most nem valami fogalmatlanhoz kerülök. -
RR-13
őstag
válasz
oszi666 #22152 üzenetére
Vagy ezen a linken keresztül is megtudod nyitni a Javas felületet (ahol a csop. beszedéseket tudod megadni, kezelni), ha a böngésződ támogatja.
(nekem csak 32 bites Firefox régi verzióján megy, amit én használok, de van másik böngésző, amin még megy) -
RR-13
őstag
válasz
szoltan70 #22159 üzenetére
Már ketten is leírtuk, hogy miért terhelték "mégis"
Elhiszem én csak nem értem..., ugyanis, ha jól írtad be, akkor a rendszer magától nem írja át másik számra a címet, annyira még az UniC. rendszere sem rossz, hogy ez megtörténhessen.Ja, hogy nem is november vége, hanem október...
Október, és november hónapra azért nem vontak le semmit, mert az első két hónapban a feltételt sem kellett teljesíteni, hogy alapból díjmentes legyen a zárlati díj., vagyis aki nyit ilyen számlát, annak nem terhelnek zárlati díjat az első két megkezdett hónap után még, de aztán a teljesített feltétel ellenére is terhelik (majd jóváírják, csak ki kell várni).
-
szoltan70
tag
Dec. 9-én az elvárt majd tízszerese jött a számlára, dec 31-én mégis terhelték a zárlati díjat...
Hidd el, pontosan írtam be a lakcímem. Le is ellenőriztem. 20 éve ez a címem. (most direkt megnéztem a bankmonitoros emailt is...) És az sem lenne baj, ha az ügyintéző írta el mert mindenki hibázhat, nem azért problémázom. Hanem, hogy képtelenek kijavítani egy falhozvert számot az adataimban. Költözhettem is volna ennyi erővel pld... Most visszanézve ráadásul október végén nyitottam a számlát, novemberben nem vontak le semmit...
Azért lássuk be, elég csehszlovák ez így... -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Lejárt a bankkártyám, és kaptam ujjat. Ezt telefonon aktiváltam. Ma viszont érintéssel nem tudtam fizetni vele. Jól gondolom, hogy az első fizetésnek bedugás és PIN párosnak kell lennie? -
oszi666
őstag
Sziasztok
CIB banknál lehet mobil appban vagy PC böngészőben beállítani csoportos megbízást, vagy mindenképpen be kell szenvednem a valagam egy bankfiókba a 21. században?
Hulladék ez a bank egyelőre, nagyon megbántam
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest