- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Miért nem tudnak egy app frissítést küldeni? Vagy feloldani a védelmet 1 hétig amikor is mindenki fel tudna csatlakozni és utána menne rá a frissítés.
A visszadátumozással vajon meg tudom oldani azt, hogy vissza tudjak csatlakozni? Melyik dátumra kell állítanom a telefont, mert múltkor nem működött ez a trükk.
-
-
heidricha
őstag
köszi!
megkérdeztem a Gemini-t is
azt mondja, hogy valóban nem lehet egyedileg viszaváltani a hagyományos képernyős billentyűzetre, amennyiben a telefon párosítva van, és elérhető a helyi hálózaton.
megoldás: Tüntessem el onnan, esetleg szüntessem meg a párosítást, vagy használjam a mikrofont. -
heidricha
őstag
Ezeket valóban lehet, de ha letakarom az infrát, akkor nincs hangerő állítás, vagyis nem hdmi cec, hanem infra.
A CEC forditva valóban működik.A mellékelt képet kapom billentyűzet helyett. A CC iranyitasa6a Googel home-bol a Google TV-be került, onnan lehet is használni, csak nem értem, miért CSAK azt lehet.
Valamiért most nem enged képet feltölteni, de ezt látom:https://photos.app.goo.gl/7Jar9GQ6QwZV1VeA9
-
heidricha
őstag
1. Ezt én néztem be. Azt hittem, hogy a CC remote fogja vezérelni a TV hangot. Mármint nem infra-n. Pedig fordítva van, a TV remote -tal lehet navigálni a CC-n.
2. A telefonos GTV-t összekapcsoltad a CC-vel? Utána rendszeresen csak a "használd a telefont" felirat van a képernyőn megjelenő billentyűzet helyett. Ilyenkor nem tudom, hogy lehetne kierőszakolni amazt. Persze általában kényelmesebb a telefont használni, de nem mindig van kéznél -
zsolt501
nagyúr
Szerintem olyan 300mbitnél lehet a lejátszó csúcsa, belegondolva nálam a router mellett 5Ghz-n is ekörül teljesít emlékeim szerint.
No most rá is mértem 321-le/176-fel lett a sebesség wifin a router mellett AC-n 866-os linksebesség mellett, mondjuk a link sebesség sose fogja fedni a valós le és feltöltést.SD tartalmakat max 720p-ig még átvitt a beton falon át alacsonyabb bitráta esetén, mostanában több lett a zavaró dolog, és ASUS RT-AC86U ekkora adatátvitelt már a lejátszóra nem szeretett, és elfogyott a sávszélesség.
Szóval jó ez a kábeles kapcsolat, kihozza a maxot amit a készülék elbír. -
atirag
őstag
Köszi. Amit írsz értem talán
De már megcsinálni nem biztos,hogy meg tudom. MIért kell ilyen bonyolultnak lenni
Egy filmet akartam nézni hálózatról,de állandóan megakadt. Ami a házon belül simán működik. Mondjuk 2.4Ghz-es hálózat van a kertben,de azért azt gondoltam az elég. Most ugyan azt a filmet nézem Max-al. -
atirag
őstag
Főleg meccseket és F1-et. Igazából mivel a projektor full hd-s így az nekem elég. Csak veszítek e vaalmi egyéb extra funkiót ahhoz képest ha 4K verziót vennék?
Milyen kis trükkel lehet nézni?
Én most telefonon kipróbáltam a telekom aplikációját és telefonon tudtam nézni vele a meccset. Bár azt eddig is tudtam m4hd oldalán -
-
balpeter04
tag
Hónapok óta küzdök több különböző Androidos mobillal, több különböző Chromecast eszközre (Sony okos TV, Xiaomi TV box) M4 sport élőt castolni. Látják a telefonok a Chromecast eszközt, ki is tudom castolni, elindul a castolás "töltés" aztán 2-3 másodperc után kidob az Android TV kezdőképernyőre. Sem Androidos mobilról, sem Windowsról, sem Mac OS-ről nem tudom castolni.
Apple iPhoneal működött AirPlay-el a Sony TV esetében, Xiaomi Mi Boxot azonban nem találta ugyanaz az iPhone.
Hogy kezdjek neki a debugolásnak? Az Androidos fő használati eszköz egy Galaxy A52s 5G lenne (tehát még nem is alsó kategória).
-
Immy
őstag
Köszönöm válaszod
A kérdésem arra irányult, hogy a Chromecast internetre menő forgalma merre történik. CC is felcsatlakozik a routerre wifin keresztül és úgy kommunikál?
Vagy a CC ethernet kábelen csatlakozik a routerre és az ethernet interface-n keresztül megy az internetre menő forgalom?Ugyanez a kérdés a laptop esetében is. Amennyiben a laptop a wifi routerre csatlakozik fel, amely wifi routerre ethernet-en keresztül a CC is csatlakozik, akkor a laptop simán tud majd tükrözni képet a CC-re, mert 1 hálózatban vannak?
-
totopad
senior tag
Nem fog menni neki, mert a google accounthoz fog kapcsolódni az áruház és az alapján fogja látni az alkalmazásokat, viszont, manuálisan APK-ból fog tudni telepiteni, szinte bármit, amit kiadtak CC-re, csak, ahhoz ugye mókolni kell.
(Nekem droidos telefonra, magyar google accountra, nem engedte a store-ból letölteni a tkom TVGO-t, mert külföldön vagyok, de APK-ból meg tökéletesen tudom használni.)
Egyébként pont a telekom az, akinek a TVGO-ján vannak német és osztrák csatik, csak ez meg ugye pont CC-re nem elérhető és a hagyományos CC opció sincs az alkalmazáosn belül, max IOS-ről, Airplay-el lehet kirakni TV-re, már, ha a TV Airplay ready.
-
Pontosan így, ahogy írod!
Nekem is van Samsung TV-m, amin már kiír valamit a YouTube, hogy “megszűnt támogatás” vagy valami ilyesmi és nem hajlandó futni.
Itt is van többek között Chromecast II, ami tökéletesen végez mindent és egyedül azért is vettem utóbbiakban egy CwGTV félét is, mert ez már tud 1080p-60fps-t, amit olykor kihasználok, plusz a távirányítós témára is kíváncsi voltam, ami abszolút használható és használva is van!Szerk: Mondjuk most, hogy felhozzátok az Airplay-t...
Na ez az egy mondjuk az, amit nagyon sajnálok, főleg, hogy elkapott az almásodás és már csak 1 telefon van a háztartásban, ami még nincs almára cserélve.
Ezt gondolom előbb-utóbb csak AppleTV berendezéssel fogom tudni csak megoldani. -
Projectivity Launcher le tudja cserélni a gyári launchert, de tegyél fel mellé egy button remappert is, ha a netflix/yt gombokat használni akarod.
-
-
-
-
winbox
senior tag
+1
Nálam is ugyanígy egy ASUS router a DLNA szerver, rajta lóg egy külső HDD és kész is. Sőt, egyből tud tölteni filmet, sorozatot a HDD-re, ami nincs streamingen azt így töltöm. Mivel nekem csak az 1080P-s Google TV-m van, max fullHD filmek vannak rajta, de minden megy tökéletesen, VLC visz mindent. -
Busterftw
nagyúr
Elnézést , nem fogalmaztam jól.
Chromecast távirányítón van dedikált YouTube gomb, azt hosszan nyomva lehet hozzárendelni default YouTube/YouTube Kidset.
Valahogy STN-et nem lehet alapértelmezetté tenni erre a gombra?Külső 3rd party programmal elvileg át lehet programozni, de vagy működik vagy nem.
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
Nem tudom, ki volt a hunyó, de tény:
A dobozból kivéve, már a telpítéskor akadozott ill nem ment a hálózatra csatlakozás, emiatt a telpítés rendre elakadt. Utána a működés is instabil volt.
Utánaolvasva, az ajánlott hálózati beállítások és ajánlások, mind rendben voltak. Persze, én elkezdtem próbálkozni és variálni a dolgokkal és egész furcsa jelenségek is voltak, pl YT lejatszik, miközben a Play Aruház kapcsolódni se tud. Azért, ilyenkor pislog az ember.
A konklúzió, hogy routerben az beüzemelése óta csak port forvard beállítás és újabb fix ip kiosztottás miatt jártam, most meg rongyosra lapozgattam.
Ez az eszköz, bizonyos dolgokra, vagy együttállásokra érzékeny, pl a rendszeridő manuálisra állitásával, újrainditás után bizonyos stream szolgáltatások nem müködnek és rendszerint az eszköz internetelérési problémákat jelez, miközben vannak dolgok, amik vígan használják a netet. Ez eléggé meg tudja zavarni a hibakeresést. Az is olvastam, hogy SSL/TSL protokoll a ludas ilyenkor.
Amúgy, sok helyütt keverik a Wifi csatlakozási problémát, a hálózati problémákkal (ugyen nem mindegy, hogy az OSImodell melyik rétegében jelentkezik a hiba - hogy szakmázzak), így nehéz az adott problémáról infót gyűjteni a neten. Pl rendszerint tanács volt, hogy vigyem közelebb a routehez. De azért az jól látszik, sokan szenvednek nagyon hasonló hálózati problémákkal a Chromecasttal kapcsolatban. Van irodalma a neten.Többet is próbáltam (név szerint most nem is tudom, mert több XX-File Explorer van a Playen). Egy tudta volna úgy, ahogy én szeretném, de nagyon lassú volt a képek megjelenítése úgy, hogy hagytam. Este megnézem célzottan a CX file Explorer-t. Köszi.
-
M_AND_Ms
veterán
Mindig is külön néven volt nálam.
Minden, ajánlott opció megfelelően van beállítva (hagy ne rakjak ide screenshootokat - kb 20szor nyálaztam át a router konfigot)
A wifi kapcsolat stabil. A router két méterre van az eszközötől. A YT képes nagy bitrátájú anyagot lejátszani és a sebességmérés eredménye is jó. Szóval, nem ezen a szinten van a probléma.De csak érdekességkép, átléptem a 2,4-esre, majd vissza az 5-ös guest-re és azóta megint megy minden.
-
M_AND_Ms
veterán
Nem bántás.
Csak mi az az extra, amit a routerben állítgatni kell - és támogatja-e annak az állíthatóságát az adott router? Ugye ez itt a kérdés. És mindez nincs előre, jól ledokumentálva, csak döbbensz, amikor a naív módon való telepítéskor már az első hálózatra kapcsolódás döcögősen, szinte alig megy: többszöri újra próbálkozás, meg hardreset, mer a telepítő varázsló is megakad, hogy nem tud továbblépni, miközben nem tudsz semi extráról, ami a routeredben másképp lenne beállítva, mint egy másik átlag ember, átlag routerében.
Ez a tipikus hibaeset, aminek okát nagyon nehéz beazonosítani. Kommunikálni és kutakodni kell - ezt csinálom épp.
Szóval, érted, ugye? Nálad, és a 4 barátnál nem azért megy hiba nélkül, mert annyival ügyesebb voltál, mint én, hanem mert egyszerűen ott nem állak úgy a dolgok, hogy az ilyen misztikus problémák jelentkezzenek. De a netet olvasgatva, nem vagyok egyedül, szívnak vele mások is (de az olyan -Google support által- adott tanácsokkal, mint, hogy indítsam újra, ellenőrizzem a jelszót, vagy vigyem messzebb a tévétől... na ezzel nem sokra megyek)
Addig eljutottam, hogy az én routeremmel -jelenleg- nem, vagy nehézkesen megy. Mint írtam már, mobil hotspottal működik.
Azért azt el kell fogadnotok, hogy nem egy "építs magadnak cast eszközt" volt a kiindulás, hanem egy kulcsra kész Chromecast eszköz beüzemelése, aminek nem szabadna több kihívást és rejtélyt hoznia, mint egy laptop, vagy egy okostévé beüzemelése. Nem hiszem, hogy üzemszerű, ha az évek óta stabilan működő, sok-sok eszközt kiszolgáló infrastruktúrát át kéne alakítani ezért. Ezt azért furcsállom, de elfogadom, nálam van valami extraordinary. Remélem, megtalálom a routerben átállítandókat és remélem, az nem az lesz, hogy kvázi le kell butítanom valamit emiatt -
millk
csendes tag
Szia, igen erre gondoltam. Pedig azt hazudják a honalpon működik.
Nézhetsz filmeket, sportközvetítéseinket és tévéműsorokat már LG és Samsung okostévéken vagy használhatod Chromcast-tal is.
Bár kitudja náluk mit jelent a használhatod kifejezés.
Az alapkérdásem az lenne egyébként hogy mi a legegyszerűbb módja az M4 sport streamelésére Android 11 alapú Google TV-n? -
Boss81
senior tag
Közben meg is lett vásárolva, és be is lett üzemelve a szüleimnél a Google tv hd verziója.
Kb 100 km-re élünk egymásról, de tökéletesen működik, a szerveremről a filmeket a Plex simán viszi.
A kezelése valóban nem bonyolult, ők is megtanulták kezelni pillanatok alatt, de ezért készítettem nekik egy használati útmutatót midis kell csinálni ha filmet akarnak nézni. -
ViZion
félisten
-
bodorjanos
aktív tag
Ez gonosz volt
A sima chromecast-nak már utána jártam, amire nekem kell, azt tudja.
Ez a google tv-s verziót nem néztem meg alaposabban (elég komoly időhiányban szenvedek 1 jó hete) és a mobilarenas fórum is csak tegnap este jutott eszembe
De tény nekem a youtube és az eurosport-ra kell feltétlen, és ez mind támogatott. A többi már csak hab a tortán
Ja és igen, impulzus vásárló vagyok -
HUTCHDB
nagyúr
Több helyen 4-kent szerepel hirdetve Alza, EMAG, stb, így arra gondoltam, hogy ez a hivatalos neve.
Lehetséges, hogy mivel ez a negyedik kiadás, ráragadt ez a név.
Itt vettem a PH-n.
Nem tudom, hogy mi jellemzi a hamisítvány, de nem valószínűsítenek hogy az lenne.
Szépen minden jól működik rajta, de ez a darabos képmegjelenítés elég zavaró.
Én a wi-fi sebességére gondolok, gondolta, ami ezt okozhatja, de nem tudom mennyi az a sebesség, ami kell egy fhd megjelenítéshez. -
Bici
félisten
Köszi, közben kiderült, hogy van egy plusz menü a TV-n, amit eddig pont a bekapcsolt CEC miatt nem hozott elő a távirányító (valamiért cec módban nem műxik a q.menu gomb), és a cec auropower opció megoldotta a power gondot.
Shade45: Köszi, eddig ilyet nem láttam, de akkor kipróbálom újra.
-
slice14
veterán
Köszi.
Nekem pl nem hiányzik, mert ami kellett az pc-ről Play store-ból ráküldtem.
Igazából csak kérdeztem volna hogy mi ennek a jelentősége? Mert az Alkalmazások fülön ott vannak a kategóriák, és azokon belül le lehet tölteni az alkalmazásokat.
Vagy így nem lehet rákeresni az alkalmazásokra, csak a listából válogatni?Na jó igazából mindegy. Azt az egy- két streaming appot már leszedtem, ami nem volt alapból fent.
-
-
zsolt501
nagyúr
Működik, de én egyszerűbben megoldottam mert feltettem NAS-ra a fájlt és onnan SMB-n telepítettem, csak fájl kezelő kellett amivel a hálózatos megosztást megnyitom, de a te leírásod szerint is megy, minden más ugyan az.
Amit én még megtettem, hogy a Play Store alkalmazást a Button Mapperben gyorsgombra tettem, dupla katt a házikóra nálam és indul is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest