- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
MireliT66
friss újonc
Sziasztok
Januárban úgy döntöttem hogy neki állok és hajat növesztek a probléma,hogy a hormonális/genetikai hajhullásom már 22 évesen elvitte az összes hajamat a fejtetőmről.Oldalt és hátul szépen megmaradt a kutacs részen szintén eltűnt minden.
Arra gondoltam,hogy a megmaradt részeket hagyom hosszúra nőni és át fésülgetem,hogy álljon valahogy és boldog is leszek.
Csak természetes összetevőket használtam és olyan különleges eljárásokat,ami szerintem bele fért az organikus nézőpontomba.
Jelenleg ott tartok,hogy a fejtetőmön megjelent a korábbi cső kopaszsághoz képest jelentősebb mennyiségű haj.Mivel nem használtam semmi hormont és vegyi készítményt,így már most biztos vagyok benne,hogy maradandó hajról van szó és boldog vagyok velük
Folyamatosan jelennek meg új szálak és szerintem még sűrűsödni fog,hála az eljárásnak amit kitaláltam.
Ha valakit érdekel,akkor van videóm a januári állapotról és a jelenlegiről,szerintem már most meggyőző pedig csak 20 napja hagyom nőni a hajat(azért csak 20 napja mert azt hittem májusban,hogy nem vált be a módszerem és levágtam az egészet ,mert nem tetszett az átfésülős dolog).
Úgy gondolom,hogy azoknak akik kevésbé kopaszodtak nálam azoknak sokkal hatásosabb lenne,de ezt nem tudtam még senkin tesztelni mert nekem is friss dolog,hogy kinőtt a hajam
Ha valakit érdekel keressen meg,nem titkolom,hogy azt hiszem életem vállalkozásának a beindítása ezekben a pillanatokban kezdődik,de nem akarom drágán adni a tudást,csak eléggé eltökéltnek kell lenni hozzá,hogy sikerüljön!
https://www.facebook.com/istvan.kiss.7758 -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a HairClinic MEN szedését? Van értelme?
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
SpongyaBob #540 üzenetére
Én külföldi vagyok és külföldi boltból rendeltem, onnan nem szállítanak Magyarországra.
-
Én leírnám a tapasztalataim, 23 év környékén kezdtek az első apró jelek előjönni, most 27 évesen már látszódik, hogy elkezdődött a kopaszodás, úgyhogy már elkezdett zavarni.
A Norwood- Hamilton skálán a 2-esen már túl vagyok, a 3-as stádiumot talán még nem értem el teljesen.
Másfél hónappal ezelőtt elkezdtem a Rogaine habot alkalmazni. Állítólag 3 hónap után már látható eredménye van. Ha nagyon részletesen megnézem, én már most látom, hogy használ. Új apró hajszálak jöttek elő ott, ahol már nem volt hajam. Sajnos a mellékhatásokból is látom, hogy tényleg hatásos: az arcomon is elkezdtek kinőni szőrszálak olyan helyen, ahol normális esetben sosem nő, és be is pirosodott a bőr ott... rájöttem, hogy ez miért van: nem szabad kevéssel lefekvés előtt alkalmazni a habot, mert frissen rátéve a hajra, arról rákerül a párnára, aztán onnan olyan helyekre, ahol nem kellene alkalmazni. De ha oda többet nem jut, ugyanúgy ki fog hullani, mint alkalmazás előtti állapotban volt.
Én már azzal is elégedett lennék, ha csak megállítaná, hogy tovább kopaszodjak, de szerencsére valamennyit vissza fog hozni, mások beszámolói alapján is. Nem az egészet, de ha vissza tudok jutni 3-asról 2-es stádiumra, és azt megtartani, nekem az már jó. -
karmïgran
újonc
sziasztok
én is beültetésen gondolkodok már pár hónapja, aztán belefutottam egy őssejtes hajkezelésbe.. ezzel van valakinek tapasztalata vagy infója róla? régóta hallom, hogy sok területen alkalmazzák sikeresen az őssejtes terápiát, ilyen alapon a hajregenerálásban is segíthet, de lehet, csak a remény mondatja velem
-
poster
csendes tag
válasz
FrankMonzano #535 üzenetére
Nincs áttörés sajnos (de szerintem szándékosan van visszatartva túl sok pénz jön be a gyártóknak a szerekből..), van az úgynevezett igazi hajból készült paróka azon a helyen, ahol a ritkulás van, de 2-3 évente újat kell belőle csináltatni és igen drága 2-300 ezret elkérnek érte pofátlan módon itthon..
Kértem teljes árajánlatot be ültetésről is, Nyíregyházán. Nekem 880 ezer Ft lett volna 3 éve. Viszont a hölgy aki segített mondta, hogy a kezelés után egy bizonyos szerrel kedvező 110 ezer Ft-os áron kezelik a hajamat, hogy gyorsabban nőjjön új a beültetett mellé. Akkor kérdeztem rá, hogy milyen szerrel, erre volt a válasz a minoxidil! 110 ezer Ft-ért 1 alkalom! ekkor kerestem rá a termékre.
3 éve használom a foligain/kirkland minoxidil oldatos szereket. Nekem örökletes hajhullásom van, de ez segített megállítani és új hajszálak is nőttek nem kevés! képeket vezettem róla folyamatosan, de valóban a munkahelyemen és a családom is csak dícséri mennyi hajam nőtt.
Most ugyan egy bosszantó dolog történt velem, a vírus miatt nem tudtam a meg szokott oldalakról Amerikából rendelni.. maradt tehát az eMAg
3 havi adagot rendeltem, de valószínűleg hamis volt a termék, elhasználtam, de csak hullik a hajam azóta is. Pontosabban most már nem, mert azóta megérkezett Las Vegasból az eredeti termék és hozzá a sampon is, ugyanis ezzel használom.
Minden hasjmosásnál kb. jó, hogy ha 5-10 hajszál van a kádban.
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy használják a szereket az emberek, nagyon sokan szídják és megkérdőjelezik a használatát, nekem be vált és ezt biztosan állíthatom. Abbahagyni valóban nincs értelme, mert kb. 4-5 hónap alatt kihullanak az új hajszálak. Reggel és este használom 1 ml-t, reggel úgy időzítem, mikor munkába megyek, hogy legalább 1,5-2 óra elteljen felhordás után, utána mosom meg a hajam a samponjával, de csak hetente 3-4 alkalommal lehet azt használni, nagyon erős sampon. Nem szabadna lemosni tudom, 30-40 perc a száradása, de a rövid hajam miatt, a szer meglátszódik és kellemetlen tud lenni. Este pedig lefekvás előtt 3 órával hordom fel, akkor már nem mosom le.
Amit esetleg még segítség lehet itt a topikban másoknak, az az, hogy sok mindennel kenem ezek mellett a fejbőrömet
DM-ben lehet kapni ricinusolajat 1000 Ft körül, azt rendszeren úgy hetente 1-2 alkalommal felhordom 2-3 órára, aztán mikor eszembe jut akkor argánolajat is kenek a ritkult területekre ez akciós volt a DM-ben 2500, de már nem lehet kapni sajnos
Aztánlehet kapni ausztrál teafaolajat ugyancsak a DM-ben, ezt pedig a normál samponomban szoktam csepegtetni, nem viszket tőle a fejbőr és aki esetleg korpás annak nagyon jó, de rengeteg mindenre jó, rá lehet keresni
-
C_hris
tag
válasz
FrankMonzano #535 üzenetére
Túl sok fejlődés nem történt az utolsó hozzászólások óta szerintem. Használhatsz különböző hajszeszeket, samponokat vagy hajátültetés irreálisan magas áron. Esetleg szimplán letolod az egészet géppel.
-
FrankMonzano
őstag
Üdv! Van már valami áttörés a hajhullás témában?
-
sheep
addikt
Hajrá hajrá
A bőrgyógyász után szerintem a fogorvos sem árt, de lehet hogy ő is javasolni fogja.
Meg ahogy mondod, a vérvétel is sokat elmond az egészségi állapotról. Lehet hogy egy sima vashiány vagy ilyesmi van csak a háttérben.
Aztán majd írj hogy mire jutottál, kiváncsi vagyok!
Jó lenne egy sikertörténetet is hallani.... -
sheep
addikt
Ha még fiatal vagy és a családban sem nagyon van ilyen, akkor én elmennék egy normális bőrgyógyászhoz kivizsgálásra. Illetve egy teljes belgyógyászat, stb. sem ártana, de első körben egy bőrgyógyász.
A hajhullás mögött nagyon sok ok állhat, a stressztől elkezdve egészen a lappangó betegségekig (akár egy begyulladt fog is lehet amit nem is érzel).
Így tényleg nagyon nehéz tippelgetni is, mindenképpen szakember kell.
Ha szervi dolog van a háttérben és tudják az okát akkor már könnyebb lesz kezelni is. -
sheep
addikt
Úgy tudom hogy a hajhullást genetikailag az anyai nagyapád határozza meg.
Legalábbis régebben sokat olvastam hogy mi lehet a háttérben és ez volt a meghatározó infó.
De persze mondanak mindent...
Ez pl. a mi családunkban is megfigyelhető, papám kopasz volt, a lányai (anyuék) hárman vannak testvérek, és az összes fiú unokatestvérem is kopasz (már a 20-as éveink elején kopaszodtunk).
Évekig küzdöttem ellene de feladtam....elfogadtam magam így.
Nyilván 20 évesen azért az ember még jól akar kinézni, most már hogy 40 vagyok ez nem annyira fontos -
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #527 üzenetére
ez az hogy családban ilyen nincs ( nagyszülőkig ) szóval ebből gondolom hogy vagy hormon vagy időszakos.
csak tipp sincs hogy mit lehetne erre kiprobalni -
sheep
addikt
Sem az Alpecin, sem a Minoxidil (pl. Rogaine hab) nem fog javulást okozni, akkor sem ha éveken át használod.
Én használtam kb 5 éven keresztül, mellé szedtem Finasteridet is.
Sajnos kidobott pénz az ablakon mindenféle hajhullás elleni szer akkor ha genetikailag örökölted.
Az időszakos hajhullás más tészta, az ellen lehet védekezni és gyógyítani. -
Remekelek28
őstag
válasz
galantin #523 üzenetére
Igen,teljes mértékben egyetértek,
A hajbeültetéshez annyit,hogy azért nem költök erre,pedig lenne rá pénzem,mert a hajam folyamatosan hullik,hiába fedetem el most azt a területet,ahol már jobban megkopott,ha később a fejtetőnél is megjelenik a ritkulás elég hülyén néznék ki,hogy elől dúsabb,hátrébb meg ritka,vagy kopasz. Ott megint be kellene ültetni stb. Egy véget nem érő folyamat,ráköltött többszázezer ft és sose lesz igazán tökéletes. -
galantin
újonc
Én inkább arról írnék, hogy mennyire kihasználják és hülyének nézik azokat a nőket/férfiakat, akik hajhullás problémájával küzdenek. Ez persze nemcsak ebben a témában van így, hanem más betegségekben szenvedőket is kihasználnak, hiszen mindenkiben ott van a meggyógyulás utáni vágy. Ha megkérdeznénk 100 kopasz/kopaszidó férfit, hogy szeretne e dús hajat biztos vagyok benne, hogy 99 igennel válaszolna.
A kopaszodásra is egy komplett iparág épült, ami gyakorlatilag néhány kósza eredményen kívül nem tud semmit felmutatni a hajhullás eredményes kezelésében. Ennek ellenére gátlástalanul kihasználják azt, hogy dús hajat mindenki szeretne és méregdrágán mindenféle csodaszert kínálnak persze tényleges hatása nélkül.
Érdekes ellentmondás szerintem, hogy a kopaszodás genetikai hátteréről szinte már mindent tudunk mégsem "sikerül" kifejleszteni a 21, században sem semmit, amivel megelőzhető, kezelhető vagy visszafordítható lenne a folyamat. Én ezt abban látom, hogy egyszerűen a hajhullásra épült ipar "nem engedi", hogy bármilyen átütő siker elérjen a konkrét fogyasztóhoz. A piacgazdaságban a profit a lényeg, abból kinek származna haszna, ha piacra dobnának egy csodaszert, ami megállítani a hajhullást? A milliárdos nagyvállalatok sorra zárhatnák be a kapukat, ki venni hajhullás elleni méregdrága és kevésbé drága szereket? Senki. Ki menne el több millióért hajbeültetést csináltatni? Senki. Egyszóval az a csodaszer amit sok-sok millió férfi vár soha az életben nem fog megszületni.
Ma az egyetlen megoldás, amelyik valamiféle eredményt hoz a hajbeültetés. Tény és való, hogy sokat fejlődött ha csak az utóbbi 10 évet nézzük ,de szvsz ár/érték arányban még mindig nem ért célegyenesbe. Túl drága ellenben az elért eredmény az esetek többségében köszönő viszonyban sincs az újra van hajam érzéssel.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #521 üzenetére
Nem.
Ez pontosan mi is?
Mármint milyen készítmény van erre?Nem tudom melyik a jobb az ampullás vagy a tabis, gondolom az előbbi, mert csak közvetlenül a hajra megy.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #519 üzenetére
Alpecint hasznaltam, nalam sincs lathato javulas.
Nem tudom mit lehetne kiprobalni ami mukodne is. -
EXIEZ
aktív tag
Elegge kihalt ez a topic
-
Remekelek28
őstag
Én modt az alpecin tuning sampont kezdtem használni,meglátom mi lesz. Előtte 1 évig finát szedtem,de semmi
Az alpecin használatiján nem láttam,hogy minoxidilt tartalmazna,pedig régebben,mintha olvastam volna,hogy 2% van benne. Ez most melyikre igaz? A coffein is van olyan hatásos?
-
Jarod1
veterán
használta valaki már ezt a terméket?: Vivèse Senso Duo
-
Fenya96
újonc
19 éves vagyok, és kb. egy hónapja vettem észre, hogy elég szépen megnyúlt a homlokom. Gondolhatjátok, hogy milyen jó kedvem lett a felfedezéstől... Amúgy se voltam valami magabiztos csajozás terén, de így még az a kevés önbizalmam is elszállt ami volt.
A visszajelzések alapján a Bánfi termékek elég jónak tűnnek, ára se olyan vészes. Van valaki aki próbálta? Az optimális hatás érdekében melyikeket kellene megvenni (sampon, hajszesz stb)?
Van valami új hír a minoxidil tartalmú szerekről? Sok helyen olvastam én is, hogy impotenciát okozhat, és arra jutottam, hogy a dús hajkorona nekem se ér meg ekkora áldozatot.
-
Thom!
veterán
up
-
he7edik.
addikt
Bár már 38 vagyok de számomra is érdekes a téma. Jöhetnek a tapasztalatok.
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra mert nekem elég különösen hullik a hajam. Ott kezdődött valamikor 2006 tájékán akkor voltam 20 éves és elkezdett ritkulni a hajam amit csak most vettem észre fél éve mert azelőtt nem fordítottam rá figyelmet. Különös az hogy kétoldalt ahol a kopaszság kezdődne tehát kúszna felfelé, nekem az átlagosnak mondható, nem úgy kúszik fel a kopaszság mint más tényleg kopaszodó férfinak, hanem ott még azért van haj, azonban a fejtetőmön elég ritka most már. Az érdekes még az hogy nekem oldalt is kezd igencsak ritkulni a hajam meg hátulról is hullott egy időbe elég sok de most ott megállt. Pajzsmirigy alul működést diagnosztizáltak nálam erre szedek hormon tablettát, de egyenlőre semmi változás, csak annyi hogy azóta hátul nem hullik, de oldalt eléggé. Azt olvastam hogy DHT hajhullásnál nem hirtelen hullik ki nagy mennyiségű haj, nálam pedig elég hirtelen hullik mert egy hajmosásnál 400 hajszálam is kihullik és azt veszem észre mintha vissza sem nőne. Másik érdekesség hogy ugye a férfias hajhullásnál picike hajszálaknak vissza kéne azért nőlnie és vékonyodnia kéne a hajszálaknak. Nekem nem vékonyodott el azon a résen ahol még van hajam elől, viszont nem is nől vissza ahol már kihullott, tehát kis hajszálaim sincsenek csak a normál méretű és a kopaszság. Hajgyógyászt keresnék szívesen aki megvizsgálná a hajhagymát és a hajszálat meg a fejbőröm mikroszkóppal hogy ez most a pajzsmirigytől hullik e vagy a férfi nemi hormon csinálja ezt. Mert ahogy írtam is nem kifejezetten erre a férfias hajhullásra jellemző tüneteim vannak. De vissza meg nem nől a hajam. Elég idegesítő mert már én is kentem rá mindenfélét. Hajamnak mondjuk tartása nincs, de hátul sincs nem csak elől szóval egyforma a tartása és a vastagsága mindenhol. Tudtok esetleg tanácsot adni hogy ez akkor a betegségemtől van e inkább vagy ez is lehet férfias kopaszodás hogy kihullik és nem nől ott haj? Esetleg hajgyógyászt tudtok mondani aki megvizsgálna és pesti? Már nagyon ritkás a hajam fejtetőn, és már ritkás oldalt is kicsit, fejtetőn jó ha 1 négyzetcentire jut 160 hajszál.
-
koshmar
addikt
19 vagyok, szerencsére nem hullik.
Viszont egy-két szál őszül. -
dunapart
csendes tag
Látom, sok embernek a Rogaint javasolták, de ennél sokkal jobb a Thymuskin!
-
dunapart
csendes tag
Ez nem igaz.
Sőt, ennek épp az ellentéte igaz!
A tabletták hatóanyagai beépülnek és hajat növesztenek. Ha egy szőrtüsző genetikilag meghatározottan rövid és puha testszőrzetet termel, akkor a tabletták hatására sem fog vastag, hosszú szőrszál nőni helyette!Ezért nincs olyan, hogy valakinél hosszú szőrszálak, hajszálak kezdenek el nőni a testén valamilyen hajnövesztő miatt
-
_Highlander_
csendes tag
Nagyon régóta hosszú hajam volt, stílusomból adódóan, de husz éves koromban nekem is kezdett erősen hullani, mert bezsírosodott a fejbőröm a hormonok miatt ezért hullik. Aztán kényszerből le kellett vágnom, mostmár úgy nézek ki mint egy *uzigyerek, de így legalább nem hullik annyira, gyakran ha lehet naponta átdörzsölöm a fejbőrömet zuhanyzás közben, ez segít.
-
Thom!
veterán
up
-
Supertramp
újonc
válasz
honved001 #504 üzenetére
Üdv!
Körülbelül egy éve (18 évesen) kezdett hullani a hajam. Mondhatom marhára örültem neki. Múlt hónapig tökölődtem, hogy mit is kéne csinálni, végül elkezdtem a Rogaine-kúrát, jelenleg 3 hete használom. Természetesen semmi pozitív változás, csak a shedding észlelhető, de bizakodó vagyok. Egyrészt, mert sok helyen olvastam, hogy ez az egyik leghatásosabb szer a piacon, másrészt a cink, fodormenta tea és béres csepp mind segítik a hullás elleni küzdelmet (ezeket mind használom/használni fogom).
Csak annyi a kérdésem, hogy okoz-e -e a Rogaine impotenciát? Mert ha igen, akkor hagyom a francba az egészet!
-
tiv83us
veterán
No, en is bealltam a hajhullatok soraba...
Az elmult egy eveben a hajam elkezdett hullani mint a gep, foleg fel evvel ezelott indult be /latszik mar kegyetlenul/, hogy a fejem bubja csupaszodik. Igaz nem husz, hanem "csak" huszon evesen.../
Rendeltem egy csomag 4 havis Rogain-t, ha ez bevallik a 4 honap alatt, meg rendelek belole. Valakinek tapasztalata van mar vele? 5% Minoxidil...esatobbi marketing szoveg. -
honved001
újonc
válasz
WonderCSabo #501 üzenetére
Kedves WonderCSabo!!
először is NEM VAGYOK REKLÁMEMBER, van elég reklám az oldalon is!!!
Eleinte én sem hittem benne, sőt még bőr irritációt is kaptam, de az pár nap után el is múlott,
ez a szer nem kerül olyan sokba, úgyhogy én azt ajánlom próbáld ki!!!
NEM CSODASZER!!!! de én úgy vettem észre hogy dúsabb lett a hajam és egy kis százaléka
vissza is nött.(csak a kezdeti stádiumban voltam)
nekem 8 hogy kipróbálod vagy sem, de engem nagyon zavart hogy KEZDTEM kopaszodni és most jobban érzem magam. Persze sok embert nem zavar sőt láttam olyant is akinek kifejezetten jól állt a kopaszság! hát nekem nem.
Ja és sok van aki nem tud vagy akar napi 2-szer 5 percet erre áldozni + a szer ára, és van akinek nem használ, (ez lehet a hormon szint miatt is).Különben megígértem magamnak ha használ a cucc írok, ez nem kerül semmibe és talán tudok másnak is segíteni.
Ha kipróbálod és van kedved írni szívesen venném. csáó.
-
WonderCSabo
félisten
Én utánanéztem, meg voltam dokinál is, azt mondta, hogy ez genetikai dolog. Mármint a kopaszodás, nem a hajhullás. Igazából nem sokat lehet tenni ellene. Persze a műtétet vmikor meg kell csinálnom, a többit meg talán kiküszöbölöm, de eléggé el vagyok keseredve. A fodrász is mindig mondta régen, hogy milyen szép sűrű hajam van, meg persze most is az, csak már kezd szépen lefele húzódni.
honved001: Én szívesen vennék ebből, ha télleg használna, de mivel ez az első egyetlen hszed itt, biztos, hogy nem csak reklámozod a cuccot?
-
honved001
újonc
Üdv mindenkinek!
Ez a hajhullás téma engem is eléggé érint, ezért kezdtem el 10 héttel ezelőtt használni
dht-blokkolót (Kirkland Minoxidil). Nekem ez az ár még belefér.
Eleinte nem hittem benne, de tényleg van értelme használni!!!!
Hozzá kell tenni azt is hogy és a A NORWOOD skálán csak a 2-es csoportba tartozom, így azért még van hajam.
Összegezve barátaim: Van értelme ezeknek a szereknek, (nem a gyógyszeres dht-blokkolóról beszélek mert azt nem is próbáltam, és nem is fogom!)
Én látványos eredményt értem el már pár hét alatt, úgyhogy havi kb 2500 ft-ot megér!!!SOK SIKERT MINDENKINEK. PUSSSSSYYYY
-
válasz
WonderCSabo #493 üzenetére
Ha ezeket kiküszöbölöd, akkor biztosan megszűnnek, csökkenek a tünetek. De ez javaslat dorina87 kolleginának és mindenki másnak is.
A stressz az egyik legfőbb gát. A mozgást persze nem érdemes hanyagolni, mert az is sok nyűgtől megszabadít - például a méregürítés izzadás közben. Okosabbak azt javasolják, hogy heti 2-3 alkalommal jó rendesen meg kell hajtani a szervezetet, hogy elégesse, ürítse a mérgeket és ez oldja a stressz hatásait is. No meg a közérzet is javul.
-
dorina87
újonc
Szia!
Nekem is pont ez a próblémám! korpás fejbőr amitől viszket és hullik a hajam, piros pattanásnak látszó pötyök. Rengeteg bőrdokinál voltam emiatt, főleg a hajhullás zavar, de az nagyon! Adtak már nekem gyógyszereket hormon tartalmúakat, elocom oldatot, és most különböző gyógyszertári tisztító sampont pakolást stbt használok. Nem igen látok javulást! Nagyon sokat segítenél ha megtudnád mondani neked milyen szer segített!!!!!!!!
A fórumon nem tudok rajta lenni mert szinte állandóan dolgozom és nem tudom követni! itt a mail címem: dorina.kozma@freemail.hu
Előre is köszönöm a segítségedet! -
qestion
aktív tag
válasz
WonderCSabo #496 üzenetére
emésztési problémáim nekem is vannak, de ultrahangra nem jutok el... milyen műtét?
-
Jarod1
veterán
tabláttak nem sokat érnek mert nem csak hajha hat a növekedés hanem máshol is elkezdenek nőni a szőrszálak...
-
qestion
aktív tag
válasz
WonderCSabo #493 üzenetére
erre hoggy jöttél rá? "emésztési problémáim is? (epekövek, talán nyáron kiszedetem)."
-
WonderCSabo
félisten
Üdv srácok!
A topik címe teljesen illik a problémámra. Egy 1 éve figyeltem meg, hogy elkezdett visszahúzódni a hajvonalam, kb. most 2-3 centire tart, mindkét oldalon.
Az közrejátszhat a dologban, hogy rohadt keveset alszom, egész sokat stresszelek, totál mozgásszegény életmódom van, és emésztési problémáim is? (epekövek, talán nyáron kiszedetem).
Szóval ha ezek kiküszöbölöm, megállhat a kopaszodás?
Végignyálaztam a topikot gyorsan, sok ember sok mindenre esküszik. Mostanság mit tartotok jó szernek?
-
Sanyix
őstag
hi!
nekem egy pitysporum folliculitis nevű fejbőr betegségem van/volt (úgy néz ki már megszűnt a kezelésnek köszönhetően), amit a pitysporum ovalis nevű természetes módon fejen élő gomba túlszaporodása okoz (ez okozza egyébként a korpát is, amikor már hullik a haj az egy újabb fokozat (viszketés piros fejbőr, pattanásnak látszó képződmények).
De sajnos elég lassan tér magához a hajam. Volt már valaki másnak ilyenje? Ha igen mennyi idő alatt érték el újra a hajszálai a normál sűrűséget és vastagságot? -
segitseg
újonc
válasz
darnellsmith #300 üzenetére
Sziasztok. A tavaly nekem is nagyon hullt a hajam, tobb mint fel evig. Mar mindenfelet kiprobaltam, de sikertelenul. Aztan veletlenul a gyogyszertarban raakadtam a VARGA HAJCSEPPRE, ami csodat tett. 2 het mulva alig hullt a hajam, mostanra mar nagyon sok uj hajszalam nott, es no. Mindenkinek ajanlom. A VARGA HAJCSEPPEKET, itt Erdelyben talaltak fel, 50fele gyogynovenyt tartalmaz. Kb 3000FT egy uveg. Ajanlani tudom mindenkinek. Remelem segiteni tudtam. Ha kerdesetek van irjatok nyugodtan ezzel kapcsolatban.
-
temea
újonc
Sziasztok.
Ki, mit tapasztalt Varga hajcsepp használatakor? -
R
senior tag
varga hajcsepp esetleg
-
g@bo
nagyúr
fejbúbon szép lassan eltűnő hajszálakra mit javasoltok.
-
dunapart
csendes tag
válasz
Azazello- #481 üzenetére
Szia Azazello,
Valóban: ahány hozzászólás, annyiféle ajánlás.
Én a Hajdoktorboltban találtam meg a gyógyírt. Elmagyarázták, melyik szer hogyan hat, aztán uccu neki.Csináltam az elején egy intenzív féléves kúrát, aztán most szintentartás.
Ha érdekel, privátban megírhatom, miket használtam, de szerintem jobb, ha elmész hozzájuk és töviről hegyire kivesézitek a témát.
-
ccca16
újonc
óó jaj honnan hallottad h a Kirkland szar? pont most vettem 3 havi adagot, én még a hajhullásnak eléggé az elején vagyok, és nekem csak a halántékomnál vékonyodik meg eseget ki, és a Kirkland arra meg pont nem jó a leirás szerint, de ugy halklottam h arra a rogaine se jó, tudja valaki az elméletet h oda mi a francértnem jó ha ott is a dht okozza a hullást? ja és ha meg tudnád mondani h mi a baj a kirklandal azt is nagyon megköszönném
előre is köszi a választ -
Azazello-
senior tag
ahany hozzaszolas, annyi kulonbozo ajanlas. igy az embert meginkabb osszezavarja a topic ha vegigolvassa a dolgot.
(
vichy-rol valakinek velemeny, tapasztalat?
konkretan errol VICHY DERCOS AMINEXIL SP94 esetleg? -
student
őstag
már senkinek se hullik a haja?? vagy már mkinek kihullott?
-
stolvy
újonc
Eladó:
- Rogaine Foam (hab formula) 5%-os minoxidil: originál amerikai kiszerelés(gyártó: Pfizer). 5500.- Ft / flakon (1 havi adag).
- Rogaine extra strength (folyadék) 5%-os minoxidil: originál, amerikai kiszerelés (gyártó: Pfizer). 5500.- Ft / flakon (1 havi adag)
- Kirkland Minoxidil: csak 3 havi kiszerelésben (3 flakon) 7.000.-Ft
- Priorin 60 db-os 10.500 Ft. (gyártó: Bayer)
Átvétel: Budapesten (akár 24 órán belül) személyes átvétel, vidékre csomagküldés. Csak amíg a készlet tart!
Érd.: stolvy@freemail.hu
-
szetib
tag
Én úgy tudom ha foltokban hullik a hajad, az vmi betegségre utal, vizsgáltasd ki magad. Nem tudom mennyire vagy up-to-date az egészségeddel kapcsolatban, de nem árt azért elmenni egy vérvételre, szűrésre. Én is voltam, semmi gáz nem volt velem, pedig hihetetlen egészségtelenül élek. A vérképem mégis annyira jó, hogy mutogatni lehetne, semmi belső szervi problémám nincs. Kipróbáltam a mondhatni újnak számító antioxidáns mérést, a magyar átlag fölött vagyok. A férfias kopaszodás nem ezektől van, úgyhogy ha feltünően másféleképpen kopaszodsz, szerintem menj el egy kontrollra. De ne gyógyszereket szedj, hanem menj el akupunktúrára, vagy akupresszúrára. Feltétlen ajánlom!
-
Sanyix
őstag
nekem érdekesen fogy, vagy nem fogy a hajam(22 éves vagyok)... tavaly nyáron tűnt fel, hogy ritkásabb elöl. Volt mandulaműtét augusztusban, ugyanis az be volt gyulladva, és talán az. Mostanára olyan fura lett az egész. Úgy egészben úgy tűnik mintha ritkulna, de a homlokomon elöl, és 2 oldalt a bevágásoknál ami kialakult, eléggé sok kis hajszál van nagy részük még csak milliméteres tartományban, de a legrégebbiek (december január környékén születők, már centisek). Az érdekes, hogy részben ilyen férfias hajhullásos dolognak tűnik, mert hátul, a homlokom két oldalán, és elöl ritkult, viszont jobb oldalt elöl a fejem tetejéig kihullott a haj, a másik oldalon meg jóval több van, nagyon feltűnő külömbséggel. Emellett oldalt, egy vékony (1cm) sávban hosszában van egy ritkább csík.
Ja és emellett gyakran viszket a fejem(mindenhol ahol haj van, ott is ahol nem úgy tűnik mintha ritkulna), ilyen kicsit égő viszketéssel). Zsírosodni nem zsírosodik nagyon, korpából is kevés van.Ez miféle lehet?
BTW most készülök fullra leborotválásra, mert unom az az lyukat jobb oldalt
ha borotvahabbal és eldobható borotvával borotválom a hajam, az mennyire árt a hajhagymáknak? (mivel ideiglenesnek tervezem a kopaszságot, amíg eldönti hogy most visszanő-e teljesen, vagy nem.)
és még valami: a családban nem fordult elő korai kopaszodás, viszont nálam előfordulhatott az utóbbi 3 hónapig elég durva nyomelem, és vitamin hiány, mivel addig nem túl sok zöldséget ettem
de mégis a férfias hajhullásos elemek miatt nem tudom mitől van.
-
szetib
tag
Üdv. Érdekelne, hogy ennyi kencefice, pampuc, és gyógyszer után senki nem lenne hajlandó a FUE eljárásos hajátültetésre? Tehát nem a szikés, altatásos módszer, hanem az abszolút fájdalommentes, follikuláris egységek átültetéses metódus. Drága, viszont hosszútávon olcsóbb, mint venni a készítményeket. Semmi kémia nincs benne, nem kell kenegetni, vagy tablettákat szedni életed végéig. Erről volt már itt szó? Mert én ezt látom normális megoldásnak, mint gyógyszerezni magam, vagy kenegetni a fejbőrömet minden nap. Volt kenőcsöm, de ha 'séróm' van, egy kínszenvedés úgy bekenni, hogy a hajszálakra ne jusson. Aztán még ott a színe/szaga ami végigkísér egész nap. Szóval én ebben látom a megoldást.
-
hajnoveszto
újonc
A minoxidil nem okoz semmilyen impotenciát és nem káros természetesen
Ha bármilyen segítségre van szükséged ezzel kapcsolatban akkor jelezz nekem mert tudok segíteni ebben.
hajnoveszto@citromail.hu -
hajnoveszto
újonc
Sziasztok
A minoxidilről szeretnék írni pár sort.
Először is egyáltalán nem okoz természetesen impotenciát
Másrészt ez az egyetlen olyan hatóanyag ami visszahozza a hajkoronád
Ha valakit érdekel bővebben akkor szívesem segítek és elmondok mindent -
student
őstag
nem tudjátok, itthon lehet venni valahol ezt headblade
-
pityke1010
újonc
sziasztok!
Ti aztán benne vagytok a témábanEzta minoxidil cuccot gyógyszertárban lehet venni? ....vagy ha ismertek valami természetes DHT-blokkolót, amit külsőleg lehet alkalmazni.... az még jobb lenne.
+ én halottam hogy a fűrészpálma kapszula is jó erre mert az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitását gátolja és így a tesztoszteron nem tud DHT-vá alakulni... érdekes. Próbálta már valaki? ... Ez is okozhat impotenciát mint egyes gyógyszerek?
Remélem válaszol valaki -
deniro2
senior tag
válasz
littlelion21 #469 üzenetére
Ebay-ről szoktam rendelni, általában 4-5-6 havi adagot. Pl. innen már rendeltem.
-
deniro2
senior tag
válasz
littlelion21 #467 üzenetére
Van tapasztalatom, most is használom. Bár én nagyon lassan kopaszodom és nem vészes a helyzet, de úgy gondolom, hogy mivel visszafordítani a dolgot nem lehet csak megállítani, nem lehet elég korán elkezdeni tenni ellene. Leírások szerint az esetek 50-60%-ában használ a minoxidil és úgy tünik én is ebbe a csoportba tartozom. Kicsit macerás, mert reggel-este kenegetni kell, de szerintem ne ezen a napi 10 percen és havi 3-4 ezer forinton múljon már, hogy van hajam vagy nincs... Sajnos csak addig működik ez is (mint az összes valóban hatékony szer) amíg használja az ember.
Aki esetleg a beszerzésén gondolkodik, annak javaslom, hogy hanyagolja a noname cuccokat és a Kirkland márkát, mert olcsó húsnak híg a leve, nagyon sok negatív véleményt olvastam róluk. Rogaine, Regaine és slussz.
Ja és ebay vagy amerikai shopok, mert itthon elmebeteg árak vannak. -
Lejszi
senior tag
Valakinek van ehhez kapcsolatban tapasztalata?
-
dunapart
csendes tag
A DHT okozta hajhullásnál általában NEM HIRTELEN hullik ki sok haj, hanem fokozatosan kopaszodik meg az ember.
Először a homlok 2 oldalán háromszög formában kúszik feljebb a homlokvonal. Aztán sokszor a fejbúbon is kezd ritkulni. Amíg a 2 hajhiányos rész összeér :-( Az a lényeg, hogy nem egy hirtelen dologról van szó. Először csak vékonyabb, kisebb hajszálakat termel a hajhagyma, aztán amikor "kimerül", akkor idővel elpusztul és egyáltalán nem növeszt hajat.
Addig van csak esély, amíg még él a hajhagyma. Tehát azokon a helyeken, ahol már évek óta nem nő haj, semmilyen csodaszertől nem fog kinőni.Viszont a legtöbbször az a probléma, hogy hiába jó a fejbőr vérellátása, nincs elegendő hajanyag (mukoprotein) és ezért satnyák a hajszálak.
-
Tottu
senior tag
válasz
dunapart #461 üzenetére
Azt nem vártam el eddig sem, hogy 1 hónap után olyan legyen a hajam mint 3-4 évvel ezelőtt, de azt elvárnám, hogy mérséklődjön a hajullásom.
Remélem ez az Orising majd meghozza a kívánt hatást.Egyébként azt, hogy DHT típusú hajhullás-om van-e azt, hogyan lehet a legkönnyebben megállapítani?
-
dunapart
csendes tag
Tottu!
Mindannyian várjuk a csodát, de csodák nincsenek! Az például lehetetlen, hogy valamitől 2-3 hónap alatt dús haja lesz bárkinek.
Ha az embernek férfias típusú kopaszodása van, akkor ott folyamatosan kell használni a hajnövesztő szereket. Gondolj bele: a kopaszodás sem 1-2 hónapja kezdődött, hanem egy évek óta tartó folyamat! És ezeknek a készítményeknek egy része lassítani tudja a kopaszodást, de azért van néhány olyan cucc is, ami megállítja és megőrzi azt az állapotot, ami jelenleg még megvan. Szóval nem lehet elkeseredni, ha valamitől 1 hónap alatt nem lesz látványos javulás! (Az, hogy jelentős mennyiség visszanő, egyáltalán nem gyakori!)
Az Orising egy elég jó gyógynövényes készítménycsalád, de ettől se várd, hogy 2-3 hónap alatt tök dús lesz a hajad. Ha így állsz neki, ne is kezdd el, mert 1 hónap alatt nem lesz látványos az eredmény.
Viszont ha semmit sem teszel, akkor pár év múlva már csak a hajad hűlt helyét nézheted.
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Lassan nekem is komolyabban kell foglalkozom a hajhullásommal. Mostanában már egyre feltűnőbb, hogy kezd felkúszni homlokom.
Voltam vele egyszer egy dokinál aki felírt egy Alpicort nevű készítményt, de nem is vizsgálta meg a hajam, az őszülésemre meg csak annyit mondott, hogy egyre gyakoribb a korai őszülés is. Továbbá még annyit hozzá fűzött, hogy: "ez lesz a szexepilem"...
Ebből az Alpicort nevű löttyből elhasználtam már egy teljes üveget, de nem tapasztaltam különösebb változást így ez sem egy bevált módszer számomra.
Most egy ismerős fodrászhoz mentem el, akinek van egy kis mikroszkópja amivel meglehet vizsgálni a hajat, hogy mi lehet a baja. Az eredményre sajna még várni kell...De amiért elsősorban írtam, azaz ORising kezelés, ugyanis egy ilyen mikroszkóp vizsgálat után ezt alkalmazzák. Itt lehet olvasni róla: [link][link]
Erről hallott már valaki valamit? Vagy esetleg van róla valakinek tapasztalata?Eddig egyébként még a Varga hajcseppeket próbáltam ki, meg próbáltam szedni különféle vitaminokat, de nem hoztak javulást...
-
D600
tag
Egyelőre minden DHT típusú hajhullást folyamatosan kell kezelni.
A finasterid tartalmú tablettákat nem ajánlom, mert a DHT blokkolás mellett a mellékhatásként impotenciát okozhat. Komoly libidó visszaesést lehet olvasni mindenhol erről a szerről.
A hajat rendbe teszi, sűrű nagy koronát növeszt vissza, de elég nagy árat kell fizetni érte.Nekem nem ér ennyit az egész.
Neked igen?
Így maradnak a folyamatos külső kezelések, amíg ki nem találnak valami újabb, jobb módszert. -
m3tr0
őstag
köszönöm a válaszokat.
annyi lenne még a kérdésem,hogy ha most eza készítmény beválik nálam..akkor utána folyamatosan rendelnem kell ezt a cuccost ha megakarom tartania hajam?
mert egy hatezer forintos készítményről van szó...vagy akkor el kell dönteni,hogy hajat akarok növeszteni,vagy pénzt spórolni
nincs valami DHT blokkoló hatású készítmény tabletta formában,amit az ember nyugodtan szedhet akár folyamatosan is és kicsit költség kímélőbb? -
D600
tag
válasz
dunapart #455 üzenetére
A mellékhatás mindennél várható. Nem létezik gyógyhatású készítmény aminek nem lehet mellékhatása.
A minoxidil egy véletlen felfedezett haj visszanövesztő szer. A magas vérnyomást kezelték vele beszedhető formájában. A teszt csoportnál vették észre, hogy a csoport egyik részénél akiknél hajhullás bármilyen fázisa állt fent, a kezelés alatt megerősödtek a hajszálaik.
A fejbőrön keresztül nem szívódik be a testbe annyira, hogy befolyásolja a vérnyomást érezhetően. Viszont ez lehet az egyik mellékhatása bizonyos hajlamos egyéneknél. De eddig a fórumokba nem hallottam senkitől, hogy ezt érezte volna bárki is. Inkább javult a vérkeringés a fejbőrükben.
Az abbahagyási résznél nem egészen így van. A minoxidil megerősíti a hajszálakat és a még élő hajgyökerekben beindítja a növekedést a DHT blokkoló hatása miatt. Folyamatosan használni kell a DHT blokkolása miatt, ha abbhagyják a DHT újra teret nyer és a minoxidil addigi hatása elvész. Tehát nem az hullik ki amit a kezelési időszakban kihullottak volna, hisz honnan tudná a minoxidil, hogy mennyi hullott volna ki nélküle.
A kezelés abbahagyása után visszaáll a kezelés előtti állapot. Így a helyes. A bőrgyógyászok a webdoktoros oldalakon egyelőre még a regaint és társait ajánlják DHT-ra.Dunapart a Thymuskinról még nem nagyon olvastam, igaz nem is foglalkozok már nagyon a témával. Van valahol konkrét leírás erről az 3x-oros hatásáról?
-
dunapart
csendes tag
Szia m3tr0!
A sapka nyáron nem annyira jó, mert alatta bepállik a fejbőr: gombásodás, stb. Télen viszont szükséges, ha az ember hideg helyre megy.
Ha a fejtetődön ritkul, akkor valószínűleg hormonális.
Ezek a minoxidil tartalmú készítmények nem voltak rosszak, de most már van ezeknél jobb is. Azt olvastam ugyanis egyrészt: ha abbahagyod a használatukat, akkor kihullik az, ami abban az időszakban a minoxidil használata nélkül magától kihullott volna. Másrészt előfordulhatnak mellékhatások. Persze nem mindenkinél.
Ami ezeknél jobb, az például a Thymuskin. A klinikai tesztek szerint 3x voltak hatásosabbak a benne lévő enzimek, mint a minoxidil. Szóval ha a minoxos készítmények nem jönnek be, vagy időnként váltani akarsz, akkor ez egy lehetőség. -
m3tr0
őstag
hát igazából nem tudom mitől ritkult meg a hajam..és az is érdekes,hogy szinte csak a fejtetőmön ritkult meg de elég durván.a hátsó fogómnál ott még telejesen jó sok haja van meg oldalt is..de a fejtetőm siralmas
rendeltem egy minoxidil készítményt hátha...remélem jó lesz...vagy neki állok minnél kisebb hajat vágatni,hogy hozzászokjak a rideg valósághoz.
meg elkezdem nézegetni a különféle nyári-téli sapkákat..
hajat akarok!!! -
m3tr0
őstag
sziasztok
szóval már nézegettem a topikot és most lesz pénzem valami hajhullás megállító,hajnövést emgindító kencére.szóval a norwood skálán kb 2-3 as között vagyok,ami azt jelenti,hogy "csak"a fejtetőmön kevés a haj és a homlokom magasabb bal és jobb oldalon... amúgy sem volt sose erős és dús hajam..de ha így folytatódik nemtom mit csinálok...?!
szóval mit kenjek rá,mit használjak? revalid és társai megvolt,kevesebb hajam hullott ki de amúgy semmi mást nem tapasztaltam..
valami hatásosabb kellene...előre is köszi
-
svava
újonc
Jövőhét szerdán megyek el egy hajgyógyászhoz. Remélem megtudja mondani hogy mit csinálok rosszul.
Igazából annyira nem parázok, mert 17 leszek, szóval elég egyedi eset lenne hogyha ilyenkor megkopaszodnékfiatal vagyok még és időben észrevettem a problémát szóval 99%-ban biztos vagyok benne hogy megfog oldódni (najó, ez nagyon ilyen magamatnyugtatom-szöveg lett
).
De pont ezaz amit mondasz, hogy én max 1 évig hajlakkoztam a hajamat, most leálltam vele, szóval nem hiszem hogy ez ekkora hatással lenne a hajamra. Fodrászom azt mondta hogy ne hülyéskedjek semmi baja sincs a hajamnak, és nyugodtan hajlakkozzam mert még sose hallott olyat 20 éves pályafutása során hogy valakinek attól hullott volna. De én mégis úgy érzem hogy sokkal sokkal sokkal ritkásabb és a homlokom 2 oldalt felcsúszott, a forgóm meg egyre vékonyodik, de marad az eredeti helyén -
D600
tag
Hát erre csak nagyon összetett válasz lehetséges. Nagyon sok oka lehet.
Igen lehet a hajlakktól is. Régen még töki koromban én is zseléztem a hajam elég durván és nem mondhatnám, hogy pozitív hatása lett volna a hajkoronámra.Alapból nem levegőzik eleget a fejbőröd a lakk miatt.
Valójában kortól független a kopaszodás. Tehát egyedi genetikai felépítéstől is függ kinél mikor indul be a DHT pusztító folyamata. Van aki 18 éves korára már kopasz, de olyanok is vannak akik csak 30-40-50 éves korukra jutnak el erre a szintre.
Lehet időszakos hajhullásod is, amikor egy bizonyos évszakban kicsit megritkul a haj.
Lehet gyulladástól a szervezetedben.
Bármi is az oka a problémádnak, kivizsgálásokkal és megfelelő kezeléssel megelőzhető a további hajhullás. Ha magad is bizonytalan vagy benne, akkor lehet tényleg csak beképzeled. -
svava
újonc
Hali!
Szerintetek az lehet hogy 16 évesen hullik a hajam/kopaszodok? Makkegészséges vagyok, de ritkásabb a hajam elöl, és a 2 oldalán elől visszahúzódott (sztem). Az biztos hogy ritkásabb. Apám 50 éves és semmibaj nincs a hajával, nagyapáimnak sem. Régen (amig ezt észre nem vettem) hajlakkoztam, vajon lehet attól? Vagy csak beképzelem? -
dunapart
csendes tag
Tényleg szomorú, hogy sokan nem tudnak arról, hogy lehet ez ellen tenni. És hát vannak olyanok, akinél tényleg már csak a hajbeültetés segíthet, pedig nem kellett volna eddig eljutni.
Én annak örülök, amikor olyan emberekkel találkozok, akik nem örökké óckodnak valamitől, hanem: Igen!, Csináljuk!, Vágjunk bele!, Örüljünk neki! (Persze ésszel és megfontolást követően).
Egyébként szomorúan szórakoztam, amikor az egyik helyen hajhullásra tejsavót ajánlottak, másutt vöröshagymás bedörzsölést vagy tojásfehérje pakolást! És utána tovább siránkozik az illető, aki kipróbálta, hogy még mindig hullik a haja vagy még jobban hullik (itt most nőkről beszéltem). Dehát... Tragikomikus.
Viszont a jó, valóban ható termékek tényleg nem olcsók. tulajdonképpen miért is adnák őket olcsón, ha tudják: aki meg akarja menteni a haját, az kiperkál érte annyi pénzt.
-
D600
tag
válasz
dunapart #443 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled. Pontosan erről van szó, amiket leírtál.
Nekem se mondja senki, hogy a kopaszság imponáló, illetve van akinek jól áll, vagy csinos tőle. Inkább csak elfogadják és belenyugodnak, ezzel nyugtatják saját magukat. Mi akik harcolnak ez ellen tudjuk nagyon jól a célunk, nem akarunk megkopaszodni és ha lehetséges megelőzni, akkor meg is fogjuk. Én sem adtam fel és sikerült. Biztos van aki nem is tud róla, hogy meg lehet előzni és inkább megkopaszodik. Nem mindenféle nagynéni által ajánlott kencefice kell ide, vagy ami gyanusan olcsó, hanem elismert termékek, amelyek tényleg hatottak már másoknál. -
stichus
tag
válasz
dunapart #443 üzenetére
ja, hogy akinek ilyen problémái vannak, hogy hajviseleteket kombináljon... nagyjából 3 éves korom óta ugyanolyan a hajam, csak egyre ritkább. és a kopaszságból egyáltalán nem következik, h kigyúrtnak kellene lenni; csak pont annyira, mint h szőke hajhoz focilabda méretű mellet visel a hölgy. badarság. a kopasz nem sugall agressziót, csak a kigyúrt kopasz
-
dunapart
csendes tag
Én is tudok olyan dokiról, aki kopasz. De bevallotta, hogy ő volt a hülye.
Merthogy ezek a szerek csak addig érnek valamit, amíg a hajhagymáink élnek, de legyengültek, vékony szálú hajat termelnek. Ezeket még meg lehet menteni!
De ha elhal a hajhagyma, akkor már képtelenség feltámasztani sok év után!! Akkor tényleg csak a hajbeültetés segít. Ha ezt jól megcsinálják (2 vagy 3 lépésben szokták), akkor nem kell pár évente mindig megismételni. De én nem fogok idáig eljutni. Amiket most használok, azok visszacsinálták a megritkult hajamat.Szóval ez a doki mindig csak halogatta a dolgot és így haltak meg a hajhagymái. Én is csak értetlenül állok a dolog előtt...
Azt senki ne akarja bemagyarázni, hogy a kopaszság szebb, mint az, ha valakinek van haja, amiből különféle hajviseleteket lehet kombinálni. Legfeljebb elfogadható a kopaszság. de abban nincs variálhatóság - azt nem lehet tüsire csinálni, bezselézni, oldalra fésülni, befestetni, összekócolni, ... Persze ha valaki kopasz, akkor jobb, ha gyúr, mert az agressziót sejtető kopasz kobakhoz egy szintén hasonló jellegű test illik. És van néhány csaj, aki ezt el tudja fogadni. De azért viszonylag kevés kopasz modellt lehet látni ... Nem véletlen.
-
Magnum_
nagyúr
nekem is hullik kicsit a hajam sajna, de még azért van... nem lehet mit kezdeni vele, semmi csodakrém meg ezek a szarok nem segitenek, kivéve a hajbeültetés, de azzal az a baj, hogy pár év mula folytani kell, mer ugye a beültett mögött is tovább hullik... nem kell foglalkozni vele, vkinek kifejezetten jol áll
inkább gyurni kell, fuxot venni, meg tetováltatni -
D600
tag
Az viszont gáz, amikor a bőrgyógyász teljesen kopasz és kopaszodás elleni tanácsért fordulsz hozzá.
Ott már alapból elfog a bizonytalanság, a hitetlenség és inkább választják a beletörődést.
-
dunapart
csendes tag
Hát igen. Ez a 2 lehetőség van:
1. beletörődés
2. tenni a megkopaszodás ellenMa már van lehetőség erre! Nem értem, hogy miért választják még most is sokan az 1. opciót. Türelmetlenség? Nemtörődömség? Csalódás a hatástalan szerekben? Szkepticizmus? Ismeretek hiánya? ... Meg az sem mindegy, hogy 25 évesen lesz valaki kopasz vagy 50 évesen (szerintem).
Én azért tudok olyan gyógyszertárakról, ahol nem asszisztensek szolgálnak ki, hanem vérbeli, hozzáértő gyógyszerész. Persze abban sajnos igazad van, hogy ez a ritkább eset!
-
stichus
tag
válasz
dunapart #427 üzenetére
ez azért szerintem nem igaz, a gyógyszerész és az orvos 3 éven keresztül ugyanazt tanulja. viszont patikában nem nagyon találkozhat az ember gyógyszerésszel. akiktől a gyógyszert kapja az ember, ők az exszpediáló asszisztensek (gyak. eladók, valami okj-s dolog kell hozzá). a gyógyszerészek a laborban a magistrális gyógyszereket készítik, amit egyedileg írnak fel mindenkinek. ja, és nem gyógyszerész vagyok, hanem jogász. no ennyi offot. a kopaszodással szerintem meg semmi probléma, van oszt jónapot. 25 évesen már fele hajam kihullott. apám már az érettségi tablóján kopasz volt, nagyapámra is csak kopaszon emlékszem. és egyáltalán nem érdekelte őket. engem is hidegen hagy
-
dunapart
csendes tag
Már fél éve ugyanazt. Eddig elég jól működött. De most azt hiszem, pár hónapra leállok vele. Remélem, nem hullik ki, ami visszajött. Viviscalt nyomtam + egy ideig ilyen-olyan bedörzsölőket is: Varga, Thymuskin, Nisim.
De most állítólag hamisítják a Vargát. Hallottátok ti is? Az a durva, hogy ez egy darabig fel sem tűnt senkinek!
-
dunapart
csendes tag
Hát itt vagy mindenkinek normálisan nő a haja, vagy már mindenki kopasz :-) Ha jól látom, már 2 hónapja semmi mozgás nincs.
-
D600
tag
válasz
lomha lepke #432 üzenetére
Már hogyne volna infom. A megoldás paróka.
-
lomha lepke
tag
Üdv!
Az én homlokom is eléggé felkúszott a fejtetőmre, és a fejbúbomon is egyre szembetűnőbb a kipa helye. Gáz. Gáz, mivel bele voltam szerelmesedve a hajamba, olyan sűrű volt, hogy nem nagyon fogta a fésű és a hátam közepéig ért. Kb. 5-6 éve kezdett ritkulni (legalább is nekem akkor tűnt fel -30 leszek). Apám, nagyapám is így járt, szóval sanszos, hogy ehetek-kenhetek bármit, annyit ér, mint golyó ellen az integetés (hozzáteszem, eléggé egészségtelenül is élek). Ami igazán zavar, hogy öregít rajtam legalább öt évet. Hiú vagyok, na. Nézegettem a neten a különböző hajklinikákat, ahol beültetéseket végeznek, de egyrészt kurva drága, másrészt azok a fotók amiket referenciaként raktak ki, engem nem nagyon győztek meg, pedig valszeg a jobban sikerült átültetések közül szemezgettek. Van valakinek valamilyen infója vagy személyes tapasztalata arról, hogy ez mennyire modellezi az eredetit? Milyen sűrű lesz, mekkora területet képesek lefedni? Mert azért hülye lennék kifizetni százezreket, hogy legyen ott valami, amiről mindenki leső ránézésre vágja, hogy "mű", meg harmadannyira se sűrű mint az "eredeti". Inkább átmegyek krisnásba... -
Cloud_s
aktív tag
A férfias-típusú kopaszodás nem a tesztoszteron-szinttől, hanem a DHT-szinttől (dihidro-tesztoszteron) függ. Ha a tesztoszteron-szint magas, akkor jön képbe a széles váll, erős izomzat, stb. Ha a DHT-szint magas, azzal csak kopaszodás, szőrösödés, esetleg mély hang jár; simán lehet kákabelű az illető.
-
Pala
veterán
"A magas tesztoszteron jegyei az arcon a kiemelkedő középarc és orr, széles járomcsont, erős, széles áll, és megnyúlt alsó arcfél. Ehhez jön még a férfiasan erős arc és testszőrzet. A testi jegyek az erős felsőtesti izomzat, a széles váll és keskeny csípő."
Ezek a dolgok igazak rád?
Most mennyi idős vagy? -
student
őstag
nekem is 20éves korom óta hullik a hajam.
vérvétel megvolt és csillagos a tesztoszteron szintem.
1 évre rá szintén.
igazábol ezzel le is volt tudva a dolog apám is kopaszodik, bátyám is, szoval férfias kopaszodás.
dehát azért jobban örültem volna, ha 50évesen kezdene el kopaszodni.
csak azt nem értem apám ~ 50évesen kezdett nagyfater is kb.valami 5lete van valakinek mivel tudnám levinni normálisra a tesztoszteront?
-
dunapart
csendes tag
Ezek után nincs min csodálkozni.
Ha valaki jobban bízik a patikusokban, mint az orvosokban, akkor nemhogy foltokban nem lesz szakálla, hanem egyáltalán nem lesz. (Persze van néhány alkalmatlan orvos és van néhány jól képzett patikus is, de azért ilyen dolgokat általánosítani!)
Ha megkérdezek egy átlag gyógyszerészt, hogy ismeri-e például az Ervamatint, hallott-e már a Thymuskinról, melyik hogyan hat, miért ilyen olcsó a de Miclén, tudja-e, hogy mi a különbség a Forcapil és a Viviscal között (az árán kívül), akkor csak azt látom az arcán, mint amikor egy nőnek autóalkatrészekről beszél az ember.A Bánfit, a Revalidot és még egy-két szert általában ismernek, de azon kívül, hogy jó-rossz, drága-olcsó nem sokat tudnak elmondani. Tisztelet a kivételnek. Azért egy tapasztalt bőrgyógyásszal nem akarjuk ezt a fajta "szakértelmet" összevetni. Ugye?
-
Pala
veterán
Hmm, szakálhullás?? Ilyenről még sose hallottam!
A foltos hullás utalhat a szervezedben megbúvó gyulladásra is, bár hogy ez szakállon is kijöhet-e, azt nem tudom, szerintem érdemes lenne bőrgyógyásszal konzultálni ezügyben. Esetleg még ezelőtt bemenni egy gyógyszertárba és ott tanácsot kérni.mod: bárcsak ilyen gondom lenne, én kifejezetten örülnék neki, utálom az arcszőrzetet!
-
sflöci
újonc
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni egy igen kellemetlen dologban.Úgy 3-4 hete vettem észre borotválkozás közben,hogy foltokban hullik a szakállam,3 újbegynyi folt van szörzet helyett az arcomon.Nagyon elszörnyedtem amikor felfedeztem mivel én szeretem a borostát ill.a kis szakállat.Nem tudom mi okozhatja és,hogy visszafordítható-e, ha tud vki valamilyen tanáccsal,információval szolgálni az ügyben azt nagyon megköszönném.
-
Pala
veterán
Ha neked sikerült elfogadnod a saját helyzeted, akkor a legnagyobb lépést már megtetted!!
A hajhullás / kopaszodás a lelkileg ingatag emberekre nagyobb negatív nyomást gyakorolhat, az önértékelés, önbizalom is megsínyli a dolgot. Én bizony még nem mondtam le a songoku frizuráról, ugyanis épp valami olyasmit akarok most növeszteni. -
Pala
veterán
Neked is elmondom azért, hogy amiről itt írkáltunk, az a táplálkozás és a haj kapcsolata, ezen kívül természetesen millió más oka is lehet a hajhullásnak, de szó mi szó, a táplálkozással nagyon is összefügg! Nem csak a hajad, hanem az egészt szervezeted állapota, hiszen "amit eszel, azzá leszel", vagyis amit megeszel, abból épül fel a szervezeted. Ezért is fontos, hogy az ember egészségesen táplálkozzon, és ezt a haj is meghálálja. Ettől függetlenül kopaszodhat az ember másmiatt is.
Nekem ugyan több hullott, mint amit te írtál, mégsem hiszem, hogy az esetemben is genetikai hajhullásról van szó, ugyanis a tegnapi hajmosáskor hirtelen a felére-harmadára csökkent a kihullott hajak száma, és ami fontos: a hajvonalam egyáltalán nem mozdult a homloktájékon, sehol sem, pedig már hónapok óta tartott ez a hullásos időszak. A hajkoronám határvonalai ugyanott húzódnak, mint évekkel ezelőtt. Persze ettől még nincs kizárva, hogy mondjuk (ne adj isten) a közeljövőben nálam is beindul valami hormonális alapú kopaszodás. Fuh, azért én annak valahogy nem örülnék.
"Szóval vmi egyszerű megoldást keress rá, ha nem akarod elveszteni, de ezek a szir szar szerek+csak ilyet olyat eszel talán már túlzó" - egyáltalán nem túlzó; az okokat kell kideríteni, majd ezeket megszüntetni. Lényeges, hogy ne a tüneteket kezeljük, hanem a kiváltó okokat próbáljuk meg megszüntetni! Én kiderítettem, vitamin -és nyomelemhiányom volt, illetve túl sok cukrot fogyasztottam. Ugyan nem akarom elkiabálni a dolgot, de úgy vettem észre, hogy az elmúlt szűk 1 hét alatt nagyjából rendbejöttem. Elsősorban a táplálkozásnak köszönöm, és csak után a Forcapilnak. Nem csak a mosáskori, de a napközbeni hajhullásom is csökkent, az eddigi - egyébként még normális kategóriába eső - 60-80 szálról kb. 35-40-re, ami szép eredmény. Ha ez a következő néhány hétben is így marad,akkor jól diagnosztizáltam magamat (remélhetőleg).
Ha viszont neked genetikai hajhullásod van, az sajnos teljesen más tészta. Nem igazán tudok mit írni róla, mert nem érint a dolog (egyelőre legalábbis). Viszont az utcán bármikor felismerem azokat az embereket, akiknél genetikai kopaszodás van folyamatban. A Nowrood/Hamilton-skála könnyen felismerhető vonásokat mutat, csak kisebb eltérések vannak. Leggyakrabban kétoldalt, a halántéknál egy háromszög alakú bevágódással, majd annak elnyúlásával kezdődik, miközben szépen lassan megemelkedik a homlok és a forgó környékén, a fejtetőn is elkezd ritkulni a haj. Ez a két kopasz zóna egyre csak nő, mígnem eggyé válnak és tovább terjeszkedik hátrafelé illetve oldalirányban, majd végül egy patkó alakú hajsáv marad az egészből. A megmaradó hajszálak elhelyezkedésüknél fogva kevésbé érzékenyek a DHT-re, ami a fő ludas a dologban.
-
Peat;)
veterán
Kövezzetek meg, de mintha kicsit átestetek volna a ló túlsó oldalára. Amennyiben amiket leírsz ennyire meghatározó dolgok, akkor a férfiak jó nagy %-ának egy szál haja sem lenne csak a táplálkozás miatt.
És akkor még a hormon, genetika, betegség, stressz, városi levegő bla bla nincs is benne. Ha körülnézek hogy kik mit esznek akkor nem állja meg a helyét a táplálkozás ennyire nagy hangsúllyal a hajhullás ügyben, az tény hogy fontos és befolyásolja.
A hajhullásodhoz annyit, hogy nekem is ilyen volt úgy 4-5 éve(18. év körül kezdődött). Alig látszódott. Nekem kevesebb hullott(napi kb 80 anno manapság 40-max60 ami még bele is férne a normákba, hát nálam nem), de ez biztos egyénfüggő. Mostanra már nagyon látszódiknekem valszeg hormon miatt, homlok is meg hátul is együtt megy, de máshol sem sűrű a hajam. Pont úgy kopaszodok mint fater, csak van köztünk 30 év, de számomra ez nyugtázta hogy ez van. Vérvételre elmásztam, az alapján nem lehet bennem komoly baj, akkor így jártam. Ajánlom neked is a vérvételt, szerintem azzal kell kezdeni.
Szóval vmi egyszerű megoldást keress rá, ha nem akarod elveszteni, de ezek a szir szar szerek+csak ilyet olyat eszel talán már túlzó, vagy csak itt jött le úgy nekem. Ha meg nem áll le, megvonod a vállad és leszarod. Nekem sem áll jól (bár sokat nem változtat rajtam, de agresszívabb a fejem kicsit ami nem jön jól) de már lemondtam a songoku frizura álomról -
Pala
veterán
válasz
dunapart #415 üzenetére
Lehet, hogy kicsit mégis rosszul fogalmaztam előzőleg
Bővítsük ki akkor a dolgot akkor a tápanyagok egészére.Az biztos, hogyha az össztáplálkozás (mennyiség, minőség és arányok) megfelelő, akkor már erről az oldalról nem lehet gond.
D600: a cukornak van rosszabb tulajdonsága is. Nevezetesen az, hogy az egyik legmohóbb vitaminrabló, így még egyébként elegendő vitaminbevitel esetén is gondokat okozhat a sok finomított cukor fogyasztása, ami lényegében "elszívja" a szervezet elől, amire annak szüksége lenne. És jól mondod: no süti, no kóla, no csoki.
A túlzott cukorbevitel, meg úgy általában a finomított cukor rendszeres fogyasztása számos betegség kiváltó okat lehet. Többek között savasító hatása is van, ami igencsak nem tesz jót az ember lúgos közegre kitalált szervezetének (a gyomor az egyetlen savas szervünk tudtommal, de egészséges ember testében minden más - még a vér is! - lúgos!)
Az édesítőszereket is kerülni kell!!!
Édesítésnek lehet használni mézet, nádcukrot, mindegy, a lényeg az, hogy a denaturált (finomított) formációkat érdemes kerülni, és ez minden éteféleségre vonatkozik.A finomított cukorral az a baj, hogy a töménysége 90% feletti, ami irdatlanul sok, és ezzel a szervezet nem képes megbirkózni, a természetben ilyen töménységű cukros közeg semmilyen formában nem található; a cukorrépa cukortartalma még a 20%-ot sem éri el.
-
D600
tag
Szénhidrátra szükségünk van az energiabevitelhez, csak nem mindegy milyen mennyiségben és milyen minőségű szénhidrátot viszünk be. A rossz minőségű szénhidrátból, mint például a sima cukornak nagy részét nem használja fel a szervezetünk, elraktározza zsírként. Ehelyett én már jó pár éve csak maltodextrint használok. Illetve lehet dextrózt, fruktózt is.
A cukrot el kell felejteni, nincs sütemény, csoki, kóla. -
dunapart
csendes tag
Szia Pala!
Egy dolgot kivéve igazat adok neked mindenben: nevezetesen, hogy a haj állapota FŐKÉNT a felsorolt vitaminokkal és ásványi anyagokkal függ össze. Orvosok mondták (lehet, hogy nem pont így):A hajunk állapota kapcsolatban van a vitamin-és ásványianyagbevitellel, DE mivel hajunk nem vitaminokból áll, hanem makrotápanyagokból, ezért
Ha a hajhullást nem tipikusan férfias típusú (hormonális), akkor többnyire
a hajépítő alapanyagok hiányára vezethető vissza (ritkán vitaminhiányra), és ezek az alapanyagok szénhidrátokból és aminosavakból álló bonyolult kémiai vegyületek (keratin, stb.). Így például szülés után vagy nagy fogyások alkalmával is gyakori a hajhullás, HIÁBA eszünk elegendő vitamint és ásványi anyagot. Éppen azért, mert a test máshol használja fel a szénhidrátokat és fehérjéket, nem a hajhoz - szülésnél a babának "kell", szülés után a tejhez, nagy fogyásnál pedig eleve nincs elég bevitel. Más esetekben előfordul, hogy a szervezet az alapanyagokból nem tudja előállítani a keratint. (Ennek oka néha vitaminhiány, de nem ez jellemző.) Ezért céltápanyagokkal (keratinhoz hasonló vegyületek) a tápanyaghiányból fakadó hajhullást meg lehet állítani.Már nem tudom, hogy hol olvastam, de szerintem lényeges, hogy az étrendben nem elég csak a vitaminokra és ásványi anyagokra odafigyelni, hanem a szénhidrátok (cukrok), fehérjék (aminosavak) és zsiradékok mennyisége, minősége és ARÁNYA ennél fontosabb. Tulajdonképpen Te is ezt csinálod, amikor csökkented a túlzott cukor mennyiségét.
-
Lejszi
senior tag
D600: Ezeke hol lehet kapni? Gyorszertárakban és gyogynovenyboltokban?
"A minoxidil és a finasterid"
-
Pala
veterán
válasz
dunapart #408 üzenetére
Én csak a biotint és a B-vitaminokat néztem rajta. A mindenféle latin nevek nekem se mondanak semmit.
Ennek ellenére úgy néz ki, hogy hatásos a dolog, most már ötödik napja használom ezt a Forcapilt és máris érződik, hogy kevesebb hajat vesztek mosáskor.
Bár, hogy pontosan ez okozza-e a pozitív változást, azt nem tudom, mert a cink- és jódbevitelemet is valamelyest növeltem növényi táplálékokból. Meg úgy általában a hajhoz szükséges vitaminokét és nyomelemekét.
Ja és a cukorbevitelt is jelentősen csökkentettem. A finomított cukor az egyik legnagyobb vitaminrabló (az alkohol és a nikotin a másik kettő). -
Pala
veterán
válasz
dunapart #409 üzenetére
Szerintem 2 külön dologról beszélünk. Te azt írod, hogy mire van szüksége a szervezetünknek az egészséghez (ezekben egyet is értek), én viszont azt, hogy a haj állapota főként az általam felsorolt vitaminokkal és nyomelemekkel függ össze. Ergo a helyes táplálkozás segíthet a hajhullás elleni küzdelemben, HA az nyomelem és/vagy vitaminhiánnyal függ össze (tehát semmit sem segít, ha pl. genetikai vagy egyéb oka van). Pontosan ezt írtam le, amit te is idéztél: "A helyes táplálkozás egyébként csak azokban az esetekben segít a hajhullás megállításában, amikor vitamin -és/vagy nyomelemhiány áll fenn."
Az egészséges táplálkozás természetesen nem csak a haj egészségére korlátozódik, nyílván egyéb dolgokra is szükséges van a szervezetnek, mint amiket te is írtál. Én most csak a haj szempontjából néztem a dolgot. Tudtommal pl. vízhiány nem okoz hajhullást, persze ettól függetlenül néhány nap alatt belehalsz.mod: igaz, vashiány is okozhat hajhullást.
-
dunapart
csendes tag
Ezt lehet, hogy nem pont így gondoltad, Pala.
Merthogy a helyes táplálkozás (egyáltalán a táplálék összetevői):- 4 fő szerves tápanyagcsoport (szénhidrátok, zsírok, fehérjék, nukleinsavak)
- vitaminok
- ásványi anyagok (nyomelemek) és vízEbből pont a tömegében legjelentősebbet hagytad ki. Azt írod:
"A helyes táplálkozás egyébként csak azokban az esetekben segít a hajhullás megállításában, amikor vitamin -és/vagy nyomelemhiány áll fenn."
A helyes táplálkozásnak nem csak a vitaminok és ásványi elemek az összetevői, sőt! Nagyon sokszor épp azok a szerves anyagok hiányoznak, amik a haj alapanyagai.A hajunk nem vitaminokból és nyomelemekből áll! Persze ezek is kellenek ahhoz, hogy minden megfelelően működjön. A legtöbbször azért nem tud jól működni a hajhagyma, mert épp azokat a speckó építőanyagokat nem kapja meg, amiből hajat csinálhatna.
Egyébként a B-vitaminos összeállítás tök jó. Oda fogok figyelni ezekre.
-
D600
tag
Azért hajmosáskor látszik, mert akkor mosod ki a kihullott, vagy elgyengült hajszálakat. A Forcapilról hallottam már.
Hát nehéz élni túl sokáig hús nélkül, mert alapból csúcsragadozók vagyunk.
A vitaminokat és ásványi dolgokat a gyümölcsökön és zöldségeken kívűl, nagy dózisú táplálékkiegészítővel fedezem. Az ajánlott napi bevitelnek a B5 vitaminból 17-szeresét viszem be, a B6 vitaminból 50-szeresét, a Biotinból 50-szeresét, Cinkből éppen az ajánlott napi bevitelt, Jódból is a napi ajánlott bevitelt. Ezt is csak a tápkiegből: [link]
És még a fehérje turmixról nem is beszéltem amibe szintén benne van minden. [link]Én nem hiszek ebben, hogy ez megoldhat hajhullást. Sok pozitív hatása van a szervezetembe, legfőképp soha nem vagyok beteg. Ezenkívűl a hajra hiába szedek vitamint, ha nem attól ilyen a hajam. A szója inkább a vegásoknak való, vagy a fogyókúrázóknak. Nálam pont nem lenne jó, mert fogyás helyett tömeget növelek így nem lenne elég az energia értéke az edzésekhez. Plusz nem is igazán tápláló.
De egyébként nagyon sok növényi anyagot fogyasztok, pl: zabpelyhet mindig. Főzéshez csak lenmagolaj és olívaolaj használata.
-
Pala
veterán
Hi!
Végülis nem mentem el bőrgyógyászhoz.
Mint említettem, a problémám nagyon enyhe, csak a szemfülességemnek köszönhetően vettem észre. Egyelőre csak egy Forcapil oldatot vettem. Nem ismertem, sose hallottam róla, pusztán megnéztem az összeteveőit és olyan dolgok vannak benne, amelyek erősítik a hajat és serkentik a növekedést. Nekem úgy érzem erre van szükségem, mert csak hajmosáskor hullik a hajam, amúgy nem. Tehát valahogy ha vízzel érintkezik, akkor meggyengül, vagy nem tudom.No persze az sem mindegy, hogy milyen gyakran mosok hajat...ha 1 naponta, akkor olyan 100 szál jön csak ki, ha mondjuk 4-5 naponta, akkor akár 300 szál is kijöhet. Amúgy pedig a napi normális 60-80 szál hajvesztés a jellemző.
"Főleg azt akartam mondani, hogy helyesen táplálkozok, minden tápanyagot beviszek a szervezetembe amire szükségem lehet és mégis van hajproblémám."
A hajnak B5, B6 vitaminokra, biotinra, cinkre és jódra van szüksége. Ellenőrizd le, hogy ezekből megfelelő mennyiséget viszel-e be. Ha nem genetikai / hormonális a problémád, akkor ezek kell, hogy segítsenek.
Leírom ide, hogy melyik vitamint / nyomelemet milyen növényi forrásból tudsz bevinni a szervezetedbe. No, lássuk:B5: búzacsíra, narancslé, méhpempő, sörélesztő, zöldségek, hántolatlan gabonák
B6: héjában sült burgonya, búzacsíra, sörélesztő, vöröshagyma, napraforgómag, káposzta
biotin (másnéven H-vitamin): szója, dió, mogyoró, mandula, barnarizs, teljes értékű gabonák, spenót, sárgarépa
cink: rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán, diófélék
jód: kivi, dió, almacsutka, körtecsutka, tengeri algákHa ezek a vitaminok és nyomelemek megfelelő mennyiségben jutnak be a szervezetbe, akkor a táplálkozás oldaláról mindent megtettél a hajad érdekében.
"A környezetemben egyre több embernek ritka(ritkul) a haja már fiatalon. Hát ki tudja mitől."
Megmondon én neked mitől: a helytelen táplálkozástól, a hús-, tej- és cukorfogyasztástól, illetve a tömegtáplálkozásban általános nyomelemhiánytól. Mondjuk én úgy tudom, hogyha vitamin és/vagy nyomelemhiány áll fent, akkor általában diffúz hajhullás szokott kialakulni, ez pedig a probléma megszűntével elmúlik és helyreáll a normális hajmennyiség és minőség.A sportolás dologgal kapcsolatban nem merek semmit kijelenteni, mert nem tudom pontosan, hogy mennyire növekszik meg a fehérjeigény, egy azonban biztos: még ha sportolsz is, akkor is, pusztán növényi táplálkozással fedezni tudod a szervezeted fehérjeigényét, ez 100%. Ilyenkor főleg a szójára kell koncentrálni. De a hússal vigyázz, én azt mondom! Nem szabad túl sokat fogyasztani belőle (sőt, semmit se szabadna, de ezért az aktív húsfogyasztók most biztosan meglincselnének
)
-
D600
tag
Főleg azt akartam mondani, hogy helyesen táplálkozok, minden tápanyagot beviszek a szervezetembe amire szükségem lehet és mégis van hajproblémám.
A testépítést már csak hobbi szinten végzem, mint egy egészséges életformát. Emelett aerob és kardio edzéseket és küzdősportot. Annyi bizonyos, hogy egy súlyzós edzés után az izmok sérülnek és egy fajta fehérje és szénhidrát hiány lép fel az izomsejtekbe a mikrosérülések miatt, amelyet pótolni kell folyamatosan. Az izmoknak szükségük van fehérjére és minél többre. A sima tv néző izmoknak nem kell túlzott fehérje, viszont azok az izmok amelyekkel heti több alkalommal mázsás gyakorlatokat végeznek, szerintem szükgéses a megfelelő plusz tápanyagok bevitele a fejlődés érdekében. Természetesen nem viszem túlzásba, de megnövekedett bevitel nélkül nem tudtam volna soha felszedni magamra egy kilot se. A fehérje mellett leginkább a vitamin és ásványianyag bevitel is nagyon fontos. Ja és a cukornál nem épp a hajra gondoltam, hanem inkább az elraktározásra zsírként.Hát érdekes ez a fajta hajritkulás. A környezetemben egyre több embernek ritka(ritkul) a haja már fiatalon. Hát ki tudja mitől. Lehet valami civilizációs dolog, vagy környezeti hatások miatt. Ha van valami esemény, majd jelezd légyszi. Érdekelne mire jutsz haj ügyben. Elvileg több kivizsgálás szükséges a diagnózishoz.
-
Woodslave
félisten
engem érdekelnének a táplálkozási kutatások amelyekre hivatkozol. Úgy néz ki én vagyok az egyetlen kopasz gyúrós (bár mostanában csak kopasz) - szerencsédre különben flémözön lenne itt - de azért ez a 40 gramm fehérje, meg a tested által előállított fehérje (miből?) azért érdekelne
-
Pala
veterán
Ajjaj.
Az a helyzet, lehet, hogy én is kezdek a nyomdokaidba lépni hajügyileg.
Előbb mostam hajat és több, mint 200 szál kijött. Utána a tükör előtt, vizes fejbőrön már látszik, kétoldalt kicsit ritkult, meg vannak ilyen kis vékony "sávok" benne, amik ritkábbak,olyasmi, mintha állandó egyirányba fésülés nyomai lennének.
Asszem megyek bőrgyógyászhoz, vagy valami, mert elejét akarom venni a dolognak, amíg még "kezdeti" stádiumban vagyok.Ja igen, cukor. Én tegnap óta nem fogyasztok egyáltalán finomított cukrot, mert gyanúsan sokat vittem be belőle az elmúlt 3-4 hónapban és nagyjából a hullásos dolog is ekkortájt kezdődött. Akkor még hosszú hajam volt és abszolúte nem lehetett látni, hogy ritkulna, most viszont a rövid haj mögött láthatóbb a fejbőr.
A fehérje-dologgal nagyon vigyázz! Sokan élnek abban a tévhitben, hogy rendszeres testmozgás esetén drasztikusan megnő a fehérjeigény, de ez nem igaz, vagy legalábbis nem okvetlenül! Nem tudom pontosan, hogy egy akítv sportolónak mennyi fehérjére van szüksége egy nap (testalkattól és tömegtől is függ persze), de én afölé a 40 gramm fölé nem mennék túlzottan.A fehérjék aminosavakká alakulnak az emésztés során, amiből aztán a szervezet felépíti a saját fehérjéit. A fehérjék, illetve aminosavak egy részét a szervezet is elő tudja állítani, vannak azonban olyanok, amelyeket muszáj külső forrásból a szervezetbe juttatni, ezek az esszenciális aminosavak, ezeket kell megfelelő mennyiségben (tehát se nem túl keveset, se nem túl sokat) bevinni a szervezetbe. A fehérjemérgezés tipikus civilizációs betegség, elsősorban az aktív húsfogyasztóknál fordulhat elő.
Mondjuk te sportolsz, így bizonyára megnövekedik a szervezeted fehérjeigénye. A kérdés csak az, hogy mennyivel. Ez nagyon nem mindegy. Mert az a fehérje, amit nem használ fel a szervezeted (nem emésztődik meg), az szépen rothadásnak indul a belekben, ami számod betegség kiváltó oka lehet.Nah, én meg indulok, felkeresek valami bőrgyógyászt vagy patikát hajügyben.
ui: erről a táplálkozásos dologról szívesen beszélgetek privátban, ha van rá igényed. Már kb. 1 hónapja aktívan kutatok a témában, és időnként elég megdöbbentő dolgokat olvasok.
-
D600
tag
30
A hajproblémám csak általam diagnosztizált.Egyelőre, mint ahogy TI is találgatok, hogy miért lehet. Valószínűsítem, hogy a fogam miatt. Nem norwood szerinti, hanem váltakozva megritkult. Én minoxot kezdtem el használni, mintha javult volna, de ha nem csak "mintha javult volna", hanem egyértelmű eredménye lesz akkor jelzem felétek.
Genetikai szerintem lehetetlen, mert az öröklődik. Átnyomoztam egész családfát és nem élt kopaszodó lény a listában.
Jah hát igen, a cukrot el kell felejteni.
Húha erről az egészséges táplálkozásról nagyon sokat lehetne témázni.
Ezt sajnos feleslegesen hasonlítanánk össze, mert testsúly kilogramonként szokták mérni. Több sportot is végzek párhuzamosan, így a szervezetem igénye sokszorosa egy testmozgást nem végző embernél, ha szinten akarok tartani, főleg, ha még fejlődni is akarok. Kb 80-100 gramm a bevitelem naponta, de lehet több a tejsavóval együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest