- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Otthon megmérem. Akár 2 kg-os kenyér is belefér.
Mézespálinka: a megoldást nem tudom, de velem is előfordul. A megoldást viszont várom
Kenyeret többnyire vaslábasban sütjük, így ez annyira nem nagy gond, de van kacsasütő tál is, abban alig sütünk pont emiatt a probléma miatt.
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
Mersant_le #267 üzenetére
Nekünk is bevált, kacsasütő néven kapni kellő méretű tálakat, csak elég nehézkes a kezelése, ezért nálunk ha nem vagyok otthon akkor vaslábas kerül elő.
-
-
soldier2
őstag
De miért tartod kint? Mióta felnőtt lett (kovászéknál ez 8-10 nap) hűtőben tartjuk, és ha hetente sütünk nincs semmi macera (a sütéshez megetetettből teszünk félre). Ha valami miatt elmarad a sütés akkor hetente etetjük. Rozs és búzalisztes is van, 2 befőttes üvegnyi helyet foglal a hűtőben.
-
soldier2
őstag
Az extra szűz oliva olajat igen, de van finomított változata sütéshez, nem annyira jó ízű mint az extra szűz, de még rá is ver pár fokot a napraforgóolajra állítólag.
#Sic.transit: köszönöm, elolvastam. Persze a tudományos alaposságtól messze áll a srác, és sok hasonló sem jön szembe a neten, de egy próbát megér. Engem meggyőzött.
-
soldier2
őstag
Én sem tudom. Van 2 molycsapda a lisztek mellett, azokon akad pár. Pincében, sötét, száraz hűvös helyen tartom, nyáron sem volt gond (csak lezártam a szellőzést 1x és elfelejtettem kinyitni, akkor 7kg sima kenyérliszt odalett a pára miatt, de ha az ablak nyitva akkor semmi gond). 10 kg liszt 2-3 hónap alatt elfogy, csak akkor veszünk kenyeret, ha agyerekekk nagyon bundáskenyeret akarnak enni
. Arra a bolti fehér v félbarna a legjobb. Szüleimnél nagyszüleimnél nem csináltak belőle problémát. Kiszitálták ami belement aztán jónapot (igaz a '70-es, '80-as években nem nagyon volt rá lehetőség, hogy kidobják és másikat rendeljenek mert belement pár bogár/moly)
-
soldier2
őstag
csaladellato.hu-ról szoktam rendelni, 10kg-os kis zsákokban (vak kg-os kiszerelés is csak drágább).
-
soldier2
őstag
Kenyérsütéshez van nálunk minden
. Ami bevált: öntöttvas lábos vagy a nagy jénai kacsasütő. Előmelegített edényben 30 perc 250 fokon fedővelmajd 20 perc 200-220 fokon fedő nélkül (700g körülikenyereket sütünk, egymás után kettőt). Így nem kell vizesedény a gőzhöz. Volt már hogy a vas edény nem volt előmelegítve (annyira híg lett a tészta), hozzáadtam 5 percet a 250 fokos időhöz, úgy is jó volt.
U.i. Amaghő mérésénén is gondolkoztam, de még nemmentem le a hőmérőért a pincébe :)
-
-
soldier2
őstag
A sok jó kép meghozta a pizzasütéshez azok kedvét is, akik nem tervezték, hogy sütnek a hétvégén. Tegnap este párom is megtette a szükséges előkészületeket, holnap pizza lesz (kipróbálom a felső polcos nyitott ajtós módszert, eddig elősütött (saját, nem mirelit) tésztára tettük a feltétet, és úgy vissza az aljára, kíváncsi vagyok így mennyivel jobb)
-
soldier2
őstag
Jó lett, gratulálok. A fotó nálunk elmaradt, lassan egy éve, hogy kovásszal készült kenyeret sütünk (korábban hullámzó lelkesedéssel élesztőt használtunk). Az új sláger a királybúza liszt, szinte elronthatatlan a kenyér. Nekem azt mondta egyszer egy pék, hogy a kovászolt kenyeret hosszában vágjuk be. Jó mélyen. Mellette meg lehetnek felületes bemetszések díszítő jelleggel. (nálunk a feleségem a mester, én csak néha próbálkozom
)
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest