Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36181) shalafi66 válasza killbull (#36180) üzenetére


shalafi66
veterán

Ezért írtam a hangszínszabályzás beállításait egyik opciónak. Illetve ismerem a hangsugárzó méréseit a HFM-ből. Javítottam is ilyet.
[link]
A magashangszóró a műanyag membrán miatt több frekvencián is rezonál, a mély szintén erős berezgéseket termel középtartományban. A gumi membránszél ellenére ezek nem jó konstrukciók, nem jó hangszórók, és a doboz/hangváltó tervezése is nagyon esetleges, minden műszaki átgondoltságot nélkülöz. Szóval összességében nem jó hangsugárzó az S-90. A HFM is pont erre jutott annak idején, nekik a HS-280 jobban tetszett a szubjektív meghallgatások alkalmával, pedig az nagyon az alsó kategóriába tartozó hangsugárzó.

Légyszíves ne használj ilyen hangnemet velem szemben. Teljesen indokolatlan.

Illetve ahogy írtam a korábbi hozzászólásban, a gumi membránszéleknél nem kell látható fizikai sérülésnek lenni ahhoz, hogy ne működjenek jól, a kémiai öregedés miatt akkor is okozhatnak problémát, és változtathatják meg a hangszórók paramétereit rossz irányba, ha ránézésre teljesen épek, viszont ez csak a mélyközép tartomány viselkedését megmutató mérésekből derül ki.
Fölösleges kenegetni bármivel a membránszéleket. A gliceRin nem ront vagy javít a gumiszélek állapotán, a hab membránszéleknél meg inkább árt, mint használ.
A műanyaghab membránszélek nem "rohad"nak, egy minden műanyagra jellemző bomlási folyamat megy végbe, UV kitettség és a levegő O3 tartalma miatt.
Nem propagandáról van szó, ez a valóság, amit írok.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.