- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #73733 üzenetére
Aliról
-
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #72370 üzenetére
8x 5.5ghz ht + 8x 4.5ghz, 9 óra. Szted miért nem tiltom le a turbót?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71770 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de az intel a 13 gen leírásában 1.7vot ír maxra, nyilván nem allcore esetre. Ugye nem kérdőjelezed meg Nálad okosabb mérnökök megállapítását?
És lassan asszem offtenger vége, szaktopikokban felhomályosítanak amennyiben igényed van rá. -
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71768 üzenetére
Ha nem érted, hogy a feszültség áramerősség nélkül nem káros, akkor sajnálom
-
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71766 üzenetére
A mai processzorokat ne hasonlítsd azzal a múzeális darabbal..
Semmilyen értelemben nem lehet egy lapon említeni a maiakkal.
Amúgy pontosan mi is a gondod az akár 1,5v-al? -
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71332 üzenetére
Jólvan, tényleg nem egy combos hűtő nah. De jelen esetben elegendő. De ne offoljunk tovább mert rácsapnak a buksinkra lassan
-
fudi2002
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #71330 üzenetére
Nem írt ilyet, ne forgasd ki!
-
fudi2002
nagyúr
válasz
freemanone #71326 üzenetére
Azért forrasztott proci, ráadásul a magcsoporton csücsül a cache. Egy apró rossz mozdulat, vagy nincs eléggé felmelegítve és szeded le a kupakot magostól. Veszélyes játék. Kulcstartónak elég drága még
-
fudi2002
nagyúr
válasz
LLKobe #71324 üzenetére
Hát pedig nem igazán sokkal több. És még egyszer hangsúlyozom, ez az 1ccd-sekre, azon belül is a kihegyezett példányokra (5800x/5800x3D) igaz. Nekem 2ccdsek voltak (3900x,5900x) ezek jobban hűthetőek. De utóbbiaknál ugye pont 2x annyi a hőátadó felület..
Amit kiveszek a szavaidból, azt felejtsd el. Ez a proci az életben nem fog 70fokon működni, de még 80 alá sem viszed be. Max ha annyira lekorlátozod...
UI: Nem kötözködök, közel 2 évig topikgazdája voltam eme topiknak
-
fudi2002
nagyúr
válasz
LLKobe #71322 üzenetére
Általánosságban igazad van, jelen esetben nem igazán. Annyira kicsi a hőátadó felület, hogy itt a hűtők közötti különbség nem annyira számottevő, mint gondolnád. Pl egy jobb és olcsóbb (persze hőcsöves tornyhűtő) között pár fok difi, inkább a hang szempontból van előnye a drágábbnak. 7nm ezt hozta magával. Csak, hogy tudd mi vár majd ránk a jövőben
-
fudi2002
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #71274 üzenetére
Általában azzal nyugtatom magam, ha eldohányoznám - ártalmasabb lenne.
De ettől még néha fáj -
fudi2002
nagyúr
válasz
KROK640 #71264 üzenetére
Intel 386 asszem, 33mhz, nuku tuning
5x86 asszem 133mhz, nuku tuning
Celeron 300A slot -> 450mhz
Celeron 667mhz -> 900Mhz
Celeron 1400mhz->1600mhz
Tualatin 1000mhz->1700mhz (+70% hihi)
Pentium 4 2,4ghz-> 3,2ghz
Core 920 2,6ghz ->4ghz (+50%)
X5670 2,93ghz-> 4,4ghz (+50%)
Aztán itt véget is ért az érdemi oc... (részemről)
Ryzen 3900x ->pbo megbuzerga
Ryzen 5900x ->pbo megbuzerga
13700k ->6ghz light, 5,5ghz/4,5ghz hard
Az árlistabámulós időszakomból végül egy barátság lett, később munkahely.
Jobban visszagondolva, pár autót vehettem volna már ezeken a pénzeken.. -
fudi2002
nagyúr
Nos ahogy ígértem beszámolok róla, hogy a 90fokkal elforgatott házmodding hogy sikerül.
Hát rosszul. Technikailag összeraktam, de legnagyobb meglepetésemre, gpu nemhogy kevesebb, hanem kb 8-10fok plusz. Pedig a fenti képen bal oldalon 2db20cmes venti tol befelé, fent pedig 2db 20cmes elszív. Az oldallapon még volt egy 20cmes befelé. Valamiért a vga ezt az álló helyzetet nagyon nem komázta. Ha valaki okosabb megosztja velem a miértet, azt megköszönném. (próbálgattam a bal 20as vetik irányát forgatni, semmit nem változtatott a helyzeten)
Szóval a fejemben szipiszupi 90fokos elforgatásos ház számomra megbukott.
Így aztán költözhettem vissza a másik hafba, kicsit újragondolva az elrendezést.
-
-
fudi2002
nagyúr
válasz
KAMELOT #71131 üzenetére
Frontra befér a 420-as 45mm-es alpha 28mm-es ventikkel, fentre meg egy 360/420/400*200-as, fent meg ugye ott a 2x200-as venti ami szív, tehát csak a radi vastagsága ami számít. De így nagyon ki van centizve minden. V3000plus lenne a megoldás, de annyit elvből nem adok egy kuckóért.
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
válasz
SoulReaver #71074 üzenetére
Gratula!
Annak a centernek abban az elhelyezésben van bármi értelme, hogy van? -
fudi2002
nagyúr
válasz
SoulReaver #71023 üzenetére
Ikea állítható magasságú lábak, duplán összeragasztott bútorlap abs élfóliával. Nekem bejött..
-
fudi2002
nagyúr
válasz
zsombor22 #70623 üzenetére
Úgy érdemes lenne egyszer meglesned, hogy balra fordítod. Ergo a jelenleg használt oldalról nézve az usb csatikkal lefelé. A vga nem főzi meg a ramokat, és a fronton levő 3 venti direktbe tolja rá a vga 3 ventijére, a keletkezett hőt pedig a fenti 3 elszívja.
Filózok egy ilyen vagy egy v3000plus házon, pont ez miatt. 5letes cuccok. -
fudi2002
nagyúr
válasz
zsombor22 #70604 üzenetére
Nagyon ízléses lett! Grat!
Ha egy kérdést megengedsz: nagy általánosságban azt látom, hogy ezt a házat "normál" módban használja kb mindenki. Akkora lehetőség van ebben hűtéseket optimalizálni az alaplapi tálca elforgatásával, hogy ihaj és senkinél nem láttam, aki ilyen házat használ. Miért nem használod ki? Mert számomra ennek a drága háznak ez az egyetlen vonzereje. -
fudi2002
nagyúr
válasz
piero86 #70345 üzenetére
Curve Optimizerrel meg tudod oldani a melegedési problémát, ráadásul még teljesítményt is nyersz. Ha ügyes lapod van akkor 3D-s proci ellenére bioszból, ha pedig ott tiltva vagyon akkor windows-ban van progi. (asszem paraméterezhető indítással, hogy ne kelljen minden indításnál kézzel megturkálni) Részletek a topikjában.
#70346KAMELOT Lehet, hogy hűthetőség szempontból rosszabb, de játék alatt csúnyán elkalapálja a 5950x-et is. Nálam a 5900x egy 3070ti-t nem tudott bizonyos div2 pályarészeken kihajtani 1440p-ben.... (85% gpu használatra be tudott esni)
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fatpingvin #70148 üzenetére
Biztos a kábelezésem. Mára már elfogyott az idegrendszerem hozzá
-
fudi2002
nagyúr
Nekem az Xl volt. A takarólemezek fülei annyira vékony lemezből vannak, hogy hajlanak és következőre törnek. Szellőzése elméleti síkon jó, gyakorlatban nagyon gyenge. Tető pöckös rögzítése rémes, könnyen törik. Sztem rossz vicc ez azagyonhypolt házszéria. Megváltás volt Haf xre visszaváltani. Utóbbi minden apró részlete az elpusztíthatatlanságot érezteti, miközben szellőzésben élmezőny. Ráadásul pici moddal 420mm aio simán befért.
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
Bitfenix...
Vegyél sima hosszabbítót és azt csináld meg...
-
fudi2002
nagyúr
Fika jöhet...
-
fudi2002
nagyúr
Itt érdekel esetleg valakit?
-
fudi2002
nagyúr
A táp valóban nemsokára cserélve lesz, de CM Silent Pro sorozatú 1000-esre... -
fudi2002
nagyúr
Fika jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- For Honor
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!