Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47559) wednesday


wednesday
őstag

Sziasztok!

Tegnap vásároltam Egy 1TB-os WD My Passportot. Az USB-ről nem tudom leválasztani sehogyan sem, mert elvileg még valami program használja. De nem látom, hogy bármi is használná. A vírusírtót is kilőttem.

Feltettem a WD Quick View-et, hogy majd azzal biztosan le tudom választani...hát nem. E szerint is még használatban van az eszköz. Mit keressek?

(#47560) pataslogeza válasza King Unique (#47557) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Az nekem 27220 van ott. A 600ezertől elég messze van.

[ Szerkesztve ]

(#47561) King Unique válasza pataslogeza (#47560) üzenetére


King Unique
titán

Az tényleg nem sok, mondhatni "semmi". Viszont ehhez képest az indulások / leállások száma jól megszaladt. Ha utóbbi a jövőben is ennyire intenzíven növekszik, illetve számottevően nagyobb értékeket produkál, akkor viszont érdemes lehet tiltani. A programban használható ehhez a lemezek leállásának akadályozása opció, ahol a drive sorszámát kell megadni, ami esetedben a screenshot alapján a 2-es. Valamint a program regisztrált változatában az APM átállítása is opció lehet. Ezen beállítások egyébként a fejparkolást is mérséklik.

[ Szerkesztve ]

(#47562) King Unique válasza wednesday (#47559) üzenetére


King Unique
titán

Nem ismeretlen jelenség ez a Windowsban és ilyenkor jellemzően csak azt írja ki, hogy valami használja az eszközt. De, hogy pontosan mi, azt már nem és annak bezárására sem ad lehetőséget. Ilyenkor célszerű várni X percet, hátha utána már engedi a leválasztást. Ha nem, akkor az OS leállítása / újraindítása, vagy a hardveres leválasztás (pl. USB-kábel kihúzása) marad. De az utóbbi nem feltétlen javasolt, amiről a téma topikjában volt szó.

Abban egyébként jó a Windows, hogy van rá egy rakás külső program, többek között az ilyen problémák megoldására is. Az ingyenes Unlocker is akár opció lehet, bár annál figyelni kell erre. De hasonló free szoftver az IObit Unlocker és a LockHunter is. Viszont igazán jó és átfogó megoldást inkább a komolyabb programok kínálnak, mint pl. az USB Safely Remove és a Zentimo. Ezeknél szintén van lehetőség a meghajtót zároló folyamatok feloldására. Viszont ezek fizetősek, de 30 napig mindkettőnél tesztelhető a próbaverzió.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.