- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcraft
csendes tag
Nem volt semmi a mai meccs, asszem ilyen nem sűrűn akad, viszont nagyon sajnálom, hogy azt követően, hogy végig vezettem csak nem tudtam nyerni, így nemtom mire lesz elég az 5-5.
-
lamadou
senior tag
bocs, csak megakarom, nézni, hogy hány hsz született a PH!-n
uhhh. már majdnem 4 millió!
[Szerkesztve] -
lamadou
senior tag
Bizony, sérülés mentes meccset!
Hát ha nálam hasonlóan alakul a második félidő is, akkor nem lesz sérülés
''A gyors kontrákra építő Veszett jó szintű támadásokkal próbálkozott. McKane az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, elképzelésüket jó szinten sikerült megvalósítaniuk. A félidő eredménye: 0 - 0. Az ebben a játékrészben domináló McKane 52 százalékos labdabirtoklást mondhatott magáénak.'' -
JanoXP
aktív tag
Hali!
Innen is szorítson nekem ma mindenki! Iceman-nel (Riders Of Rohan), a Kupasorozatban résztvevő csapatok egyik legerősebbjével (legalábbis középpályán) találkozok ma és én leszek idegenben. A Random eddig mellettem van (2 alap csatára és egy alap középpályása sérült), remélem még egy kicsit kitart!
Mindenképpen tovább szeretnék jutni rajta, mert célom egy kiugró helyezés elérése a Kupában (eddig max. a 7. körig jutottam mindig), ha rajta túljutok, már az is rekord...
Mindenkinek sérülésmentes meccset kívánok! -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1290 üzenetére
aztán belegondoltam a dolgokba és elvileg lehetséges lehet ez a 10-15%...
Ha azt nézed, hogy egy 17 éves IM 7 hét alatt lép szintet (vagyis ez kb. 15% ezdés hetente), akkor ugyanez töredékedzésnél heti 1,5-2,25% edzés. Ami azt jelenti, hogy egy 17 éves gyerek a szint elejéről indulva 44-67 hét alatt lépi meg a teljes szintet, ami 2,8-4,2 szezon. Vagyis ez tovább tolódik, mivel ezalatt 2-4 évet öregszik a spíler...
Viszont a szintet szerintem csak a fizetésből lehet megállapítani, azt viszont - mivel a szezon során nem változik - csak a szezon első 2-3 hetében lehet tökéletesen belőni...
A TSI nem jó a szint meghatározására, mert nem tudod, hogy egy-egy olyan skill, ami nem szükséges az edzéshez (pl. egy csatár esetében a védekezés), vagy az aktuális forma jelentősen befolyásolja azt...
Egyszóval DT-hez óriási tapasztalat és rettentően sok idő kell, bújni a transfereket, összeírni egy fizetési listát és így vásárolni, aztán imádkozni... -
saky
tag
Sziasztok újra ittvok!!!
Én kihívtam Lightning-ot!! ( remélem jót ha nem akkor szóljon!) -
einstein
senior tag
A 10-15%-ot a teljes edzéshez viszonyítva mondtam. (Mások becslése, ami szerintem igaz lehet)
Ha egy játékost nem edzel és mondjuk már a 20-as évei közepe felé van, ez bizony elég kevés. Pl ha mondjuk egy 21 éves játékost nézünk, aki elvileg 10 hét alatt lép, nála a töredékedzés 1 % lehet. Ahhoz hogy ő 1 teljes szintet lépjen kell mondjuk 100 edzés, ami több mint 7 szezon. És közben nem néztük, hogy öregszik, méghozzá nem is keveset, tehát tényegesen ennél sokkal több kell.
Szóval azt akartam ezzel mondani, hogy ha egy fiatal high-solidot veszünk, ott lehet számolni vele, de idősebb játékosoknál illetve hosszútávon nem jelentős a töredékedzés hatása.
(Ezért tartom én a töredékedzést hülyeségnek, mert nincs semmi érdemi jelentősége. A DT-knek viszont pont ez segít. Ha nem lenne töredék a DT-zés az edzés alternatívája lenne. Tehát ha fenn akarsz tartani egy jó csapatot max 5 emberrel tudnál DT-zni, míg mások azon az 5 helyen edzenének, így gyak a DT-nek elmenne a jelentős többletbevétele. Amíg viszont ezt nem csinálják meg, aki kimarad lemarad elven én is próbálkozok DT-vel.... ) -
Harrylles
aktív tag
Már régebben szóltam, de ismét: Én ma reggel elutazom, tehát nem leszek gépközelben a meccsen, de mindent beállítottam.
-
lamadou
senior tag
na emberek megjöttem. látom csak sikerült megkavarni, a dolgogkat ,ráadásul pont az én csoportomban
Bővebben: link Még le is volt írva a sorsolásunk... szégyeljétek magatokat... most fáradt vagyok, majd holnap rendezzeük a dolgokat. jóccakát...
-
JanoXP
aktív tag
Ha nincs jó középpályád és támadásod, akkor egy isteni kapussal sem mész semmire...
Ebben a játékban az nyer, aki minél többet birtokolja a lasztit és olyan csatárai vannak, akik a kínálkozó helyzetekből a lehető legtöbbet értékesítik...
Ezért hanyagolom én is egy kicsit a védelmet. Az viszont tény, hogy egy jó kapussal mindhárom védekező oldal teljesítményét egyszerre lehet növelni, ezért fogom én is lassan lecserélni a brilliant kapusomat egy jobbra... -
Harrylles
aktív tag
Ha eltiltoltták tegnap egy játékosomat, akkor az mikor játszhat legközelebb? A meccs beállításainál nem piros a neve, és be lehet rakni a kezdőbe.
-
törölt tag
Nyertem a sereghajtó ellen 7:0-ra!!!
Mondjuk nem meglepő -
JanoXP
aktív tag
a csatárteljesítményt! Minél magasabb, annál jobbak a támadó-értékelések. Viszont magas TS-nél, magas önbizalomnál könnyedén előjöhet az ún. overconf. veszélye. Ez olyan, amikor csoportvezetőként látogatsz a csoport utolsó helyezettjéhez, és a játékosaid túlzott önbizalom következtében félválról veszik a meccset! Ekkor, még ha sokkal jobb is vagy, könnyen kikaphatsz! Remélem nem lesz ilyen a következő meccsem, ugyanis nálam pont ez fog előfordulni...
-
corm
senior tag
Az önbizalom az mit befolyásol, és mennyire?
-
deadguy
aktív tag
Gery, köszi hogy elfogadtad. A csapatod miatt meg ne izgulj (tudom, könnyen beszélek...), de én amikor megkaptam ezt a csapatot, akkor tök láma voltam a hattrick-hez (most is, no comment
), és hónapokig nem törődtem a csapattal, majdnem mindenki katasztrófális állapotban volt, na akkor votam én is így mint te... A mai meccsemen is mázlim volt: PIC-elve 4-2 re nyertem, pedig vagy 4 gólt vártam volna, hogy kapok. Ráadásul az egyik gólt egy olyan pali rúgta, akit ingyen igazoltam (mert vettem pár embert ingyenbe, és 2000 eFt ért rakom ki őket; persze olyanok, akiknek valamely tulajdonságuk jó volt ). Szóval nálam olyan szerencsétlen csapat van, hogy ihaj...
Fel a fejjel.
-
Harrylles
aktív tag
Végül nyertem én is! 5:3...Éppen. Nagyon szoros meccsem volt. De tartom az 1. helyemet.
A baj az, hogy eltiltották a legjobb szélsőmet, és lesérült 2 hétre a legnagyobb gólzsákom, aki vezeti a góllövőlistát.
Ja, és lenne egy kérdésem. Melyik a jobb középpályás?
Bezemer
28 éves, középszerű forma, egészséges
Bajkeverő alak, aki kiegyensúlyozott és balhés.
Tapasztalata csapnivaló, és megfelelő vezetői képessége van.
Specialitása: Jól fejelő
TSI: 600
Erőnlét: remek Védés: pocsék
Játékszervezés: megfelelő Átadás: gyenge
Szélsőjáték: gyenge Védekezés: katasztrofális
Gólszerzés: középszerű Pontrúgás: pocsék
Anang
28 éves, középszerű forma, egészséges
Öntörvényű ember, aki kiegyensúlyozott és becsületes.
Tapasztalata csapnivaló, és gyenge vezetői képessége van.
TSI: 790
Erőnlét: remek Védés: katasztrofális
Játékszervezés: megfelelő Átadás: pocsék
Szélsőjáték: középszerű Védekezés: középszerű
Gólszerzés: csapnivaló Pontrúgás: csapnivaló
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
megnéztem: venned kéne egy nagyszerű vagy afeletti kapust...
Fejlesztened kellene a középpályádat (1-2 jobb IM-el), valamint venned kéne 2 jobb csatárt (legalább nagyszerűt).
Ez a meccsed RANDOM volt, nem volt 6 gól köztetek, max. 2. Alacsonyabb szinten azonban sokkal jobban kijön a középpálya-hatás, mint feljebb...
Vagyis ha birtokolsz, nyersz.
Én PIC-elve nyertem 3-0-ra, így szerdán megnövelt eséllyel meccselek a Kupában a 64 közé jutásért. Mivel az ellenfélnél a 2 normális csatár egyike 3 hétre, a másika 6 hétre sérült, így ha addig nem igazol, akkor gyakorlatilag nem lesz támadása... Anélkül meg nehéz lesz meccset nyernie. Itt már NEM a középpálya fog dönteni... -
gery03
senior tag
Hát kikaptam 0-6 ra. Remek.
Nem akartam nyerni, mert nincs esélyem ellene, de gólt rúghattam volna. Nem értem miért nem sikerült egy se... Valamelyik maister segítene nekem, hogy mit fejlesszek? (mármint player-t) Most van egy kis pénzmagom.. Itt a match id: 41410606
-
Harrylles
aktív tag
Úgy tűnik vége a győzelmi sorozatomnak...
Persze messze még a meccs vége, de 1:0 oda.
-
Zsu_
senior tag
Nekem kivel és hol kéne játszanom a következő fordulót?
Egyébként szeretnék szólni, hogy most egy kicsit nem leszek, úgyhogy szombat este tudom csak elfogadni majd a kihívást (feltéve ha addig kihív valaki) -
Harrylles
aktív tag
A múltok a cserekapusom, most pedig a kezdőkapusom lépett szintet!!!
-
deadguy
aktív tag
Nahh Gery, kihivtalak téged a Miskolci ksc arénájába. Remélem neked is jó, már ha nincs más programod
Fogadd el pls, ha jó. Thx.
-
deadguy
aktív tag
Akkor nekem gery03's group-al kellene a Miskolc arénájában játszanom ugye?
-
mkbla
senior tag
jajaja, télleg lehetne már frissíteni a honlapot, szeretném tudni h milye neredmények születtek igy az első fordulóban, én pl 8-0 ra vertem Szeghalom SC-t....
nekem legutóbb 26K volt az össz tsi, most pár uj játékossal olyan 40 K körül lehet, de nem számoltam pontosan csak úgy saccra... -
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1238 üzenetére
Hát ahhoz elég sok kezdő tőke kell és sok-sok türelem...
Viszont az, hogy 10-15%-os töredékedzés legyen játék nélkül, az kicsit sok, nem? Akkor milyen játékszervezésűnek kellene lennie az összes játékosomnak? Ugyanis 8 szezonon keresztül, szünet nélkül játékszervezést gyúrtam!
Szurkolói Klub: 2819 tag
Összes TSI: 617.380
[Szerkesztve] -
Harrylles
aktív tag
SteelCity kihívva sAKY arénájába.
-
Tomcat13
senior tag
válasz
focus25 #1253 üzenetére
Bővebben: link
ez alapján kellene eligazodnod
[Szerkesztve] -
focus25
csendes tag
Lamadou-ról nem tudtok valamit? A héten még nem jelentkezett itt! Hétfőn írtam neki egy levelet ht-mailben, de még el sem olvasta! Ki-kivel játszik a következő fordulóban? A csoportok listája szerint most játszott az 1-2 és 3-4 egymás ellen?
Most hogy jön? 4-1 és 2-3 vagy 4-2 és 3-1? -
Tomcraft
csendes tag
Ha jól vágom akkor Püspökladány - MKBLA Fc meccs lesz és a Szeghalom aránájában játszuk, ha így van akkor hamarosan elintézem a kihívást.
-
Tomcraft
csendes tag
Gratula kisqpi-nek a győzelemhez, elfelejtettem beállítani a csapatot és mezőnyjátékos került a kapuba, na majd legközelebb odafigyelek.
-
corm
senior tag
Ugyan, kérem. Az általam ismert legjobb tsi-jű játékos: 2417923, és szokik ám remek formában is lenni
Lehet hogy van nála jobb, de nem biztos, Így is annyit keres, mint amennyit itt sokak legrágább játékosa (se) ér... ((Nekem egyébként 61K a totál tsi-m, ez 23K fejlődés az előző mérés óta...))
-
Harrylles
aktív tag
Lesz frissítés a ph! kupa honlapján?
-
Harrylles
aktív tag
-
corm
senior tag
válasz
deadguy #1233 üzenetére
Közepesen elég az v. osztályra szerintem, nekem pl. 1600 körül van, iv.ben ez kevés, Janonak meg gondolom olyan 2500 környékén. A legeredményesebb magyar csapatnál Dinam0-nál 3500 körül van a létszám...
A DT pedig daytraininget jelent, azaz hogy az ifiket nem teljesen te edzed szintlépéstől-szintlépésig, hanem pl. nagyon magas jó képeségű játékost veszel, beleadsz egy edzést, és így egy hét alatt szintet is lép... -
Harrylles
aktív tag
Akkor én ugye a köv. fordulóban SteelCity-vel fogok játszani Drem sAKY arénájában?
-
Harrylles
aktív tag
Igen igen az önsajnálat mellett én is gratulálok sAKY-nak.
-
deadguy
aktív tag
Nyertem 1-0 ra
Amugy mi az a DT?
-
Harrylles
aktív tag
Szépen kikaptam 2:1-re...
De hát mire számíthattam?
-
einstein
senior tag
Ha DT-znél nem lennél csóró.
Hidd el én is tanulmányoztam egy pár DT átigazolásait. Pl Nagyzee szinte csak töredékedzésre hajt. (Ő wingeredző). És azért is mondtam, hogy nem olyan elhanyagolható a töredékek hatása, mert így rá lehet játszani.
Egy másik ismert DT (mokus) pl azt csinálja, hogy a tartalékai között játszatja a srácokat, de nála is akad töredékes srác, aki se nála se előző tulajánál nem játszott. Csekkold le az igazolásaikat.
Btw, nálam is lépett már töredéktől srác, akit direkt azért vettem -
Harrylles
aktív tag
Közben 1:2....
Tudtam, hogy nincs esélyem...
-
deadguy
aktív tag
Jut eszembe, a 801 szurkoló mennyire jó? Pontosabban mennyire sok?
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
McKane - The Dead Guys 0-1
1 félidő lement, 84% labdabirtoklás McKane javára (bár ilyenkorra már vagy 3 gólt vártam tőle)
Hehe, fanatikus tag lettem
[Szerkesztve] -
Harrylles
aktív tag
Real Madrid 93' 1:0 Dream sAKY
szerk: 1:1
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
és vezetek a Kupában 1-0-ra! Kíváncsi vagyok az értékeléseimre, mert hétvégén PIC-eltem, most normal-ban megyek...
-
deadguy
aktív tag
4. perc 1-0 ide
-
deadguy
aktív tag
McKane le fog alázni, előre látom..... a mostani felállás egy ilyen hibrid forma lesz (maradt a 4-3-3, azt szeretem), de tele leszek fiatal játékosokkal, akik valszeg mindent meg tesznek azért, hogy nyerjünk..
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
Helyesbítenék picit. A DT-k mindenre rámennek, a 100, az 50, és a töredékedzésre is, minden kicsi edzésecske számít. Van jópár példám arra, hogy a srác megvette a játékost, nála volt 3-4 hétig, közben egy darab meccsen nem játszott, és az előző csapatában sem. oSzt a 3-4 hét után szintet lépett és eladta, A töredékedzés tehát kifizetődő ha jól betudod lőni a high solidokat...
-
JanoXP
aktív tag
válasz
einstein #1209 üzenetére
Ez így igaz, viszont ezt az 1-2%-os edzést elhanyagolhatónak vesszük. Senkinél nincs olyan sokáig egy játékos, hogy arra menjen rá, hogy védőként játsszva a gólszerzésének emelkedését várja...
Tehát gyakorlatilag úgy vesszük, hogy NEM KAP EDZÉST!. Egyébként is, a játékos képessége nem lesz jobb attól, ha 6.99 (ami még passable (megfelelő)), vagy 7.00, illetve 7.01 szintet (ami már solid (jó)) hoz valamelyik főskilljéből... Észre sem lehet venni...
Amire lehet gyúrni, az az 50%-os edzés...
A DT-k pedig nem az 1%-os edzésre mennek rá, hanem a 100%-osra! Ha megfigyeled egy-egy DT úgy vesz játékost, hogy az lehetőleg az előző csapatában az adott poszton MÁR JÁTSZOTT... Vagyis nála már nem kell játszania ahhoz, hogy 100%-os edzést kapjon. Figyelve a játékosok fizetését (ami a szezon elején egész jól beközelíti az adott szintnek megfelelő értéket), lehet következtetni arra, hogy low-mid, vagy high-e a gyerek. Ha nagyon szinlépés előtt áll, akkor megveszik és náluk játék nélkül lép szintet, majd dobják is vissza a transferre...
[Szerkesztve] -
_zolee
csendes tag
válasz
Latissimus Dorsi #1221 üzenetére
Üdv. én most csatlakoztam a topic-hoz és a csapatom neve: Falusi Fenegyerekek! Csak beszóltam !
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Csak szólok, hogy a Lightning elfogadott egy Kupán kívüli kihívást.
Lehet, hogy én vagyok a hibás, mert nem nagyon volt időm benézni...
De most nem tudtam rendezni a kihívást, mert ez fogadot:
''Erre a hétre már kötött le barátságos meccset.''
Szóval nem tom mi legyen...
Egyáltalán ki a tulaja a Lightningnak? -
corm
senior tag
Kérdés: pressing(3-5-2) ellen mi a jó taktika? CA, vagy alap taktika, vagy vmi más?
-
törölt tag
saky egy 1660-as TSI-s playert hozott fel
-
Harrylles
aktív tag
Ja, és nyerni fog... Esélyem sincs...
De tényleg...
-
einstein
senior tag
Ez nem így van. Töredékedzésnek azt a minimális edzést szokták nevezni, amit ((Mindenki)) - megkap. Ahogy írtad is a szélsők és a kp-ok kivételével nincs is feles edzés, mégis használják a kifejezést mondjuk védőedzők is... Főleg DT szempontjából érdekes a töredék, ha valaki olyan high, hogy még ettől a kevéstől is lépett, az jó vétel volt
Egyébként kp edzésnél biztos te is tapsztaltad, hogy volt már hogy védőd, csatárod, vagy netalán kapusod is lépett játékszervezésből. Na az volt a töredék...
Szerk: Szerintem nem is olyan borzasztóan kevés a töredékedzés hatása. Talán 1-2% körül lehet. Mondjuk ez csak tipp, de csak abból indulok ki, hogy már több játékosom is lépett aki nem kp. (Legutóbb pl a kapusom)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
kérdés mi a fontosabb... gyorsabb edzés, vagy a magasabb TS.
-
deadguy
aktív tag
Lenne egy kérdésem edzővel kapcsolatban. Jelenleg ő van most edzői poszton:
MARCO POSADA
34 éves, középszerű forma, egészséges
középszerű edző, aki támadó szellemű
Kedves fickó, aki temperamentumos és sunyi.
Tapasztalata megfelelő, és megfelelő vezetői képessége van.
Gondoltam, az egyik játékosomból edzőt ''csinálok'', és őt néztem ki erre a feladatra:
SEVASTIANOS KARAMALIS
31 éves, megfelelő forma, egészséges
Kedves fickó, aki higgadt és becsületes.
Tapasztalata megfelelő, és középszerű vezetői képessége van.
Középszerű vezetői képessége lenne (támadó szelleműnek állítanám be), és ha a képesség szintjét megfelelőre állítom (ez a legmagasabb, amit ott kiír), akkor 55 milliót kellene fizetnem, ami nem is lenne gond, de megéri lecserélni? És hogy ha továbbra is játszatni akarom kezdőcsapatban, akkor az befolyásolja a teljesítményét, hogy ő az edző is? Thx. -
Harrylles
aktív tag
Dream sAKY tulajdonosát kiengedték a kórházból? Mert még nincs elfogadva a kihívás.
-
focus25
csendes tag
Na én most megpróbáltam kihívni aktuális ellenfelem (Zfighters), erre látom, hogy lekötött egy barátságost!
Remélem nem késő hétfőn kihívni!
Lamadou: Most már kihívhatok mást, vagy várjam meg míg leellenőrzöd, hogy az ellen hibázott? -
gery03
senior tag
A szerdai meccsre kihívtam az ellenfelemet, de még nem fogadta el tegnap óta. Ha szerdáig sem lesz, én megtettem amit tudtam. (csak gondoltam szólok, hogy ne legyen ebből gond)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest