- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Nade te mennyi idős vagy? És pontosan milyen hajproblémád van?
Lehetséges, hogy nálad genetikai okai vannak.
Nekem kétoldalt a fül felett, enyhe, és diffúz jellegű. Tehát nem Norwood.
A helyes táplálkozás egyébként csak azokban az esetekben segít a hajhullás megállításában, amikor vitamin -és/vagy nyomelemhiány áll fenn. Nálam pedig ez sajnos nem kizárt, mert pl. a jódhiány tünetei (hajzsírosodás, hajritkulás és/vagy hullás, fáradékonyság, végtaghidegség) mind igazak rám.De a B-vitaminok bizonyos fajtáinak hiánya is okozhat hajgyengülést. Meg a túlzott cukorfogyasztás, aminek vitaminrabló hatása lehet. Sajnos én sok cukrot fogyasztok. Összességében ezért gondolom, hogy nekem elsősorban a táplálkozási szokásaimon kéne változtatni, és ha esetleg ez nem segít, akkor más megoldás után nézni.
Fehérjéből amúgy mennyit viszel be egy nap? Napi 40 gramm az optimális, így tökéletes egészség tartható fent, és ezen már biztonsági ráhagyás is van! -
D600
tag
Vannak bizonyos tipusú hajhullások amelyek összefüggnek a táplálkozással. De szerintem alapból nem ez a főprobléma legtöbb esetben. Ezek nem segítenek.Én több, mint egy évtizede diétázok, mint sportoló. Napi szinten számolom a szénhidrát, fehérje, zsír betvitelt és a legjobb minőségűekből viszem be. A gyümölcsökről, zöldségekről nem is beszélve. Plusz a táplálékkiegészítők. A hajam mégis olyan amilyen.
-
Pala
veterán
Bevallom, én se akarok.
Közben utánajártam a dolgoknak és egyre inkább kezd beigazolódni, hogy vitaminhiányom van (jód, vagy valamelyik B-vitamin hiánya, amely hajritkulást vagy hajhullást okozhat).
Úgyhogy első lépésben kivonom a finomított cukrot és a feketeteát az életemből, + zöldség -és gyümölcskúrába kezdek a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitel érdekében. -
Pala
veterán
Miért, ez nálad is így van?
Akkor lehet, hogy csak paranoiás vagyok!?Ettől függetlenül a táplálkozásom nem tökéletes, az tuti. Mint ahogy az is, hogy a táplálkozás minősége nagyban összefügg a hajminőséggel is.
Jut eszembe, barátnőmmel is kb 4 hónapja szakítottunk, ami után lelkileg kissé leépültem, és időnként még most is okoz depresszív/stresszes időszakokat.
-
Pala
veterán
válasz
dunapart #393 üzenetére
A Viviscalra gondolsz? Elég drágának tűnik.
Most, hogy rövid hajam van, bizony én is észrevettem, hogy kétoldalt mintha minimális mértékben ritkább lenne a hajam, mint pl. hátul vagy a fejtetőn (akkor látni, ha erős fény világítja meg a fejem, pl. fürdőszobában a tükör előtt, de tényleg nehéz meglátni, mert oldalt kicsit fel is van nyírva a hajam). Hajmosáskor több hullik, mint kéne. Hirtelen már megijedtem, hogy én is elkezdek hormonálisan kopaszodni.
De nekem valamiért erős a gyanúm, hogy inkább a táplálkozásom játszik közre a dologban. Kissé egyoldalúan táplálkozom. No meg.... kb 3-4 hónapja napi 2-3 bögre teát is megiszok meglehetősen sok cukorral. Mintha úgy olvastam volna, hogy a túlzott cukorbevitel is okozhat hajhullást. És kb. nagyjából ennyi ideje hullik több haj a kelleténél.
Ha így belecsípek az ujjammal a hajamba (oldalt), és kihúzom, akkor néha 2-3 szál is kijön egyszerre.
Hát nem tudom mi van velem, egyelőre ignorálom a cukrot az életemből, és megpróbálok több vitamint juttatni a szervezetembe gyümölcsök és zöldségek révén. Nem hiszem, hogy kapásból vadul gyógyszereznem kéne magam, de azét nem hülyéskedem el a dolgot. -
Pala
veterán
Na végülis "kénytelen" voltam én is lenyírni magam, mert a hosszú, elgyöngült hajam bizony jobban hullott, mint kellene. Most 2-3 centis, fuh, de szokatlan!
Van valami természetes (!!) módszer, amivel fel lehet gyorsítani a haj növekedését!? -
Pala
veterán
válasz
dunapart #389 üzenetére
Ezek a dolgok, amiket leírtál, alapvetően az emberi hülyeségből fakadnak (meg a türelmetlenségből).
Az orvoslással kapcsolatban inkább a természetgyógyászat felé hajlok. Nagyon sok betegség és probléma megelőzhető és kezelhető már pusztán a természetes táplálkozással (azaz semmi hús, semmi tejtermék és cukor, csak nyers növényi étrend, délelőtt gyümölcsökkel, délben főként gabonával, estefelé pedig zöldséggel a középpontban; tudom, ez városi környezetben szinte kivitelezhetetlen). Bár konkrétan nem tudom, hogy hajproblémákra vonatkozóan milyen természetes gyógymódok léteznek, de gyanítom, hogy nem őrzik hét lakat alatt a titkokat. -
dunapart
csendes tag
Szia D600!
Nekem nem Norwood szerinti volt a hajhullásom. Szóval valószínűleg nem hormonális okra visszavezethető, mert az legalább szimmetrikus lett volna. Foltokban ritkult meg. Még az a szerencse, hogy göndör és nem rövid, így időlegesen úgy tudtam fésülni, hogy ne lássák annyira, de egy idő után ez már kevés volt.
Hogy mi az oka? Azt mondták, hogy erre a fajta hajhullásra több elmélet is van és a legnehezebb megoldani: gyulladás a testemben vagy stressz vagy autoimmun betegség. Mindenesetre már sikerült megoldanom, ha az okát csak nagy valószínűséggel tudom is, nem teljesen pontosan.
Szerintem az ember elég jól ÉRZI, hogy milyen a hajának az állapota. Nem hiszem, hogy a mikrokamera lényegesen többet mond a hajbajról, mert nem látja a folyamatot, hanem csak egy pillanatnyi állapotot. Ha vannak új apró hajkezdemények, azt máshogyan is érzékeljük, nem csak a makro felvételekkel. A mikrokamera csak megerősíti azt, amit amúgyis érzünk. Szerintem.
-
dunapart
csendes tag
Szia Pala!
Tényleg felesleges cívódnunk, mert lehet, hogy önmagában mindkettőnknek igaza van. Az valóban hasznos, ha az ember utánaolvas az egészségével kapcsolatban néhány dolognak. És tanácsot adni is lehet: ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy amit ajánlunk, az nem árt, sőt használ.
Nekem csak az a bajom, hogy rengeteg ember kiáltja ki magát hajgyógyásznak, miközben olyan embereket ócsárol (bőrgyógyászok, orvosok), akik tényleg sok dolgot tudnak ebben a témában, de néha még ők sem tudnak eleget.
Biztos, hogy ezekben az esetekben az orvosokban van a hiba? Sokan nem tartják be az ajánlásokat, ahogyan és amennyi ideig használni kellene az általuk felírt szereket. 1 hónap alatt csodát várnak. Mesevilág. Vagy: nem vallják be valamelyik problémájukat, pedig lehet, hogy attól hullik a hajuk. Vagy: az interneten olvasnak egy 300 ft-os szerről, amitől valakinek állítólag megállt a hajhullása. Kipróbál 10 féle ilyen gagyi szert, amik közül lehet, hogy az egyik segítene is, ha nem csak 1 hétig használná. Közben elfogy a haja! Aztán kígyót-békát kiabál mindenkire, pedig csak magába kellene néznie.
Ezeken a dolgokon nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Abszurd. -
Pala
veterán
válasz
dunapart #385 üzenetére
Hozzáteszem (mert így visszaolvasva meglehetősen offenzívnek hat a hozzászólásom), hogy nem akarlak megsérteni, se rádrontani, csak mert valamiben más a meglátásunk. De szerintem picit elbeszélünk egymás mellett, mert te általánosítod azt, amit én egy ritka és/vagy egyedi esetként kezelek és amivel pusztán arra szeretnék utalni, hogy nem feltétlenül elképzelhetetlen, vagy lehetetlen az, amit annak tartasz. Lehet, hogy nem általános, de nem lehetetlen.
A papír pedig sajnos a mai világban már egyáltalán nem bizonyíték a szaktudásra! Mivel nem a papír adja a tudást, hanem elvileg fordítva kéne, hogy legyen.Különben meg ez az egész vita abból indult ki, hogy a fodrászom adott nekem egy hatásos, vény nélkül kapható gyógyszert időszakos hajhullásra. Ahhoz, hogy az ember egy ilyet ismerjen, nem kell igazából orvosnak lennie.
-
D600
tag
válasz
dunapart #385 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon sokan akiknek hullik a haja hiába járt már végig száz helyet, hiába állt végig bőrgyógyászoknál, hajklinikákon több órákat. Sok esetben ilyenkor sem tudnak segíteni. Vannak nagyon sokan akik már kipróbáltak a hajukra egy tucat vegyszert és semmi nem volt hatásos.
Igazából így otthon szemre azt megmondani, hogy sűrűsödött-e a hajam lehetetlenség. Ezeket klinikákon is makró felvételekkel szokták ellenőrizni. Elég ha két nap után megmosom máris dupla sűrűnek látszik.
Dunapart neked milyen tipusú a hajhullásod? Norwood szerinti?
-
Pala
veterán
válasz
dunapart #384 üzenetére
Olvasd el amit írtam, és értelmezd, senki sem írta, hogy természetgyógyász vagy hajgyógyász vagyok!
"Persze ha semmiféle iskola vagy végzettséget igazoló papír nem kell..." - Ilyet ki állított?? Komolyan kérdem! Idézd az ominózus sort/mondatot!
Ember, te csúsztatsz / ferdítesz keményen!
És pont te vársz bizonyítékot, amikor alapvető logikai bukfencek vannak a következtetéseidben, lol.
-
dunapart
csendes tag
Szóval innen fúj a szél!
Hogy te is autodidakta hajgyógyász-természetgyógyász vagy.
Isten óvjon engem az ilyenektől.És valóban: egyetlen iskola sem garantálja, hogy valaki jó gyógyító lesz-e. (Ebben történetesen egyetértünk.) Viszont ha még végzettsége sincs az illetőnek, ...
Persze ha semmiféle iskola vagy végzettséget igazoló papír nem kell, akkor holnaptól én is hajgyógyász vagyok!!
Még ma megtanulok mindent, ami ehhez szükséges, hiszen papír nem kell hozzá, veszek egy jó könyvet, mert abból mindent meg lehet tanulni. És persze elmegyek egy jó fodrászhoz, aki ért a hajnövesztéshez, hogy áruljon el néhány titkot.
Hivatalosan nincs is olyan diploma, hogy "hajgyógyász". Legfeljebb némelyik termékképviselet vagy természetgyógyász állít ki ilyet. Kamu. -
Pala
veterán
válasz
dunapart #382 üzenetére
"Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki csak úgy hobbiból kitanulja az orvoslást! "
Én magam is tanulok hobbiból természetgógyászatot, ami úgyszintén az orvoslás egy válfaja. Szakavatott ismerőstől és könyvekből, amelyek bárki számára elérhetők. Hogy te nem láttál vagy nem halottál még egy ilyenről sem, vagy elképzelhetetlennek tartod, az nem jelenti azt, hogy nem is létezhet.
Hogy kiből milyen orvos lesz, az pedig nem attól függ, milyen úton szerezte meg az orvosi tudását. A tudás megszerzésének lehetősége senki elől sincsen elzárva. Nem garancia a legelitebb orvosképző tanintézmény arra, hogy valakiből jó orvos lesz. Mint ahogy az sem kizárt, hogy aki egyéb módon tanulta meg az orvoslást, az feltételnül rossz orvos legyen.
Na meg aztán ismered személyesen a fodrászomat?? Honnan tudhatod, hogy milyen képzettsége van, milyen meglátásai vannak, és hogy neki (a te "elképzelhetetlen" elméleteddel szemben) nincs-e ideje/kedve éppen mondjuk hajgyógyászatot tanulni!!? Minden ember más. Ja és mindenki magából indul ki.
-
dunapart
csendes tag
Eltaláltad.
Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki csak úgy hobbiból kitanulja az orvoslást!
Nem tudom, ki szeretné azt, hogy egy olyan orvos gyógyítsa, aki csak úgy autodidakta módon tanulta meg az orvoslást.
Én BIZTOSAN nem. Még azok az orvosok is sokszor hibáznak, akik 6-10 évig tanulják a szakmájukat. De ha Te akarsz, nyugodtan szedj mindenfélét, amit egy autodidakta "orvos" ajánl. De aztán ne lepődj meg... A jó természetgyógyászok szintén hosszú éveken keresztül tanulják azt, amit csinálnak: nem csak úgy "ma van egy szabad fél órám, tanuljunk természegyógyászatot" módon.
Tényleg van néhány hozzá nem értő ember, aki hamar kinevezi magát természetgyógyásznak.
Persze azt nem kétlem, hogy a jó fodrászok tényleg sok pénzt kereshetnek. -
Pala
veterán
Lehet, abban bízott, hogy úgysem vágod a témát, és elintézhet ennyivel, vagy nem tudom.
Tényleg millió oka lehet a hajhullásnak, és ráadásul adott hajtípustól is függ, hogyan reagál bizonyos dolgokra.Ez viszont, hogy csak egy tincs őszült be, és relatíve gyorsan, ez elég különös. Lehet, hogy csak egy teljesen ártalmatlan jelenség/elváltozás, amolyan szépséghiba, "szexepil"
Illetve gondolok még valamire, de azt nem merem kimondani. Illetve megkérdezni. -
D600
tag
Igen, így van. A hirtelen őszülés és a hirtelen hajhullás is visszavezethető idegrendszerre.
Én sem vagyok se orvos, se fodrász, de szerintem némelyik bőrgyógyásznál jobban vágom a hajhullás témát annyit olvastam már utána. Az itteni bőrgyógyász könnyen elintézi az eseteket.
Nekem is megállapította 3 méterről, hogy ez öröklődött hajritkulás, talán még rám sem nézett. Inkább csak lerázott, hogy menjek már és ezt a legkönnyebb mondani, hogy öröklődött.
Csak azt tudnám kitől örököltem volna.
Elvileg a diagnózis megállapításához legalább 9-10 féle kivizsgáláson kell átesni és még akkor sem biztos 100%-ra, hogy megtalálják az okát.
-
Pala
veterán
válasz
dunapart #376 üzenetére
Teljességgel elképzelhetetlennek tartod, hogy valaki autodiktata módon tanulja az orvoslást?
Vagy mondjuk természetgyógyász és fodrász egyben? (ilyet ismerek is)ui: mellesleg egy jó fodrász nagyságrendekkel többet is kereshet, mint egy orvos, ha már itt tartunk. Nem Mari néniből kell kiindulni, akinek remeg a kezében az olló és csak nullásra nyírást vállal.
Amellett azt sem szabad feltételezni, hogy minden fodrász, aki fodrásznak ment, azért választotta ezt az utat, mert nem volt jobb. -
Olcsi
senior tag
22 évesen őszülni gázabb?
-
Pala
veterán
ui: jó azoknak, akiket nem zavar az esetleges kopaszodás vagy kopaszság.
Ha én netán megkopaszodom, akkor felveszek egy narancssárga gít és elmegyek tibetbe szerzetesnek. -
dunapart
csendes tag
Szerintem is igazad van D600.
A fodrászok a frizurakészítéshez értenek. Ha valakinek hullik a haja, nem elég egy KIS hozzáértés vagy egy hajgyógyász tanfolyam. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor tényleg jóval kevesebb lenne a kopasz ember. Orvosi ismeretek, komoly felkészültség nélkül nekem olyan a hajgyógyászkodás és a hajtanácsadás, mintha egy bolti eladó akarna könyvelési tanávcsokat adni. -
D600
tag
Nekem nem szokott hullani soha a hajam. Nem vettem észre eddig, hogy 10-15 szálnál több kihullott volna naponta. Mégis az évek alatt a homlokom számomra észrevehetően magasodott, még ha kis mértékben is. Tehát ez észrevétlen és nagyon lassú folyamat. Nem egyik napról a másikra zajlik le, hogy hopp kihullik a hajam és kopasz vagyok. De van még egy elfogadott külsőleg láthatjó jele, ha valaki kopaszodni fog idővel: a test szőrzet mérete. Ha valakinél magasabb a dht, akkor ezt is okozza mellékhatásként, hogy nagyobb és erősebb szőrzettel rendelkezek testen és arcon is. Igaz ezt sem mindenkinél, de többségben így van.
Biztos van olyan fodrász aki ért is a hajakhoz, nem csak vágni tudja, de szerintem ők nem igazán erre vannak szakosodva, hanem inkább a hajgyógyászok, hajklinikák értenek ehez.
-
Pala
veterán
Az utolsó kategória nekem már nagyon természetellenesnek tűnik.
Én most a BANO-féle kalcium-kovaföld tablettát szedem, ez az időszakos hajhullás ellen(ami nekem van időszakosan
) jó, legalábbis a fodrászom szerint. Igaz, a javasoltnál jóval kevesebbet szedek belőle, de már most is feltűnik a hatása. Napközben alig 15-20 szál hajam hullik ki, hajmosáskor meg kb. 120-150 (4 naponta mosok hajat), szóval úgy érzem, hogy teljesen rendben vagyok. Ja és bizonyára a balzsamhasználat is közrejátszik
-
D600
tag
Ha valaki szeret és veled van, nem hiszem, hogy az számít neki hány szál hajad van. Mindenkinek vannak hibái, ezekkel együtt kell elfogadni egymást. Egy kopaszodás még nem a világ vége, főleg, hogy elég sűrű a férfiaknál. Csak néz körül.
Egyébként már írtam nem egyszer, hogy a minoxidil használata segít. Viszont azt folyamatosan használni kell, ha elkezded. Ha abbahagyod visszaáll minden az eredeti állapotra.
Vannak ennél még erősebb hormon tabletták is, amelyeket beszedve maximálisan megáll a kopaszodás és újranő az összes haj, viszont nem fog felállni amíg szeded.Sajnos ez a mellékhatása az antiadrogén gyógyszereknek.
-
Pala
veterán
válasz
Azazello- #362 üzenetére
Jah, meg nem mindenki akar annyira megkopaszodni.
Egyeseknek bizonyára nem áll rosszul, másoknak túl agresszív kinézete lesz tőle, megint mások pedig vagánynak érzik magukat kopaszon.
A nők nem feltétlenül díjazzák (most pusztán csak a saját nőismerőseim véleményéből indulok ki), ennek azért lehet valami hatása a párkeresésben. Valakik persze igen, de úgy vettem észre, hogy a többség nem. Legalábbis fiatalon. -
Azazello-
senior tag
válasz
darnellsmith #361 üzenetére
regen en is megmosolyogtam oket, amig egyszercsak el nem kezdtem kopaszodni. most mar nem annyira humoros.
-
darnellsmith
senior tag
éljenek a kopaszok, kell vkinek 1-2 hajhagyma kölcsönbe?
-
Pala
veterán
válasz
Azazello- #359 üzenetére
Akkor nálad még csak most kezdődött el a folyamat.
Ha a homlokodnál (és halántéknál) tapasztalod, hogy kezd visszahúzódni a hajvonal, akkor az valszeg (sajnos) a Norwood-féle kopaszodás lesz. Viszont, ez még egy korai stádium, és tudtommal itt még enyhe gyógyszeres kezeléssel lassítható a folyamat (talán egy időre meg is állítható, ezt nem tudom). Hogy konkrétan milyen gyógyszerrel, arról nincsen információm, utána kell nézni patikákban, esetleg egy hozzáértőbb fodrásztól vagy plasztikai sebésztől is lehet tanácsot kérni.Itt [link] be tudod azonosítani, hogy "hol tartasz"?
-
-
D600
tag
Attól függ miért hullik valakinek a haja. Bizonyos esetekben segít. Illetve sok esetben egyébként is javulna csak időközben kipróbálnak valamit és annak a terméknek a hatására gondolnak, hogy lehet attól állt meg.
A hormon eredetű hajhullásra (ami az esetek többsége) ezek a természetgyógyászati szerek hasztalanok. Ezek öröklődött dolgok. Ha ezeken is segítene egy pár száz ft-os sampon, akkor nem lenne kopasz ember a világon. A bánfi sampon után olvasva a neten más fórumokban eléggé negatívak a tapasztalatok.
Nagy a különbség hajhullás és hajhullás között. Ha valakinek nem látni a fején és csak hullik azon elméletileg kis kúrákkal lehet segíteni.
Viszont ha valakinek a norwood skála szerinti, akkor felesleges is kipróbálni ezeket a hajhullás kezelésére használatos szereket. -
rien
senior tag
válasz
Azazello- #352 üzenetére
én igen
sajna szinte minden évben elkezd hullani a hajam
na akkor veszek ilyet sampon + hajszesz kombót (most is épp porondon van)
hát elég macera így a hajmosás (mosás én kétszer szoktam rajta hagyni 2 percig, öblít, hajszesz 20-40 percig kell rajtahagyni, lemos, mégegy mosás, nekem utána balzsam is, majd szárítás - azt írja kötelező szárítás én nem szoktam egyébként - bár valószínű rövid hajnál mindez közel sem ilyen macera) de nekem bevállt, még eddig mindig megállította
egy bajom van vele, hogy engem nagyon irritál az illata, sőt én inkább szagnak mondanám
meg egy kicsit csíp is -
Azazello-
senior tag
a banfi hajszesz-rol hallott mar valaki?
-
D600
tag
Ez nem így működik. Csak a hajlam öröklődik, viszont nem vagy apud klónja, így ha DHT-re érzékeny vagy, akkor az egyéni genetikádtól függ mikor indul be a folyamat.
Hát lehet, hogy olyan kinézetük van. De kicsit általánosítás. Ne itéld el őket, mert a hormonjaik olyanok. Ilyen erővel a kövér nagy darab emberek is agresszívak.
Jelenleg a férfiak 30%-át érinti a kopaszodás. Ezek szerint minden harmadik férfit és még a nőkről nem is beszéltem. Hozzá teszem ez kopaszodás, nem hajhullás. Ha azt is beleszámolnánk akkor több, mint a felének van ilyen problémája. -
Pala
veterán
Apámnak 43 éves kora körül kezdődött csak. Most, 3 év elteltével még mindig nem vészes a helyzet, de szerintem 50 fölött már láthatóan kevesebb haja lesz a feje tetején. Szerintem ez még nem vészes, mondhatni normális. Ha nekem is ilyenkor kezdődik, az még beleférne. De azért harmincegypár évesen még nem kéne.
Így is ismerek olyan 30 körüli férfiakat, akiknek már több centi átmérőjű kopasz folt van a feje tetején, vagy nagyon megemelkedett a homlokuk. Ezek az emberek szerintem még 40 éves koruk előtt kuglifejűek lesznek. Aztán vagy jól áll nekik, vagy nem.
A kopaszsággal nekem speciel pont az a bajom, hogy szerintem sokaknak agresszív betörőkinézete lesz tőle. A hajkorona milyensége (vagy éppen hiánya) rettentően befolyásolja a viselője megítélését, kisugárzását. -
Pala
veterán
Igen, sejtem én is, hogy csak egyszerű "optikai csalódás"
áll a dolog mögött. Nem mindegy ugyebár, hogy 100db 5 centis, vagy 100db 30 centis haj hullik ki, utóbbi sokszorta annyinak tűnik.
A táplálkozásom viszont nem volt tökéletes ebben az időszakban, de rászántam magam, hogy ezen változtassak. Sajnos az idegeskedés is érint néha, ezek együttes hatása mutatkozott meg bizonyára.
A fejbőr szellőztetése tényleg probléma, mert elég dús a hajam.
Mindegy, most le lett vágatva és újranövesztem, kicsit nagyobb körültekintéssel.Amúgy a családomban az apai nagyapám 75 évesen teljesen dús hajú, a kopaszodásnak még csak jelei sem láthatók a fején (nincs megemelkedett homlok, meg háromszög alakú hátrahúzódás halántékrészen), csak őszül, apám viszont most 46 és a Norwood/Hamilton-féle kopaszodási skálát kezdi szépen bejárni.
Középen a forgójánál már ritka a haja és a homloka is magasabb. Kicsit fura ez a helyzet.
-
nokamiki
senior tag
www.nicehajgyogyaszat.hu
Nézzétek meg.
Nekem segített. -
D600
tag
Szerintem ez csak annak tudható be, hogy a hosszú hajúaknál látványosabb, szembetünőbb a hajhullás éppen a haj mérete miatt. A hosszú sűrű sörényt a kihulott haj nehezebben tudja elhagyni, ami hajmosáskor kibukik. Erősebb a tartása, viszont nem is levegőzik eleget a fejbőr.
Egy fokozódó hajhullás lehet idegeskedéstől, vitaminhiánytól, illetve sokszor évszakfüggő is. -
Pala
veterán
Nekem világéletemben rövid hajam volt, és sose hullott (csak annyira, amennyire mindenki másnak, napi 50-60 szál talán). Két éve elhatároztam, hogy hosszú hajat növesztek. Amikor már olyan 20 centi volt, nekem is több hullott, mint addig. Vagyis... igazából nem is az, hogy hullott, hanem hajmosáskor egy kisebb csomónyit össze tudtam szedni magam után. Zselét, hajfestéket, balzsamokat, hajlakkot, stb. sose használtam, csak kb. 5 naponta mostam hajat samponnal, utána hajat szárítottam majd fésülködtem, számomra ez volt a hajápolás. De minden mosáskor saccra olyan 150-200 szál is lejött a fejemről. Ami érdekes, hogy ez így ment több, mint 1 évig megállás nélkül és semmit se (!) ritkult a hajam. Hiányos foltok sincsenek a fejemen. De mégis, normális ez, hogy a hosszú haj jobban hullik. A hajszák vége el volt vékonyodva és töredezett is volt, ezért le kellett vágatnom, a fodrász pedig azt mondta, hogy használjak hajbalzsamot hajmosás után, mert ez megakadályozza, hogy elvékonyodjon, elhaljon, töredezzen a hajszálak vége. -> lehetséges, hogy emiatt jobban hullik a haj? Hál' istennek a kopaszodás nem érint, csak valami magyarázatot akarok találni arra, hogy miért hullott jobban, amikor hosszú volt, és egyszerű hajmosáson kívül semmi egyébbel sem ápoltam.
-
D600
tag
Nagyon sok féle oka lehet a hajhullásnak. Ha nem genetikai akkor nagyon sok termék segíthet, mindenkinél más válhat be. De ha a hormonjai miatt kopaszodik valaki, akkor ezek hatástalanok.
Az is számít, hogy milyen formában hullik ki a haja valakinek. A kopaszodásnál általában először elvékonyodik a hajszál, mert nem jut elég tápanyaghoz a DHT (dihydrotestosteron) miatt. -
Robar
csendes tag
válasz
Azazello- #341 üzenetére
Megnéztem a revalidot, amit használok és nem magyar termák, hanem szlovákiában lett gyártva svájci liszensz alapján. Nekem eddig bevált, úgy tűnik. DE !!! Meg kell jegyeznem, hogy azt is észrevettem, hogy ha teszem azt egy-két alkalommal nem használom hajmosás után a balzsamot, akkor bizony megint megjelennek a fésűben a hajszálak. Tehát ajánlatos rendszeresen használnom, ha jót akarok. Volt régebben egy Tonichinin nevű hajszeszem, ami romániából való volt, placentából és növényi kivonatokból állt. Az nagyon hatásos volt, de sajnos már nem lehet hozzájutni.
Arra nem is tudom, hogy mit válaszoljak Neked, hogy "nem egy 3 napja regisztrált felhasználó írná". Én csak jószándékúan leírtam a tapasztalatom, hogy hátha valakinek segítségére lesz, és attól, hogy nem rég vagyok regisztrálva, az nem jelent semmit szerintem. Ha rosszindúlatú lennék, azt írnám, hogy próbáld ki a sósavat. De azt úgy sem tennéd meg. -
D600
tag
A revalidnál én a kapszulájukból indulok ki, hogy milyen nagy beetetés. Van benne 3 vitamin és 3 ásványi anyag és mennyivel drágábban árulják, mint a multivitaminos dolgokat amikben minden van. Ezt is tuti sokan kipróbálták és próbálják.
Egy sampontól a kopasz fejen nem lesz haj. A vitamin csak olyan esetekben hozza helyre a hajhullást, amikor a vitaminhiány miatt indul be.
Persze a vitamin soha nem árt, de ettől a kopaszodás nem áll meg, csak vitamin szegény étrendnél lassíthatja a plusz vitamin a hullást.Viszont aki a norwood skála szerinti kopaszodást észleli a buksiján, annak ezek a szerek hatástalanok, felesleges pénzkidobás.
-
Robar
csendes tag
Sziasztok. Nekem is hullott a hajam egy időben. Valószínű, hogy öröklődés is van a dologban. Főleg reggelente fésülködés közben vettem észre, hogy nagyon sok marad a fésűben. Aztán a homlokom kezdett is megindulni randira a tarkómmal. Próbáltam mindenféle szert, de nem állította meg egyik sem a hullást, míg egy napon a testvérem hozott nagy örömmel egy Revalid hajsampont, és egy Revalid balzsamot. Gondoltam megpróbálom, miért ne? Már roszabb nem lehet úgy sem. Használom folyamatosan fél éve, s azt vettem észre, hogy apró hajszálak keztek kinőni, kb.3 hónap után és mostanra a hajam kezdte visszanyerni eredeti formáját. Nem tudom azt mondani, hogy ajánlom mindenkinek, mert lehet hogy ez csak nekem vált be és lehet hogy másnak éppen egy másik lesz jó. De meg lehet próbálni szerintem.
-
D600
tag
válasz
dunapart #338 üzenetére
Azért van különbség a kettő között.
Én egy akár pár ezer ft-ért is beszerezhető termékről beszélek, de max 5-6 ezer Ft és hatásos.
Viszont a Viviscal tényleg méreg drága. Nem sok ember akad aki megengedhet magának minden hónapban ilyen kiadást. Csak ezért javasoltam az olcsóbbat. -
dunapart
csendes tag
Ez már majdnem olyan, mintha valami MINOXIDIL-REKLÁMot olvasnék
Egyébként a Viviscal, amit leszóltál, valóban segít - tapasztalatból beszélek. Nem vitaminkészítmény (olvass utána és meglátod).
Nem tudom, hogy hol olvastad, hogy a hajhullásra csak a finasterid és a minoxidil nyújt megoldást: ÍRD LE ANNAK AZ ORVOSI CIKKNEK A HIVATKOZÁSÁT, AMI AZT ÍRJA, HOGY MÁS NEM SEGÍT!! Továbbá érdekelne az is, hogy kik azok az orvosok, akik szerint kizárólag a minoxidil hatásos androgén alopecia esetén. Merthogy ezt írtad.
Én például orvosi lapokban olvastam utána a Viviscalnak (kezdetben és is olyan hitetlen voltam, mint Te).
Igazad van, hogy tényleg érdemes bőrgyógyászok javaslatait meghallgatni! De a bőrgyógyászok is gyakran javasolnak olyan szereket, amiknek nincsenek mellékhatásaik. az egyik barátomnak bőrgyógyász ajánlotta azokat a szereket, amik segítettek. És képzeld, nem a minoxidil volt az. Bármilyen hihetetlen.
A ráolvasásban én sem hiszek :-) Azért kell utánaolvasni mindennek.
-
D600
tag
Végig olvastam a topikot és nem is értem, hogy nem esett egy szó se a minoxidilről?
Pedig nagyon sok kopasz embernek varázsolta vissza a sörényét.
Én nem hiszek ezekben a természetgyógyászati kence-ficékben. Ezekért nem érdemes pénzt kiadni. A sok kuruzsló cég leadja a reklámait aztán jó nagy bevételei lesznek, mert nagyon sokan beleugranak és kipróbálják. De mindig csak azt érdemes megvenni amit a bőrgyógyászok javasolnak.
Ha vizsgálatok egyértelművé teszik, hogy valakinek adrogén alopeciája van, akkor csak a minoxidil a megoldás. Végig próbálhat a szerencsétlen ember millió fajta terméket amire rámegy a gatyája, akkor sem fog segíteni. -
D600
tag
válasz
dunapart #332 üzenetére
Mi ilyen drága ebben a viviscalban? A C vitamin? Az a baj ezzel a termékkel is hogy folyamatosan kell használni és csak egy bizonyos ideig hatásos, utána folytatódik a kopaszodás.
Sajnos még mindig csak két klinikailag elismert hatásos készítmény létezik a kopaszodásra. A minoxidil és a finasterid. Az utóbbi használata esetén rövid időn belül elég erősen jelentkezik a libidó csökkenése. Tehát ez felejtős.Viszont a minoxidil tartalmú termékek hatásosak, ha még időben elkezdik használni a fiatal férfiak. Arról nem is beszélve, hogy még a pénztárcát is kíméli. Szoktak minox mellé használni Retion-A tretionin [link] krémet is amely fokozza a minoxidil hatását nehezebb esetekben. A női változat 2%-os [link], illetve a férfi 5%-os [link] minoxidilt tartalmaz. Nem kúra szerűen használatos, hanem ha elkezdik használni, folyamatosan kezelni kell a kopaszodó fejbőrt.
Lassítják a folyamatot a nagy dózisú vitaminkészítmények, illetve az újabban használatos lézerfésű. [link] -
dunapart
csendes tag
Szia!
Igeen. 2 és fél hónapja szedem és mostanra megszűnt a hajhullásom + a megritkult helyeken már van néhány apró babyhajszál is!
Én végül a Hajdoktorboltban vettem meg a Viviscalt az V. kerületben. Az ára itt 17ezer. De ahhoz képest szerintem nem vészes, hogy az egyik hajgyógyász (aki egy-egy teljes kezelésért százezreket gombol le!) engem nem is mert elvállalni. 60 db van egy dobozban, ami 1 vagy két hónapig elég attól függően, hogy 1 vagy 2 darabot szedsz be naponta.
Jó szerencsét Neked! -
dunapart
csendes tag
-
Képes vagy gyógyszerezni magad, mert hullik a hajad? neee mááár... Nekem is hullik, részben szakmai ártalom. Akkor mi van? Le kell nyírni felszínig, és meg van oldva a probléma.
stílusos legyek: A gyökerénél kell megragadni a problémát.
-
bubuka71
aktív tag
hali ! engem már nem zavar a hajam hullása ! inkább 3milisre vágom .
-
caprine
senior tag
Nekem volt egy évfolyamtársam még általánosban (te jó ég lassan 20 éve) akinek darabokban hullot a haja, mintha tépték volna. Egész nap sapkában járt, órán sem kellett levennie. Mire nyolcadikosok lettünk elmult a baja, és olyan haja lett mint Jackie Chan-nek.
-
rup1u5
nagyúr
nagyon jó módszert találtam kopaszodás ellen!
a borotválást! erősíti a fejbőrt mag a hajhagymákat.
egyébként ritkul nekem is de leszarom.
szoktam venni ezt a de Miclén nevű hajszeszt és azt nagyon szereti a fejbőröm.
ha meg már a családban minden férfi felmenő kopaszodott akkor én se számíthatok másra. -
Lejszi
senior tag
válasz
juliabrilke #307 üzenetére
A nőknél ugy tudom hogy igen a vashiány, de férfiaknal tudomasom szerint mas a helyzet.
-
zszszs
tag
Na nehogy már elhulljon ez a jó kis topik...
Kopaszodó sorstársaim, ne hagyjátok!!! -
dunapart
csendes tag
válasz
Jim Tonic #316 üzenetére
Te kopasz vagy egyébként? (Tudom, hogy indiszkrét vagyok
)
Van benne igazság, amit írsz, de nem gondolom, hogy az egészséges haj gyengébb teljesítményt jelentene a szexben (bizonyítani tudom!
)
Arról van egyébként szó, hogy vannak emberek, akiknél a fejtető hajhagymái érzékenyebbek a férfi nemi hormon egyik formájára (DHT).
Lehet, hogy ezért gondolják egyesek, hogy aki kopasz, az automatikusan agresszívebb, erősebb és jobb az ágyban. Pedig valójában csak túlérzékenyek a hajhagymáik!És gyakran azonosulnak a kopaszok a rájuk osztott szereppel és tényleg agresszívek. (Tisztelet a számtalan kivételnek.)
Szóval nem a hajtól függenek a leírt dolgok (elég sok hajas bodybuilder van például). Némelyik bodybuildernek pedig állítólag ugyancsak csapnivaló a szexuális teljesítőképessége. És ez nem csak a hajasokra vonatkozik.
-
válasz
viharhozo #19 üzenetére
A hajhullás legfőbb oka a tesztoszteron szint. Azaz minnél több benned a férfi hormon, annál előbb kopaszodsz. És általában agresszívabb is vagy. Kontra: a tesztoszteronnak sok jó hatása is van. Magasabb a szexuális teljesítőképességed, erősebb és jobban megtarható az izomzatod, kedélyállapot javító, növeli az energiaszinted, stb.
-
dunapart
csendes tag
válasz
juliabrilke #311 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem az a baj, hogy még mindig sokan azt hiszik, hogy:1. A hajhullást mindenkinél ugyanaz okozza, pedig elég összetett dolog és ezért sok oka lehet annak, ha hullik (köztük van persze a hajlam is, amit örökölhetünk: de a például a rákot sem örököljük, legfeljebb a hajlamot - és nem hinném, hogy normális beletörődni abba, hogy ha apám rákban halt meg, én is abban fogok). Ezért is gondolom azt, hogy nem érdemes beletörődni abba, hogy valakinek seggig érjen a homloka. Sok dolgot el lehet persze fogadni, ha nem tudunk (vagy nem is akarunk) rajta változtatni.
2. Sokan azt hiszik, ha van néhány hozzá nem értő ember, akkor mindenki ilyen és senki sem tud segíteni a hajbajon. Azért ma már kicsit fejlettebb az orvostudomány, mint pár száz éve! És legjobban a szépségipar fejlődik, mert mindenki tetszeni akar.
3. Sokan hiszik azt, hogy a kopaszság szexi. Pedig egyetlenegy barátnőm sem rajongott az ötletért, amikor azt mondtam, hogy kopaszra borotváltatnám magam
Manapság divat a csupaszság, de nem mindenkinek áll jól. Nekem például a szőrös pu.ci jobban tetszik, mint a csupasz. (Nem az éretlen kislányokat imitáló csajok, hanem nőies nők izgatnak.)
Szóval HAJrá hajasok
-
Bubu79
addikt
válasz
God Vazzeg #312 üzenetére
Jól szóltál Tesó
-
juliabrilke
veterán
Értem!
Nála ez volt a fő kiváltó ok. Vitaminokkal minden rendben volt a szervezetében, viszont vashiányos volt. (egyébként 23 éves az illető)
A vas pótlása után minden megoldódott. (persze az eljén mindenki azt mondta, hogy nem eszik elég vitamint, de ez nem volt jelen esetben igaz) -
Bubu79
addikt
válasz
God Vazzeg #303 üzenetére
"...ha odáig jut a dolog, akkor seggighomlok oszt csá..." - "az autódhoz is jobban illene" - ezt mondta a fodrászom legutóbb - a Tiédhez is passzolna
Kopaszodás? Engem is érint a téma - genetikailag ritka a rőzse a fejemen és ez már csak rosszabb lesz. Mostanra ott tartok, hogy a 34 éves bátyámnak több haja van, mint nekem, pedig ő is kopaszodik...
Hiába, utolsó szériás, raktársöprő termék vagyok - ami maradt, azt kaptam én - kevés eszet és még kevesebb sármot
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Vitaminhiány lehetséges ok! Illetve egy hölgy ismerősömnek azért hullott a haja, mert a veséi nem dolgoztak jól, veseszalag problémák voltak. Megműtötték, azóta gyönyörű haja van
-
tbs
addikt
válasz
Nem 100%-ban. A hajhullás természetes folyamat. Pl. hormonszintfüggő is. Satöbbi.
-
juliabrilke
veterán
Egy kérdés...
A hajhullást nem a vashiány okozza? Páromnak eléggé szépen kihullott a haja miatt! De utána szerencsére rendbe is jött!
-
darnellsmith
senior tag
az lesz a vége a dolognak hogy éljenek a kopaszok
-
zszszs
tag
Nekem is huszonegykét évesen kezdett hullani. Kétoldalt elöl és persze a fejtetőn, ahogy kell
. Elmentem SZTK-ba bőrgyógyászhoz, a manus, mármint a bőrgyógyász 40 körül lehetett, szinte teljesen kopasz volt, a fülei fölött volt csak némi szőr, meg hátul.
Rögtön gondoltam, hogy ő majd megmondja a tutit! Na írt is valami szeszt föl, de úgy viszketett a fejem tőle, hogy nem kínlódtam vele. Egyébként érdekes, hogy egyre lassult a hajam ritkulása. Jelenleg alig van kevesebb hajam, mint tíz éve volt. -
God Vazzeg
veterán
válasz
darnellsmith #300 üzenetére
Itt a pont. Én őszülök is, meg kétoldalt elöl kezdek már gyérülni, ha odáig jut a dolog, akkor seggighomlok oszt csá
-
dunapart
csendes tag
Olyan jó a göndör hajam (nem én mondtam
), hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy megőrizzem. Ha törik, ha szakad!! Ha kopaszra nyíratnám, kilátszana a két nagy fülem és a furcsa fejformám. (Egyébként meg akkor is mindenki látná, hogy azért toltam le nullás géppel, mert kopaszodok.) Nem akarok skinhead kinézetű lenni!!!
-
PazsitZ
addikt
válasz
darnellsmith #300 üzenetére
Én is kb itt tartok. Ha oda jutok, hogy "túl" látványos lesz, akkor nullás gép, borotva.
Olyan 1 éve vettem észre, hogy a forgómnál kezdek kopaszodni.
Egyelőre még nem olyan dúrva a helyzet, de nem látom értelmét csodaszereknek. Nem hiszek benne, hogy csak úgy egyszerűen megállítható lenne a folyamat.
Egyébként részben valószinűleg én tettem tönkre a hajamat, bár nem értem miért pont a forgómnál jelentkezik a dolog.
Szóval még olyan 15 éves koromban, tüsire zselézve volt a hajam állandó jelleggel.->"fejbőr nem tudott lélegezni"
Sapkát se nagyon hortam ->ez se tehetett jót a hajhagymáknak.
Utólag mindig okosabb az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Horgász topik
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest