Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16751) sifarr válasza HyP3b0y (#16745) üzenetére


sifarr
senior tag

Nyugaton már ennek örülnek és minden más szolgáltatást gyakorlatilag hozzád vágnak és nem még ezzel is keresnének rajtad.
Nem áll az összehasonlítás a Nyugattal. Ott pl. más adókörnyezetben dolgoznak a bankok, nincsenek különadók, tr illeték. De az ügyfelek pénzügyi gyakorlata is más. Pl. sokkal magasabb a hitelek igénybevétele, ami lehetővé teszi sok alapszolgáltatás ingyenességét. Szóval almát az almával, körtét a körtével ...

Sáfárkodjon a bank a pénzemmel ahogy akar, pénzintézetként érthető hogy ebből élnek, de valahogy a tény ahogy itthon mindenáron le akarnak MÉG gombolni rólam pénzt...
Én csak az átlagügyfél számára elérhető számlákról írtam. A nettó medián bér nálunk olyan 230-250 ezer. Azaz az átlagügyfél számlaegyenlege fizetéstől fizetésig nagyjából 50-300e között változik. Az átlagügyfél nagy részének megtakarítása egyáltalán nincs. Akinek igen, legfeljebb 1-2 hónapnyi, az is lekötetlen.
Ebből a pénzből nem igazán lehet hitelt adni, a banknak pénzt keresni. A hitelek és a betétek lejárati idejének nagyjából szinkronban kell lennie. Ezért sem lehet 5-10-20 éves lakáshitelt lekötetlen pénzből adni. Személyi hitelt (1-5 évest) is csak módjával.
Tudom, azt mondod erre, a sok kicsi sokra megy. Kereshet pénzt a bank a kisügyfél pénzén is.
Mo-n a folyószámla- és a lekötött betétek 80 %-a a felső 40 % kezében van. (Nekik ugye van nullás prémium és privátszámla is.) Az alsó 40 %-nál a 10-12 % van. Erről a rétegről és számlájáról beszéltem. Ez a 10-12 % alig több, mint a teljes lakossági, rövid lejáratú hitelállomány. Mivel ha jön egy tanévkezdés, karácsony és ekkor a nagytöbbség leüríti a számláját, ezért ebből a 10-12 %-ból nem lehet hitelezni, nem keres rajta a bank.
Hamár a Nyugatot hoztad. Ott már fizetnek a bankok bizonyos szint fölött negatív kamatot is. Még a fintech cégeknél is megjelenik ez, lásd pl. Transferwise. Csodák nincsenek. Nálunk is megjenne a magánszemélyek pénzére a negatív kamat (nagyobb összegekre), de jogszabály tiltja. Hiszed, nem hiszed, de nem keres a bank a kisember hullámzó egyenlegű számlapénzén.
Én csak az átlagügyfél számára elérhető számlákról írtam, azoknak a díjazásáról. Számukra vannak bankok és korrekt számlák, ahol, amelyeknél a díjazás korrekt. Forgalmi alapú csomag esetén ilyet nyújt a CIB (sima ECO is) vagy a Gránit is. Átalánydíjas csomagként utaltam az Erste Szabadon csomagjára, de van ilyen más banknál is. Az adók, költségek levonása után ezeken szinte semmit sem keres a bank. Akár rá is fizethet, főleg ha az ügyfelek tömegével kihasználják a kötelezően ingyenes kp-felvétet.
A többi csomagnál valóban keres a számlavezetésen a bank. De a díjakon, nem a parlagon heverő pénzeken. Az ilyen csomagokat, bankokat ott kell hagyni. Lehet olyan csomagot találni - amelyiknél hozzáigazítva a használatodat - a kártyadíjon kívül egy fillér költséged sem lesz. Nem kell hozzá nagy jövedelem sem.

(#16752) RR-13 válasza agyhalottak (#16750) üzenetére


RR-13
őstag

Az összefoglalóban az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatról nem írtunk (ha erre értetted az "első oldalt"), mert az mindenhol ugyanolyan törvényi előírás alapján jár, ha nyilatkozol a "banknál" időben. :U
Nem tudom, hogy a BM ECO igénylésénél, online van-e erre lehetőség.

Érdemes az alábbiakat elolvasnod a CIB Bank oldaláról idézve, oldalt az Ingyenes készpénzfelvétel részre kattintva.

Fontos tudnivalók:

- Kizárólag egy fizetési számlára és kizárólag egy pénzügyi szolgáltatónál adható meg nyilatkozat.
- Új nyilatkozat leadása egyben a korábbi nyilatkozat visszavonását is jelenti.
- Nyilatkozatot kizárólag a számla tulajdonosa tehet a saját számlájára vonatkozóan.
- Egy bankszámlára kizárólag egy nyilatkozat adható.
- Közös tulajdonú számla esetén csak az egyik tulajdonos tehet nyilatkozatot. (A nyilatkozat önállóan megtehető.)
- Ha egy számlához több bankkártya is kapcsolódik, a kedvezmény az összes számlához kapcsolódó bankkártyával igénybe vehető: időrendi sorrendben legfeljebb az első kettő forintban teljesített magyarországi - ATM-ből történő, összesen maximum 150 000 Ft összegig terjedő készpénzfelvételre vonatkozóan.

2014. december 1-től az alábbi változások lépnek életbe:
Új nyilatkozat leadása a korábbi nyilatkozat visszavonásának minősül, így nem kell a korábbi nyilatkozatot először visszavonni, ahhoz, ha az ingyenes készpénzfelvételre egy új fizetési számlát szeretne megjelölni.

Ki veheti igénybe az ingyenes készpénzfelvételt?
Kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe az ingyenes készpénzfelvételt.

Mit kell tennie, ha igénybe kívánja venni az ingyenes készpénzfelvételt?
Egy nyilatkozatot kell megtenni, mely tartalmazza azt a fizetési számlát -lakossági bankszámlát-, melyről igénybe kívánja venni az ingyenes készpénzfelvételt.

Mikortól vehető igénybe az ingyenesség?
Az adott hónap 20-ig megtett nyilatkozat esetén a díjmentesség a következő hónap elsejétől, adott hónap 20-át követően történő nyilatkozattétel esetén a következő hónapot követő hónap elsejétől él.

Mire terjed ki az ingyenesség?
A törvény alapján a nyilatkozatban szereplő bankszámla terhére minden hónapban az első két forintban teljesített készpénzfelvétel, összesen maximum 150 000 Ft összegig bármely magyarországi ATM-ből díjmentes.

A 150 000 Ft-ot meghaladó összegrészre a bank a mindenkor hatályos, vonatkozó kondíciós listában meghatározott készpénzfelvételi díjat terheli.

Ez esetben is legfeljebb az első két forintban teljesített tranzakció, maximum 150 000 Ft együttes összegig díjmentes. Az ezt meghaladó összegre a bank terheli a jutalékot.

[ Szerkesztve ]

(#16753) dptrsk válasza agyhalottak (#16750) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha nem nyilatkoztál a jogszabályi igénybevtelről, akkor nem kapod(mert lehet másik banknál veszed igénybe, ezt nem tudhatja a CIB)

Illetve az is fontos, hogy a hónap 20-ig megadott nyilatkozat érvényes következő hó 1-től
a 21 vagy utána megadott nyilatkozatok csak a nyilatkozat utáni 2. hónap elsejétől érvényes.

(#16754) agyhalottak


agyhalottak
tag

Köszönöm a felvilágosítást.

Kicsit még láma vagyok mert hosszú idő után most van újra bankszámlám.

Ps5 + Xbo + Switch = R e L a X

(#16755) K Norbi válasza agyhalottak (#16754) üzenetére


K Norbi
addikt

(#16756) RR-13


RR-13
őstag

A CIB Bank 2021. február 02. napjától az CIB Internet Bank csatornán (régi felületen) a Díjnet számlefizetési/lekérdezési funkciót megszünteti.
Ezt követően a Díjnet számlák kifizetésére, és megtekintésére ott nem lesz lehetőség.

Ugyanakkor a Díjnet funkció továbbra is elérhető marad a CIB Bank Online, és CIB Mobilalkalmazásban.

Az erről, és a 2021. február 02. napjától érvénybe lépő egyéb változásokról szóló részletes tájékoztatót, 2020. november 30. napján a CIB Bank közé teszi a www.cib.hu honlapján ...

[ Szerkesztve ]

(#16757) K Norbi válasza RR-13 (#16756) üzenetére


K Norbi
addikt

Ingyenes TW utalás valakinek megjelent már a CIB online felületen?

(#16759) RR-13 válasza K Norbi (#16757) üzenetére


RR-13
őstag

Nekem "még" nem. Szerintem majd november 5 után fog valamikor "ismét". :U

Igaz nekem korábban sem volt még, vagy lehet későn néztem már meg, és addigra leszedték...
Ezért nehéz eldönteni, hogy mindenkinek meg fog-e jelenni, vagy csak bizonyos ügyfeleknek.

(#16760) István89 válasza RR-13 (#16759) üzenetére


István89
tag

Valószínűleg ez a legkisebb gondja most a CIB-nek. :) Még nem pihenték ki a pénteki leállást. Sok negatív hozzászólást még fel kell dolgozni. A honlapjukra sincs idő.

[ Szerkesztve ]

(#16761) K Norbi válasza István89 (#16760) üzenetére


K Norbi
addikt

Szerencse csináltam G payt.

Várhatnék én ezekre...

(#16762) István89 válasza K Norbi (#16761) üzenetére


István89
tag

Olvastam a negatív kommentek között pénteken, hogy tervben van a a Samsung Pay a CIB-nél. :Y Ha az tervben van, akkor szerintem a Gpay is, bár ha terv szinten vannak, akkor a megvalósítás még hosszú éveket várat magára. :D Látjuk, hogy Budapest Bank-nál még az Apple Pay-t se bírták megoldani, de a Magnet Bank konkrétan a vírusra fogta az egész ApplePay halasztást. Szóval tök jó, hogy CIB digitális bank szeretne lenni és vannak tervei erre, de kicsit fel kellene gyorsítani a fejlesztéseket, mert ez kevés lesz.

(#16763) bigdady válasza István89 (#16762) üzenetére


bigdady
nagyúr

BB-ben is hamarosan jön az Apple pay. Idént írták asszem nov-dec

(#16764) István89 válasza bigdady (#16763) üzenetére


István89
tag

Igen, tudom, de 2019 májusában még az volt a terv, hogy 2020 elején kerül bevezetésre. :)

[ Szerkesztve ]

(#16765) andrás47


andrás47
senior tag

Üdv ! Hozzáértőktől kérdezném CIB ECO bankszámlám van, eladtam egy ingatlant erre utalnák át , majd vásárolni is szeretnék helyette, de lehet tavasszal történik csak, kamatra nemigen kell számolni azt gondolom, viszont ha majd én is ki akarom venni, vagy inkább utalni tovább , az milyen költségekkel fog járni körülbelül majd egy M-Ft-ra vonatkoztatva, amelyből már ki tudom számolni remélhetőleg az összeget, abból is lehet költségem, hogy a számlára érkezik az összeg, elnézést olvasgattam előtte, hátha találok valamit , de nem sokkal lettem okosabb. Köszönöm

(#16766) axioma válasza andrás47 (#16765) üzenetére


axioma
veterán

Beerkezesnek (nyilvan forintban) nincs dija. A sima eco attol fugg jovore milyen kondiciok lesznek, most kb. 3-4 ezrelek max. 8e, BM eco 2 eve alatt utalni is ingyenes barmennyit.

[ Szerkesztve ]

(#16767) kuksa90 válasza andrás47 (#16765) üzenetére


kuksa90
őstag

MForintonként kapsz kb öt forint havi kamatot. Ha Bankmonitoros a számlád, akkor semmi utalási költséged nincs, ha nem , akkor passz...

»» Redmi Note 13 ProPlus5G 12/512««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««

(#16768) István89 válasza andrás47 (#16765) üzenetére


István89
tag

A jelenlegi hirdetmény szerint: 0,365%, maximum 7 315 Ft. Tehát ha több milliót utalsz másik számlára, akkor 7 315 Ft lesz a maximum díj. Jóváírásnak nincs díja.

[ Szerkesztve ]

(#16769) sifarr válasza andrás47 (#16765) üzenetére


sifarr
senior tag

November 1-től a CIB ECO esetében az utalás díja 0,377 %, de max. 7563.- Ft.

A kamat valóban nem jellemző.
Viszont, ha legalább 1 hónapig (főleg ha tavaszig) parkoltatod a pénzt, akkor érdemes MÁP+ kötvényben tartani, de szigorúan saját kincstári számlán.
Megvásárolni bankkártyával kell, nem utalással, így a vétel ingyenes. A kincstári számláról a pénz számládra visszautalása ingyenes. Kamat első félévben időarányosan évi 3,5 % mínusz 0,25 %.

(#16770) andrás47


andrás47
senior tag

A MÁP+ kötvényt tudom teljesen neten intézni vagy személyes megjelenés nélkül nem megy ?
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors, és mindenre kiterjedő válaszokat kérdéseimre. :R

(#16771) tonyrulez válasza andrás47 (#16770) üzenetére


tonyrulez
őstag

Nem kell személyes megjelenés semmihez. Itt tudsz ügyfélkapun keresztül nyitni:
MÁP - Értékpapír nyilvántartási-számla nyitás a Magyar Államkincstárban

Pár napon belül nyitnak neked államkincstári számlát, ahova belépve azonnal tudsz jegyezni állampapírt kártyás vásárlással.

4 8 15 16 23 42

(#16772) andrás47 válasza tonyrulez (#16771) üzenetére


andrás47
senior tag

Egyébként van valami teendő , bejelentési kötelezettség a NAV felé ha nagyobb összegű utalás érkezik a számlára , vagy ennek intézése a bankra tartozik ?

(#16773) axioma válasza andrás47 (#16772) üzenetére


axioma
veterán

nav-ra miert tartozna? extrem pelda, megnyered a lotto 5-ost, az mar netto, oda utaltatod ahova akarod, senkinek semmi koze hozza, az mar adozott kozpontilag

(#16774) andrás47 válasza axioma (#16773) üzenetére


andrás47
senior tag

Mintha valamikor olvastam volna bizonyos összegek figyelve vannak az utalásnál , de lehet nem jól emlékszem. Mindegy ez adás-vételi-s ház eladás.

(#16775) kene84


kene84
senior tag

Ha már volt akkor sorry, de a mai nap kikerült a RaiPay a Play store-ba, beregeltem a kártyámat, bár próbálni még nem próbáltam.

(#16776) Saccco válasza kene84 (#16775) üzenetére


Saccco
nagyúr

Romániai bankhoz van csatolva?

Rosszat nyitottam meg. :DD

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16777) kene84 válasza Saccco (#16776) üzenetére


kene84
senior tag

Nekem is keresnem kellett azért mire kiszúrtam :)
De aztán a zászló segített. :DDD

(#16778) Saccco válasza kene84 (#16777) üzenetére


Saccco
nagyúr

Be is regisztráltam. Köszi. :))

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16779) RR-13 válasza kene84 (#16775) üzenetére


RR-13
őstag

Akkor, hogy a többieknek ne kelljen keresniük itt van a Raiffeisen Bank RaiPay mobilfizetési alkalmazás linkje. :K

[ Szerkesztve ]

(#16780) adambox


adambox
tag

sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy a Granit Bank Most kártyáját hozzáadhatom a Curve-hez? ugye ez a kártya nem dombornyomott, valamint a tulajdonos neve sincsen rajta. valaki próbalta már? :))

(#16781) axioma válasza kene84 (#16775) üzenetére


axioma
veterán

Dija van? Lelkesen beregisztraltam mire rajottem hogy nem olvastam kondilistat...

(#16782) Saccco válasza axioma (#16781) üzenetére


Saccco
nagyúr

Azt írja ingyenes a számlacsomag adja meg az összeget, ha lenne.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16783) wanted5 válasza adambox (#16780) üzenetére


wanted5
őstag

miért ne adhatnád hozzá?
nem tudom melyik topikban írták már, hogy a név tökmind1 szinte minden esetben, én beírtam a sajátom és kész, működik (igaz csak egyszer használtam eddig kp felvételre, mert a revonál kifutottam a keretből)

(#16784) Nestor16


Nestor16
senior tag

Na meglesz az első költségem a BM ECO-val. Elfelejtettem a bankkártya PIN kódját. :DDD
Amit nem értek, mert ugyanazt adtam meg, mint ami az előző banknál volt, direkt. Aztán se az se a gyárilag kapott nem jó.

Egyébként ingyenes ha letiltja a kártyát az ATM 3 próbálkozás után, a feloldás is ingyenes, automatikus 24 óra leteltével.

Üdv, Dávid

(#16785) RR-13 válasza Nestor16 (#16784) üzenetére


RR-13
őstag

Mikor volt ez?
Mert a CIB bankkártyákkal az ATM szolgáltatás nem volt elérhető ma reggel 4 óráig. :U

A 24 órás letiltás, és a feloldása is ingyenes, mert ez nem tiltja le végleg a kártyát.

(#16786) RR-13


RR-13
őstag

CIB Bank Rendszerfejlesztése:

"Rendszerfejlesztés - 2020.11.05-08.

Ezúton hívjuk fel tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a bank informatikai rendszerének fejlesztése miatt

2020.11.05. (csütörtök) 00:00 és 04:00 óra között

- a POS szolgáltatás, a CIB bankkártyákkal az ATM és az eCommerce (internetes kártyaelfogadás) szolgáltatás nem lesz elérhető,

2020.11.06. (péntek) 18:00 és 2020.11.07. (szombat) 06:00 óra között

- a lízing funkciók nem lesznek elérhetők a CIB Bank Mobilalkalmazásban, a CIB Internet Bankon és a CIB Bank Online-ban,

2020.11.07. (szombat) 22:00 és 2020.11.08. (vasárnap) 05:00 óra között

- az internetes vásárlások során a CIB által kibocsátott kártyák használatában fennakadások fordulhatnak elő,
- a CIB Bank mobilalkalmazás, a CIB Bank Online, a CIB Internet Bank, az eBroker, a Business Terminál, a CIB Business Online nem lesznek elérhetők,
- a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkcionalitással lesz elérhető.
Szíves megértésüket köszönjük!"

Forrás.

[ Szerkesztve ]

(#16787) adambox válasza wanted5 (#16783) üzenetére


adambox
tag

Gondoltam ilyesmi hátránya lesz a kártyának, ha nincs rajta név pár helyen nem engedi használni. De ha ezek szerint lehet, akkor az jó hír:) holnap jön a kártya, ki is próbálom

(#16788) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Most jött valami push üzi a cib-től, de mikor megakartam nyitni, akkor hibaüzenet lett belőle. Valami november 4 és az internetes vásárlásokkal kapcsolatban. Változás... gondolom itt is lesz valami megerősítős cucc... :)

(#16789) AnonymusX válasza INGJOKE (#16788) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Az érkezett, hogy frissítsünk a legfrissebb verzióra és egyszer lépjünk be a #withkey pontba ahhoz, hogy működjön a push üzenetes megerősítés.

(#16790) INGJOKE válasza AnonymusX (#16789) üzenetére


INGJOKE
veterán

Lesz valami frissebb verzió, vagy ami most a legfrissebb az az aktuális?
Visszanéztem most a frissítéseket, de az elmúlt 3 napban nem frissült az app.

(#16791) RR-13 válasza INGJOKE (#16788) üzenetére


RR-13
őstag

CIB Bank friss infó:

"Változás az online bankkártyás vásárlásoknál!

Az interneten történő bankkártyás vásárlások jóváhagyása 2020. november 4-től megváltozik és a megerősítő kód használata helyett számos esetben egy új folyamat lép érvénybe. Az új folyamat az Európai Unió erős ügyfélhitelesítést előíró (PSD2)1 irányelve alapján történik, és még a korábbiaknál is biztonságosabbá teszi a vásárlást. Ennek köszönhetően kizárólag a kártyabirtokos tudja jóváhagyni a tranzakciókat még abban az esetben is, ha egyszerre veszítené el a mobiltelefonját és a bankkártyáját.

A Kártyabirtokos ügyfeleiknek ezen új jóváhagyási folyamathoz a CIB Bank Mobilalkalmazást, vagy az alkalmazás egy szűkített, ún. Kártyaautentikációs funkcióját biztosítjuk.
Milyen lépésekben történik az átállás az új folyamatra?

2020. november 4.: a technikai átállás kezdő időpontja az erős ügyfélhitelesítésre, mely során ügyfeleink az interneten történő bankkártyás fizetések jóváhagyásához a CIB Bank Mobilalkalmazást vagy annak Kártyaautentikációs funcióját használhatják a fentiekben leírt folyamat szerint.

2020. november 4-2020. december 31.: átmeneti időszak, mely során az internetes bankkártyás fizetések jóváhagyása a CIB Bank Mobilalkalmazással történhet, azonban ebben az átmeneti időszakban a szabályozás egyes esetekben lehetőséget ad arra, hogy EGT3 országaiban történő tranzakció még a megszokott 3D Secure kóddal legyenek jóváhagyva. A 3D Secure kód november 4.. után is minden ügyfelünk részére az eddig megszokott módon megérkezik.

2021. január 1.: az EGT tagországain belüli tranzakciók esetében megszűnik az SMS-ben történő autentikáció, és az interneten történő bankkártyás vásárlások jóváhagyása kizárólag a CIB Bank Mobilalkalmazással vagy annak Kártyaautentikációs funkciójával lesz lehetséges. Bizonyos tranzakcióknál azonban semmilyen jóváhagyást nem kell alkalmaznia a kártyabirtokosnak, ezekről a „Vannak kivételek?“ blokkban bővebb tájékoztatás olvasható. A CIB Bank Mobilalkalmazásra vagy annak Kártyaautentikációs funkciójára azért van szükség, hogy minden tranzakciót 100%-os biztonsággal tudjon jóváhagyni a kártyabirtokos.
...
Mi történik sikertelen azonosítás esetén?

Amennyiben biometrikus azonosítást állított be magának, abban az esetben a 2. hibázás után (pl. amiatt, mert rossz ujját érinti a telefonjához vagy vizes az ujja), további 3 alkalommal jóvá tudja hagyni tranzakcióját az alkalmazásban megadott PIN-kód használatával is.

Amennyiben a tranzakciók jóváhagyására a PIN-kódot preferálja, abban az esetben 3 próbálkozást tehet a tranzakció jóváhagyására.

Ha a fenti maximum hibázási lehetőségeket kimeríti, akkor a CIB Bank Mobilalkalmazásban regisztrált profilja azonnal törlődik, melyről rögtön értesítést is kap. A profil helyreállításához hívja a CIB24-et (+36 1 4 242 242), keresse fel bármelyik fiókunkat vagy használja az Alkalmazás Helyreállítási Kódot, melyet a profilja regisztrálásakor kötelezően meg kellett adnia.

Milyen feltételei vannak az új jóváhagyási folyamatnak?

Az internetes bankkártyás vásárlások új jóváhagyási folyamatához az alábbiakra van szüksége:

okostelefon vagy tablet
internetelérés: mobilnet vagy wifihálózat
telefonkészülékére vagy tabletjére letöltött CIB Bank Mobilalkalmazás

Amennyiben CIB Bank Mobilalkalmazását 2020. október 31. előtt töltötte le:

töltse le az online áruházból az alkalmazás legfrissebb verzióját
a frissítést követően egyetlen egyszer kattintson a kezdőoldalon a #withKEY funkcióra

Amennyiben a CIB Bank Mobilalkalmazást 2020. október 31. után töltötte le, abban az esetben nincsen plusz teendője. "

"Hogyan lehet a CIB Bank Mobilalkalmazás Kártyaautentikációs funkciójára regisztrálni?

2020. szeptember 17-től elkezdtük a CIB Bank Mobilalkalmazás Kártyaautentikációs funkciójára a regisztrációs kódokat kiküldeni SMS-ben, melyek 48 óráig érvényesek. Amennyiben már kapott ilyen kódot, de nem használta fel, kérje a kód újraküldését a CIB24-től."

[ Szerkesztve ]

(#16792) István89 válasza RR-13 (#16779) üzenetére


István89
tag

Remek névválasztás. :)

Android fronton az ismert bankok közül még a CIB, Unicredit, Takarékbank, Magnet Bank, Sperbank adós még valamilyen mobiltárcával.

(#16793) INGJOKE válasza RR-13 (#16791) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nah beléptem akkor a withkey-be. Meg ha már ott voltam elutaltam a kocsi hitelt is, szerencsére már csak pár hónap van belőle... :D :D :D

Köszi a leírást.

(#16794) RR-13 válasza INGJOKE (#16793) üzenetére


RR-13
őstag

A withKEY QR kódos funkciójával utaltál vagy, hogy érted? :B

(#16795) INGJOKE válasza RR-13 (#16794) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nem. Abba beléptem meg rányomtam a qr kódos szarra és kiléptem, aztán az alkalmazásban a átutalások részen utaltam ahogy eddig is. :)

Múltkor kipróbáltam a csekkes qr kódos befizetést, de nem olvasta be a kódot egy idő után meg kilépet.

[ Szerkesztve ]

(#16796) sifarr válasza István89 (#16792) üzenetére


sifarr
senior tag

Android fronton az ismert bankok közül még a CIB, ...
Szerintem a CIB nem fog mobiltárcát fejleszteni. Megvárja a Google Pay-t.
De nem is lenne logikus. A RaiPay is csak MC-vel működik, ahogy a többi "házi" fejlesztés is. A CIB-nél viszont a kártyák elsöprő többsége Visa.
Szóval a Google Pay hozza a megoldást.

Bár engem az egész nem hoz lázba. Jogsi, lakcímkártya, forgalmi miatt úgyis van nálam pénztárca. Akkor nem mindegy, hogy mit veszek elő a zsebemből?

(#16797) dptrsk válasza adambox (#16780) üzenetére


dptrsk
addikt

A bank a kártyabirtokos nevét rögzíti a MasterCard rendszerében, így azzal simán hozzá tudod adni

(#16798) dptrsk válasza RR-13 (#16786) üzenetére


dptrsk
addikt

Arról tudnak PUSHt küldeni MA, hogy tegnaptól változott az internetes vásárlás és frissítsem az appot(de nincs iOS Appstoreban frissebb verzió...)

De ezekről a munkákról nem küldenek PUSHt, pedig szerintem sokan csak az appot használják napi szinten.

(#16799) István89 válasza sifarr (#16796) üzenetére


István89
tag

Igen, korábban már írtam, hogy CIB elvileg tervezi a Samsung Pay-t is, szóval lehet ők hozzák el a Google Pay-t is elsőként, de nem vennék rá mérget, hogy ez pár hónap múlva bekövetkezne.

Értem én, hogy sokakat ez nem érdekel, de szerintem ez egy kényelmes megoldás és az MNB statisztikája szerint is rengetegen használják. 500 ezernél több kártya van már digitalizálva mobiltárcákba. Jelenleg az ApplePay a legkedveltebb megoldás.

(#16800) HyP3b0y válasza István89 (#16799) üzenetére


HyP3b0y
senior tag

Én örülnék a legjobban. Már most is használom Curve-n keresztül, de hosszabbtávon nem ragaszkodnék ehhez a megoldáshoz :)

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.