- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
mkbla
senior tag
ööööö.... lehet egy kérdéssel több?
a kupameccs is tétmeccsnek számít? mármint ha egy játékosomnak vagy egy piros lapja, azt irja rá h a köv. tétmeccsről eltiltva... a következő meccs a kupa lesz, onna is el lesz tiltva vagy csak az első bajnokin? -
corm
senior tag
Néhány olasz srác felvetette global-on, hogy bekéne vezetni a születésnapot, mint játékosadat. Nektek mi a véleményetek?
mod: a kérdés fő célja, hogy életet leheljen ebbe a nagyon leült topicba
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1794 üzenetére
Bővebben: link - csak neked, külön bejáratú érem
-
Tomcat13
senior tag
-
corm
senior tag
válasz
Tomcat13 #1787 üzenetére
Grat.
meg egy kérdés az okosokhoz ismét: a középpálya értékelésénél m számít jobba, az im-ek védekezése vagy átadása? leegyszerűsítve: én eddig mindig csak olyan im-eket vettem, akiknek 5ös átadása volt, a védekezéssel nem törődtem, és támadóként játszattam őket. érdemes-e kicsit többet belefeccölni, és olyanokat venni edzésre, akiknek van min. 5ös védekezésük is, valamint érdemes-e olyat venni, akinek csak védekezése van, és az átadása gyengébb? -
Tomcat13
senior tag
Na megvettem Eriksson-t 53 200 eFt volt remélem behozza az árát és a random Isten jó lesz hozzám aztán már 3 hét múlva lesz egy megfelelő formája.
Egyébként a másik friss szerzeményem a nagyszerű IM-em 5*-ot hozott a mai meccsen, ha ezt tudja tartósítani a bajnokságra és a kiemelkedőnek is jó lesz a formája akkor szép jövő várhat rám, főleg úgy hogy még egy nagyobb erősítést tervezek a középpályára. -
Tomcat13
senior tag
-
mkbla
senior tag
noénemtudom mikor kezd, legalább a sorsolást kiirhatták volna h legalább fel tudjak készülni lelkileg a meccsekre, mesélj vmit a csoportról h mennyire melyik ellenféltől kellene mennyire tartani???
egyébként mikor lehet vmi medált vagy vmit kapni? mert látom vannak akik a 6-od osztály bajnokaiként kaptak.... -
Tomcat13
senior tag
Lenne egy kérdésem, volt némi kis pénzem és erősíteni akartam a középpályát ez részben sikerült ma vettem egy nagyszerű középpályást, átadással, tapasztalattal de nem volt olcsó. Annyi pénzem maradt, hogy egy jó középpályást tudok venni.
Kinéztem kettőt, segítsetek a választásban, holnap 11 körül van a licit vége asszem.
A két playa:
André Eriksson (3613539)
v.
Carlos Roncoroni (37213620)
Az elsőnél a formája aggaszt, mikorra lesz abból vmi, egyébként az adotságai jók, sőt még edző is lehetne belőle.
A másodiknál a kieg. skillek jobbak és több van. A tapasztalata ''csak'' középszerű.
Kockázatos megvenni az elsőt? -
Tomcat13
senior tag
A legfontosabb mégis csak az, hogy milyen csoportba kerülsz, öcsém pl. már 2 éve nem tud feljutni a VI.-ból, persze sokkal gyengébb csapatok feljutnak, olyanok akiknek sanszuk nincs az V.-ben, szóval nagyon sok múlik az egész HT-ben a szerencsén.
-
X-COM
nagyúr
TeamID: 521197
-
Wolverine
félisten
Nézd, én az V.254-ben vagyok, és idén csak az utolsó meccs elbaltázott (utolsó pillanatban támadt egy hülye ötletem...
) taktikája miatt nem lettem zsinórban harmadszor harmadik. A kapusom 2350-es, a legjobb játékosom 3110-es TSI-jű - és ez utóbbit is most érte el az utolsó edzés után a srác...
Szal szerintem számíthat az is, mennyire összeszokott a csapatod, mennyire cserélgeted a játékosokat... (ha nem lenne ez igaz, akkor sanszom sem lenne az osztályozós helynél előbbre végezni...) -
mkbla
senior tag
én is valahogy úgy gondoltam h vhol a középmezőnyben jó leszek, de van akinek 480000 TSI-s válogatott játékosa van, meg televananak 5-10 20-25 ezer TSI-s játélosokkal.... kicsit parázok... nekem meg a kapusnak van 10000 a legjobb középpályásnak is 5000... a többinek meg alatta... jelenleg kapust edzek, maradjak a kapus edzésnél vagy esetleg álljak át másra? milyen védőket/középpályásokat vegyek? mi alapján nézzem őket?
-
mkbla
senior tag
feljutottam ide: V.116 de ugy emléxem h nem is ez a scoport volt nekem kiirva.... mind1 ahogy elnézem lesz itt egy ismerős is méghozzá gery csapata a gery03's.
de ahogy elnézem kicsit erős lesz a mezőny.... vki tudna néhábny jótanáccsal szolgálni az elkövetkezendő idényre? mit érdemes vennem? ha eladom az egyik kapusom akkor lesz kb 200 millám... JanoXP, X-Com lécci ha ráértek nézzetek már rá a caspatomra h mit lenne érdemes fejleszteni? előre is kösz -
corm
senior tag
válasz
#57764352 #1764 üzenetére
Nézd, egy friss jó tapasztalatú játékos kiképzése valahol 150-180 millió körül van és kb 2x annyi ideigbírja a vez. képessége, mint a csapnivalóé(mod: a te középszerűd a tárgy), ami ugye 53 milliót kóstál fixen. Még ugyan van egy olyan előnye, hogy amíg 4-5 a vez. képessége, addig jobb, mint egy toborzott edző. Mérlegelj, hogy megéri-e neked az a plusz amit kb 2 szezonon keresztül kapsz. Én nem képeznék ki ilyen játékost. Inkább vennék egy megfelelő-jó tapasztalatú, jó vez. képességű pléjert, és szerződtetnék egy jó/csapnivaló edzőt, majd amikor az kikopik, akkor a most megvett kerülhetne a helyére.
középpályásos kérdés: ez attól függ, mennyire gyenge a többi játékosod. Az biztos, hogy a több-jobb-nak van két óriási előnye a másikhoz képest. 1: ha valamelyik lesérül, nem akkora kiesés, mintha az az egy nagyon jó esne ki. 2: ugyanez a formára vonatkozóan. Momentán a másikra hasonló érv nem jut eszembe
[Szerkesztve] -
törölt tag
Akkor jobban megéri kívülről egy jó / csapnivaló edzőt szerződtetni?
Akit akarok, annak megf. a tapasztalata, és középszerű a vezetői képessége.
Ha jó lesz a tapasztalata, akkor sztem érdemes edzővé nevelni...
Középpályára egy nagyon-nagyon jó embert, vagy több jó képeségűt? -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1759 üzenetére
Nincs kieg. skillje, így azért nem a legjobb vétel, de használható. Inkább vegyél 6os játékszervezésű és 5-6-os átadású/védekezésű középpályást. Bár ő is tud 3 csillagot, de korántsem olyan biztosan. Nekem pl. két szezonnal ezelőtt volt egy kirobbanthatatlan idős játékosom, mindig 3 csillagot hozott, 5-8 formában. volt neki középszerű átadása meg talán gyenge védekezése.
-
Harrylles
aktív tag
Leigazoltam őt:
31 éves, gyenge forma, egészséges
Szimpatikus fickó, aki kiegyensúlyozott és egyenes.
Tapasztalata csapnivaló, és középszerű vezetői képessége van.
Ország: Polska
TSI: 310
Fizetés: 144 eFt/hét beleértve a 20%-os prémiumot
Tulajdonos: Real Madrid 93'
Lapok: 0
Sérülések: Egészséges
Erőnlét: remek Védés: katasztrofális
Játékszervezés: jó Átadás: gyenge
Szélsőjáték: csapnivaló Védekezés: katasztrofális
Gólszerzés: gyenge Pontrúgás: csapnivaló
Természetesen középpályásnak..Rossz döntés volt? -
törölt tag
Hali!
Nekem mit kellene fejlesztenem, hogy erősebb legyen a csapatom?
Egy nagyon jó középpályás, vagy több jó?
Egy jó tapasztalattal rendelkező playából lehet jó edző?
Vagy max. csak megfelelő? -
Tomcat13
senior tag
Én most a középpályá,at akarom erősíteni.
Még a szezon vége előtt volt egy kis pénzem és vettem egy kiemelkedő középpályást, a szezon végén egy remek szélsőt, most pedig egy nagyszerű és egy remek középpályást akarok venni.
Közben eladtam 5 középpályást az egyik 31 éves volt már, volt 1 megfelelő, 2 jó és 1 remek, akiket pedig azért adtam el mert nem volt kieg. skilljük se tapasztalatuk, ha most bejönnek a terveim akkor mindenképp erősödünk, 2 v 2,5 csillaggal lesz jobb a középpályám.
ha meg elkezdődik a bajnokság, meg a kupa akkor még szeretnék venni egy kiemelkedőt vagy jobbat, meglátom mennyi bevételem lesz, vagy tudok-e kifogni egy eladható szuper ifit. -
X-COM
nagyúr
hát igen, nálam beruházás általában egyszer van évente, szezonzáráskor.
persze lehet próbálkozni, daytrainingelni az egyik poszton, mert a kapusoknál a legeccerűbb megállapítani, hogy szinten belül hol tart, de ez egyben hátránya is gondolom, mert mindenki ráakad egy high kapusra, aztán példának okáért többet fizetnek egy high solid kapusért, mint egy low excellentért.
most úgy csináltam, hogy belekezdek az egyik kapusom (supernat) 3. edzésévébe, a másik posztra meg minden év végén vettem 18 éves mid-high exc. kapust, aztán azok felmásznak magnificient szintre, azokat el lehet sózni 650-700 miller körül. Abból meg lehet elég jó játékost venni 1 posztra -
X-COM
nagyúr
válasz
Harrylles #1752 üzenetére
hát nem nagyon, mire játszhat addigra valszeg a formája szépen esik.
amúgy kétségtelen, hogy rövidtávon jó egy öreg, tapasztalt plaja, mert viszonylag olcsón be lehet őket szerezni, de aztán, ha összeszed egy komolyabb sérülést, akkor majdhogynem ki lehet dobni, meg lehet parázni, hogy mikor esik a játékostudása.
Nagyon ritkán veszek mostanság 24-25évesnél idősebb játékost, ezeket ha úgy van még tovább tudom adni, persze ha nincs pézed akkor sok választási lehetőséged nincsen. -
Tomcat13
senior tag
aham, értem eddig így nem is néztem, de most világosodott meg igazán számomra mennyire gyenge is a középpályám, a régi értékelés szerint is csak középszerű vagy éppen megfelelő, az összes többi poszton volt ragyogó, lenyűgőző, de a középpályám nagyon kevés, most már csak pénz kellene és tennék ez ellen.
-
corm
senior tag
-
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1744 üzenetére
xp = experience = tapasztalat. Én azt vallom, hogy a védelembe elég sokáig elegendőek ilyesmi játékosok: jó védekezés, 4+ tapasztalat. A tapasztalat miatt nyilván ezek nem fiatal játékosok, és jano már pl. kifejtette a véleményét arról, hogy a sérülésveszély miatt nem feltétlenül éri meg ilyen játéksookat alkalmazni, én mégis úgy gondolom, ez egy egyszerű, gyors, és oclsó módja a csapaterősítésnek. Hasonlóépp lehet eljárni a többi csapatrészben is, de persze azért kellenek fiatalabb játékosok is. Nem lehet 30 éves átlagéletkorú csapatot játszatni... pl. egy 3 csillagos im-et lehet kapni 5-10 millióért, ugyanennyi pénzért gyak. bármely posztra tudsz venni 3-3,5 csilalgos játékosokat. Aztán ha majd eladod az egyik kapusokd, abból tudsz mégjobbakat venni...
-
Harrylles
aktív tag
Végül ebbe a csoportba kerültem: V.110
Szerintetek nehéz lesz a bentmaradás? -
Wolverine
félisten
Osztályozón túl vagyok, szerencsére gép ellen nyomtam... ergo sima lett a bentmaradás.
De fejleszteni kellene a csapatot lassan... -
corm
senior tag
Nah bentmaradtam(grat X-Com nekedis hozzá). Sikerült összehozni egy világklasszis középpályát, amivel mondjuk nemvagyok megelégedve. Igaz, hogy ingerült tsről, de akkoris. Nekem csak olyan im-jeim vannak, akiknek 2-4 a védekezésük, és 5 az átadásuk. Emiatt gyengébb kicsit az értékelés, az azonos csillagot hozó, de értékelésben mégis jobb kozéppályákhoz képest, vagy csak szimplán a sublevel-ek miatt?
-
JanoXP
aktív tag
-
törölt tag
Ezt a mókust húztam fel.
Kinn van átadón, mezőnyjátékos, 17 éves, 1970 TSI.
ID: 75443988
Kukk meg. -
corm
senior tag
válasz
Harrylles #1731 üzenetére
Két dolgot érdemes mérlegelni.
1: az átállással gyengül-e annyira a csapatod, hogy messze elmaradnál idei teljesíményedtől.(az új ifik ugye gyengébbek...)
A kapusedzés nagy taktikai szabadságot ad, de ritkán tudsz nagyobb beruházást végrehajtani, míg mást edzve egyszerre kisebb haszonra teszel szert, de sűrűbben. További infókat X-Com-tól, ő kapusedző.
2: kifizetődőbb-e mást edzeni, ehhez hasonlítgasd össze, hogy mennyit ér egy heti edzés, ha kapust rtrenírozol, meg mennyit érne, ha mást. Én nagyjából úgy tapasztaltam középpályásoknál, hogy excellent(remek) szint alatt elkezdeni az edzést nem éri meg. Sokkal jobban jársz, ha e felett veszel játékost, mert többet ér az edzés.(Aki még kp-t edz az megerősíthetné ezt, pl. Jano)
-
Harrylles
aktív tag
Az én kérdésemre válaszolna valaki?
-
corm
senior tag
Igen, így végigolvasva énis konstatáltam. Aszittem pedig, hogy jobb lesz, sebaj. Legalább megtudtuk, hogy mit kapnak cserébe a munkájukért
egy kérdés azokhoz akik nagyon ismerik a piacot: fiatalabb játékosok ára mennyire változik most meg 2 héten belül? Lesz árzuhanás az öregedéskor, vagy nyugodtan vegyek még idén ifit, mert jövőre ugyanannyiba fog kerülni? -
corm
senior tag
Globalon ma nyílt egy tökjó topic. Modoktól meg géemektől kérdezhetnek az emörök, és kapnak választ is. Ajánlom azoknak akik eddig nemnagyon olvasták a global(mint pl. énis), akikmeg olvasták, azok úgyis tudják...
-
X-COM
nagyúr
a pontrúgás, (meg lövésnél pontrúgásból kap egy töredéket mindenki) de a szabályzatban frankón benne van
viszonylag normális, habár 2 legjobb csatárom formája gyengére esett így az osztályozó előtt, viszont az év elejére könnyen előfordulhat, hogy formaesésbe kezdenek, nálam mindig így van, hiába játszatom a kezdőt is a holtszezonban meg az 1.kupameccsen.
mér furcsálod? mots-nál felére esik -
mkbla
senior tag
Milyen edzéstipusok vannak még az erőnlét mellet amit mindekni megkap? melyiket a legérdemesebb?
szerk:
van még egy érdekes dolog.... egy csomó játékosom az átlagnál jobb formában van a legjobb játékosaim remek formában vannak.... miért pont most a szezon végére? ezek a formák a köv szezon elején is megmaradnak? mert az az igazság h akkor nagyobb szükségem lenne rájuk mint most....
ja meg azt is furcsálom h a TS 1 motsolással elégedettről ingerültre esett....
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
válasz
Harrylles #1721 üzenetére
Jó nagyokat!
Ismét II. osztályú csapatom lett, ugyanis feljutottam simán. Viszont negatívum, hogy ugyanoda jutottam, ahonnan 2 szezonnal ezelőtt kiestem, a II.2-be. Sebaj, valahogy megoldom. Az elején belehúzok, a Kupában PIC-elek, majd a bajnokikon PIC-elek és a Kupában normal-ozok... -
Harrylles
aktív tag
Egy kérdés: Most egy szezonon keresztül kapist edzettem...meg is lett az eredmény szernecsére...
A kérdésem: Érdemes a következő szezonra átállnom valami másra?
-
mkbla
senior tag
Ööööö.... nem látok meccset kiírva, tehát valszínűleg nem kell osztályozót játszanom ugye?
Mikor lehet majd átállni vmi erőnléti edzésre? A héten még mindenki rendesen kapja majd nem? csak a jövő héttől lesz h csak 1 meccs lesz egy héten nem? tehát akkor hétvégén meg is lehet változtatni az edtés tipusát? -
corm
senior tag
válasz
einstein #1717 üzenetére
olyan 350 milkót, de akkor nem jut pénz a fiatalokra
Úgyhogy a jelenlegi állás szerint nemköltök semmit. Elvileg elégnek kell lennie, a birtoklást biztosan viszem 10-20%al sztem. Azt sem hiszem, hogy ő valami nagyon extra dolgot tudna csinálni, max egy pressinget.Bár mondjuk elnéze a csoportomban a pressing használatát, abból adódhatnak gondok. A harmadik megtverte 4-1e a biztos csoportelsőt, aki kimagaslika csoportból, 30al kevesebb értékeléssel...
-
einstein
senior tag
A védelemhez a kapus adja a többet (nyílván 2 ugyanolyan szintet nézve) viszont drágább is (nem véletlen). Mondjuk out-nál ez kb 150 milla árdifferenciát jelent.
De a hétvégi ellefeledet elnézve én inkább csatárra gyúrnék.Mennyit tudsz költeni?
Egyébként az újabb mocctól ne félj, mert utsó meccs, más hatása nem lesz, mint h a béka feneke alá megy a TS a meccs után. Valszeg a mostani nem túl jó TS miat nem is lesz jelentős hatása a meccsen se, de azért vmi mégis...
Egyébként az ellened is moccolhatott hétvégén, nézd meg a kp értékelését ilyen kpályásokkal...
[Szerkesztve] -
Tomcat13
senior tag
hát van ez így majd jön fel jobb is, egyébként van olyan elmélet is, hogy érdemes váltogatni a kapus és a mezőnyjátékos felhozatalt.
Ez egy adott lehetőség ki kell használni és még jó pénzt is csinálhatsz vele. -
Harrylles
aktív tag
válasz
Tomcat13 #1713 üzenetére
Ok, hoztam fel..
Őt:
Csaba Hegedűs (75026929)
19 éves, megfelelő forma, egészséges
Kedves fickó, aki lobbanékony és sunyi.
Tapasztalata katasztrofális, és gyenge vezetői képessége van.
Specialitása: Gyors
Ország: Magyarország
TSI: 20
Fizetés: 100 eFt/hét
Tulajdonos: Real Madrid 93'
Erőnlét: gyenge Védés: katasztrofális
Játékszervezés: pocsék Átadás: csapnivaló
Szélsőjáték: pocsék Védekezés: csapnivaló
Gólszerzés: csapnivaló Pontrúgás: katasztrofális
Asszem rövid úton megy a ping-pongozókhoz.
mod: el is küldtem..
[Szerkesztve] -
Tomcat13
senior tag
még vmi, az edző maga az edzés miatt lenne fontos ugyanis egy jó edzővel jobban fejlődnek a fiataljaid akiket edzel és egyébként is segít jobban tud segíteni a csapatnak, ha megvan hogy melyik csoportba jutottál fel akkor nézd meg a csapatokat kb. milyen állományuk van és így megtudod nézni miben kell fejlődnöd ill. hol, melyik poszton.
-
Tomcat13
senior tag
válasz
Harrylles #1707 üzenetére
egyébként mindíg hozni kell fel ifit az esély mindíg benne van, az hogy gyenge vagy remek az ificsapatod annyit jelent, hogy elvileg a remeknél nagyobb az esélyed hogy jobbat hozol fel, de hülyeség kihagyni és nem felhozni játékost, szóval minden héten hozzál fel ifit akármilyen is a szintje.
-
Wolverine
félisten
Frissen húzott játékosom:
János Kurucsai (74997720)
19 éves, megfelelő forma, egészséges
Kedves fickó, aki kiegyensúlyozott és sunyi.
Tapasztalata katasztrofális, és gyenge vezetői képessége van.
Ország: Magyarország
TSI: 0
Fizetés: 100 eFt/hét
Tulajdonos: Latex Pamut
Erőnlét: pocsék Védés: katasztrofális
Játékszervezés: katasztrofális Átadás: katasztrofális
Szélsőjáték: katasztrofális Védekezés: katasztrofális
Gólszerzés: csapnivaló Pontrúgás: katasztrofális
Rögtön megy is a levesbe... (ilyet mondjuk még nem láttam, így a kirúgása előtt még be akartam ide tenni - amúgy kapusnak lett húzva...)
Ráadásul az utolsó meccsen sikerült osztályozóra buknom. -
corm
senior tag
Sőt, mivel ilyen még nemvolt, hogy osztályozót játszok, ezért kérdezek még gyorsan kettőt pluszban.
1: a védelem értékelésénél ugyebár a kapus nagyon sokat számít. Viszont lehet-e akkor úgy kalkulálnom, hogy egy jobb kapus sokkal fontosabb, mint egy jobb védő. adott esetben: high exc kapust(4*) cserélnék outstandingre(5*). Vagy öreg,solid(3,5*) védőt 10-11es-re(5*). Melyik a fontosabb szerintetek?
2: nagyon rossz(frustrated) a TS-em. Megéri-e így is motsolni, vagy lehet-e vmi negatív befolyása ilyen alacsony ts-nél.
Danke a válaszokat.
MOD: vagy ha veszi valaki a fáradtságot és vet egy pillantást a csapatomra(TeamID: 577717), ill. ellenfelemre, és úgy gondolja, hogy egy szintén kiemelkedő csatár kélne el a legjobban, akkor visítson
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
kérdés: pénzügyileg ugye a hét közben bármennyire minuszba mehetek, egy transzferrel? tehát ha mondjuk 0 petákra venni akarok egy 300 milliós játékost szombat reggel, azt ugye engedni fogja?
-
Harrylles
aktív tag
Éééés....BAJNOK A REAL MADRID 93' !!!!
Pár kérdés: Mit érdemes először venni? Új, jobb játkosokat, vagy új, jobb edzőt? Itt azt mondták, hogy vennem kéne gy új edzőt..és milyet? Ami olcsó is lenne, és jó is?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- A nagy bumm 2025 processzorai xD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Árak továbbra is! Évtizedes minőség, személyes átvétel is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA