-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
Hahaha igényesek ellőre
-
törölt tag
Sziasztok! Milyen usb-c hubot ajánlotok amin van microsd bemenet vagy olyan bemenet amibe pendriveot lehet dugni és felismeri a chromecast és nem kell külön áram forrás hat ezer forint alatt? maximum 7 ezer forintig megyek el ha nagyon kell de tovább nem.
Jó lehet a legolcsóbb is csak tudjam bővíteni a chromecast with google TV tárhelyét mert kevés alapból és ez irritál engemet.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm szépen!
Már érdemes volt beírnom, mert ezt sem tudtam hirtelen, hogy van külön HD és 4K verzió.
Nekem elég lesz HD is mindig is, ez a 4K-8K téma sosem fog vonzani.Időtállóság szempontjából lehet érdemes mégis CCwGTV mellett dönteni mindenképp, mert ki tudja, hogy 2-3 év múlva már behoznák YT-ra a 90-120fps videókat is 1080p-hez és hátha azokat még támogatná az aktuális féle CC, míg a CC3 már lehet azoknál a videóknál szintén csak 720p-t tudna és megint ugyanitt tartanék vele, mint most.
-
TaylorPro
addikt
Ha már újra kapható a Chromecast Audio rendeltem egyet. Jól sejtem hogy csak a vele kompatibilis alkalmazások tudják ráküldeni a tartalmat?
-
fecke78
senior tag
válasz
Arolotifar #7089 üzenetére
köszi .
Nálam syno 918+ van
5 ghz en gondolnám használni , 2.4 erre nem alkalmas -
Janaboy
veterán
válasz
Arolotifar #7086 üzenetére
Érdekes..nekem még az 1080p-s lejátszásoknál sem működik rendesen.
Csúszik a hang, nem megy a tekerés stb..
Ugyanaz a nas..[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
válasz
Arolotifar #7086 üzenetére
nagyobb 4k filmek is 50-80gb ?
Ugy tudom a dv is .
synology van nálam is[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Chromecast 4k változatával szeretnék kodival nasról filmeket lejátszani , gond nélkül boldogul vele ?
-
Az árából ítélve a HD változatot nézted ki, nem a 4K-t. Viszont ha csak a 1080p/60Hz a cél, akkor egy sima ChromeCast 3 is elég lehet. Oázisban 14100. De a CCwGTV(HD) is csak 16800, szóval nem lenne igazán észszerű spórolás... (USÁ-ban 30$, ha valaki zsebben elhozza...)
-
Sziasztok!
Hosszú évek óta elégedetten használok már egy Chromecast II-őt, viszont mostanában egyre több olyan videóval találkozok, amik már 60fps mellett kínálják az 1080p-t, így ezeknél csak 720p-60fps minőségben engedi a tartalmakat nézni.Most a topikból értesülök erről az újabb, Chromecast with Google TV típusról, ami gondolom megoldaná jó időre megint az 1080p-s YT átküldést nekem.
Látom, hogy átlagosan jelenleg ~18ezer Ft-os árakon mozog magyar helyeken ez az eszköz.
Ki lehet fogni olcsóbban is esetleg?
Külföldi rendelés sem lenne probléma nekem.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Működik, de én egyszerűbben megoldottam mert feltettem NAS-ra a fájlt és onnan SMB-n telepítettem, csak fájl kezelő kellett amivel a hálózatos megosztást megnyitom, de a te leírásod szerint is megy, minden más ugyan az.
Amit én még megtettem, hogy a Play Store alkalmazást a Button Mapperben gyorsgombra tettem, dupla katt a házikóra nálam és indul is.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
Play Store ikon elhelyezése a főképernyőn, Chromecast with Google TV-n!
zsolt501 & viperabácsi & a többiek, próbáljátok ki, hogy sikerül-e, nem maradt-e ki valami a leírásból!
Jelezzetek ha sikerült, akkor bemásolom ide is. -
tylerddd
veterán
-
Cinok
csendes tag
Chromecast Audio újra kapható a Speedshopnál.
Google Chromecast Audio | Audio kiegészítők (speedshop.hu) -
Shade45
senior tag
RTL+ applikációt próbált már valaki telepíteni?
Mennyire használható?Van esetleg alternatíva, ha nem működik az app?
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a távirányítóval meg lehet állítani a filmeket?
Pause, stop, play
4k néztem ki.Köszönöm
-
winbox
senior tag
Lehet, én csak filmezésre használom, egyszer leszedtem így a streaming appokat és azóta meg se nyitottam, de tényleg amúgy nem gondolnak ilyenre, hogy ha egy adott országban nem működik a funkció, akkor legalább mondjuk megjelenő billentyűzettel lehessen ott keresni vagy kint legyen alapból az áruház?
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
Chromecast 4K
Kiválasztom az alkalmazások fület, és a kereső mezőbe bármit írok be, mindig azt írja, hogy "Something went wrong, try again", pedig amit keresni akarok az biztosan elérhető az alkalmazásboltban, mert a kategóriák között megtaláltam.
Mi lehet a probléma?
Próbáltam több elérhető alkalmazásra is rá keresni, de mindig hibát dob.
-
zsolt501
nagyúr
Egyre jobban kiábrándulok ebből a lejátszóból, kész vicc kategória amit a google összehozott ennél a lejátszónál, és a mostani frissítéssel is azt vettem észre, hogy HBO MAX esetén több probléma is lett akadozik többször a lejátszás (micro lag) ami előtte nem volt, illetve Plex esetén is gondok vannak a lejátszással, illetve a lejátszásba visszatéréssel is.
-
válasz
zsolt501 #7057 üzenetére
Kipróbáltam én is: tényleg nem lehet állítani a nyelvet, a külső billentyűzet beállításainál egyszerűen hiányzik a nyelv állítás lehetősége (ami a gboard-nál még megvan). A netes konszenzus is erre utal. (Panaszkodnak, hogy vannak egyéb anomáliák is, pl. kettőzött billentyű bevitel, amit én viszont nem tapasztaltam.)
Úgy néz ki, hogy a billentyűzet képes kiváltani a távirányító használatot, viszont ehhez szükség van a multimédia billentyűkre (pl. a visszalépést nem sikerült másképp elővarázsolni.) Működik pl. a Ctrl+Alt+Del is.
-
zsolt501
nagyúr
Olyan problémába ütköztem, hogy Chromecast with Google TV-re bluethooton csatlakoztatott magyar karakteres billentyűzettel csak angol karakterek mennek, ezt hogyan lehetne megoldani, mert a Gboard az Magyarra van beállítva és a rendszer nyelve is magyar, de billentyűzeten nem megy a magyar.
-
totopad
senior tag
válasz
Shade45 #7050 üzenetére
Igen, használom.
Play store-ban nincs saját appja, igy kintről kell beszerezni és az update-eket is magadnak kell intézni utána, de működik.
Kontroller kell hozzá, anélkül maga a szolgáltatás sem megy, tök mindegy, hogy milyen eszközön használnád. Én egy One controllert vettem hozzá, az egyetlen különbség a pc-hez képest, az, hogy valamiért a CC-ről nincs force feedback, de minden más működik. -
vacs
Topikgazda
válasz
Shade45 #7052 üzenetére
Érintő képernyőre készült a Game Pass app, ezért távirányítóval nehéz a kurzort az email cím és jelszó mezőre navigálni, nem vagy alig látni, hogy mikor "kattintasz" a játék indítása gombra, vagy a kereső ablakba pl.
A Bluetooth kapcsolat jó, írtam, hogy ha sikerül elinditani a játékot, utána már egész szépen működik! -
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki az eszközt Xcloud/Xbox Game Pass játékra?
Telepíthető rá? Mennyire működőképes? -
törölt tag
Igen , a tré és a netflix valamiért nem tud az anyagi részén megegyezni.
Vagy amit írtál, vagy akár egy Xiaomi Mi Stick is elég erre a célra.
Ebből ha jó tudom, van 4K és csak FHD verzió. Nekem utóbbi van , én elégedett vagyok vele.
Disney+, Youtube,KODI,HBO Max,VLC ezeket használom rajta.
Biztos vagyok benne , hogy a Netflix -el sem lenne gond. -
Ádám16
addikt
Sziasztok!
NemelégokosTV-hez lenne szükség a családban olyan eszközre, amivel tud az illető Netflixet használni (csak ez a lényeg). Lehetőleg olyan cucc kéne, amihez van távirányító is, ne kelljen a telefonnal is kapcsolódni. A Chromecast with Google TV a legmegfelelőbb erre a célra?
Telekom smartbox van csatlakoztatva a TV-hez. Egy appot nem lehet letölteni kb a Play Áruházból, a Netflixet... csodás.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem az alap tévés hang egy normál lakás általános feltételeihez van optimalizálva (zajos környezet, sok idős, aki rosszul hall, stb., azaz általában valami loudnesses standard sztereo hang. Streamingen meg megkapjuk a standard (sokcsatornás) mozis hangot a létező legnagyobb (hallásküszöbtől a fájdalomküszöbig (vagy azon is túl) terjedő) dinamikával. Én a tévét általában 10-es hangerőn nézem, és az kb. jó is. CC-nél folyamatosan kezemben a távirányító, amivel 1-20 tartományban állítgatom a szintet. (Az alacsonyabbnak tűnő hangerő, és az állandó tekergetési kényszer akkor is megvan, ha a windows-on használom a megfelelő streaming app-ot, de ott megvan az a lehetőség, hogy bekapcsolom a "loudness" opciót, ami után nem kell folyamatosan tekergetni, és hangosabbnak is tűnik. Sajnos CC-n ilyen nincs.)
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Nálam LG tévén (CC 25-ön, maxon van) 10-es alap tévés hangerő helyett kb. 15-ig kell felnyomni ugyanahhoz a hangerőhöz, amin élvezhető. Igaz én filmezéshez külön sztereó rendszert használok, így nem tulajdonítok ennek különösebb jelentőséget. De amúgy kb. mindent feljebb kell hangosítani, ami rá van kötve, ha a tévé hangszórója megy, PS4, media player. Az előző Sony tévémen is ez volt, de a CC2 is hasonlóan "halkabb" volt.
[ Szerkesztve ]
-
SteveL
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy Chromecast with Google TV 4K-t. A hangereje azonban nagyon gyenge. A belső hangerőszabályzója maximumon (25), mégis az LG tévémen lévő TV csatornákhoz képest (vagy a tévé saját DLNA lejátszójához képest) minden streaming szolgáltató kb. fele hangerővel szól. Más tapasztalt ilyet, vagy én vagyok a béna?
-
vampire17
addikt
Nekem meg mindig az a legnagyobb gondom, hogy van olyan x264 kodolas ami durván szaggat... (2 fps kb) Ez ismert hiba a Google is tud rola csak a javítás nem akar jönni...
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
válasz
viperabácsi #7029 üzenetére
Minden androidos eszköznél ez az első nálam hogy lentebb veszem 0,5-re. Ha teljesen kikapcsolod van hogy hibát okoz bizonyos helyzetekben.
-
nOvOp
senior tag
válasz
tylerddd #7032 üzenetére
Nálam meg a HDR-re való váltás marad el. 4K-s filmeknél (pl. netflix, hbo, disney) nem vált át a TV HDR módra, amit korábban simán megtett. Ha ugyanezeket megnézem a TV alkalmazásban (kivéve hbo, mert az nincs rajta), akkor ott simán működik továbbra is. Sokszor ugyanígy filmeken látok laggolást, megnézem a TV alkalmazásban és ott hibátlan. Korábban nem volt ilyen probléma. Főleg az hbo miatt vettem, mert a tv-n már nem támogatott és hát azért jóval gyorsabb a kezelése is mint a tv-n. De amióta kijött ez a fos frissítés, nem is használom. Inkább visszatértem a tv alkalmazásaihoz. Igaz lassabb, de legalább élvezhető.
@TaylorPro: Én elhiszem, hogy vkinek jól működik, de biztos hogy nem mi nézzük félre ennyien, hogy szar az új frissítés után.
-
Köszi!
Most, hogy így próbálgatom, nálam nincs ilyen akadás. A YT folyamatos, rendszeresen nézek róla teljes filmeket is.
Kodi-t eddig nem használtam hálózati megosztás híján.
A hangerő is minden állapotot felvesz.
A távirányító nálam egyből reagál.
A menüben látom, hogy van némi frame-skip, így az nem vajpuha, de nem is emlékszem, hogy jobb lett-e volna 11-en.
Talán ez az egy pont, amibe bele tudok kötni.
Lehet, hogy túl kevés appom van? 3db steaming szolgáltató, button mapper, böngésző. -
Janaboy
veterán
Lag: lassú a menü, akadozik a Youtube lejátszás. Kodiban elinditasz egy 1080ps filmet és elkezd elcsuszni a kép a hangtol, képtelenség tekerni benne.
Ilyesmi. -
TaylorPro
addikt
Nekem a fejlesztői menüben az animáciok le vannak véve 0,5-re. Ezzel is gyorsabb a menü.
-
tylerddd
veterán
A lag nálam az eszközmenüben való mozgásnál jelentkezik+ahogy írtam fentebb, a táv nem úgy reagál. Pl. az asztalon van, rányomok a négyirányú közepén a gombra, amivel pause-t nyomok és semmi, majd még1x és megáll a műsor. Ez az előző rendszerben ment elsőre. Hosszabb menüben, ha folyamatos nyomással pörgetnék le, szintén beakad, előzőleg szépen ment lefelé. Hasonló hangerőszabályozásnál is van. Egyesével kapcsolom le és értéket hagy ki, pl. 25-ről nyomkodom le 20-ra, 22 kimarad, látszik, hogy beragadt és próbálja utolérni magát. (Nálam úgy van beállítva, hogy az oldalsó gombok az eszköz hangerejét állítják, nem a tévét.)
App-ek szintjén: Netflix, Youtube, Disney, HBO Max, AppleTV+ szinte tökéletes, Amazon töltöget 12-es android óta. Max-nél a feliratok problémásak, CC-s kiküldésnél is. De ezen kívül a lejátszás tökéletes, ott nincs gond.
De ezeknél is érzek lagot, lassabban reagál pl. keresésnél gépelés során. Pedig gyorsabb nem lettem, hogy ne tudna követni. Frissítés után volt teljes újrahúzás.
[ Szerkesztve ]
-
Ha lag alatt a felület lassú reakcióját értjük, olyan nálam sincs. Ellenben olyan, hogy lejátszáskor pillanatokra ki- kimerevedik a kép, olyan van, és elég idegesítő. Valamint mostanában kicsit sok lett a misztikus jelenség, pl. hogy lejátszás közben kidob a kezdőképernyőre, vagy nem indul a lejátszás, stb., persze ezek lehetnek alkalmazáshibák is. Ez egy CCwGTV 4K HD tévére kötve. Sajnos viszonyítási alapom kevés, mert pár hétig használtam csak a 12-es upgrade előtt. De azalatt a pár hét alatt emlékeim szerint jobb volt. (A "szaggatás" miatt visszavettem a beállításokban a 1080p/60Hz-t 50-re, bár fogalmam sincs, hogy ezzel mit állítok. Most mintha kevésbé szaggatna, de lehet hogy nincs köze hozzá.)
-
Sziasztok!
Melyik frissítés okozza a lassulast?
Nekem a GA01919 verzió van, automatikus frissítéssel, és nem tapasztalok laggolást.
Indulás után minimalis röccenések vannak, de hamar elmúlik. -
TaylorPro
addikt
-
tylerddd
veterán
válasz
TaylorPro #7014 üzenetére
Nem tudom melyik típusra gondolsz Chromecast TV alatt, Chromecast with GoogleTV-ből szerintem nincs HD verzió. A kolléga se jól írja igazából, az Android TV és a Google TV nem ugyanaz. Szerintem erre gondolt. Ezzel biztosan vannak bajok, ha fentebb visszaolvasol. Kb. erről szól a topik már egy ideje, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Tényleg belassította a googlechromecast android TV változatát a frissítés?
-
Janaboy
veterán
Azért most a Google leepitesek után kíváncsi leszek, hogy mikor várható frissítés, ami javítja a hibákat.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
-
ojpenge
csendes tag
Sziasztok
Van egy kb. 8 éves LG nem okos TV-m. Van hozzá egy X96 MAX+ tv okosítóm, amivel jól elvagyok, de 1 gondom van vele, hogy az HBO MAX-on nincs hang. Emiatt szeretnék egy másik tv okosítót is beszerezni és a Chromecast-re gondoltam. Ebben kérnék segítséget. Hogy milyen Chromecast-et vegyek? Illetve van valami feltétele, hogy működjön? HDMI, USB van a tv-n. Viszont a tv-re nem tudok semmit letölteni. Elsődlegesen nem a telefonomat szeretném tükrözni, hanem önállóan szeretném használni a Chromecast-et.
Előre is köszönöm -
totopad
senior tag
válasz
viperabácsi #7005 üzenetére
nem, olcsó, lapos, semmirekellő poén volt csak
-
tylerddd
veterán
válasz
viperabácsi #7000 üzenetére
Nálunk a 700 lelkes faluban fullos Telekom szolgáltatás van. Ide mellé nem tudom megérné-e valakinek behoznia bármit is. A net brutál, sok helyen városon nincs ilyen, a mobillal nekem soha nem volt bajom 22 év alatt, az androidos box, ami szeszélyes kissé, de (kopp-kopp) az is elég jó lett a legutóbbi nagyobb frissítés óta. Tévézésre legalábbis. Az extra funkcióit én nem használom.
-
totopad
senior tag
válasz
viperabácsi #7002 üzenetére
Ez egy olyan nagy, izé, amiből különböző képek és hangok jönnek ki....
Sony KD X85K
-
totopad
senior tag
Úgy néz ki, hogy a mai nappal elbúcsúztam a felhasználók táborától és bár eredetileg Apple TV-ben gondolkodtam, végül is egy új Sony mellett döntötte -bár kicsit nagyobb, mint az Apple
- (amiben egy beépitett CC is van).
Fura, hogy ugyanaz az egész, mint a CC esetében, a TV teljes belső szoftvere és funkcianalitása is megegyezik, mégis -valszeg a bikább hardver végett- .bár a CC a fiókban azért még ott marad
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- EA Sports WRC '23
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...