Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz
envagyok #2298 üzenetére
Szerintem a legtöbb kamu, és nem lehet megbízni rengeteg webshopban. Egyszer éppen már rendeltem volna valamit az egyik ismeretlentől, de még éppen előtte megláttam egy olyan kisbetűs részt, hogy ha az adott kódú termék nincs, hasonló, biztosan kompatibilis másik kódút küldenek. Köszi, de nekem nem véletlenül kell pontosan az a kódú!
Perpill le vagyok égve, 259$-ért azonnal nem rendelném meg sajnos. Liciteltem azért itt-ott néhány termékre, de perpill semmi (számomra) drágára.
Olcsón szeretném majd egyszer behúzni eBay-ről valaki olyantól, aki nem ért hozzá, és aki akár keveri az 1,13 GHz-es Tua PIII-mal.
-
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #2293 üzenetére
Az SL5B2 lett a jó változat, amit már nem kellett visszahívni. Az SL4xx-ekkel volt baj, és lehet, ott se mindegyikkel, de a lényeg az, hogy az SL5B2 már hibátlan, és megbízhatóan tudja a specében foglaltakat. Én egy ilyet szeretnék nagyon, csak kábé reménytelen. Időnként azért rákeresek eBay-en, mert néha egyesek nagyon benézik a saját termékeiket, nincsenek tisztában azzal, mit ér, amit árulnak, sőt, az is gyakori, hogy azt se tudják, mit is árulnak: hibás névvel, leírással tesznek fel termékeket. Néha csak -akár elírt- kódja van egy procinak, VGA karinak, ár meg hasból tippelve hozzá.
-
Fred23
nagyúr
válasz
DarthSun #2283 üzenetére
SL5B2-ből meg talán senkinek sincs az országban. Ha rosszul tippelem, nagyfelbontású képet tehetne be róla a szerencsés tulaj ebbe a topikba.
Ha esetleg lenne belőle valamikor egy eladó eBay-en, 1000 $-ért szerintem 1 percen belül vinnék el, de 2000 $-ért is elmenne hamar.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #2283 üzenetére
A Q730-ról, ami egy P4 3.4GHz Gallatin LGA775 Intel Confidental proci, nem is hallottam, azt se tudtam, hogy létezik, amíg nem jutottam hozzá egyhez.
Én is gyorsan azért vettem a kb ugyanannyi mint neked v2 mellé egyet, mert 1. Soha nem volt még, 2. Ha most nem veszek, ahogy kilőttek az árak, később soha nem is lesz.
Ezért lett gyorsan a v5 is egy dobozos. -
válasz
envagyok #2280 üzenetére
Grat !
Az SL7CH már nagyon ritka, azt pletykálják hogy max kb 10db van a kishazánkban is belőle. Most rákeresve sehol nem látok eladót. Bevezetési ára anno 1000$ volt.
Ma amúgy annak kb másfélszeresét érheti, ala 1500$- árt. Ráadásul a nagy gyűjtők készpénz$- ban kérik az árát, feltéve ha egyáltalán eladják, legalábbis úgy hallottam hogy így mennek a nagyon nagy ritkaságok, tehát nem könnyű beszerezni.
Hasonlóan ritka még a fekete 1MB kesses PPro, de talán még azt is könnyebb szerezni, mint Gallatint. -
envagyok
veterán
válasz
FoLey-v #2281 üzenetére
Smithfield Pentium 4 alapú 2 magos 4 szálas! 3.2GHz 2x prescott 1m egy lapkán
[link]
Elég rövid életű csúcsproci volt, intel 955x és Nforce 4 lap való alá.
Megtévesztő, mert Pentium D 840 volt sima is, nem ee, de az szimpla 2 magos proci volt.
Közben még valamit hozott a postás: -
válasz
DarthSun #2276 üzenetére
Finálé. Az X99 gép házba költözése. Gyűjteményi, hobbi, game, vagy akár munkagép is - a 8C/16T Xeonnal mindenre is alkalmas. Kiváltja az erősebb 775 verziót és a 1366- ot is. ezeket már nem kell megépítenem, amúgyis sok gép tornyosul itthon.
GPU power kábelek már nem fértek a managementbe, pedig hely van, de az átvezető nyílások fullra megteltek, pedig hatalmasak. SATA kábelek meg feszültek, inkább nem fűztem át, kivéve az optikáét, avval nem volt ilyen gond. Az USB3 dugó pedig takarja 2db 2.5"- os drive csavarhelyeit. Nemgond, 1 SSD odafért. 1 HDD a kosárban, 1 pedig az alaplemezen. Így pont elég lett a hely, ennyit setupoltam amúgyis a konfighoz.
Hűtés, szellőzés nagyon jó, 2 front venti telibefújja a lényeget, hátul meg 1 kifelé tol. Procin pedig szokásom szerint dualventi. Hűvös minden, de nyáron is ok lesz, ebben a formában sztem. -
-
-
moongoose
őstag
7800 gtx 512mb
Egy ilyet már régóta keresgéltem, és nem kellettt messze mennem, mert itt volt tőlem 3 km-re
Viszont nem tudom ki a gyártója.
Eredeti Nvidia lenne, mint régebben amikor még az ATI is készítette videókártyákat.
A proci érdekesebb, egy hővezető kupakkal ellátott p3-as.
Érdekes megoldás állítólag több feszültésgen is működik, amolyan átmenet a tualatin és a coppermine között.
Egyelőre még keresem melyik lappal teszteljem.
A "nagyláb" és a hangkártya ajándék volt. -
FoLey-v
addikt
válasz
DarthSun #2258 üzenetére
Nekem Athlon XP 2400+ és 2500+,AMD 64 socket 939 3000+ és Intel MMX,P4 2,53Ghz 533fsb. A modernebbek A6-5400k,740x és van FX 8350+dobozos Asus Sabertooth FX 990 R2.0-al. Lehet FX lesz a tesztgépem.
Két hangkártyám is van polcomon Creative SB Live 5.1 és Creative Audigy 2 ZS oem.
Lapokból van egy pár darab. Van egy Abit VL6 is amit suliban megmentettem.
Megnéztem a blogodat öröm látni a régi csemegéket a kedvencemet is asus 6800 meg 7900-et is.envagyok Abit cucc több érzékelő és felszereltebb mint az én mostani lapom.
-
envagyok
veterán
Na itt a jó kis 2004-es LGA775 Pentium 4 Gallatin EE
2 dologra rosszul emlékeztem.
Sajnos 925xe chipes az ABIT lapom, 925x nincs, rosszul emlékeztem.
Talán egyszer találok egy AA8-as ABIT-ot is.
És ABIT-ból csak AGP X800XT van nálam, PCIExpress csak ASUS, de csak ilyen Zalman hűtős.
Bár színben jobban passzol az Abit laphoz.
A zalman hűtő mondjuk lehetne világosabb kék.
Jó kis korbeli Cooler Master vízhűtéssel.
Hihetetlen mennyi érzékelője van az ABIT lapnak.
Mindent monitoroz. -
válasz
FoLey-v #2257 üzenetére
Azok nekem kimaradtak. GTX- ből 285, és az 580- as szörny van. Radeon HD vonalon meg a 3850AGP és a 6850PCIe. Összességében nálam irdatlan sok van, nem is számoltam, a procikat tartom nyilván, részletesen annak is kis részét, összességében csak darabra, pont 1000, illetve nemrég érkezett az 1001. darab, ez nem retro, de a modernebbeket is beleszámoltam. Hobbigép, majd jövök ide is flexelni a konfiggal.
Pár db most tárgyalt szintű videokártya gyorstesztje pedig itt, hátha érdekel, mert úgy általában kevés embert, erre a kis blogra pld nem is érkezett hozzászólás.
-
FoLey-v
addikt
válasz
envagyok #2251 üzenetére
Most megkívántam az Asus kártyát,főleg a kinézete és frapáns kéken világító ventilátor miatt is.
Anno az időmben nem volt ilyen lehetőségem hogy vegyek. Úgy tudom a legtöbb sima 6800,akár 6800 GS a maradék pipelinet lehetett aktiválni,persze ha nem hibázott.DarthSun
Ti 4200 szép darab.
Tavaly piacon pont ilyet láttam,de leharcolt állapotban volt. Meg is volt égve a nyák. Fájdalmas volt ránézni.Nekem a jelenlegi gyűjteményem. Párnál nincs hűtő,de FX 5600 úgy tudom működik. A 9550 passz és a maradék három is kérdéses.A GTX 260 halott úgy kaptam,mert volt munkatársam be tette a sütőbe. HD 7870,R9 290 is van. Az Ati 1600XT és FX 5500 hűtőnélkül is valahol bújkálnak.
-
FoLey-v
addikt
válasz
DarthSun #2247 üzenetére
A jó asus geforce 6800 GT és ha jól tudom annak a hűtője szép kéken is világít. Nagyon szép darab!
Jövő hónapban újra elmegyek piacra és remélem még tudok menteni ilyen szép példányokat. Bár ahogy nézem vannak még pár gyűjtő akik vadásznak.
GTS 240 oem kártyát sajnálom,hogy otthagytam ,de hűtője karcos és egyik kondija le is volt törve. 1500-ért nem hoztam el.
Tavaly meg láttam Ati Radeon X850 talán sapphire verziós volt. A hűtője kicsit viseletes volt,de azóta is bánom,hogy ott hagytam. -
válasz
FoLey-v #2246 üzenetére
Annyi pénzt megérte kockáztatni, így meg hogy működik is főleg. Nekem egy ilyen van, évekkel ezelőtt vettem 3k- ért. AGP- s C2Duo- ban tanyázik.
-
válasz
Sanchez638 #2243 üzenetére
Régen én is majdnem hozzájutottam ingyen, mondta a kollégám a tőle kapott szatyor cuccra, hogy V5 is volt benne, de azt egy haverja kiemelte belőle. Nincs amúgy a bakancslistámon, a 2-3- at kedvelem.
-
FoLey-v
addikt
Ma piacon leltem rá erre a kis csöpségre. Megmentettem 1000ft-ért és hazahoztam. Kipucolás és teszt jött. Hihetetlen 7900GTX után ez is működőképes.
-
envagyok
veterán
-
válasz
moongoose #2223 üzenetére
Ilyenből nekem is van egy, de defektes, a jobb alsó kondin égésnyom. Bekapcsolva beterheli az egész lakás áramellátását, a főgépem pld simán kikapcsol, lámpák hunyorognak, a 230V drasztikusan leesik. Érdekes azonban hogy a lap/táp túlélte. Valami egész különleges zavar lehet
-
Sanchez638
addikt
Annyira ritka?
Nekem volt 3-4db is ezekből..
-
válasz
Sanchez638 #2221 üzenetére
Ahogy pld én sem
, mivel párosított AthlonMP- m van
-
válasz
Sanchez638 #2219 üzenetére
Márcsak 2 AthlonMP kell bele...
-
flymi
addikt
Végre egy igen ritka geforce4 MX kártyával bővült a megnyírbált vga gyűjteményem, ami nem mellesleg az egyik kedvenc szériám! Egy Canopus Spectra WF17 (mx460)!
Eddig csak képeken láttam ilyet és mindig partedli kellett hozzá, mert ment a nyálcsorgatás rendesen. Az összes kártyájuk elképesztően jól néz ki (gf2 gts, ti500, ti4600,...). -
flymi
addikt
Pár éve még nagy duzzogva adtam volna 20 ezrest egy 8800 ultráért, most meg alig találni emberi áron belőle.
Örültem is neki, mint majom a farkának mikor pár napja találtam egy eladó példányt olaszban ennyiért. Igaz erre még ràjön a digó posta horror szállítási költsége, ami a kártya árának fele, de hát mit tudunk tenni... És még azt mondom még így is jó vétel volt. Remélem megugorja a 3d teszteket és ez most már tényleg megy fel a polcra dísznek, mert szerintem nem fogok belebotlani egyhamar még egy példányba. Egy alap órajeles XFX az áldozat, szóval még csak nem is egy evga sc, amiből anno sikerült szerezni kettőt is, de botor módon hallgattam a hangyàkra a fejemben és túladtam rajtuk. Bár megvallom töredelmesen a gtx-eket valamiért jobban kedvelem. -
flymi
addikt
Soltek SL-75FRN2-L -> benne Atlon 2000+ 1.67 GHz
ECS P6ISA II -> benne Celeron 733 SL52Y
Chaintech 9ejl2 Apogee -> benne egy 2,8GHz/512/533 SL6PF
Jetway P4X400DAP -> kimaxolva egy 2.66GHz/512/533 SL6PE Northwooddal
Két ilyen alaplapom is van, a képen a "legújabb".Chaintech 9ejl1 Apogee -> benne 2,4GHz/512/533 SL6RZ
Soltek SL-85DR3-CL -> ez még tavasszal érkezett egy Soltek SL-MX440C-PD6T csodával együtt. Tesztelt, működik. Jelenleg proci nélkül van.
-
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Valakinek nincs valami pofás retrós háza eladó?
- Plexi vagy perforlált oldal
- Felső tápos
PM. -
válasz
Sanchez638 #2206 üzenetére
Még érdekesebb az ASUS-féle "hanyattkártya", ahol a GPU a hátoldalon volt, szintén egy ilyen kihajtogatható borda alatt.
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #2204 üzenetére
Elvileg 3 állásban rögzíthetőek és kihajthatóak a szélső bordàk, gyakorlatilag mindkét példányon az egyik oldali teljesen zárt helyzetben nem rögzíthető. Eddig kettőből kettő ilyen ami ugyan nem reprezentatív, h ilyenformàn ítéletet mondjak általánosságban a termék ezen funkciójáról, de gyanús. Mindenesetre szép és jó állapotú, dobozos példàny és nem is volt olyan dràga.
-
flymi
addikt
Én szereztem még egy dobozos Auras CTC-868-ast és azt hiszem gyárilag nem százas az összes.
-
envagyok
veterán
Csak szépen sorban, folyt köv:
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest