Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz mettek #161704 üzenetére
Az utóbbi egy évben láttam annyiért használtat, itt egy példa: [link].
Brit és német eBay-n is érdemes nézelődni, utóbbin a "kleinanzeigen"-ek között tűnnek fel a legjobb ajánlatok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
-
Manimaci
tag
válasz mettek #161741 üzenetére
Igen, pont ez volt a kérdés, hogy számit-e a ram a coreelec telepitésekor. De akkor ezek szerint kénytelen vagyok egy adott boxból a gyengébbiket venni, hogy fusson rajta a coreelec? És ha ez igy van, akkor egy 2gb rammal szerelt s905x procis box is elég lehet 4k dts-hd ma hangsávú, kb 30-50Mbps bitrátájú filmek nézésére!?
-
-
BBéci
legenda
válasz mettek #161780 üzenetére
Miért visszás? Elismerem, bevallom, hogy az én 50 colos tévém egérmozi.
Van vásznam a plafonra szerelve, de mivel csak tavaly ősszel festettem vetítésre alkalmassá a szobámat, a saját projektor beszerzése még nem történt meg.(#161779) devil-k
Konkrétan mi volt erős a stílusomban? Elolvastam és nem jöttem rá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
válasz mettek #161873 üzenetére
Bocs, nem láttam még Egreat-ot, de a Zidoo-nak szép a képe. Már amennyiben lehet ilyet mondani egy alsó-középkategóriás 65-ös tévén. Szerintem ez a szint még nem alkalmas a különbségek észlelésére. A hang egyébként RAW (passthrough), úgyhogy abba nem szól bele.
Azt viszont tudom, hogy betettem a helyére, megmondtam, hogy hol vannak a filmjeim és fél óra múlva mind a kb. 400 film ott volt borítóval, leírással a média falon, úgy 20-at kellett javítani, mert tévesztett. Ha új filmet teszek oda, a bekapcsolás után 1 percen belül ott van. Korábban a popcornnal sokat szenvedtem, ezzel nincs ilyen gond. Egyedül a hdmi handshake az idegesítő benne, mert túl sokat csinálja valamiért, de gondolom én állítok be valamit rosszul.
Ja. Coreelec-es nekem is van kettő. A gyereknek használjuk az A95X Max-ot, mert kb. annyit ér. Pedig drága volt. Meg visszük magunkkal, ha utazunk. Többet nem veszek ilyet, mert erre jó, de minőségi szórakozásra nem, mert állandóan valami gond volt vele.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mettek #161862 üzenetére
Akkor nyomj egy gyári visszaállítást a Sonyn, mert nálam megy minden mkv, hálózatról is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #161915 üzenetére
PC lesz. Most csak próbáltam laptopról hogy működik az egész. EQ APO-ban lesz a crossover és a korrekció megoldva. Hangkártyát nem veszek most, majd HDMI-n megy át a korrekciózott jel PCM-ben az AVR-re.
MiniDSP-ből csak a HD jöhetne szóba, eddig amit láttam az az egyetlen ami tudja azt a ~33ms késleltetést amire szükségem van a szubhoz, viszont az már kb. 90eFt úgyhogy összerakok egy PC-t amivel minden csatornát tudok korrekciózni még több lehetőséggel.[ Szerkesztve ]
-
z4zelda
tag
válasz mettek #161982 üzenetére
Mettek köszönöm,hogy megosztottad a Dirac-os tapasztalatod ami alapján nem hátránya a Nad-nak!
Rotel proci-végfokban gondolkoztam de abban semmi szoba korrekció sincs!
Anthem (510) végfok nélkül nem valami combos és folyamatos terhelésnél a venti sem volt csendes ill. Nadom még nem volt majd meglátjuk!
Más alternatívát nem látok,7 csatornánál nem kell több ill.felesleges lenne fizetnem érte,mert van ,hogy a kevesebb több! -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #161997 üzenetére
"Nálam a nad 758 olyan mozit csinál amilyet régóta nem hallottam..."
A Dirac miatt? Én kíváncsi vagyok mire fogok jutni a PC-s korrekcióval. Mondjuk a szub görbéje egész jól nézett ki (filmezni még nem filmeztem vele), a többivel meg viszonylag elégedett voltam korrekció nélkül is, ott csodára nem számítok. Hétvégére remélhetőleg összerakom a gépet, holnapra várom a cuccokat hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #162017 üzenetére
Arról volt szó, hogy aki egy készülékkel, AVR-rel akar házimozizni, van 700000 forintja és a legjobb hangminőség elérése a célja, annak - szerintem - két választása van.
Miért nem tudsz annál maradni, ami a téma?
Hogy jön ide az Anthem processzor és a pár milliós végfok? Más kérdés, ha a pénz nem számítana, nálam szóba sem jöhetne Anthem, egyértelműen mást választanék. Például Trinnovot, Lexicont, Focalt, McIntosht.
Honnan tudod, hogy én milyen "költséghatékony kompromisszumos avr-t" használok?
A terelgetésem minden esetben az illető javát szolgálja, nekem semmi hasznom nincs abból, ha valaki kimaxolja a rendszerét.(#162019) tomic
Újonnan 5500 euróba került, ahhoz képest nem irreális a 750000 forintos irányár. Ha a hangminőségét nézzük, akkor is korrekt. Viszont nem tud mókusvakításokat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz mettek #162002 üzenetére
"Avr-ből meg 500ezerig vannak jó minőségű gépek újan is."
Vannak, de azoknak a hangminősége a fasorban sincs ahhoz az Arcamhoz képest.
Az pedig csacskaság, hogy egy csúcsminőségű AVR-hez kötelező a dedikált szoba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz mettek #162040 üzenetére
Nem tudok konkrét összeget, mert pl. ezeket a paneleket én csináltam és csak fotósra áthúzattam. Ill. nem egyméretűek panelek, hanem 3 féle méretűek, ill. valamelyiket csak sima feketére húzattam át, valamelyiket fotósra.
Mivel mozinappalibaestibe lesz (milyen hülye szó a nappali, pont nappal nem vagyunk bent sosem), ezért feltétel volt a sötét színvilág.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz mettek #162098 üzenetére
Köszi a tippeket. 6-7-800 körül már processzort néznék inkább és az erősítő (végfokok) oldalát megoldanám magam, csak akkor már ágyúval lövök verébre.
A használt nem feltétlen támogat minden mai formátumot. Meddig érdemes elengedni az új kódolási formátumokat ?
95dB körüli hangfalakkal dolgoznék, oda még teljesítmény sem kell értelmes hangnyomás eléréséhez, így a siralmasan alulméretezett végfok rész is elbánna velük kényelmesen. Meg úgysem dübögtetnénk nagyon.
Zene nem fontos, térhatás jó leképzése inkább. Zenére dedikált profi dolgaim vannak, az nálam tökmás ligában mozog. Kifejezetten tv-re, sorozatokra, tehát "mozira" kellene valami alap, elfogadható élményt adó kütyü.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Quetz
őstag
válasz mettek #162125 üzenetére
Ez a REW alignment tool. Kiválaszthatsz 2 mérés, és utána a csúszka segítségével modellezheted, hogy mit okozna a késleltetés beállítása. Nekem 21ms-t kellett tolnom a SUBon, mire normális átmenetet kaptam. Az időt távolságban is megadja, azt pedig betudod már állítani az AVR-en.
A SUB fázisállítása ugyanezt okozza, csak ott rengeteget kell mérni, itt meg jó esetben a modellezés után egy ellenorzó mérés kell és kész.Az alap grafikonokat úgy kapod meg, hogy megvolt a bemérés, be van állítva a crossover. Ekkor csinálsz 3 20-200 Hz mérés, egyikben a SUB, másikban az adott hangfal van kikapcsolva, a harmadikban pedig mindkettő működik. Ez az utolsó az a referencia, aminél jobbat akarsz kihozni.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #162131 üzenetére
Lehet, hogy a fentebb ismertetett módszerekkel még pontosabban beállítható a rendszer hangzása, de - szerintem - akinek nem elegendő a Dirac Live, az... Kitöröltem a folytatást.
Ezerszer inkább az akusztikát fejleszteném maximumra, mintsem agyon "ekúzzam" a hangot, vállalva a fázis elqrását és a torzításokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz mettek #162131 üzenetére
Ezt csak akkor tudod meg, ha kiméred. Az összes DSP csak egy becsült grafikont rak ki, hogy majd milyen lesz az átmenet a beállítás után.
#162132) BBéci : minden AV eszköz állítja a késleltetést, szoba korrekciótól függetlenül. A probléma, hogy a beállítást tökéletlenül végzik, külön csatornánként, aminek az eredménye, hogy a mélynyomó + X hangfal szummázott eredménye hibás lesz a váltási frekvencia környékén. Eddig is ajánlott volt haladó szinten kézzel korrigálni a hangfalak illesztését, ez az eszköz csak megkönnyíti a dolgunkat.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #162157 üzenetére
Tudtommal Fapaci mért nála, de lehet, hogy tévedek és másik szakember volt. Merész azt feltételezni, hogy egy olyan régi motoros, mint Dorian, csak találomra rakosgatja fel az akusztikai elemeket. Pláne, hogy számos alkalommal írt róla.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #162308 üzenetére
Nekem a GS60-ak elég komoly mélyre képesek, viszont jelenlegi helyükön olyan beszakadás meg kiemelés van hogy borzalom. Muszáj vagyok vágni. Napokban megint azon gondolkoztam, hogy csak jó lenne megtámogatni őket egy sztereó végfokkal és lentebb engedni, valahogy összhangba hozni, de nincs az az EQ/korrekció ami nálam rendbetenné a frekimenetét. Így meg ott vannak a nagy dobozok aztán a két-két mélysugárzó kb. meg se mukkan a jelenlegi vágás mellett. A magas meg a mélyközép egy kis zárt kamrában van benne, a doboznak a bass reflex része nem is dolgozik. Pazarlás.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz mettek #162318 üzenetére
Tökéletesen jól látod !
Hálóban ( pc ) a zenét is monósítom 80Hz alatt, azon egyszerű oknál fogva, mert így biztosan nem okoz fázishibát, és nem cseszi szét a sztereó képet.
Kizárólag hátránya van ráengedni a teljes frekvenciát, rákeverni az amúgy különálló LFE sávot, kivéve, ha nincs mélynyomód.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #162308 üzenetére
Persze, ez is opció, de ne egy csatornánként 30 Wattos AVR-ről hajtsd, azt végig limiterben fogja tartani. Volt, akinél végül így hagytam egy nagyon jó full Focal rendszert, mert bőven volt 30 Hz körülig szufla a frontokban, és erősítő is mögöttük, az a 10 Hz pedig nem éri meg a torzítást, amit a házimoziprocis kezelése okozna.
(#162315) alphamooncam: Hosszabban Garry tölcséreseket hallottam csak, kísérleti darabokat. Nem igazán állták meg a helyüket a saját árkategóriájukban, sokkal jobbak (reflexes Dynák) kerültek a helyükre. Ellenben egyszer koncerten hallottam Void high-endet, az maradandó élmény marad, nem ok nélkül ők a pro hangszórók prémium gyártói. Ebben a szegmensben viszont egész más szinten kell gondolkodni, egy olyan sub darabja 12-16 millió, a 8 kW-os erősítő, ami kell hozzá, még fele ennyi, és a Papp Lászlóba ebből pakoltak 12-t.
Tranzienst drasztikusan nem EQ-val tudsz befolyásolni, hanem konvolúcióval, amiben egy tetszőleges hangkaraktert szimulálhatsz, amennyiben az rosszabb a te hangszóród képességeinél.
(#162324) alphamooncam: Semmi más nincs azon a képen, csak egy hagyományos 80 Hz-es crossover, természetesen jó az úgy. Azért a frontra kever, mert azt szemlélteti, hogy hogyan lehet csatornaveszteség nélkül kivinni egy extra vágós láda csatornát, mégpedig valamelyik másik (jelen esetben két másik) útján, ami után utólag egy másik crossover (mondjuk MiniDSP) kerül.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz mettek #162357 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek a gondolataiddal.
Én is rengeteget agyalok ezen, hogy miért fejlesszek?
Mihez? Tartalom egyre kevesebb.
Jó ha havi 2 filmet tudok a rendszer végett élvezni, a többihez nem kell komoly technika.
Azért 100 szor meg nem fogom a régi filmeket újra nézni, mert egy picivel jobb lesz a hang a fejlesztés végett. -
Dorian
félisten
válasz mettek #162357 üzenetére
Pont ugyanaz, mint a zenehallgatás-hifizés. De bármi témában ugyanígy vannak hétköznapi felhasználókon kívül elvetemültek. akárhová nézek. Rolleresben brutál teljesítményre tuningolás, sörösben a sokezer Ft-os sörök, autósban akik annyit foglalkoznak vele, mintha a szeretőjük lenne, stb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
powerup2
addikt
válasz mettek #162407 üzenetére
hát én voltam ott két brutál hangfaluk volt beállitva és nem mondtam azt hogy huha sőt csalódás volt egyedúl a projektor tetszett
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nekem a T12-vel mindig volt itthon hiányérzet, de hozzáteszem valószínűleg egyszer sem volt tökéletesen beállítva amit így utólag már nagyon sajnálok. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőlük.
Most viszont az Ultimax hozza azt a feszesebb ütést amit a T12-kkel hiányoltam. Még mindig nem áll leesős kategória, de sikerült előrelépni, elégedett vagyok az eredménnyel. Hozzáteszem az állam még nem esett le máshol sem. De majdcsak eljutok egyszer olyan helyre is ahol ez megtörténik. (Streamben én csak sztereót hallgattam.)[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Talán a legnagyobb faktor, hogy milyen a film keverése. Az Eli könyve nálam is demóanyag, de újonnan leváltotta a John Wick 3, az még jobb. Ami nekem maradandó mozis élmény, az az Alita IMAX-ben (de egyszer vissza kellett kérni a jegyáram, hívatni technikust subcserére, mert meghaltak, aztán utána volt az igazi), az a hang BD-re is nagyon jó minőségben került. Nem egy IMAX AMG szint, de az ki is nyírná a legtöbb házimozit, clippelésre hajtottam olyanokkal a Dreamcinemát is. Ha már itt vagyunk, én azt hallottam és az ExtremeAudio demótermét. Számomra mindkettő túl házimozi, nem ehhez vagyok szokva. Persze érdekel a StreamAudio is, szívesen meghallgatnám, ha van itt valaki tőlük. Nyilván számít ebben az egyéni ízlés is, de amikor valamit ajánlok, azt szinte szigorúan mért értékek alapján teszem, és akkor a nekem kevésbé tetszőt ajánlom, ha a számok amúgy jobbak, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy nem hazudnak, a többségnek a mérve jobb rendszer tetszik.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
törölt tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #162428 üzenetére
Hogy jön ide a szub? Miért volt kár lecserélni? Azért mert azt mondom, hogy teljesen korrekt az amlogic-os box már félsüket vagyok? Pont tegnapelőtt hasonlítottam össze a PC-vel úgy hogy kapcsolgattam oda-vissza. Hát nekem a Barco-val teljesen jó képe volt mindkettőnek. Persze PC alapbeállításokkal ment, arra még nem volt időm, hogy madVR-el kísérletezzek. Azzal biztos lelépi minőségben.... ahogy Cavern - EQ APO korrekcióval hangban is. De ~15e körül amit kínálnak szinte minden szívástól mentesen... hihetetlen. Mondjuk sznob faktor az nincs benne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Óvodások homokozója
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest