Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #1497 üzenetére
Én ezzel abszolút egyetértek egyébként.
Igen, a GTX-ek miatt szereztem be, meg alkalmi vétel volt. Q6600-os van benne meg egy zalman cnps9500. A hűtőnek viszont azért jót tenne, ha meglenne hozzá a fordulatszám szabályzója..Alpi:
Darthsun: Kénytelen leszek a 850-es moduláris chieftec táppal megrúgni majd a vga-k miatt, de ahhoz még kéne csináltatnom pci-e kábelt, mert "csak" 2db 6pines csati van rajta gyárilag. Nemtudom, hogy a vírus helyzet miatt az mikorra lesz meg.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #1495 üzenetére
Akkor jelentkeznék a dual lapokra amiket eladtam, ha megnyered..
Nézd, én pl neked egy halom értékes cuccot adtam kvázi apróért, mert 2 célom volt, egyrészt, hogy ne legyen rossz szájízem, hogy ingyen adtam azt amit én azért elég drágán vettem, másrészt, hogy országon bellül maradjon/jó helyre kerüljön. Szerintem egy szavad nem lehet, mert a dobozos k7D Master-L-ért 2x2200ghz-es bontatlan dobozos athlon-mp-vel meg az MSI Pro266TD Master-LR 2x1,4-es tua-val meg hűtővel igen csak jutányos áron adtam.
Remélem úgy vigyázol rájuk, ahogy én vigyáztam.
De ez nyilván én vagyok.Engem is érdekelt volna amikor a voodoo5-öt hirdetted, és nekem kb 60-70k járt a fejemben, de egyszerűen azért nem írtam rád, mert nem akartam nevetségessé válni, sem pedig fölé lőni, mert akkor meg én baszok rá.
Nekem jobban tetszik most is a v4-nél, hogy kiírtad az árat és vállalod, mert ennyit ér neked, hiszen manapság már valóban egyedi a v4 dobozosan.De ha lecseng nyáron ez az egész vírus móka, akkor szerintem összebeszélünk és meglátogatlak.
FYI: Még mindig várom, hogy mondd mennyivel lógok a hibás HW-k miatt. -
envagyok
veterán
Inkább az ötöst nyomasd.
Nem lottózok, de pár hete az 5+mrd nem hagy nyugodni.
Ha megnyerem a főnyereményt, ingyen szétosztom köztetek a gyűjteményem nagy részét :D"Minden annyit ér amennyit adnak érte."
Ez nagyon nem igaz.
Csak abban az esetben érvényes, ha az összes potenciális vevőjelölt tud róla, és az időzítés is megfelelő. Csak egy saját példa: még 2007-ben árultam az egyik házam, beadtam intatlanoshoz 28M ft-ért. Hónapokig szinte senki se jött, ajánlat nulla. Egyszer jött egy pár, de elkezdtek pofátlanul alkudni, 25-öt kínáltak érte. Elküldtem őket. Eldöntöttem, nem árulom tovább, viszont az ingatlanossal olyan szerződésem volt, hogy lemondás esetén járt volna neki fájdalomdíj, viszont a szerződés engedte az ár módosítását. Gondoltam jól megemelem, aztán nyugi lesz. Szóltam az ingatlanosnak, hogy 35M az ár, és hihetetlen, de egy hónapon belül hozott egy házaspárt, akik alku nélkül megvették. Most akkor mennyit ért az a ház? 20-at? Én annyiért vettem, többet nem is adtam volna érte. 25-öt, amennyit az első vevő kínált? Vagy 35-öt, amennyiért jött rá vevő? -
flymi
addikt
válasz
envagyok #1493 üzenetére
nem kell annyi ész hozzá, mint egy diplomához. -> Az lehet, de nem is kell egy diplomásnak 3 évente újra meg újra levizsgázni.
Ráadásul nem csak az alap nagyforgalmi van hanem vonalismeret, típusvizsga, stb...
dupla fizut ígértek neki -> Erről beszéltem. Rohadtul nem mindegy h 300-at vagy a dupláját viszed-e haza, csak hát ehhez kicsit nyugatabbra kell menni. Én ezt nem léphetem meg, itt a kis családom.
De még nettó 300-ból sem tudom, h lehet eltartani mondjuk két gyereket, iskoláztatni őket, fenntartani egy kocsit, esetleg kettőt. Ja és a nulláról akkora kertes házra szert tenni, amiben elfér mindenki.
Havi 40-et fizetünk lakástakarékra. 5 év alatt kiszámolhatod mennyi pénzünk lesz a végén és abból mit tudunk venni. Ezért játszok skandináv lottót, hátha...
Az ingatlanárak lehet bizonyos helyeken megduplázódtak, de az épületeket általában lakják. Mármint le.
Minden annyit ér amennyit adnak érte. Itt is van aki 40 misiért hirdette a házát, utána 36 és 32-ért kínálta és a kutyának se kell pedig csöndes utca, minden közel. 30 után inkább levette a hirdetést. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #1491 üzenetére
Kérdezd meg tőle mennyit kell tanuljon és vizsgázzon. Ismerem a kollégák keresetét a cégnél. És ez a fizu hol van a magánszektorhoz képest? Vagy, h ne menjünk messze Ausztriához (ÖBB)? A sógiéknál éppen 2x ekkora a MV fizetés.
De van ám a MV szakmán kívül lejjebb is és ott is nagy a felelősség. Vasútnál mindenki fél lábbal a börtönben van és ez igaz is, emberéletekkel "játszunk". Sokszor nem csak az utaséval, a kollégákéval és a sajátunkkal is csak ezt sokan nem tudják. 4 év alatt szerencsére csak egy ujjamat törtem, de mások rosszabbul jártak.
Egy HR-es vagy egy IT-s meg max ínhüvelygyulladást kap 1.2 milláért az Audinál egy irodában ülve... -
envagyok
veterán
Pár retró dolgot adtam el itthon liciten, igaz nem a vaterán.
Ott jól sült el. A hardveraprón hirdetett beárazott hirdetéseimre a kutya se jelentkezett, ott meg pár nap alatt úgy felverték az árat, hogy csak lestem. Pl régi pici monokróm monitort 5 számjegyre vertek fel.@flymi
Egy rokon most lett kezdő mozdonyvezető tavaly nyáron.
300 felett van a nettója plusz egyéb juttatások, ruhák, stb.
Fizették a képzését, meg mindent.
Most udvarolnak neki a maszek vasutas cégek 700 feletti nettó bért kínálva. -
válasz
envagyok #1487 üzenetére
Egyszerű: azt az árat írod ki, amennyiért hajlandó vagy megválni tőle. Ha viszik annyiért akkor mindenki örül, ha meg nem, akkor nem futottunk fölösleges köröket. Ha egyszer eldöntötted, hogy el akarsz adni valamit, akkor gondolom azt is tudod, hogy mekkora bevételt remélsz belőlük, és nem csak úgy hasraütés szerűen "lesz ami lesz" alapon megy a dolog. Vagy ha meg tényleg fogalmad sincs, hogy mennyit érnek (amit azért kétlek), akkor fel kell dobni vaterára 1 ft-ért, aztán beárazza a kereslet. De ezzel nem biztos, hogy jól járnál anyagilag
-
Alpi.
addikt
A nemzetközi piacterek könnyebb elérhetősége, általánosabbá válása nagyobb hatással volt / lehetett a hazai árakra, mint a fizetések növekedése szvsz.
-
envagyok
veterán
Értem.
És mi alapján határozod meg az árakat?
Az ebay licit azt mondod nem játszik (a fix áras ebay az szerintem se, nem véletlenül vannak fenn hónapokig, évekig).
Most szándékosan olyan kártyákat írok, vagy olyan kiszerelést, ami nekem nincs.
Mit ér szerinted egy:
Dobozos fx5950 ultra legyen mondjuk MSI hibátlan minden tartozékával?
Voodoo 1 6MB gyorsító?
X1900XTX master kártya átkötőkábellel?@flymi
Az elmúlt években nagyon megnőttek a fizuk. A NAV-os haveromnak is 100+ a növekménye az elmúlt évben. -
flymi
addikt
válasz
envagyok #1482 üzenetére
Én is reagálnék.
Akkor osszunk-szorozzunk.
közalkalmazott (járási hivatal) -> Megkérdezném mennyit keres... Egy mezei ügyintéző nettó ~200k. Tudom, h ennyi csak megsúgom.Nem titok, állami cégnél dolgozok és most 215 a bruttó alapbérem! Ennyit haza is szoktam hozni nettóban műszakpótlékkal de túlóra nélkül. Akkor most én szegődtem rosszul vagy alul vagyok fizetve itt a délvidéken?
Előző munkahelyemen 4 éve (nem állami cég, gépsor mellett operátorként) abban a hónapban kerestem egyetlenegyszer 100k fölött mikor felmondtam és ténylegesen ki kellett fizessék a túlórákat, szóval igazából jól léptem előre.
Általánosságban a húzó ágazatokat leszámítva rohadtul nem lehet keresni olyan béreket amiket te felhoztál és rajtam kívül sok százezer munkás van még hasonló cipőben.Ezek tények.
Tehát akkor számoljunk, ha 100k egy V5 5500 akkor az kábé a fizum fele amit nem engedhetek meg magamnak. Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni, h kimatekozzam. De szerintem az "utolsó gyári dolgozó" sem, pláne ha van család is.
De jobban élünk mint négy44 éve ugye? Magyarország jobban teljesít...szó szerint panaszkodtak, hogy nekik nincs rá annyi, mert Magyarországon élünk, ez nem Ebay, stb, csak aztán furcsa mód nagy részben ezek a cuccok mind feltűntek Ebay-en a kikönyörgött ár 4-5*-éért fellicitálva. -> Szerintem ezzel leírtad a lényeget. Te megteheted, h nem adod el a ritka cuccaidat az ebayen mert nem akarod, h külföldre kerüljenek (onnan jöttek 90%-ban igaz?). Más nem teheti meg ugyanezt ezért megveszi olcsón, talán még könnyeket is hullajt és éhen akar halni, majd eladja külföldre sokszoros áron, ami lehet így épp plusz egy havi fizetése, még a hülyének is megérei.
No meg azért, mert év végén bónuszként csak egy lovat kap. Darabokban.GAI: Én nem arról akarlak meggyőzni, hogy mennyiért add a cuccaid, hanem hogy írj ki árat -> +1. Ő tudja mennyiért vette, mennyit ér a piacon most és mennyiért akarja eladni. Akkor minek totózni?
Azért hátha ajánl érte valaki másfélszeres árat, szerintem. De nem kell bevallani. -
Retro11
senior tag
válasz
envagyok #1482 üzenetére
Mindenkitől elnézést kérek, nem szerettem volna vitát okozni.
envagyok: Pont az a vásárló vagyok, aki szerencsére megteheti, hogy ebay-es árakon vásároljon régi hardvereket, ezért reméltem valamennyi rugalmasságot árazás téren (nem értékben, hanem, hogy ne nekem kelljen beárazni), ezt szoktam meg a 10 év alatt, amit UK-ban töltöttem - itt nem nagyon létezik az "árazd be" jelenség. Értem a te érveidet is (már ami az árazásra vonatkozik), még ha nem is feltétlen értek egyet minddel, nem volt szándékomban megsérteni.
Bocsi mégegyszer.
Üdv,
Retro11 -
válasz
envagyok #1482 üzenetére
Én nem arról akarlak meggyőzni, hogy mennyiért add a cuccaid, hanem hogy írj ki árat
Ha látom, hogy (számomra) nem tolerálható ebay-es áron van kint valami, akkor semmi probléma, már görgetek is tovább, maximum magamban mosolygok egyet. De nem kell extra köröket futni, hogy
- mennyit kérsz ezért meg ezért?
- mennyit érne neked?
- nem tudom, az eladó mondjon árat
- nem tudom, nézd meg az ebay-en mennyiért megy
- ja akkor felejtősHa korrekt áron van kint valami, akkor megveszem, még alkudni se szoktam. Ha nekem nem éri meg annyiért, akkor meg görgetek tovább. Ilyen egyszerű, mindenkinek rengeteg időt és vesződséget spórolsz ezzel
-
envagyok
veterán
Rendben, no offense, ne veszekedjünk, próbáljuk tények alapján meggyőzni egymást.
A pár éve mennyi volt nem releváns, sőt...
Minden megdrágult. Pár éve lehetett emberi áron veterán autót venni, akkor nem vettem, mert van több motorom, minek, aztán gyarapodott a család, és most már kellene. Lehidaltam, hogy ami 2-3 millió volt, most 10-15, az új autó árak is kilőttek nem is kicsit. De a kedvenc szalámim is 300ft volt pár éve, most 600. Ingatlanokról ne is beszéljünk pár éve 5-8 millió volt Győrben egy panel, ami most 20-25, a családi házamat 35 körül vettem, most a hasonlóakat 80-90 körül árulják, vagy az autószerelők amit elkérnek mostanában, vagy az építési vállalkozók, vagy az új lakások árai, és sorolhatnám. Ráadásul ezek a hardverek is fogynak, már megunt, nem használt gépekből nagyon nehéz beszerezni, egyre nehezebb. Voodoo2-be régen 2 hetente botlottam egybe, nem hittem, hogy később meg 2 kezem összeteszem értük. Volt, hogy havernak ingyen adtam egy V2 SLI párt, de az régen volt, most örülök, hogy lett egy egyforma párom.
Keresetekben szinte utolértük a nyugatot, itthon ráadásul kicsit olcsóbb az élet.
Ilyen cuccokat általában diplomás 30-40+ emberek gyűjtenek, pl. webfejlesztő, programozó, akiknek életében a számítástechnika vezető szerepet játszott. Ők már koruk révén nem pályakezdők, és havi 7 számjegyű nettó keresetet tesznek zsebre.
Egy haver aktatologató a NAV-nál, semmi vezető beosztás: netto 400
Utolsó gyári dolgozó a soron az Audinál: nettó 350, plusz ilyenolyan juttatások, nyáron és télen plusz 1-1 nettó 350 13. 14. havi fizetésként, van csoportvezető ismerős ott, netto 800, HR osztályon osztályvezető csaj nettó 1.2 Milla.
Ha valaki ennél kevesebbet keres, valamit nem jól csinál, de egy ritka régi Ferrarit sem pár százezerért kell eladni, mert aki épp megvenné, annyit szánna rá, megvan annak a fizetőképes kereslete.
Egyik Voodoo 5-ömet pont kb 1-2 hónapja adtam el itt hardveraprón közalkalmazott (járási hivatal) srácnak 97000 forintért. Még így is megbántam. Aztán szerencsére itt vaterán vettem egy másikat 70-ért, ti is láttátok a hirdetést szerintem.
Szerintem innentől az érvelésed alaptalan.
Meg ami még meghatározó, az a kereslet-kínálat nagysága. Ha lenne itt 3 db dobozos geforce3 ti500 feladva aprón 5-10000 forintért, akkor vagy én is annyiért adnám, vagy azt mondanám, hogy kösz nem, nekem többet ér, és fel se tenném a hirdetést.
De nincs. Évek óta egy se lett feladva.
De ahogy írtam korábban, nekem a cuccaim nagy része ebay-es beszerzés, nem nyerészkedés a célom, hanem a mentés, gyűjtés, de azt senki se várja el tőlem, hogy jótékonysági intézményként a beszerzési ár negyedéért, ötödéért adjam el a nehezen beszerzett ritka cuccaimat. És akkor arról nem is beszélek, hányszor átvertek, még külföldről is. Évi szinten több százezer forintról beszélek.
Természetesen én is szeretek olcsón vásárolni, ha van rá lehetőségem. De sajnos az ilyen lehetőségek elfogytak.
Abban semmi gond nincs, ha valakinek ez nem felel meg.
Régen oda- odaadtam pár cuccot itthon olcsóbban, mert szó szerint panaszkodtak, hogy nekik nincs rá annyi, mert Magyarországon élünk, ez nem Ebay, stb, csak aztán furcsa mód nagy részben ezek a cuccok mind feltűntek Ebay-en a kikönyörgött ár 4-5*-éért fellicitálva.
Most akkor ki is a veréb? -
válasz
envagyok #1480 üzenetére
Hát ez meg a másik dolog, hogy "világpiaci" (= német ebay-es) árakat remélni Magyarországon nem reális. Ez nem Németország, itt kicsit mások a kereseti viszonyok, nem fognak az emberek annyit kiadni a hobbijukra, mint ott. Szóval ez a "nézd meg ebay-en mennyiért megy, és annyiért adom én is" elég álmodozás-szerű szerintem a részedről. Amikor az "ebay" szó előkerül a beszélgetésben, én kb ott szoktam is hanyagolni az adott eladót, mert egész egyszerűen nincs értelme tovább beszélgetni. Ez nem Németország és a német ebay, hanem a magyar Hardverapró. Ezt szerintem érdemes figyelembe venni az eladóknak. Aki német árakat szeretne kapni, az hirdesse ott. Jó példa a V5 5500. Elhiszem, hogy német ebay-en 100k, de nem tud érdekelni, mert én jól emlékszem, hogy pár éve 10-20k között adtuk-vettük őket, szóval ez a reális ára itthon. Persze mindenki ott és annyiért hirdet, amennyiért akar
Én csak a saját véleményemet írtam le, no offense.
-
envagyok
veterán
Érdekes, mert nagyon sok korrekt üzletet csináltam így.
Nincs mit "találgatni". Ezeknek a cuccoknak ugyanúgy mint pl a retró commodore cuccoknak, vagy veterán autóknak, jól meghatározott világpiaci értéke van, szóval túlárazni értelmetlen, mert akkor a vevő beszerzi olcsóbban máshonnan.
A retro11 kollégának mondtam volna árat, ha nem 30-40-et szeretett volna egyből. Leírtam neki pontosan mik vannak, ha válaszolt volna, akkor megmondtam volna, hogy az ajánlata megfelelő/nem megfelelő. Ezután vagy sikeres üzlet lett volna, vagy egy kis alkudozás. Vagy ha a vevő szeretne verebet fogni, akkor elköszönünk egymástól.
Itt olyan ritka dobozos cuccokról van szó, amik itt hardveraprón az elmúlt 5 évben soha nem voltak eladásra hirdetve, így nem lehet őket könnyen beárazni.@Sanchez638: Ez nem veréb fogásról szól.
De ki lehet szűrni a komolytalanokat.
Pl Aki azzal jön, hogy a voodoo5 5500 max pár ezer forintot ér neki, mert már semmire se jó.
Ha "verebet" szeretnék fogni, akkor minden cucc menne az Ebay-re, és nem itt szenvednék a mindent csokiban, sörben mérve vásárolni óhajtó emberekkel, de nem szívesen küldöm külföldre a gyűjteményem, így is folyamatosan lerabolja mindenki az országunkat.Nem is értem kettőtök problémázását, hiszen itt ha-n pont ti ketten vagytok talán legjobban képben a retró vga-k piaci értékét illetően. Aki meg pontosan tudja a piaci értéket, miért nem tud árat mondani?
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Retro11 #1475 üzenetére
Ezt írtam neked utoljára: "Amelyik érdekel adj egy ajánlatot."
Nem válaszoltál. Ennek 2 hete.
Kb 30 darab kártyámat öleli fel az eredeti kérdésed, amire 03.10-én mikor mindenki bepánikolt a vírus miatt, ráadásul akkor a kisfiam is beteg volt akkor, hadd ne gondolkodjak 30 kártya árain és pötyögtessem telefonon vezetés közben.
Szerintem teljesen korrekt volt, hogy a 30db-ból mondj valamit, melyik mennyit ér neked. Listát felsoroltam előtte, mik vannak. -
Retro11
senior tag
No offense - Én csupán maroknyi hardverre kértem árat tőled, de arra sem kaptam választ, érdekes ez a kérdezz nyugodtan sor a hirdetésedben.
-
-
válasz
hege8888 #1467 üzenetére
Van itt egy bár én kicsit sokallom az árát, de hátha meg lehet alkudni az emberrel
-
válasz
hege8888 #1467 üzenetére
A 6600GT korának sikeres kártyája, ár/teljesítmény viszonylatban. Singleben is szépen mennek vele a hozzáillő gamek. Nekem szerencsém volt (régebben), egy Gigabyte- ot vettem olcsón, arról még nincs fotó, akkor nem volt digit gépem. Az újszerű Inno- t pedig a kidobandók közül mentettem egy ismerős boltjában
. Mindkettő Barton mellett van beépítve.
-
hege8888
aktív tag
válasz
Sanchez638 #1463 üzenetére
Egy szoló 6600GT kártyával beérném.. annyira nem vagyok benne rutinos/tapasztalt, hogy dual (akár ATI, akár nVidia) rendszert rakjak össze, meg idő hiányában valószínűleg soha nem használnám ki...
-
moongoose
őstag
válasz
hege8888 #1455 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/alaplap_alkatresz_bazar/friss.html
Ezt most találtam. -
moongoose
őstag
válasz
hege8888 #1455 üzenetére
Itt a Ph!-n sok eladó van mostanság.
Ha naponta nézed, mindig felbukkan egy-egy darab.
Most sikerült beszereznem egy inno3d 6600gt-t, pcie csatolófelülettel.
Egyszerű, mint a faék, nem spilázták túl a hűtést, és még a szaga is majdnem gyári.
Tuning-ban 580/1300-at hozott.
Ez viszonylag, jó állapotban megőrzött kártya lehetett. -
Sanchez638
addikt
válasz
hege8888 #1455 üzenetére
Ki lehet fogni mindent. Tavaly Szobról árult a csávó komplett SLI -s rendszereket. Volt bontatlan BFG 8800GTX is.. 20-25db 6600GT (Teljes értékű, nem buherált) Ezek mind SLI-be voltak. Volt 8800GT/8800GTS Ezek megint csak SLI-be kötve. Volt hozzájuk SLI képes 939-es lap. Hozzá való tápegység. Én is bevásároltam belölük..
Mint ahogy a boltba nem kerűlő 7800GTX -et is megvettem. Egyiket sem kerestem, vagy kutattam utána.
Tavaly kifogtam egy dobozos Asus Maximus II Formula lapot.. Ebben az évben egy bontatlan Intel Pentium E6700-at..
-
-
válasz
Sanchez638 #1450 üzenetére
Hát igen, amiatt is, bár még személyesen nem használtam, nincs/nem volt ilyen kártyám.
-
-
válasz
moongoose #1441 üzenetére
Annyi a különbség, hogy GT-nek adták el, ami garantáltan bír 500 MHz-et, és sima 6600-nak ami nem (persze itt is lehet olyan, hogy ha nagyobb kereslet volt sima 6600-ra, akkor GT órajelet bíró magot is adtak el simának). Általában 400-450 MHz-et simán bírnak a sima 6600-as magok is (de a ref órajel csak 300 MHz). Egyéb tekintetben (pipeline konfiguráció, feature-ök) nincs különbség. Ez a kártya lényegében egy GT nyák-ra, és GT RAM-ok mellé szerelt sima 6600-as GPU. Egyfajta zsákbamacska volt: ha mázlid van, viszi a GT órajelet, ha nincs, akkor kicsivel alatta kifullad. De mindenképp sokkal erősebb lesz egy sima 6600-nál, elsősorban a RAM-ok miatt. Jó lenne tudni, árban hogy viszonyult annak idején a többi kártyához, de úgy sejtem, a GT-hez volt közelebb.
-
válasz
moongoose #1439 üzenetére
Érdekes darab, full 6600GT nyák, hűtés (és GT-hez való GDDR3 RAM-ok), de sima 6600 GPU. Talán az lehetett a teória, hogy a legtöbb sima 6600-as GPU bírta a 6600GT közeli órajeleket, így a sima 6600-as kártyákat elsősorban a DDR1-es memória fogta vissza. Viszont (gondolom) a sima 6600 GPU-t sokkal olcsóbban adta az NVIDIA, ezért csináltak kispénzű, tuningot kedvelő usereknek ilyen öszvér kártyát az MSI-nél. Mint anno a Gigabyte dupla GPU-s 3D1 kártyájának olcsósított változata, a sima 6600 GPU-kat alkalmazó 3D1-XL. Mindenképp ritka fogás.
-
moongoose
őstag
Hozzájutottam az alábbi állatfajhoz.
Az órajelek is érdekesek.
Gf 6600 Non-GT, ám a driver 6600GT-nek ismeri fel.
És a coolbits is, igen impozáns órajeleket enged meg, a Detect optimal frekvencies-nél.
Milyen értelemmel bírt, egy ilyen kártyát létrehozni?
Tulajdonképp, egy 6600-gt-t fogtak vissza órajelekben.
Itt foglalkoznak vele, akinek jó az angol-ja, kérem ossza meg röviden, összefoglalva.
[link]
Még leszedem a hűtőt, valójában milyen chip-et raktak fel rá.
A Ph! toplistában hová kerülne vajon, ide?
[link] -
válasz
DarthSun #1434 üzenetére
Igen, érdemes vadászni rájuk. Ha megnézed, maga a kártya is tök ugyanaz, mint amit Retro11 posztolt 2 hozzászólással feljebb. Ugyanaz a ref nyák, ref hűtő. Annyi, hogy ez a kártya csak 12 pipe-os (ami érdekes, mert a wikipedia és más neted források szerint 16 pipe-osnak kéne lennie), de mellé 256MB GDDR3 van. A Quadro-k órajele általában vissza van véve egy kicsit a GeForce-okhoz képest, cserébe nem ritkán dupla annyi memória van rajtuk. Illetve előfordulnak olyan konfigurációjú GPU-k is, amik GeForce-ban nem léteztek, de ez sem befolyásol semmit a használhatóságban.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1427 üzenetére
Jó az, 60 fok fölé nem megy vele a kártya.
Ebből 2 milyen fajan lenne egy vizes 775-ös gépbe.
Mondjuk van 8800gtx/ultrához 2 vizes blokkom, de nem szeretnék épített vizes gépet csinálni. -
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1416 üzenetére
Szerintem amire emberek költik a fizetést, ez a legértéktartóbb..
Kocsi: évi 10-20% értékvesztés, plusz 100k adók, biztosítás, + benzin, amit elfüstölsz
Kaja: kisz@rod
Nyaralás: ha vége, nem marad semmi
Új műszaki eszközök: szinte kukába dobott pénz. -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1414 üzenetére
Olyantól, aki ha tudatában lett volna annak értékével, amit árul, biztos nem adta volna ennyiért.
Azért te se hetente találsz ilyet. 1* 1* beesik, beeshet, de azért nem hétköznapi dolog.
Az első V5-ömet én is egy "hulladék" számtech ömlesztett ládából halásztam ki kilós áron, de ez inkább szerencsének köszönhető beszerzés.
El se mertem hinni, mit találtam. -
-
envagyok
veterán
Én is csak azért vettem meg, mert elkönyörögte egy ismerős az én v5-ömet, és kb annyiért vettem meg újra a v5-öt, v4-et, parheliát, savage 2000-et egyben, mint amennyiért az elment.
Tulajdonképpen jól jártam.
De szerintem a v4-et dobozzal el lehet sütni jó áron, és akkor szinte ingyen lesz a a maradék. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest