Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173279 üzenetére
Úgy, hogy a biológiai értékkel magyaráztad a felsőbbrendűségét a tejsavónak, miközben ez egy hibásan, félrevezetően származtatott érték.
Az általad linkelt study egyedül az állati fehérje esetén a vér idővel magasabb leucin tartalmát írja le. Ezt nem cáfolta senki. Mi arról beszélünk, hogy a hype-olt fehérjefélékben a hangsúlyt bizonyos hasznosnak vélt aminosavakra fektetik a gyártók, miközben az izom több, mint 20 fajta aminoból áll. Persze az egy dolog, hogy mi mit gondolunk, de a lentebb linkelt kutatónak (és ezzel feltételezem nincs egyedül) is az a véleménye, hogy szerencsésebb választás egy változatos amino mátrix.
Hozzátenném, hogy egyedül a zabpehely amino összetételét hozod fel, miközben írtam, hogy a reggeliben van 10 g állati forrásból származó protein (tej), és 10 g tejsavó koncentrátum is. Tehát nem szimplán növényi fehérje, hanem egy protein mix.A linkedben lévő poszt egyébként kitér erre is:
"The bottom line: There’s absolutely nothing wrong with plant proteins, and it’s important to remember that this study did not directly measure hypertrophy, or even protein synthesis." -
aleister
veterán
válasz
aelod #173268 üzenetére
Dehogynem. Ugyanúgy túltolják a gyártók a szakmai bullshitbe csomagolt marketinget, mint bármilyen egyéb fogyasztási cikk esetében.
Kis olvasnivaló:Kritika 1:
"A kritikusok egy olyan kutatásra hivatkoztak, ami arra mutat rá, hogy mivel a tejsavófehérje izolátum nagyon gyorsan megemésztődik, ezért beléphet a véráramba és szénhidráttá alakulhat át egy folyamat során, amelyet glükoneogenezisnek hívnak; sokkal gyorsabban, mint azt korábban lehetségesnek gondolták, tehát míg a tejsavó aminosav koncentrációja növekedett felfedezték, hogy az oxidáció mértéke szintén növekedett és állandósult anyagcsere alakult ki, ami egy folyamat, ahol nincs változás a teljes fehérjeegyensúlyban. [18]
A kritikusok azt állítják, hogy amikor az ember elfogyasztja a tejsavó fehérjét, az olyan gyorsan szívódik fel, hogy annak legnagyobb része a májba kerül és oxidálódik. Ennélfogva azt gondolják, hogy azért tart olyan sokat vissza a szervezet, mert azt energiatermelésre használja és nem fehérjeszintézisre. Így felvetődik a kérdés, hogy a módszer valóban azt határozza-e meg, hogy melyik fehérje hasznosítható jobban biológiailag."Kritika 2:
"gy másik kritika, ami a Sport-és Orvostudományi Folyóiratban jelent meg, azt állítja, hogy egy fehérje BV értéke nem vesz figyelembe számos fontos tényezőt, ami hatással van az emésztésre, és a fehérjének más élelmiszerekkel való kölcsönhatására a felszívódást megelőzően, és hogy csak a fehérje maximális potenciális minőségét vizsgálja, és azt nem határozza meg pontosan a megkövetelt színvonalon. [19] Továbbá a Poullainanulmányban, melyet a kereskedők gyakran idéznek, hogy bemutassák a felsőbbrendűnek tartott tejsavófehérje hidrolizátomot, ahol a mért nitrogén egyensúlyt patkányokon mérték, azt találta, hogy a tejsavófehérje hidrolizátum jobb nitrogén visszatartást és három napi éheztetés után, ami egy hosszabb periódusnak felel meg emberek esetében. [20]
A tanulmány azt találta, hogy a tejsavófehérje hidrolizátum jobb nitrogén visszatartást és növekedést eredményez mint más vizsgált fehérjék. Azonban a tanulmány hibája a használt BV módszer során, hogy az éheztetés hatással van arra, ahogy a szervezet tárolja a bevitt fehérjét (ahogy egy nagyon magas kalória bevitel), és ez megtévesztően magas BV értéket eredményez. [21] Tehát egy fehérje BV értéke és az adott fehérje mennyisége összefügg. A BV-t az élettani fehérjeszükségleti szint alatti szinteken mérik. Ez azt jelenti, hogy a fehérjebevitel növekedésével, a bevitt fehérje BV értéke csökken. Például a tejfehérje BV értéke közel 100 a 0.2 g/kg bevitel esetén. Ahogy a fehérjebevitel növekszik nagyjából az élettani fehérjeszükségleti szintre, 0,5 g/kg, a BV érték csökken kb. 70-re [21]
Pellet arra a következtetésre jutott, hogy “a fehérje minőségének biológiai mérése, melyet nem az optimális szinten végeznek, akár állatkísérletes vagy emberi alanyokon, a fehérje értékének túlbecslését okozhatja az élettani fehérjeszükségleti szinten.” Ennek eredményeképpen, míg a BV fontos lehet a fehérjék értékeléséhez, amikor a bevitel az élettanilag szükséges szint alatt van, addig igen kicsi a jelentősége azon személyek esetében, akik a minimálisan szükségesnél jóval többet fogyasztanak.
Ezt a hiányosságot a FAO/WHO/UNO is osztja, akik azt állítják, hogy a BV és NPU mérése úgy történk, hogy a táplálék fehérjetartalma egyértelműen a szükséges élettani szint alatt van, szándékosan úgy végezve a mérést, hogy maximalizálják a minőségben meglévő különbségeket, mivel a nem megfelelő energiabevitel csökkenti a fehérjehasznosulás hatékonyságát, míg a legtöbb nitrogén egyensúly tanulmány biztosítja a megfelelő kalóriát. Mivel a lakosság fehérje fogyasztása nem csak egyféle táplálékból származik, ezért egy fehérje BV értékének meghatározása csak korlátozott mértékben használható az emberi fehérje szükséglet megállapítása során. [22]"Szóval, ha vesszük a BV-t, ami javarészt áll a fehérje hasznosulásának a mértékéből és a felszívódás sebességéből áll, ebből kivesszük ez utóbbit, mert a reggelinél tök mindegy, hogy milyen hamar szívódik fel a protein, majd a fenti alapján kivesszük a hasznosulást, marad a nagy semmi.
Ez a BV pont egy olyan érték, mint gépjárműveknél a fogyasztási adat: szép-szép, lehet egymáshoz hasonlítgatni őket LABOR körülmények között, csak épp a valós életben nem ezek az eredmények fognak visszaköszönni. -
Cs1csó
titán
válasz
aelod #173272 üzenetére
Azt kell eldönteni, hogy KI MIT akar:
1. minél nagyobbnak "lenni" tehát 100kg átlag magassághoz vagy
2. a "natural" vonal, esetleg megőrizve a rugalmasságot a sok nyújtással, kardióval az állóképességet.Erről jut eszembe, kb. 20 éve (te jó ég, hogy telik az idő) járta a debreceni Jimmy's GYM-be (ha jól emlékszem így írták, most ha jól tudom FREEDOM néven fut a hely)
Na tehát ez a második emeleten van és akkor Kathi Béla volt ott a személyi edző és volt, hogy egyszerre értünk oda és mire felért úgy fújtatott mint egy gőzgép - vagy mint hasonló megterhelés után most én -)
Na ő már akkor is komolyan tolta igaz inkább még erőemelőként, tehát inkább nagy volt mint definiált. ) -
aleister
veterán
válasz
aelod #173260 üzenetére
Ez a BV is túl van misztifikálva. A hasznosulás tán még oké, de a felszívódási sebességnek nem sok értelme van egy reggelivel kapcsolatos vitában. Ez egyedül edzés után fontos.
Anno volt itt a topicban egy videó. Valami amcsi molekuláris biológus eszmefuttatása amolyan kérdezz-felelek stílusban. Elhangzott a kérdés mely szerint mi az üdvösebb fehérje szedésének a kérdésében? Inkább minőségi, de kevés, vagy inkább sok, de kevésbé top fehérje legyen..
Az volt a válasz, hogy egyik sem, hanem legyen kevert a protein forrás. Minél több forrásból származó. Az a legtermészetesebb. Nagy eséllyel a teljes fehérjemátrixot tartalmazza majd így a bevitel, szemben a piedesztálra emelt "nívós" fehérjékkel, amik célszerszámok. Közel sem tartalmazzák azt a 20+ aminosavat mind, amikből az izmok állnak.Szóval nem közvetlen az edzés utáni turmix esetén én egyáltalán nem erőltetném a tejsavó cuccokat. Inkább menjen természetes forrásból bármi. Akár növényi, akár állati. Minél több féle.
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173250 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a 125 gramm zabpehelyben már önmagában 21 gramm fehérje van?
A tejben további kb 10 gramm Ez eddig 31 g.Teljesen felesleges 20-25 gramm proteinnél többet egyszerre bevinni a fehérjeszintézis miatt. Volt már erről kutatási eredmény.
Csak az íze miatt rakok bele fehérjeport, nem a protein tartalma miatt."BTW meglepődnél, hogy a zab is mennyivel emeli a vércukrod"
Nyilván minden megemeli valamilyen mértékben a vércukor szintet. Az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt.Speeedfire:
Persze, számolok vele. Arra utaltam az előző hozzászólásban, hogy mivel első körben a tejcukrot a laktáz enzim lebontja szőlőcukorra, ezért van egy kis késleltetési ideje a folyamatnak. -
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #173254 üzenetére
Nem mostani sztori. Rémlik, hogy egyszer volt ilyen beszélgetés. Tibcsi akkor nagyon diétázott, kardió hegyek stb. És mondtátok, hogy nem aerob-ban vagyok, hanem kardióban. A 140-150 pulzussal. Aztán volt szó ATP-ről meg mindenről is.
Áhh, nekem nem lesz verseny. Ilyen gondom nincs. Ennél jobban szeretek kajálni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #173241 üzenetére
Valóban jobb lesz a GI, GL értéke (A GL picit jobb mérés). Viszont a valóságban csak pár gramm alakul át rezisztens keményítővé.
Igen, a nem alkoholos zsírmáj az valóban a túlevés, és mozgás hiány.
Nyilván vannak olyan komoly betegek, ahol tényleg számít már, hogy miből mennyi.
A legtöbb gyúrósnak, aki nincs túlzottan elhízva, nekik még jól is jön a többlet ch. Nem kell inzulint szurizni -
aleister
veterán
válasz
aelod #173226 üzenetére
Reggel a szervezet inzulinérzékenysége rosszabb. Tehát ugyanazon vércukor mennyiséghez több inzulin kibocsátására van szükség. Ez pedig hosszú távon egyenes út az inzulinrezisztencia kialakulásához = 2-es típusú diabétesz.
Ezért kerülendő a gyors CH reggel. most nincs időm angol szakirodalmat linkelgetni, de ha rákeresel az összes honi táplálkozási magazin, cukorbetegséggel foglalkozó oldal ezt írja.A múltkor pont én vettem végig, hogy nem olyan nehéz összehozni a napi bevitt fruktóz mennyiséget. Ha nem is az év 365 napján.
Végül úgy döntöttem, hogy elengedem ezeket az aszalt gyümölcsöket a reggeliből. Úgysem figyelek a napi kajámra, legalább a legfontosabb étkezés legyen tiszta.
-
benfolds
őstag
válasz
aelod #173210 üzenetére
erre emlékeztem a markedone egyik videójából, de a földön fekve nem bírom megcsinálni. de lehet tényleg béna vagyok. ha lenne egy olyan fasza szőnyegem, mint bigmastergnek, akkor lehet, hogy nem szaroznék, lekúrnám magam mellé, de nincs szőnyegem. és a fejem mögé sem tudom leengedni, mert nincs annyi hely. (bár gondolom, hogy ez inkább vicc volt, mert nehezen tudom elképzelni, hogy le tudnék tenni így két kézi súlyzót.) próbálkozom még a combra eresztéssel, de fekve nem igazán tudok lendületet venni a felüléshez.
-
Madwe
nagyúr
válasz
aelod #173175 üzenetére
S pont emiatt szerintem a bedöntött módszer általánosságban jobb, mert ott kevésbé lesz domináns a delta akkor is, ha az ember nem tudja mire figyeljen, nem?
Helyesen kivitelezve viszont mindkét gyakorlat ugyanazt s ugyanannyira edzi, s ugyanannyira terhelhető is, szerintem -
benfolds
őstag
válasz
aelod #173163 üzenetére
amúgy nem kifejezetten karcinogénnek nyilvánított dolgokra is nagyon könnyen rá lehet mondani, hogy rákkeltőek. bizonyos mennyiségben / konstellációban kb. bármi rákkeltő lehet a biciklizéstől (hererák) kezdve az oxigénig.
RIP Csollány Sziveszter.
és rá még azt sem lehet mondani, hogy biztos most jött ki az évtizedes koxolás, mert ez a sport nem a puszta erőről szól, hanem 99%-ban a technikáról és a kitartásról, szóval koxszal nem sokra mennél.
-
Madwe
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173150 üzenetére
A cikkben van egy ábra. A bal ág a feltöltős, elavult módszer. Ezt a erőltette pár évvel ezelőttig a builder is. 20-25 gramm a feltöltési időszakban, utána meg szinten tartás. Ezt kúraszerűen. Atlétáknak ajánlja ez a cikk.
A jobb ág a modern szemlélet. Naponta max 5 gramm, és az elég bárkinek is. Ezt lehet folyamatosan.
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #173142 üzenetére
Mert ott aztán akkora különbség van egy átlagember meg egy natutar gyúrós között... Most nem xarrá koxolt testépítőt vegyünk alapul mert náluk annyit számít a kreatin mintha a balatonba öntenél fél liter vizet
Jó esetben van 15-20kg izom különbség de az is ha jól csinálod. Érdemes vajon ezzel xarakodni hogy ez alapján számolva 3-5-10 grammot vigyen be az ember? Hát nem tudom
Volt itt feltöltés szintentartas kreatin buldózer cukorhegyekkel.. aztán a vége hogy minden nap 3-5gramm
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173126 üzenetére
Igen, ez igaz, de pont ezt írtam, hogy nem használod fel a teljes, raktározott mennyiséget egy durva edzés alatt sem, és így nem a raktározási képesség, hanem a visszatöltődés lesz a mérvadó, ez pedig az említett szerveken múlik.
D1Rect:
Lentebb linkeltem a legfrissebb tanulmányt a témában. Ez 2021 márciusi. Ebből idézve:
A tartósan magas c-vitamin színt csökkenti a réz és B12 vitamin szintjét, csökkenti magának aszkorbin savnak a kiválasztódását, korrodálja a fogzománcot, allergiás reakciókat okozhat. Továbbá bizonyos körülmények között a C-vitamin prooxidánsként működhet, és potenciálisan hozzájárulhat az oxidatív károsodáshoz. Néhány tanulmány azt sugallta, hogy prooxidánsként hatva a kiegészítő szájon át adott C-vitamin kromoszóma- és/vagy DNS-károsodást okozhat, és esetleg hozzájárulhat a rák kialakulásához.
Végül -mivel növeli a szerves vas felszívódását- vas túlterhelést és szövetkárosodást okozhat az arra érzékenyeknél. Ez hála égnek az egészséges embereket feltehetően nem fogja érinteni, de sosem tudhatod, hogy milyen -egyébként veszélytelen- nyavalyával mászkálsz.A fentiek miatt felnőtt embereknél 2000 mg-ban maximalizálták a felső határt. Tiniknél, gyerekeknél ez még kevesebb.
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173103 üzenetére
Az izomzatban raktározott kreatin nem ürül mind ki. Hogy nagyjából képben legyél milyen mértékekről beszélünk, egy olyan fullos edzés, ami után csak magatehetetlenül fekszel a padlón és szó szerint nem tudod felemelni a kezed, az a valóságban a teljes mobilizálható erőnléted kb 30%-át emésztette még csak fel. Átlagember a maradék 70%-hoz normál körülmények között nem is fér hozzá, csak stresszhelyzetben.
Szóval ne vedd a teljes testsúlyt, ment ennek csak egy része az izomzat, aminek csak egy részéből kerül ilyenkor felhasználásra a kreatin. Ha pótolod a kreatint akkor a máj, vese, hasnyálmirigy működésével kerül a vérbe, onnét meg az izomba feltöltésre. Egy 60 és 130 kilós ember ezen szervei között méretben és ebből adódóan biológiai funkcionalitásban minimális különbség van. A maradék megy ki a vizelettel. Szóval betolhatsz akár 10 grammot is egyszerre tőlem. Kb mintha lehúznád a slozin.A szervezet is szintetizál kb 2 gramm kreatint naponta, valamint nem vegán étrenddel további 1-3 gramm vihető be. A 3 gramm olyan eset amikor célzottan olyan táplálékforrásokat válogatsz össze, amiben több a kreatin, de változatos étrend mellett ez inkább 3 alatt lesz. Gondolj bele, hogy ez a napi 3-5 gramm kreatin már önmagában elég, hogy emberek éljék a mindennapjaikat, sportoljanak, dolgozzanak, kemény fizikai munkát végezzenk. Szerinted 5-10% erőnlét növekedéshez többre van szükség, mint ennek a mennyiségnek a duplája?
-
Angel2014
addikt
válasz
aelod #173108 üzenetére
Amikor jönnek ezek a hidegek és a 10 fokos különbségek fáj, és olyan érzés mintha egy golf vagy egy teniszlabda lenne a hajlítóba hátul.
Majd terhelem lassan fokozatosan.
Amit itt kérdeztem tényleg szükség lenne rá. Kivettem a bank autómatából a pénzt kártyát kihúztam , de a pénzt ott felejtettem, pár lépést tettem mire visszamentem már nem volt ott a mögöttem lévő elvitte. Rendőrségi ügy , a tettes meglett lopás miatt indult eljárás, erre december végén jön egy bírósági végzés, az ügyet megszüntették, mert a sértett covidban elhunyt, de lehetőségem van az örökösökkel szemben lefolytatni polgári peres úton. A végzéssel kikértem az elhunyt közjegyzőjétől a hagyatéki tárgyalás másolatát.
A feljelentéshez meg bele kéne írni egy paragrafust gondolom, de bárhogy keresem ezt az esetet nem találom, hogy amikor az örökösök viszik tovább a sértett helyett az általa okozott bűncselekmény összegét.
-
HaZsolt
őstag
válasz
aelod #173106 üzenetére
Ez egy kerdes, hogy tisztaban legyen a tarsadalom, informalodni. Semmilyen btk-ban talalhato tenyallast sem valosit meg, ellenben eloszlatja a fejekben levo teves informaciokat. Ezek gyenge minosegu "garazsban" eloallitott cuccok amik akar nagyon hatranyosan befolyasolhatjak az egeszseget a kontar eloallitasi korulmenyek miatt es messze van a gyogyszergyari minosegtol?
-
aleister
veterán
válasz
aelod #173081 üzenetére
Egy átlagembernek elég 100-110, max 150 mg c-vitamin (pl ha terhes vagy dohányzik), egy sportolónak meg mondjuk 200. Ez még mindig nem 1000. Ráadásul az is a teljes napra elosztva 4 adagban, hogy ne huggyantsd ki az egészet, nem pedig egyben betolva 1 gramm kvázi savat.
Szélsőséges esetekben szoktak 250 mg-nál többet ajánlani. Maraton futóknál lehet indokolt, meg tartósan nagy hidegben.A magyar nép egyébként legendás vitaminfogyasztó. Nem vagyok meglepve ezeken a túlzó dózisokon.
-
Pocee
senior tag
válasz
aelod #173056 üzenetére
Nézd,full életelixírként hirdetik...
Abból indultam ki,hogy amikor semmit nem szedtem minden ősszel és tavasszal lebetegedtem influenzás tünetekkel ez kb 20 éves megfigyelés részemről,most elhagytam a 40et rendszeresen sportolói multivitamin megy naponta ,naponta frissen facsart gyümölcslé +algaval vagy búzafűporral vagy virágporral tuningolva,és tavaly lenyomtam 2 kúra méhpempőt...és ugyan olyan az életminőségem vagyis ugyan úgy lebetegszem ha eljön az ideje, szóval én csodákat nem véltem felfedezni ezektől a kiegektől,vagy nem is tudom mit kellene várni,de meghallgatom a véleményed,hogy mit rontottam el. -
-
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #172993 üzenetére
Ejj, pont lemaradtam a sztoriról. Hát ez a dekopír hasonlat nem túl jó.
bigmasterg: Van henger is, de sokszor elfelejtem. Pedig a combokat nagyon kellene, legalább 2 naponra masszírozni.De lehet akkor ez lesz amit küldtél Ali-s.
vaakuum: Comb lenne a fontos, esetleg nyak. Neked melyik verzió van? -
vaakuum
addikt
válasz
aelod #172993 üzenetére
Bocs, ezt Speedfirenak akartam válazolni a #172992 -re
Nekem van, nagyon bejött, amikor bármilyen edzés után izomláz van... azaz mindíg
Lábra és karra teljes hosszban tökéletes (nyilván sípcsontra, meg a csontos részekre a hajlatoknál nem, illetve az ínszallagot sem érdemes ezzel kínozni), mellkasra is szuper. Hát esetén nehéz ügy, hogy ne lapocka csontot vagy gerincet veressenek vele, de ügyes ember kezében az is vállalható. Nyakra is használható, bár ott is figyelni kell a csontokra! -
aleister
veterán
válasz
aelod #172991 üzenetére
Azt hittem, hogy testépítő topicban inkább a tst vonzata a lényeges, nem az afrodiziákum mivolta.
Egyébként ezen a téren sem éreztem különbséget.Az energetikusság jó kérdés. Az a baj, hogy ez elég szubjektív. Napi munka mellett különböző mértékű, nem tervezhető stressz is éri az embert.
-
vaakuum
addikt
válasz
aelod #172987 üzenetére
Nem. Az összes doki úgy fél tőle, mint a tűztől, hogy tönkre vágja a májat ösztro blokkolóval.
Konkrétan nem találtam olyat, aki hajlandó lett volna felírni. Sokszor csak kimondtam az ösztrogénblokkolás szót, mint esetleg megfontolandó opciót, és mind hárító módba kapcsolt, hogy jajjjaztátnemszábád... És az indok csak ennyi, hogy mert a májat...
Pedig értelmesen elmondtam mindnek, hogy nyugodtan csinálhatnak rajtam akár 3 havonta labort, és ha az látszik, hogy árt a májnak, akkor majd kitalálunk mást. De így sem... -
vaakuum
addikt
válasz
aelod #172979 üzenetére
Nem tudom, mit értesz exogén beavatkozásnak. Normál életvitelről van szó, 40+-os átlagemberekről, akik dolgoznak, gyereket nevelnek, és igyekeznek amúgy egészségesen élni, lehetőségekhez mérten sportolni, káros szenvedélyek minimalizálásával.
Idehaza az okok feltárására sincs mód az eddigi tapasztalatom alapján...Én speciel 8 éve keresem az okot, és mentem mindenhová, ahová küldtek, hogy majd ott okosabbak lesznek... Nem jutottam előbbre.
És sajnos ez az edzés és regeneráció minőségére, mennyiségére is kihatással van. Lehet van egy csoportja az embereknek, akik a vízbül vesszük kija zösztrogént, vagy a higiéniai termékekből, nem tudom...
-
Qtya123
őstag
válasz
aelod #172951 üzenetére
Nem vagyok ilyen jellegű szennyeződéseknek kitéve. A kezem szárad ki, ha hideg van és folyékony szappannal mosom. Mióta váltottam hagyományos szappanra, azóta bármilyen hideg lehet, nem repedezik ki a bőr a kezemen.
Az ekcéma egyébként a térdemen van állandóan jelen. Néha megjelenik könyökhajlat mellett, vagy hónalj mellett is, de ritkán.
Madwe: köszi a tippeket, a tofura rápróbálok, régen ettem, nem volt rossz.
Reggelire meg majd lenmagpehely is bele fog kerülni a kajába. Bár szerintem a jelenlegi reggeli, ami általában marhafehérje, banán és zab összeturmixolva, azzal nem kellene gondnak lennie. Legalábbis a teszt alapján nem.
Azt azért bánom, hogy a tejsavófehérjének búcsút kell mondanom. -
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #172940 üzenetére
Most nekem egy héten belül van low és high bar is.
Nyilván a low erősebb, de érdekes módon a high szebben megy.Nyomásban a hidalásra gondolsz? Azért az ördögűzős extrém hidalás nem épp az összes powersre jellemző.
Itt meg van larsen és spoto nyomásom is a sima mellett. Na a larsen nem épp a hidalásról szól.
Vagy könyök pozícióra gondolsz?#172939HussarF
-
GemeriReem
újonc
válasz
aelod #172930 üzenetére
Ebben van igazság, de szerintem sok a buktató. Rengetegféle irodalommal találkozhatunk, nem mindegy, mit találunk. Edzésprogramot már össze lehet rakni jó forrásból, de mikor én 2012-ben elkezdtem edzeni, 4 évig tartott odáig eljutni, hogy egy használható edzésprogramot lássak (köszi powerbuilderes srácok!). A broscience még sokáig velünk lesz, attól tartok, a többséget meg mondjuk nem is hiszem, hogy ennyire érdekli a teljesítmény kiaknázása, csak tudja azt mondani, hogy mozog valamit.
-
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #172915 üzenetére
+woodslave:
Ja jogos, nyilván itt is valahol a középút lehet az igazság, mint ahogy minden másban is.
De szerintem még mindig az a jobb eset, amikor valaki kisebb, de erősebb, mint amikor egy hegyomlás csávó, aki csak gépeket használ és nem tudja használni az izmait.
Úgy néz ki, mintha képes lenne valamire, de valójában nem, mivel nincsenek meg a törzs izmok, szorítás, pl van comb, de nincs farizom , jó kis imbalance-ok.
Olyankor az izom csak fölösleges teher a testen.Látni olyat, hogy mell + váll edzés, hát elhanyagolva + ülő munka, a végén rosszabb lesz a tartása, mint mielőtt elkezdett edzeni.
A hátsó lánc fontosságáról sokan megfeletkeznek, pedig egészség szemopontjából sokkal fontosabb mint egy váll, mell vagy kar.
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #172911 üzenetére
én nagyon hittem abban hogy naturalként izmos akkor leszel ha erős is vagy mert a kettő összefügg. Az mondjuk nem egyértelmű milyen módon. Mármint ha úgy függ össze mint ahogy én gondoltam/gondolnám most tök mindegy ebből a szempontból, akkor az edzés célja az kell legyen, hogy minél erősebb legyél. Aztán persze vannak az egyéni tapasztalások, hogy nem vagy erősebb sőt és mégi jobbnak tűnik egy adott izomcsoport, szóval fax tudja sajnos.
Azért a tényleg izmos naturálok között nem egy van aki erőemelő is egyben vagy komolyan nyomja az erőemelést (mármint azokban a gyakorlatokban erős)
Persze másik oldalról ott vannak amit mondtál, hogy súlyemelő erősödik anélkül hogy jelentősnek tűnően izmosodna.
-
válasz
aelod #172907 üzenetére
De azért csak nem független a hipertrófia és hogy mekkora a súly, nem? Azért általában, - úgy gondolom, de nem biztos - aki nagyon izmos, az elég nagy súlyokat is mozgat.
Persze néha meg lát olyat is az ember, hogy ahhoz képest nem is olyan nagy súlyokkal nyomják testépítők...
De mivel szinte mindenki kokszol, aki nagyon izmos, így elég nehéz az alapján eldönteni ezt, hogy mit lát az ember, milyen súlyokkal edzenek -
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #172880 üzenetére
"Az 1RM-ed 40% bukásig történő edzése ugyan olyan hatást vált ki mintha az 1RM-ed 60-80%-val edzel."
Elméletben igen.
De ha 1RM 40%ával edzel, azzal nem fogot tudni olyan hatékonyan növelni magát az 1RM-et, mintha azt is gyakorolnád. Szokni és gyakorolni kell a nagy súly mozgatását, hogy képes legyél rá.
Illetve ahogy Woodslave is írta, az túl sok ismétlést jelent. Lehet már az idegrendszer, vagy tüdőkapacitás miatt buksz, vagy elkezd jelentősen romlani a forma.
Illetve ha nem bukásig akarsz edzeni (pl összetett, nagy izomcsoportos gyakorlatok, ahol nem is ajánlott), akkor sok ismétlésnél megint nehezebb belőni, hogy hol van pl az rpe7, vagy 8. Bár az egész RPE rendszer inkább 10 ismétlés alatt működik jól.szerk.:
Persze az elméleti, kiszámított 1RM nő úgy is, hogy sosem mész rá a maxra, csak valóságban nem biztos hogy ha azt az 1RM súlyt ráraknák az emberre, akkor fel is jönne, ha sosem volt még rajta olyan szintű terhelés, csak 5+ ismétlések. -
Madwe
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz
aelod #172883 üzenetére
Nekem relatív új keletű a 20-as ismétlés bemelegítésnél. Kb fél éve csinálom így. Anno a Builderen (tudom...a sátán bibliája) olvastam, hogy vérrel telíti az izmokat a "pumpálás" jellegű mozgás. Érzésem szerint működik. Hamarabb jön a bedurranás.
Viszont ezt tényleg kis súllyal csinálom, mert nem az elfáradás a cél. Általában a munkasúly fele és harmada között. -
Woodslave
félisten
válasz
aelod #172880 üzenetére
hát lehet így van de nem gondolom hogy sokkal jobb mondjuk 25-30 ismétléssel dolgozni. (kb 60% 1 rm 15 ism) Lehet ha bukásig mész ugyanaz az eredmény de feleslegesen szopatod magad előtte 20-25 ismétléssel. Tudomány szerint nincs "hipertrófia" ismétlés de szerintem ez a 8-12 nem véletlen. Elég terhelés nem túl sok felesleges ismétlés és ugyanaz az eredmény.
Én biztosan nem tudok koncentráltan edzeni 40%-os terhelésen végig. Mire oda jutsz már az életed eluntad agyilag is "elfáradtál"
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #172805 üzenetére
ja ez különösen baromság.
De amúgy személy szerint már azt gondolom, hogy ha van két ember.
1. nem kérdőjelez meg semmit ami a sárga kapszulában van, nem agyal semmin nem olvas el semmi mást csak ezt a sárga kapszulát és mindent úgy csinál ahogy ott le van írva
2. agyal utána olvas, kutat stb.Tutira mondom az első izmosabb lesz
-
TomDeNemm
csendes tag
válasz
aelod #172772 üzenetére
utána néztem most, ezt találtam:
"Neki konkrétan az a szerencséje, hogy komoly edzésmúltja volt, mielőtt doppingszerekhez nyúlt, ráadásul töredékét használták annak a mennyiségnek, amit ma a hobbisták nyomnak a termekben. (Igaz, akkor még nem voltak hamisítványok. Ma már csak azok vannak.) Csak én ezt az információt mondjuk nem a neten kukáztam, hanem például konkrétan tudom, mit szedett Arnold Schwarzenegger és mennyit a korai éveiben, mivel volt szerencsém az edzőjével, Kurt Marnullal találkozni, sőt, filmet is forgatni. Nem, nem teszem közzé sehol."
Lehet tényleg így van -
aleister
veterán
válasz
aelod #172753 üzenetére
Hú, nem emlékszem már ki volt. Woodslave rémlik, meg úgy általában elő szokott kerülni a topicban ez a fordulat. A tévedés jogát fenntartom, mert 4-5 évvel ezelőtti dolgokról van szó.
Xelo:
Akkor elmondható, hogy rohamlétekben finomodik a csoport. Ha ez így folytatódik mimózalelkű metroszexuálisok leszünk. -
aleister
veterán
válasz
aelod #172741 üzenetére
"Imádom amikor egy vitában az egy érv, hogy valaki, hogy néz ki."
A teljesség kedvéért linkeljem, hogy itt hányszor hangzott el a "nem tudom mikor tettél fel utoljára magadról fotót?".
Vagy ez amolyan "alkoholista az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szimpatikus" dolog?bigmasterg:
-
Qtya123
őstag
válasz
aelod #172741 üzenetére
Na igen, megy az, hogy a Kökény mennyire tapasztalt, bezzeg a másik "siklókarú" meg hogynézmánki és ezért biztos hülye is.
Mindent Kökény tud jól. Az se baj, mikor a mentő viszi el a teremből, mert rosszul lesz, aztán megnézik a vérképét a rosszullétkor és olyan, mint egy végstádiumos daganatos betegnek. Bezzeg a növényi fehérje, na az már veszélyes. -
Xelo
addikt
válasz
aelod #172737 üzenetére
nekem az tetszett hogy azzal vagdalózott hogy neki 20év(?) tapasztalata van. 20évig tolta a növényi fehérjéket és figyelte ahogy nő az ösztrogénszintje?
meg a másik, hogy oltotta a srácot mert nem izmos. hát nem tudom, az orvosok, tudósok, stb nagy része sincs kigyúrva, mégis inkább nekik hinnék ha táplálkozásról vagy általánosságban tudományról van szó..
az meg a ráadás hogy a követői mint a birkák fújják a hülyeségét.
-
Xelo
addikt
válasz
aelod #172728 üzenetére
"Results: After 7 days of creatine loading, or a further 14 days of creatine maintenance dose, serum T levels did not change. However, levels of DHT increased by 56% after 7 days of creatine loading and remained 40% above baseline after 14 days maintenance (P < 0.001). The ratio of DHT:T also increased by 36% after 7 days creatine supplementation and remained elevated by 22% after the maintenance dose (P < 0.01)."
[link] -
aleister
veterán
válasz
aelod #172690 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. Te fizikai sérülésekre gondolsz. Ez független az egészségtől. Pl makkegészséges vagy, elcsúszol a remek ónos esős járdán, eltörik valamid. Ettől még egészségesnek vagy mondható (jók a laborleleteid, jó az immunrendszered, nincs krónikus betegséged, a szerveid funkcionalitása minimum átlagos, stb), csak épp aktuálisan le vagy sérülve.
"Egy élsportoló sohasem egészséges."
Így van. Sosem állítottam ennek az ellenkezőjét.Qtya123
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- 3D Nyomtatott Deadpool Fejhallgató tartó. Kérésre egyedi színekben is!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest