Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok, vajon elférne egy Thermalright TY-140 venti az Antec P183 házamban? Elől sajnos tuti nem, ott 12cm-es keretekben vannak a ventilátorok. Felül elég idióta a felfogatás kialakítása, 2 csavar ok, de a másik kettőhöz lehet be kéne vagdalni a ventit.
Hátul egy fokkal jobb a helyzet, rendes csavarhelyek vannak, ellenben elég közel az oldallap. Lefele tenném a hosszabb részt, ott férne, de oldalt nem vagyok benne biztos. -
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Scythe Ultra kaze 3000-et le lehet szabályozni annyira, hogy (közel) hangtalan legyen? És mindezt lehet egyszerűen biosból, vagy az alaplap programjával? -
jookomak
őstag
válasz drahotab #7715 üzenetére
Most akkor van procihűtő, vagy nincs? Ha nincs, akkor ugye azt is kell venni.
Ha már megvan, és úgy döntesz, hogy marad ez a ház, akkor nem kell bele sok venti, elég előlre, és hátulra egy-egy darab, mondjuk ez: [link]. Elől beszív hátul kifúj. Ha házat is akarsz, az már másik topik, de a sharkoon vaya nem túl minőségi darab. -
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
válasz default. #7751 üzenetére
Igen, úgy értem. Hogy mit javasolnék? Kezdésnek az adatlapod kitöltését, aztán a specifikus topikok meglátogatását. Cpu hűtés, ház, vga hűtés. De nagy vonalakban egy új ház, ami minőségi kategória, az a bitfenix shinobi, ez olyan 14 ezer körül van, a procira egy Ekl cold tower hűtés 3-4k, a vga-ra rámegy egy Arctic cooling accelero s1 (ez volt nekem is) 5k-ért. A házba elkél még 3 12 cm ventilátor, egy előre, egy hátra, egyet rá kell drótozni a videókáryta hűtésre, ezek darabja 2-3 ezer huf. Szóval kb 20--25k csak halkításra.
Ja és a tápról nem is beszéltünk még. És ha mindez megvan, akkor lehet, hogy a vinyók csillapítását is meg akarod oldani.Ezek új árak, hardverapróról olcsóbban is beszerezhetők.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
A scythe s-flex ventik közti különbségek érdekelnének. Van olyan halk az 1200-as, és az 1600-as leszabályozva, mint az alapból 800-as? Illetve azonos fordulaton hogyan viszonyulnak egy swif2 120p-hez? Melyik nyom több levegőt, illetve melyik halkabb? Esetleg ha valaki ismeri az antec p183-hoz kapott tricool ventit, akkor annak is örülnék, ha összehasonlítaná.Ja és még annyi, hogy ezek szabályozhatóak alaplapról is? (Asrock p67 ex4). Itt meg lehet adni úgy a venti profilt, hogy pl. 40 foktól felemeli.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz J0shu4M1ll3r #8596 üzenetére
Egy normális házban elől, alul befele, hátul, felül kifele a levegő iránya. Persze házfüggő, hogy alsó, vagy felsőtápos-e, ezáltal van-e felül ventihely, vagy a táp van ott.
Oldalsó ventiket el kell felejteni, meg az olyan házakat is, amiken van. Csak több vga-s rendszereknél van értelme.
A 14 cm-es ventidet tedd be előre, ha befér, hátulra pedig szintén kell egy akkora, amekkora befér. Olcsóbb ventik közül az Arctic cooling ventijei jók, aztán coolink swif-2, scythe slip stream, gentle typhoon, esetleg ha kapsz valahol scythe s-flex.
A procihűtőt meg próbáld elcserélni olyanra, ami hátrafelé fúj. Pl. azonos kategória a cooler master hyper tx3.
(És töltsd ki az adatlapon a cuccaid részt!) -
jookomak
őstag
válasz fagylalt #8626 üzenetére
Ki kéne próbálni jó-e neked, amit adnak hozzá. Amúgy meg hátra Scythe slip stream 140mm, föntre hagyhatod a cm 20-asát, ekkora méretben nincs nagy választék, ez meg elég jó benne. Előre szintén scythe slip 120, vagy gentle typhoon, esetleg Alpenföhn wingboost. Ha elől van kettő, én alulra már nem tennék.
-
jookomak
őstag
válasz AssAssynn #8793 üzenetére
Szerencsére ezeknek az adatoknak sem "kell" hinni, hiszen ahány gyártó, annyi mérési körülmény.
Szóval csak a tesztekre, illetve tapasztalatokra érdemes hagyatkozni.Remington: Ha teheted (befér) mindig a nagyobb ventit válaszd! Alacsonyabb fordulaton van ugyanakkor légszállítása, mint egy kisebbnek, ezáltal halkabb.
-
jookomak
őstag
válasz tasiadam #9078 üzenetére
Első körben házcsere, aztán táp, procihűtő, vga, stb. Van még kérdés? Utána jöhet a vinyók felfogatása, valami olyan házban, ahol gumis. Aztán előbb utóbb eljutsz odáig, hogy az elektronika cicergését is hallod.
Viccen kívül: olyan házat nézz, ahova 12 cm-es ventik férnek. Egyet előre, egyet hátra, kezdetnek elég. Aprón 4-5 k-ért lehet találni. Csak nem érdemes. Egy normál ház 12-15k. -
jookomak
őstag
válasz tasiadam #9080 üzenetére
Hát így nehéz lesz. Pl egy ilyen házzal már előrébb lennél. Ég és föld egy 8as és egy 12es venti. A táp okés, a cpu hűtő mi is? Ahelyett is lehetne nézni olyat, amire 120-as légkavaró megy. Vga-ra jó egy accelero s1, akár használtan, rá szintén egy ventilátor. És már csak a vinyó hangja marad. Meg a házé, amit berezegtet.
Amúgy ez már inkább léghűtés topikba illik, itt csak ventikről van főleg szó.
-
jookomak
őstag
válasz Akcok94 #9165 üzenetére
Hogyhogy nem fér be? Milyen ház, és procihűtő az? A venti magassága sok (25mm), vagy nincs akkora felfogatás a házon? Felül alatt a ház tetejét érted, vagy a hátsó ventit?
Amúgy kizárt dolog, hogy létezzen ilyen venti. Vagy ha igen, akkor gagyi.
25mm a szabvány méret, scythe-nak van pár vékonyabb darabja, de azok nem világítanak. -
-
jookomak
őstag
Menet közben, hogy csökken-e a hőmérséklet.
Valamint fogadd meg a kollega tanácsát, és a léghűtés topikban próbálkozz.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Tudja valaki, hogy mi most A legjobb 12-es venti? Ami sok levegőt szállít, és persze néma.
-
jookomak
őstag
Swif2-t inkább hagyjuk...Ár most nem lényeg. Valami olyan szintű kéne, mint az s-flex 1200. Nem mai darab, gondoltam azóta fejlődött annyit a technológia, hogy van nála jobb. Az a baj, hogy a noiseblockerekről, és a be quiet-ekről kevés az itteni tapasztalat. Meg kíváncsi lennék az új corsair szériákra is.
Esetleg az itthon beszerezhetetlen san ace, yate loon, stb márka?
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
-
jookomak
őstag
válasz trialboj #9859 üzenetére
Szerintem inkább hácserére spórolj. Xigmatek asgard pro 13k, vagy aprón ki lehet fogni 10 körül már 1. generációs cm 690-et is. A mostanid felsőtápos, csak 8 cm ventik férnek be, ha jól látom. Ezek ma már elég elavult tulajdonságok.
Ha befér, akkor 12-est tegyél be.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Annyit beszélünk erről a scythe gt-ről, hogy lassan kénytelen vagyok venni. Viszont ha megtetszik, akkor egyből 4 kell, az meg pízbe sok. Kíváncsi vagyok, milyen az s-flex-hez képest.
-
jookomak
őstag
Én a wingboostokat tenném előlre és föl, cm vagy a gyári közül amelyik halkabb azt egyet föntre, egyet hátra, minél messzebb legyen a füledtől, gyanítom hangosabb lesz a wb-nál.
krichd1: Van, aki szerint a túlnyomás is jó, lásd a silverstone házakat, ahol a 18-as air penetratorok zúzzák át a házon a levegőt, kilépő meg egy 12-es van csak.
-
jookomak
őstag
válasz CoolBoy323 #10210 üzenetére
Úgy látom amd-d van, szóval a brockennel nem tudsz mit variálni. Amúgy a házba a gyári első hátsó maradhat, plusz felülre betennék két thermalright ty-141-et. Vagy 147-et, ha nem tetszik a színe. Alulra, oldalra nem kell, csak ha több vga-d van. Illetve előre még egy 12-es, mert ahogy látom, ott két ventinek van helye.
Ez a xilence venti elhiszem, hogy nagy sláger most ShellKretor tesztje nyomán, de én azért kicsit szkeptikus vagyok. Telefonnal méri, hogy hogy hűti az amúgy összevissza mérő samsung hdd-t.
Gyártói adatnak pedig hűtésnél nem hiszünk. Soha. -
jookomak
őstag
válasz CoolBoy323 #10212 üzenetére
Jobb, hát átfújja a bordát a venti, mintha szívna, szóval nincs értelme piszkálni..
Swif2-nél sokkal jobb a ty, mivel nagyobb, halkabb, árban ugyanannyi. y-kábelt meg veszel a pcgear-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- BestBuy topik