- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Van egy Pioneer DV-575A dvd lejátszóm, ami évek óta javításra vár, az esetek nagy részében nem kapcsolt be, csak halk sípoló hangot hallatott a táp felöl. Néha, a csillagok szerencsés együttállása esetén sikerült bekapcsolni, olyankor hibátlanul működött. Most volt egy kis időm, hogy végre foglalkozzak vele, a C25 kondenzátor nagyon csúnyán nézett ki. Feltételezésem szerint ez lehett az oka, kiforrasztás után rámértem, már nem emlékszem, de nagyon kis értéket mutatott.
Az eredeti 1200 uF/6,3 V helyett szükségből egy 1000 uF/16 V lett (ez volt itthon értékben legközelebb hozzá). Aztán a csere után ismét semmi, még a halk sípolás se (előtte mostanában nem próbáltam). Rámértem a biztosítékra, kiderült, hogy már az is szakadt. Jobban átnézve a panelt az IC1 kilehelte a lelkét:
Még augusztusban volt egy közeli vihar, amiben több eszközöm részben, vagy egészben elhalálozott, csak arra tudok gondolni, hogy akkor kapott ő is (kikapcsolva, de bedugva volt). A készülék service manualja itt található, ahogy látom kétféle tápegységgel szerelték, az enyém a VWR1377. Sajnos a MIP3E3SMY IC-ről csak kínai adatlapot találok, ha jól látom a blokk diagramból ez nem egy közönséges FET. Aliexpressen olcsón kapható, ha olcsón megmenthető, megmenteném. A kérdésem, hogy kaphatott-e más is, mit mérjek ki még? Szerencsére az adott tápegységet más Pioneer dvd lejátszókban is használták, így nem táphibás dvd-t olcsón tudok szerezni donornak, de ha "fillérekből" menthető, akkor megmenteném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest