- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zsolt501 #8204 üzenetére
Köszi! Wifi mellett lenne. Ha jól látom a Chromeacast nem AX wifis, fura, hogy ezt kihagyták belőle, de gondolom az AC is jó 2 méterről. Lehet USB Hub sem kell, mert csak billentyűzet miatt vettem volna. Gondolom ez jó lesz tápnak. Melyik programmal tudok írni a Chromecastban, illetve van még valami, amit érdemes telefonra telepíteni hozzá?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zsolt501 #8202 üzenetére
Köszi! Lehet azért megpróbálom, hátha működik böngészőből vagy alkalmazásból.
Szerintetek ez jó lesz USB Hubnak? Vagy van valami bevált? Mondjuk lehet nem is kell Ethernet, ott van a wifi mellett. Akkor lehet ez is jó, ha nem kevés a 1,5A. -
mcll
senior tag
-
-
Biga123
addikt
válasz
zsolt501 #8076 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled, én is próbálkoztan USB hubbal de elengedtem.
De azért ez valahol elég nagy szégyen szerintem hogy egy ennyire alap funkció nem bír stabilan működni. Sokszor jól jönne, de inkább mobilnettel kell bohóckodni otthonról, ahelyett, h lenne a cc mellé pakolva egy pen és ha olyan a szitu csak becsattitani a cc be .
Ehelyett pl pen a telóba és átcastol a ccre, meg lehet oldani de azért na .
De igen ilyen a mai társadalmi berendezkedés , mindent online kell tartani/elérni.
-
-
winbox
senior tag
válasz
zsolt501 #7975 üzenetére
Köszi! Nekem sima MiniDLNA van routerre kötött HDD-n, szépen visz mindent, illetve nálam CC w Google TV HD van, nagyobb bitrátájú 1080p verziókat, pl remuxokat már nem visz HW gyorsítással, viszont olyankor visszateszem szoftveresre és SMB-ről nyitom meg, úgy megoldja. Nem a hálózat gyenge, mert az S24+-ommal 4K remuxot is tudok nézni SMB-vel mpv lejátszóval bármiféle akadás nélkül, szóval ennyit tud a Chromecast, de úgy is 1080P-s TV-n van, nem is kell többet tudnia.
-
totopad
senior tag
válasz
zsolt501 #7968 üzenetére
A CC-k nagy előnye, mindenkihez képest szerintem az ár volt. Ok, hogy 1-3-ig, kellett hozzá, legalább egy telefon, vagy tablet, vagy pc, amiről kilőtted rá a streamet, de a CCwGTV-nél már az sem és az is félárban volt az almához képest, kb ugyanolyan funkciókkal. Na most ez az új kütyü az ethernet portot leszámtiva, az égvilágon nem nyújt semmivel sem többet, viszont árban, alig fog elmaradni az almás cucc jelenlegi verziójától -egy korábbiról nem is beszélek-. Olvasgatva a külföldi reakciókat, kb mind aztmondja, hogy ennyiért már inkább almát vesz az ember, vagy most érdemes még az utolsó Chromecast készleteket felvásárolni.
-
Biga123
addikt
válasz
zsolt501 #7817 üzenetére
I'd like to inform you that Google is aware of this issue that some users are encountering, please be assured that the Google engineering team is actively working on a fix, and an update will be rolled out as soon as possible.
Posted by Jimnuel R4282 answers | 90% ratingMeg vagyunk mentve, úton a segítség .
-
Biga123
addikt
válasz
zsolt501 #7658 üzenetére
"developer options-ben a HW overlay kikapcsolása megoldja"
Ezt a CCwGTV ben tudod megtenni a rendszerbeállításokban
How to enable developer options in Chromecast with Google TV? -
Biga123
addikt
válasz
zsolt501 #7654 üzenetére
Az egyik frissítés tette offra a CCwGTV -t .
#7577Crvsh3R
Ezt kipróbálhatod nekem megoldotta, de úgy néz ki h minden áramtalanítás után el kell vele babrálni.Mondjuk az furi h csak plexnél van ez, ott be van kapcsolva h kadencia helyesen játszon le ? Ergó váltja a frissítési frekit pl egy 24 fps es videónál?
-
-
Boss81
senior tag
válasz
zsolt501 #7361 üzenetére
Nekem is annyi idősek. Semmit nem értenek hozzá, most vettek okostelefon is, de még ki sem bontották, majd én aktiválom nekik, és állítom be amikor hazalátogatok.
Az a gond nincs olyan az ismeretségi körömbe aki ilyet használna.
Max ha rendelek és nem válik be ott a 14 nap. -
Saughassy
aktív tag
válasz
zsolt501 #7247 üzenetére
Köszi mindenkinek, a dolog megoldódott, bár kis kerülővel. A CC taviranyiton levo kikapcs gomb tenyleg kikapcsolja a CC-t, (nem pedig kepernyovedore valt mint a regi) a teve auto power offja pedig remekul mukodik, szoval elmegy standbyra es mindenki boldog. Plane, hogy visszafele is megy a dolog, Ha videojelet kap, bekapcsol.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
zsolt501 #7244 üzenetére
Még átfutom a menüjét, de elég régi (és ipari) darab, szoval vagy nincs, vagy nem kompatibilis a CC-el, mert utobbiban is probaltam a CECen keresztuli vezerlest. Abban bizom, hogy hatha egy masik markat kivalasztva menni fog a ki bekapcs is, ha mar egyszer a hangero megy.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
zsolt501 #7196 üzenetére
Natívan mennek rajta az applikációk, gondolom, így az nem jelentene problémát. Viszont a CC funkció hiányozna bizonyos esetekben. Az AppleTV-re az adott streaming szolgáltató androidos applikációjából ki lehet küldeni a tartalmat? Ugye a nem CC kompatibilis okostévéken is telóra+tévére is telepített appok tudnak kommunikálni. Ezt ATV-nél nem lehet? Tudom az Apple szeret csak magával kompatibilis lenni, de én régebben tök jól elvoltam CC2+iPhone kombóval. Most már andoidon vagyok.
-
tsabeekaa
aktív tag
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #7158 üzenetére
Na megjött működik a chromecast gyári töltőjével már csak azt nem értem hogy hiába rakom át hogy pendrivéra telepitse appot rá is telepiti de utána asphalt 8 azt irja megint hogy error microsd not enough storage holott 8 giga szabad!?! Fájlkezzelő azt irja hogy pendriveon van fent nem belső tárhelybe. Ti hogy állítottátok be hogy pendriven menjenek az appok és ne belső tárhelyet zabálja?
-
válasz
zsolt501 #7057 üzenetére
Kipróbáltam én is: tényleg nem lehet állítani a nyelvet, a külső billentyűzet beállításainál egyszerűen hiányzik a nyelv állítás lehetősége (ami a gboard-nál még megvan). A netes konszenzus is erre utal. (Panaszkodnak, hogy vannak egyéb anomáliák is, pl. kettőzött billentyű bevitel, amit én viszont nem tapasztaltam.)
Úgy néz ki, hogy a billentyűzet képes kiváltani a távirányító használatot, viszont ehhez szükség van a multimédia billentyűkre (pl. a visszalépést nem sikerült másképp elővarázsolni.) Működik pl. a Ctrl+Alt+Del is.
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #6948 üzenetére
Az egyik samu tv-m évekig hajtott 2.5" hdd-t , ha azt bírja akkor ezt is bírná....Én lazán rákötném. A másik újabb/nagyobb tv ugyanezt már csak Y kábellel tudja.
Az viszont tény hogy usb és usb között baromi különbségek vannak. Van amelyik a névleges teljesítmén fölött is tud teljesíteni és van amelyik meg sem közelíti.
