- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
s3toraph #46581 üzenetére
Üdv!
Ez esetben valószínűleg eltérő lehet a NAS - dokkoló között a fizikai / logikai szektorméret-kezelés és ez okozza a problémát. Ha a gépben (SATA) particionálsz egy 3 TB | GPT paraméterű HDD-t, majd utána USB-n használod, akkor ott szintén lehet emiatt probléma. Erről egy másik topikban is volt szó.
Egyébként az USB 3.0-s eszközök általában kezelni szokták rendesen a > 2 TB HDD-ket, szóval annak elvileg nem kellene gondot okoznia. Inkább az USB 2.0-s típusoknál szokott emiatt probléma lenni: [link], [link].
Továbbá, ha azt akarod, hogy az új tulaj ne tudjon a HDD-ről semmilyen adatot visszaállítani, akkor legalább egy teljes formázást illik rajta csinálni. Vagy vannak egyéb felülírásos módszerek is. Viszont egy 3 TB-os HDD-nél így is, úgy is sokáig (órákig) fog tartani egy ilyen művelet. Illetve függ attól is, hogy pl. milyen módszerrel, illetve hány menetben történik a felülírás.
-
krealon
veterán
válasz
s3toraph #46584 üzenetére
"wipe
[...]
Ezt hogyan kell, milyen programmal?"En lustasagbol a Minitool Partition Wizard-dal szoktam elvegezni:
http://www.partitionmagic.biz/erase-data-completely.html -
krealon
veterán
válasz
s3toraph #46581 üzenetére
"Ez okozhat-e bármi problémát?"
Nem.
"Hogyan lehet eltüntetni, mit csináljak?"
Ez egy tajekoztato uzenet. Nem kell semmit csinalni.
Az uj tujajdonosnak kell majd gondoskodnia rola, hogy olyan rendszerben hasznalja a HDD-t, ami kezeli a 2 TB-nal nagyobb (regi USB 2.0-s illesztokkel lehet problema), illetve az advanced format (4k szektormeretu) winchestereket.Az 1 TB-nal nagyobb HDD-k mar mind 4k szektorosak.
"Eladásra szánom a HDD-t"
Akkor egy wipe / zero fill-t ildomos lenne vegigfuttatni az eszkozon, hogy biztosan ne maradjon rajta visszallithato adat.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
s3toraph #43177 üzenetére
Ez megcsinálja amit kell, akár adatvesztés nélkül, ha szükséges: Aomei Partition Manager. Konvertál MBR to GPT.
-
kispx
addikt
válasz
s3toraph #43177 üzenetére
GPT-re formázd át.
Egyébként vicces dolgot vetettél fel:
a "kötet" és a "partíció" nem egymás szinonimái
vs
egy merevlemezen egy partíciót vagy egy kötetet (a két fogalom gyakran azonos értelemben használatos) -
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #40073 üzenetére
Update 2:
No, most már jó a film megnyitás is arról a vinyórol amiröl közben másolok a RED-re, és a böngésző is gyorsult, de még mindig lassabb mint kellene lennie és a rendszer is kicsit lassabb. Régen volt hogy újabb vinyót üzemeltem be a meglévőek mellé, most létezik, hogy kell pár óra míg "hozzászokik" a gép az új hardverhez? -
liksoft
nagyúr
válasz
s3toraph #38250 üzenetére
Vagyis 50 fölött is futott. Ilyenkor az élettartam és a stabilitás rohamosan kezd csökkenni. Minél magasabb a hőfok és minél tovább olyan, a drive annál jobban öregszik. Az a festés meg a gyártónál szokott a karcolt és garanciában visszaérkezett drive-ok esetén az öntvényre kerülni. Így nagy valószínűséggel a mechanika már volt egy plusz körön a gyártónál. (Felhasználó is tud karcot így eltüntetni.
)
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #38238 üzenetére
Apropó, HD tune megvolt, hibás blokkokat talált a vinyón (nem hagytam lefutni végig mert ment volna egy napig is).
Ki milyen progrtamot javasolna még? Olyat mondjatok, ami nektek bevált, megbízható tesztprogram, bad sectorok felderítésére. Esetleg olyan program ami megtalálja és lezárja a bad sectorokat?
Azért kellene, mert telemásoltam filmekkel meg némi zenével, és nem volt hiba. Egy részét visszamásoltam, és úgy sem volt hiba. Ha leformázom, 100/100 lesz egy újraindítás után. De HD Tune error scan ahogy találja meg a hibás blokkokat, megy le a kondíció és nő a gyenge szektorok száma HDS-ben.Jelenlegi állapot:
-
djculture
félisten
válasz
s3toraph #38230 üzenetére
Nem nézem le a használt vinyókat mert én is csak azt veszek külföldröl meg egy két cégtől. Viszont tudni kell melyiket szabad megvenni . Laptop vinyóknál meg a méretből/felhasználás helyéből adódóan csak a súly a lényeg így minden más ennek van alárendelve. Ezek a vinyók harmad negyed élettartammal birnak a 3,5 társakhoz képest.
-
s3toraph
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tesla topik
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok