Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42802) Gömbike válasza BrandonXXV (#42799) üzenetére


Gömbike
senior tag

Azért ez ennél összetettebb.

Lényeges, hogy mennyit dolgozik a mosógép hetente. Ha sokat mosol, akkor hőszivattyús kondenzációs gép jó választás. De ha csak heti 2 alkalommal teszi a dolgát, akkor nem éri meg megvenni a hószivattyús kondenzációs, elég a normál kondenzációs gép is.

A két technológia közül a normál kondenzációs a megbízhatóbb, kiforrott technológia. Annak a kondenzegységét lehet otthon tus alatt is takarítani, viszont a hőszivattyúsét nem, mivel zárt rendszerű és nem lehet megbontani. Nagyon oda kell figyelni a karbantartására.

Nagy szórás nincs a márkák tudása között, azt vedd, amelyik szimpatikusabb. Úgy is csak 2-3 programot fogsz használni. Egyes Beko gépekre 5 év garanciát adnak.

Az áramfogyasztás cseles dolog, a marketing a sok +++++-t szajkózza, de a normál B besorolású heti 2-3 alkalommal használva sem fog havi 1500 Ft-nál többet fogyasztani.

Nagyon sokat kell dolgoztatni a hőszivattyúst, hogy visszahozza a felárát áramfogyasztásban, hiszen a képletbe nem csak azt kell bele számolni, hogy a különbségen mennyi áramot lehet nyerni, mert közben a hőszipkás is fogyaszt.

Ugyanis van bennük nedvesség érzékelő és a beállított programnak megfelelően leállítja a szárítást, nem fog sok óráig dolgozni a gép.

A szárítógépes élményeimet egy normál kondenzációs Miele géppel kezdtem, most hőszivattyús Elux van a fürdőben.. De már bánom, hogy nem normál kondenzációs gépet vettem.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.