-
tylerddd
veterán
válasz
zsolt501 #6930 üzenetére
Én főleg a tartalomfogyasztás miatt vettem. Netflix, HBO Max, Amazon, AppleTV+, Disney+, ritkábban Spotify, Youtube, ezekkel semmi gond nem volt addig. Most azok kívül, hogy ezeknél is fellépnek zavaró hibák, szerintem akadósabb lett az egész már a menüben mászkálva, nem reagál úgy a távirányító nyomásra (elemcsere is volt, hátha) sem. Így, hogy mással meg tudom oldani, nem fáj annyira, de azért gáz. Pont azért használtam ezt, előtte meg a CC2-t, mert akármilyen tévém is lesz, ezt tudom vinni tovább és elméletileg nem lesz gond az alkalmazások támogatottságával sem. Gondolom.
-
djnice
veterán
válasz
zsolt501 #6826 üzenetére
Közben sikerült a HDR-t is életre kelteni és már 60 Hz-ről is vált, szóval vannak itt még bug-ok
De a Plex már most is nagyon ígéretes, mivel felbontást is vált, így kilehet kerülni az Amlogic sz@r felkonvertálását és a DV FEL is megy, így kb mindet verni fog média lejátszás + streaming terén. -
gyugyo79
addikt
válasz
zsolt501 #6794 üzenetére
Elvileg még nem került be az új API használata sem a PLEX-be és a KODI -ba sem (tehát ez utóbbiban sem ezért működik).
"Kodi and Plex use API "Display.Mode"(Android 6.0) not androiid tv 12 "Frame Rate Matching" ,they have internal developer for Match Frame Rate"
"On Kodi, it still switches frame rate, but blanks out for a bit as normal. This makes me think that Kodi/Plex aren’t actually using the new API, but rather that Android 12 has exposed all possible refresh rate/resolutions to external apps for their access by default, if they want to handle it, similar to how it’s worked for years on the Shield TV. Still an improvement though."
forrás reditA Netfilx -nek lehet amúgy szurkolni mert ők ugye a FireTV-re már megoldották hátha így már foglalkoznak az Android TV-vel is.
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #6666 üzenetére
Pontosan.
Nálam pl. a 82cm samu tv 1 usb-n simán meghajtja a mi stick -et. (vagy egy 2.5" hdd-t is)
A 100akármennyi centis samu meg nem, illetve igen, de a stick folyton újraindul. (hdd esélytelen!!)
Kénytelen leszek Y kábelt gyártani hozzá, mert attól kényelmesebb és energiatakarékosabb szerintem nincs ,ha a tv kapcsolja az eszközt.
Viszont a google cc2 simán/stabilan megy mindkét tévén egy usb-vel. Nyilván ez nem olyan éhes mint a xiaomi + csak kb fele annyira melegszik.
-
KubanitoS
veterán
válasz
zsolt501 #6663 üzenetére
Azóta kipróbáltam külső táppal és elég egyértelmű, hogy ez volt a gond. Több eszközről váltogattuk a Netflix-YT-HBO szentháromságot, ez 100%, hogy kinyírta volna eddig a kapcsolatot, most meg se kottyant neki és látványosan gyorsabban is töltött be az eszköz. Na meg amikor leválasztasz mindent és a háttér váltogatja magát, akkor megjelenik a hálózat és az eszköz neve is. Nálam ez 10 alkalomból kb 3 alkalommal történt eddig így, most minden egyes alkalommal megjelentek ezek az infók.
Szóval köszi mégegyszer, egyszerű megoldás volt, bennem fel sem merült volna, hogy ez a baja. Úgy voltam vele, hogy ha elindul az eszköz, akkor kap elég áramot.
-
azbest
félisten
válasz
zsolt501 #6214 üzenetére
4.4 az alkalmazások számára elérhető tárhely partició mérete. Ebből még alapból lejön az előtelepített appok által foglalt hely. És a maradék hellyel kell gazdálkodnod, ha telepítesz appokat, és az appok adatokat mentenek maguknak.
Attól az eszköben még 8GB-os a flash, csak kell hely az oprendszernek is.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Opel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest