Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
Mai piacon megláttam ezt a csöppséget és 2000 rugóért elhoztam. Srác azt hitte hogy hibás hát nekem meg tetszett és mivel 7900-ból alig kapni,így megvettem.
Kitakarítottam újra pasztáztam és érdekes youtube videó nézés közben tiszta volt a kép.
Ha már így kipróbálom kedvem van meglesem a Zotax GTX 260 AMP! kártyát is. Azt meg régebben ingyen kaptam. Azt mondta munkatársam,hogy hibás a kártya. -
envagyok
veterán
Post kijelző mit ír?
Végigfut ff-ig, vagy megáll?
Esetleg 2 pcie slotos lapban próbáld ki másik vga mellett, látja-e a rendszer.
Én már ilyen hd7990 gtx 690 csak személyesen.
Múltkor olyan 4870x2 jött, ami ugyan működött, csak vmi szaki olyan biost sütött bele, amin a mem órajel le lett vève, ìgy lassú lett.
Honnan vetted?
Jófogáson most volt hd7990, ami megvolt egész addig, amíg azt nem írtam, hogy személyesen venném át kipróbálva -
flymi
addikt
Én vettem egy gtx 690-et, de úgy néz ki lukra futottam, mert nem adképet. 3 gépben, 3 különböző táppal (650/750/1000w) is végigpróbáltam az összes portot, de semmi. A venti felpörög, a konfig elindul, háttérben tölt a win de kép az nincs.
-
envagyok
veterán
Nagy a csend...
Sok minden jött az elmúlt hónapban, pl dobozos Rampage IV lassan már az is retrómeg dobozos Rampage Extreme mindenével, Gtx285 matrix
Úgy néz ki, sikerült megoldanom a videókártya problémát 2 ikonikus kártyával:
Külföldön nyaraláskor jutottam hozzá.
Csávókám most cserélt valami huszonmagos threadripperre, és 2db rtx3090-re
Mert már 5 éves a "régi" gépe.
Aztán ha már ott voltam jó áron megalkudtam erre a szépségre 8x8GB Rammal i7-6950x-el, hiszen "már elavult" -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #2195 üzenetére
Minek irogatsz ilyeneket?
Most felborult a napi programom, mehettem Budapestre.
Tavaly elkönyörögtek tőlem 2 asus 8800ultrát, már megbántam hogy odaadtam a rokon léleknek, és azt hittem, soha nem találok már. -
Sanchez638
addikt
FB Marketen már 2db hírdetés is van Asus GeF 8800 Ultra-ra.. Érdemes nézelődni. Gondolom kijöhettek egy nagyobb cégtől.
-
Smiley
addikt
-
-
-
-
válasz
DarthSun #2187 üzenetére
Szerintem egyszerűen csak nem foglalkoznak vele. Régebben is ugyanez volt a felépítés, mégis kikerült a cikk max 1-2 héten belül. Semmi nem indokolja, hogy ilyen ritkán frissítsenek, főleg, hogy lenne elég tartalom. Így aztán mindenkinek el fog menni a kedve az írástól, és még kihaltabb lesz az oldal.
-
Sokáig vannak fent a cikkek, gyakorlatilag kivárhatatlan a megjelenési idő. Az elrendezés kis helyet ad a címlaposoknak, ráadásul 3 féle nemértem miért rendszerbe fogva. Egységesen sorakoztatnám 2-3 oszlopban, hosszan lefele görgethetően, kapásból 50-60 elférne - fotóval is.
-
válasz
DarthSun #2168 üzenetére
Most már azért kezd elegem lenni abból, hogy másfél hónapja nem jelenik meg a cikk, és még mindig sorban áll előtte 2-3. Közben meg az éppen aktuális legfrissebb írás 3 hete lett kitéve. Azaz 3 hete felé se néztek a Logoutnak. Azt hiszem ezentúl kétszer is meggondolom, hogy csináljak-e új cikket ide.
-
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #2180 üzenetére
Megvan
viszont még nincs gyüjtői korban.
Az elmúlt 3-4 évben mindenki kifele lépett az x58 rendszerekből.Azért a huszonezret a QX9650-ért a majd 200 ezerrel ne vedd már egy árcsoportba. A QX9650et nézd meg Alin, Ebay-en, mindenhol ennyi.
A linkelt cuccon a ram és a xeon proci nem nagy érték, kb max 50k.
Akkor 130 a lap?
Azért nehogymár.
Olyan 60 körül oké lenne. Főleg OVP nélkül.
Nézz visszâbb p4, athlon, p3, p2... Nincs 20-30-nál drágább lap alájuk.
Ez 6x annyi. -
Laraxior
titán
válasz
envagyok #2179 üzenetére
De az megvan hogy ezeket nem a teljesitmenyuk alapjan arazzuk be nem?
Ja dehogy van... 10 éve magyarazom
500EURert igencsak jo arban van, ramokkal, CPUkkal, hutessel, de ettol olcsobban kellene.Akkor miert is hirdeted a QX9650-ed kozel 30k-ert? Annyiert i7-et lehet venni...
-
Laraxior
titán
-
-
-
-
Laraxior
titán
Gondoltam körbenézek az aprón, hátha akad valami fonomság... Már az első hirdetés után be is csuktam az egészet. 2x2GB OCZ ram 60k-ért. Hogy mit kérem?
-
-
válasz
envagyok #2158 üzenetére
Evvel meg az a gond sztem, hogy mióta ki lett hirdetve az egyenjogúság, sok nő azt gondolja hogy most már ő az úr. Ok, legyünk egyenjogúak, de ne forduljon már visszájára a dolog. Én már nem tervezem hogy megint asszonyt hoznék a házba, de ha mégis ilyen lenne és bármi negatív megjegyzést tenne a retro gyűjteményre/hobbimra, kapna 5 percet hogy összepakolja a motyóját és elhúzzon a lakásomból.
-
válasz
DarthSun #2164 üzenetére
Pedig ez is mehetett volna címlaposnak simán, megérdemelte volna.
#2165 Alpi: nem volt vele annyi meló mint az előzővel de azért elvoltam vele a covid alatt. A 66 oldal nagy része amúgy a mérések grafikonja.
-
Az enyémet már ne számold bele : A legváltozatosabb retro platform - SS7 - CPU tesztek és kalandozások, ott van még a korrektúrázott listában, de már töröltem.
Megjelent blogként, ezt onban hagytam az ego miatt, valamint gyűjteményi fotókat is tartalmaz, tehát itt sztem ON.
Ja, hát a 66 oldal...az már nem is férne bele blogba a terjedelme miatt, asszem. Én amúgy meg inkább csak a blogokat olvasom, a címlaposokat nem, kivéve a Tiédet és Bacsisét. -
válasz
DarthSun #2161 üzenetére
Egy 66 oldalas cikk furán mutatna privát bejegyzésként
Meg azokat szerintem nem is olvassa túl sok ember... De én sem értem egyébként, hogy miért nem tesznek ki gyakrabban új cikket. Régebben sokkal jobban pörgött az oldal, de most sem az a gond, hogy nem lenne elég írás, mert hosszú a sorban állók listája.
-
válasz
envagyok #2160 üzenetére
Nem elérhető még, csak én láthatom (meg gondolom a moderátorok). Nem akarnám máshova feltenni, az eddigiek is itt voltak, jó ez itt, csak mostanában valamiért nagyon ritkán tesznek ki új cikket a Logoutra, pedig lenne bőven anyag. 7 áll sorba előtte, és hetente 1-et szoktak kitenni, szóval 2 hónap kb mire kint lesz.
-
Egyet én is lekértem címlaposra, de inkább töröltem, és blogként tettem ki. Nagyon hosszú a várakozási idő. Valahogy át kéne tervezniük azt az oldalt hogy több cikk linkje lehessen fent. A címlapon tartás idejét pedig lehetne mondjuk az olvasottságtól függővé tenni. Hónapok óta kint vannak olyan cikkek, amiket sztem már senki nem olvas, és nemigen megy rá hozzászólás sem.
-
Nekem meg közben elkészült a cikkem, már sorban áll a Logouton, úgyhogy hónapok kérdése és megjelenik
-
Fred23
nagyúr
Általában ezeket a kicsiket kedvelem legjobban, ráadásul praktikusabb is a használatuk, ahogy nő a gyűjteményem. Folyamatosan válok is meg cuccoktól, mégis van már itthon 12 gép, meg 2 szekrény megrakva alkatrészekkel; és panelben lakunk. Feleségem szíve szerint kivágná már az összes régi gépet az ablakon.
Ez a Radeon DDR megy majd állandóra a Dell Optiplex GX150 SFF-ba. Az egyébként a jobb chipsetes, tehát viszi a Tuákat is, de annak örülnék mégis a legjobban, ha egyszer bepattinthatnék egy SL5QK-t (Coppermine-T PIII 1133 MHz). Olyat viszont még eBay-en se tudtam venni hónapokon át nézve a felhozatalt.Ja, és nem Te vagy véletlenül, aki CPU hűtőket gyűjt?! Asszony még nem vert meg?
-
flymi
addikt
Két 8800 GTX érkezett ismét. Egy Asus és egy MSI.
Vettem eddig négy darab procit a retró lapjaimba (SL7PM, SL7E4 Prescottok és két Norti: SL6WJ, SL6PE)
Valamint jövő héten érkezik egy Phonic HEX 2.0, ezzel 133 különböző cpu hűtő lesz már a gyűjteményben.
Képek később.(#2155) Fred23: Arra emlékszem, h régóta akartál ilyet de miért?
-
Fred23
nagyúr
Radeon DDR / 7200 32MB low profile eBay-ről. 166/166 MHz, 128 bit. -
-
Laraxior
titán
Ebayen próbálkozhattok másodszorra
-
flymi
addikt
válasz
envagyok #2142 üzenetére
Megnéztem a procis dobozom és P4-ből kizárólag Prescottok vannak. Illetve van egy kivétel, egy 3.06GHz/512/533 norti személyében, amit a még mindig összerakásra váró Abit Digidice-hoz vettem tavaly.
Most egy ilyen ritka Soltek/Jetway lapba tegyek bele szégyenszemre valami harmatos celkát?Teszt erejéig persze belerakom, de azért na.
Kár, h nem fogyasztják ezek a lapok a Prescott procikat és nem csak azért mert ilyenek vannak talonban... -
flymi
addikt
Az idei év eleje nem a hardverekről szólt de azért érkezett, illetve érkezőben van pár holmi. Képek most nincsenek, kéretik elhinni.
Jetway P4X400DAP -> legutóbbi szerzemény, még teszteletlen. Egy 1.7-es P4 csücsült benne és járt hozzá még 2x256MB ram is. Van egy ugyanilyen lapom de az sajnos nem volt életképes.
Soltek SL-85DR3-CL + Soltek SL-MX440C-PD6T -> úton van mindkettő nem EU külföldiából, remélem vámon nem marnak rá...
Asrock H61M-VG3 + i5-2500k + Cooler Master Gemin II S -> ajándékba kaptam egy kisebb pakk részeként. A lap sajna döglött, a proci remélem jó benne. Majd kerítek alá egy hasonló deszkát olcsóért. Egy BeQuiet SFX táp is járt a konfighoz és 2gb ram.Még év elején vettem, de végül továbbadtam egy dobozos Asus HD7990-et (túl patika volt, erről van kép az oldal tetején...), ahogy a frissen vett Gigabyte GTX 295-öt is elpasszoltam, ez utóbbit mondjuk most már picit bánom.
Szereztem egy Asus Geforce 4 4800Ti Se-t és egy szintén agp-s Club 3D HD3650-et.Hűtő gyűjtemény bővült egy dobozos Asus Arctic Square-rel, szereztem egy-egy második példányt a Coolink BAT1VS-ből és a Cooler Master Aero 4-ből is. Ezekből a ritkaságokból sosem árt bezsákolni egynél többet.
Valamint kaptam még két Cooler Master V10-et is szintén az ajándék pakk részeként. Annyi, h a ventik és a peltier elemek ki vannak belőlük herélve, de a szerkezet maga ép. Következő BRSZK-ra épp jók lesznek. Remélem az idén összejön végre a LVL6! -
válasz
Sanchez638 #2137 üzenetére
Huh egy FX5800
Most nagyon irigy vagyok!
Viszont RAM hűtő nélkül ne járasd sokáig, ezeken a RAM-ok jobban melegszenek mint a GPU!
-
-
Sanchez638
addikt
Sose értettem a videokártyák világát. Mintha direkt rossz hűtéseket csináltak volna. Egyedűl talán a 7900GTX/GTO-nak volt tökéletes hűtése.
Felső kártya egy Asus X1650XT
Alsó kártya egy Asus X1650ProBiztos vagyok benne, hogy az alsó kártya hűtése hülyére veri hűtőteljesítményével a felsőt. Lehet a CF miatt választották, hogy a korabeli lapokba elférjenek, de még így is majd fél slot-tal magasabb a hűtése az xt-nek.. kb. 4 hét van a gyártásuk között.
Nem mindig tudok logikát keresni az Asus megoldásaiba, de mindig van valami.
Második gen 3 slotos DCUII hűtést is 4db csavar tartja a legtöbb kártyán. Nálam úgy kellet alátámasztani, mert a súly húzta és nem érintkezett megfelelően. -
válasz
Sanchez638 #2133 üzenetére
Szép darab ! Ha működik, akkor meg főleg. Az AIW- m szépen megy, jól teljesít, de be kell szereznem egy tartalékot is.
-
-
válasz
Sanchez638 #2129 üzenetére
Lehet, hogy időben még te jártál jobban
-
-
-
Laraxior
titán
Én eladtam a 2 darab 8800Ultrát
Meg az egyik GTX590 is fent van.. kicsit redukálom a hardverlétszámot itthon -
-
-
flymi
addikt
129 különböző példányra gyarapszik a cpu hűtő gyűjteményem. Az utóbbi időben pedig egészen lemondtam arról, h érkezhet még valami tip-top kis darab.
Még tavaly, épp szilveszter előtt landolt nálam a Cooler Master Hyper 6 nagytesója a Hyper 6+ (kábé ötödik éve vadászok már rá), ráadásul az úriember felajánlotta ajándékként ha intézek futárt. Ezúton is bitang nagy respekt neki!
A legújabb szerzemény pedig egy dobozos Asus Arctic Square lesz, de még nem kiabálom el amíg nincs nálam. -
-
válasz
Sanchez638 #2109 üzenetére
A refeken nem. Amin 8 pines van, ott nem kéne ennek olyan drasztikusan előfordulnia.
-
válasz
Sanchez638 #2107 üzenetére
Az más, az tipikus RX470/480 betegség. 1 db 6 pines tápcsatit tettek rá, de többet fogyaszt a kártya, mint amit az engedne
emiatt többet vesz fel a pcie slotból mint amit a szabvány megenged, és hogy ne lehessen reklamálni ha esetleg kinyír egy alaplapot, ezért gyárilag igen alacsonyra van véve a power limit, és visszaveszi az órajelet. De a 295X2-nél nem ez lehetett a gond
-
Hivatalosan is öntökönszúrást látok indokoltnak
Ez a kártya vagy egy órán át szivatott. Rángatott a kép és lassú volt a sebesség. Jobb híján próbálgattam rajta a különböző játékokat, de nem csináltam vele SEMMIT, ami érdemben megjavíthatta volna, egyszer csak mégis működni kezdett rendesen. Azok a csodálatos AMD driverek...
-
Laraxior
titán
Sikerült egy Ultrát leamortizálnom
Nem nagyon lehet ezeket delidelni, annyira oda van száradva a ragasztó, hogy szinte törik az egész. Persze a kupak lejött, meg is tisztítottam, kapott egy kis folyékony fémet a magra... aztán beüzemeléskor már csak a venti megy rajta, kép nincs
Még szerencse, hogy nem 100%-os volt. A tökéleteseket asszem békén hagyom -
Azt nem csodálom
Épp egy ilyennel szenvedtem a napokban (meg a 295X2 nagytestvérével), az új driver már nemes egyszerűséggel fel sem ajánlja a CF módot. Túrni kell hozzájuk majd valami régebbit, de azt már csak akkor, ha minden mást lemértem, mert nem akarom összeszemetelni a rendszert...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest