- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74750 üzenetére
Ja, hát de. Bele nem szoktál nézni?
Pont néztem én is, hogy lassan ideje takarítani, a legdzsúvásabb alkatrész a proci hűtő, áll a bordák közt a por...a többi egy mozdulattal lefújható.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74748 üzenetére
Nem hangos és pont annyi por száll rá, mint egy fekete dobozra, csak ezt nem kell szétszedni, hanem kiviszed a ház elé és leporolod 10 perc alatt, max a ventit szeded le előtte és kész is vagy.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #74663 üzenetére
Ha köll....szóljál, megkeresem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74655 üzenetére
Majdnem, egy kicsit fekete.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74653 üzenetére
Igen, usb headerre megy és saját csájna szoftverre van, legalábbis nekem olyan volt. Futtatni is kell folyamatosan.
Ha valaki megkívánta, akkor hever itt valahol egy ilyen az egyik dobozban nálam...
-
Ispy
nagyúr
válasz
SoulReaver #74394 üzenetére
Hát akkor képen jobban tetszik, mint élőben.
Próbáltam lefényképezni....ááá...hagyjuk, semmi nem látszik belőle.
-
Ispy
nagyúr
válasz
SoulReaver #74390 üzenetére
Az első kép nagyon menőn néz ki.
Mindjárt keresek én is valami hasonló színt a siganrgb-ben.
Mondjuk a felső 3 venti is lehetne olyan, mint a többi.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #74388 üzenetére
Dehogy is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #74376 üzenetére
Nincs baj azzal a kékkel. Legalább van benne egy kis szín.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Laraxior #74370 üzenetére
Gugli lens szerint valami spéci cucc, prebuild gép egyedi igények szerint, és csak 5 milla.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #74355 üzenetére
Szerintem nincsen menőbb, mint egy félúton beszart transformers.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74353 üzenetére
Szerintem az egyszerí betévedő, ha gépet tervez összerakni, rá fog jönni magától mennyit akar rá költeni, nekem 6k volt darabja és 25k a hub....mert ez tetszett.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #74298 üzenetére
Most már több, mint 10 éve, hogy itx-re váltottam, és igen, egy idő után meguntam, hogy 3 napos program szétszedni, kitakarítani és összerakni a gépet, ezért is váltottam többek között open framre, igaz így gyorsabban meglátszik a por, de a felületi port könnyű eltávolítani, szétszedni meg elég évente 1x.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #74295 üzenetére
Középen, ott van egy kb 1 cm "mély" tér, illetve ennek a felső része nyitott, ahol a riser kijön, ott a riser mögött sok minden elfér.
Igen, porosodik, de kimegyek a ház elé egy ecsettel és 5 perc alatt kész a portalanítás.
-
Ispy
nagyúr
Dzsungel? Management!
Fontos, hogy megmutassuk, hogy a fancy házak mélyén mi lapul....igyekeztem minden kábelt méretre készíteni a hely szűke miatt, hogy majd én szépen elrendezem, de a front panel 2 lapos usb 3 kábelje gusztustalan, nem beszélve a 2 venti és a cooler kábeljeiről, aztán végül már csak begyürtem a p.csába.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Askformore #74289 üzenetére
Mindent is lehet.
Van 240, 280 és 360-as aio kit is hozzá (kemény 6200 forint), ez egy konzol és akkor a hátuljára megy a hűtő.
Tudom ez a kilógás megosztó, de én nagy torony fan (?) vagyok, egyébként lehet topflowal is építeni, akkor síkban marad, mindenre van példa már, sőt fix merevcsőves vízre is meg lehet építeni, ha valaki arra vágyik.
Egyébként meg Véder nagyúrnak kell a hűtő, nem látjátok?
A következőt lehet majd egyébként aiora csinálom, de csak azért, mert nagyon tetszik az oled kijelző rajta.
-
Ispy
nagyúr
Nem minden sikerült, ahogy akartam, de most már elég volt, egyelőre.
-
Ispy
nagyúr
Ma jött meg az utolsó alkatrész, remélem holnap már én is befejezem végre a gépet.
-
Ispy
nagyúr
BÚÉK!
Már majdnem kész, csak pár kábel hiányzik, meg egy venti, elég hosszúra sikerült ez az építés. Persze az openrgb nem akart rendesen működni, végül a signalrgb lett a megoldás.
-
Ispy
nagyúr
Nálam az volt a baj, hogy nem volt fent az alaplapi chipset.driver, valami inf volt a telepítő neve. Illetve lehet kell egy teljes áramtalanítás és először rendszergazdaként kell futtatni.
Egyébként van discord szervere az openrgb-nek, ott segítenek, ha más nem log módban indítod el és bemásolod nekik, abból látják mi a hiba.
Most az autostartal szívok, mert nem akar menni, de egyelőre elegem van belőle.
-
Ispy
nagyúr
Na, sikerült beüzemelni az openrgb-t, a gskill memóriákat is kezeli most már, te nem ezzel szívtál szintén?
Valami akadás van, még nem tudtam megcsinálni az argb kábeleket, ezért most 3 cuccot egy elosztóra raktam, így ha azok be vannak dugva, akkor a táp nem megy, ha a táp van csak bedugva, akkor az megy, de együtt az összes nem akar, szóval még játszok vele, ez most lehet nem az asus hülyesége, hanem a chroma rgb-é.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #74150 üzenetére
Egy deepcool ak500s, de valamiért gyárilag csak egy pár fan clipet adnak hozzá (?), ezért írtam nekik, hogy küldjenek már még egy párat, mert én 2 ventit (deepcool fc120) akarok rárakni, szóval az most csonakázik valahol Kínából.
A tápon, a vgán, a házon, a ventilátorokon, a hűtőn és a ramon kívül semmi sem fog világítani.
-
Ispy
nagyúr
Kábelezés teszt, hát elég szűkre szabtam...
Már csak 6 db argb, 2 sata táp és 1 molex tápkábel van hátra. -
Ispy
nagyúr
Lassan lesz gépem, nagyon lassan....megállapítottam, hogy az egyedileg készített kábeleknek a legjobb része, amikor végre készen van, már vagy 3x megbántam, hogy nekiálltam.
-
-
Ispy
nagyúr
Régi és új.
Nem gondoltam, hogy 2024-ben egy középkategóriás alaplap nem kap argb headert, szóval megszívtam.Használ valaki cooler master rgb led kontrollert? Most azt néztem ki, ha jól néztem usbről megy és satán kapja a powert.
-
Ispy
nagyúr
Az a baj, hogy ez openframe, kívül mennek a kábelek, szóval pontosan ki kell találni az útvonalat a kábelnek, a méreteket, hol kanyarodik, tk. folyamatosan vezeted el, kötözöd, amíg a táphoz érsz, egyszerűen fogalmazva kell hozzá a ház meg minden. De még kitartok, csak kedv kell hozzá, most még nincs, szóval azt gyűjtöm.
Ilyenkor persze mindig kicsit megbánom a dolgot, de a végén csak egy szép emlék lesz.
-
Ispy
nagyúr
A csatikat újra tudom hasznosítani, remélem a vezetékeket is, talán a splitelt vezetékeket kell csak újracsinálni, de már most fájnak az ujjaim, mire kiszenvedem a kábeleket a csatiból, brrr, sajnos a gémkapcsos megoldásnál még nem találtam jobbat. A kötözést meg megint lehet felkutatni, mert már rohadtul nem emlékszem rá. De igen, ha kész van, az már jó.
-
Ispy
nagyúr
Eljött az upgrade ideje, de sajnos az egyedi kábelek hátránya, hogy ilyenkor lehet újakat gyártani, ami szívás.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Rottweiler89 #73840 üzenetére
Vaaaagy....csinálsz egyedi kábeleket méretre, akkor nem lóg semmi.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #73625 üzenetére
Persze. [link]
Itthon is kapni 23k-ért ugyanezt....
-
Ispy
nagyúr
Annyit mutogatjátok itt ezeket a fancy kijelzőket, hogy én is vettem egyet, igaz most csak egy gagyi alisat....
-
Ispy
nagyúr
Valahogy kevésnek érzem az erdzsíbít, arra gondoltam, hogy a ház aljába mehetne egy led szallag...vajon ez egy mezei argb szallaggal kivitelezhető? Simán csak ráforrasztok egy argb csatit? Vagy vegyek inkább ilyen fanci kész kábelt? Csak azok hosszúak, le kellene nyisszantani belőle...
-
Ispy
nagyúr
válasz
mefistofeles #72874 üzenetére
Hydra minit olcsóbban meg lehet venni, én elvetettem, mert nem megy bele az atx táp és nem akartam tápot cserélni.
Aztán kb ennyit találtam, ami open frame és itthonról beszerezhető, persze sikerült a legdrágább opciót megvenni, szokás szerint.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #72871 üzenetére
Én meg láttam redditen kartonbozba épített házakat is, sokkal olcsóbb, mint a sok fancy üveges ház.
Hagyjuk már ezeket az alma-körte hasonlítgatásokat, tetszik veszed, nem tetszik nem veszed, veszel mást, life is easy, mindenki azt vegye, ami neki tetszik. De azért ne hülyézzük már le a másikat, mert mások a preferenciái...főleg itt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mefistofeles #72865 üzenetére
Nem azzal van a baj, ha valakinek nem tetszik, azzal sincs baj, ha valaki szerint drága, de ha fizet érte megérdemli szöveg szimpla vagdalkozás pontos terv és számok nélkül, erre próbáltam rávilágítani. Ha valaki nem fúr, nem farag, nincs tengernyi szabadideje, akkor kb. erre az összegre számíthat, mert nem egy népszerű megoldás, nincsen sok lehetőség, ez nem a megveszem a tescoba típusú megoldás.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mefistofeles #72864 üzenetére
Most csak mondtam valamit, nem vagyok pontosan képben milyen eszközök kellenek hozzá, de ha mindent magadnak akarsz csinálni biztos nem lesz olcsó, és ha minőséget is akarsz csinálni sokszor nem lesz elég a budget megoldás. Egyébként eddigi tapasztalataim alapján nagyon gyorsan el lehet szerszámokra költeni nagyon sok pénzt....ezért jellemzően az ilyen egy darabos projektekbe nem is érdemes belevágni. Ha meg kiadod a munkát másnak, itt magyarországon egy vagyon lesz. Én is párszor gondolkodtam, hogy mit lenne érdemes megcsinálni magamnak, a vége az volt, hogy inkább megvettem a készet.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mefistofeles #72861 üzenetére
Ezt senki sem vitatta, abban nem vagyok biztos, hogy olcsóbb lesz a végén, meg pesze kell hozzá pár millás géppark is, meg idő, azt is illik beleszámolni a képletbe.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #72857 üzenetére
Nem egy acéllap 70k. Hanem a kész termék amit a képen látsz, ami hát láthatóan nem csak egy acéllap, hanem sok idő, sok szerszám, sok tudás együttese, meg persze ez nem egy kínában tömeggyártott cucc, így az ára sem lesz kevés a végén.
Nyilván ízlés kérdése ki miért ad ki pénzt, az itt látható gépcsodáknak az árát átlag userek sosem fizetnék meg, mert szimpla hülyeség 500-600k-s gépeket építeni, csak mert szép, már ha szép...vagy nem?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Biga123 #72849 üzenetére
Én először innen akartam venni, mert akkor még akció is volt és ez törökből jön, de az xtia jobb minőség minden szempontból, high quality, ha én flexelem...khmmm...azt hagyjuk.
Mondjuk az xtia sem drága, csak a vám+szállítás nagyon megdobja, meg vettem még ezt-azt kiegészítőt, így összejött, de sajnos ez az openframe design euban nem nagyon elérhető sehol vagyis én nem találtam jobbat olcsóbban. Ha meg gyártatod ugyanott vagy, de lehet drágább lesz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
TechN7ne #72848 üzenetére
Én csak azt látom, hogy a nagy márkák, mint az msi, asus és társaik olyan botrányosan gyenge minőséget produkálnak szoftveres oldalon, hogy 2024-ben az kb a vicc kategória. Ezek után meg mire várjunk a sebbeségtől és a stabilitástól, ha a nagy cégek magasról szarnak bele. Na ezért jobb sok szempontból a mac, hátránya, hogy csak tőlük veheted a szoftvert és a hardvert és nem pironkodnak, amikor árazni kell....
-
Ispy
nagyúr
válasz
TechN7ne #72845 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz lassú alatt, de vagy a memóriád rossz, vagy nem használtál régen winfost, kb most van az ms a legjobb formájában ami a sebbeséget és a stabilitást ílleti. Persze nem egy mac, hiszen itt nem egy hardvert kell kiszolgálni, hanem mindenkinek a fostalicska driverével működni kell, ami lássuk be borzasztó sokszor.
És szerintem ez egyre jobb lesz, ahogy az ms is rájött, hogy az opensource nem maga az ördög és kezdi bekebelezni a linuxos technológiákat is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Biga123 #72844 üzenetére
Meguntam.
Vagyis meg nem untam, de most azon agyalok, hogy nyáron kicsit átmegyek industriál stílusba és kicsit pimpelem még, hogy még nyersebb legyen a kinézete. Egyébként szeretem, de ez így olyan uncsi, érted, ott áll a sarokban és kész, ez így nem maradhat örökre.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
Vismajor01 #72834 üzenetére
Szerintem a fehér elég rétegigény, ezért nem is csinálnak sokat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mefistofeles #72762 üzenetére
Pedig régen jellemző volt az olcsó házaknál, hogy vékony, éles lemezböl voltak a házak és tényleg egy rossz mozdulat és el tudtad vágni vele az ujjad.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
SoulReaver #72663 üzenetére
Táblásított tölgy, meg itt vár a tung olaj, meg a dán olaj vagy 3 éve, hogy megcsináljam végre.
-
Ispy
nagyúr
válasz
SoulReaver #72660 üzenetére
Igen, a reggeli kávésbögre helye, dedikált.
Lekéne végre csiszolnom és olajoznom az asztallapot, mondjuk már így is mindenféle nyomok vannak rajta, de ami késik, az későn jön.
-
Ispy
nagyúr
Remélem most már semmi nem szarik be, beüzemeltem az új 60%-os billt, majd kiderül hány óra alatt fogom kiüzemelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest