Hirdetés
- kreténtehén: Első lengyel túra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem egy időben az offline videólejátszók csinálták ezt.
Minél tovább nézzem egy filmet, annál jobban csúszott a hang. Lestoppoltam, akkor hallottam egy olyan hangot, mint amikor rossz egy zeneszám (puffanás), és megint szinkronban volt a kép meg a hang (egy ideig).
Szerintem valamelyik drivered nem tetszik a chrome-nak. Ha mostanában jelentkezett a hiba, akkor lehet mást nem tudsz tenni, csak várni.
-
S e t h
nagyúr
Mivel a google még nem talált rá megoldást, így tőletek kérdezném, van vmi módja annak a kiküszöbölésének, hogy bizonyos youtube videók hangja ne csússzon, értem ezalatt, hogy nincs szinkronban a kép a hanggal.
Edge alatt semmi probléma nincs, viszont chrome esetében gyakorlatilag minden ajánlást kipróbáltam már, de ennek ellenére nincs változás és a neten kutakodva nem kevesen panaszkodtak erre. -
fess
őstag
Sziasztok
Már újratelepítettem a chrome-ot de nem oldotta meg a problémát. Ha betölt pl. itt a fórum, előbb kattintanom kell valahová és csak utána tudom újabb kattintással megnyitni az oldalt/topikot, a kurzort az új hozzászólások felé húzva, csak akkor írja ki, hogy "xx új hozzászólás. Ez a hiba az összes oldalon fennáll. Mitől lehet? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítsetek légyszíves. Chrome böngészőben vannak könyvjelzők a könyvjelző sávról ha bármelyikre kattintok akkor minden esetben új lapon nyitja meg az oldalt. Ez még nem is lenne probléma, de hiába kattintok rá az oldalra nem vált át arra. Ezt az új lapot már nem tudom bezárni az "X"-el sem. Egyszerűen nem bírok rájönni mi a probléma. Próbáltam alapértelmezettre visszaállítani a beállításokat, de azzal sem változott a helyzet.
-
MadGame
senior tag
Üdv!
MIX Romosok megkapták már OTA-n a frissítést? Én még mindig várok rá…
-
Üdv!
Nem kimondottan Chrome specifikus, de mit kell beállítani, hogy egy magyarul beírt Google keresés ne listázza ki nekem (70%-ban) a mindenféle szirszar küldföldi oldal gyagyin magyarra fordított találatait?
-
junior11
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Az adathalászatot én nem tartom akkora veszélynek TUDATOS böngészés mellett. Tehát pl. nem beírod a bankod kezdőbetűit a keresőbe és aztán katt egy találatra ami akár félrevezető is lehet, hanem szépen megbizonyosodva az oldal megbízhatóságáról KÖNYVJELZŐZÖD azt és ezek után könyvjelzőn keresztül éred el.
Az adathalászat egy megfontolt, óvatos, odafigyelő, és valamennyire hozzáértő felhasználót igazán nem veszélyeztet.
Én OTP bank oldalát használom de csak és kizárólag könyvjelzőből és esetleg az adatok beviteléhez is használok virtuális billentyűzetet és persze a telefonomra érkező kódot is használni kell.Amivel csökkentheted a fentieken kívül az adathalászatnak kitettségedet:
- használj tartalomblokkolót pl. Ublock Origin vagy AdGuard
- használj a fent is említett kétfaktoros azonosítsát
- a jelszavaidat esetleg egy külső jelszókezelővel védd - nem tudom a Chrome jelszókezelője jelenleg mennyire jó
- használj valami biztonsági szoftvert akár ingyenes akár fizetőst pl. a beépített Defender-t, Avast Free-t, Kaspersky Free-t vagy ESET-et vagy bármi itt közszájon forgó védelmet. -
GEPESZ66
veterán
Mennyire hatékonyan véd a Crome az adathalaszat ellen.
Egy biztonsagi szoftver (Mcafee,Bitdefender,.F-Secure,stb.) jobban ved ezekkel szemben? -
Üdv! Van-e valami módja a könyvjelzősávon létrehozott mappáknak egyedi "ikont" adni, hogy ne ezek a klasszikus, sárga mappa formák legyenek?! Köszi!
-
joergie
őstag
Keresek egy chrome kiegészítőt, ami hozzáadja a következő lap kontentjét, ha sorrendben vannak a lapok. Mint az aliexpress csinálja pl, hogy betölt mondjuk 40 ajánlatot, görgetsz lefelé, és ha a 40 aljára érsz kb, akkor betölt még 20at. Meg még 20-at.
Alapvetően ezen az oldalon szeretném látni az összes ajánlatot, amit a keresés kidob, nem 7 oldalon lapzgatva a laponként 40 eredményt.
Emlékszem hogy régen volt ilyenem, de most nem találok használhatót
-
SP4C3
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
aktualis meg?
-
junior11
veterán
-
leroyclub
senior tag
Létezik olyan beállítás vagy kiegészítő amivel az adott oldal azt érzékelné hogy ő az aktív lap akkor is ha nem? Vannak olyan oldalak amik csak akkor hajlandóak betölteni ha előtérben vannak, közben ha átmegyek egy másik lapra akkor megáll addig. Erre kéne valami megoldás. Remélem érthető

-
No.01
addikt
válasz
pendre54
üzenetére
Szia,
Ezt valoban megtalaltam en is, de hozzaadni nem tudok. Az Adding current tab inaktiv.
Tovabba en nem szeretem a konyvjelzo savot allandoan a statusbar alatt nezegetni igy az nekem csak a kezo lapon jelenik meg holott regen ez csak 2 klikk volt (Csillag majdfecske
adding to reading list) -
iguana
őstag
Verzió: 95.0.4638.69 (Hivatalos verzió) (64 bites)
-
Nálatok melyik chrome van fent? Nálam, a 69-es végűben sincs már az olvasólista, mint opció.
-
dellfanboy
őstag
chrome-ban van olyan funkcio hogy visszaallitas/restore?ha igen hol/merre talalom?
en hulye csutortokon letoroltem a hola-t de a forma 1 miatt kellene..
mitom en szerdai/vagy elobbi status legyen. probaltam az egesz windows rendszert, de ott nem keszitettem backupot... -
No.01
addikt
Sziasztok,
Lehet csak nekem uj a dolog, de most vettem eszre, h a beepitett olvasasi lista mar nem mukodik a csillag gombbal...
Igy erdeklodni szeretnek, h jelenleg mi is lenne a modja egy adott oldal olvasasi listahoz adasanak?
-
jaja1981
addikt
Sziasztok, lehet nem jó topic, de hol találom a chrome távoli asztal PIN kódot? Természetesen a szerver gépen.
Neten nem találtam meg.Köszönöm.
-
FunPro
őstag
Egyébként már tényleg csak kíváncsiságból.
Ha törlöd (inkább átnevezed) a History fájlt, akkor mi történik?
Mert én már másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy a
"C:\Users\Dell\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default"
alatt lévő History fájl be van szopódva.
Valamiért nem férnek hozzá a dolgok.
-
mikk2000
őstag
Ha feltelepíted, berakja magát az automatikus indításba, tehát a gép indulásakor indulnia kellene. Esetleg uninstalláld az appnhostot, a bővítményt, és installáld újra a bővítményt. Aztán indítsd újra a gépet.
Nálam (win10 x64) ide rakja be magát:
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
c:\users\{username}\appdata\local\mixesoft\appnhost\appnhost.exeTehát elvileg a fenti útvonalról kézileg is el tudod indítani. De ez nagyon nem a chrome témája... az AppData hidden könyvtár, szóval alapból nem fogod látni. Nem munkahelyi gép, ügye?
-
totron
addikt
-
mikk2000
őstag
Ha nem fut, akkor érthető hogy nem működik. Az már nem a Chrome témájába tartozik hogy feltelepítesz egy programot, ami berakja magát az automatikus indulásba és mégse fut. Emlékeim szerint nekem nem kellett rendszer újraindítás telepítés után, neked esetleg nem ártana. Esetleg a víruskeresőd túl okos és karanténba rakja.
De látom közben írásvédett trükk kivitelezése van folyamatban, hajrá. Mondjuk megsúgom hogy egy program nem kéne hanyattessen hogy valami írásvédett, hanem helyből olyan attribútumot nyom rá amit nem szégyell, ha a fájl amúgy hozzáférhető. Amivel nem tud mit kezdeni, ha a jogosultság van elvéve tőle.
-
FunPro
őstag
Ez csak azért fura, mert akkor úgy tűnik, nálad a chrome nem abba a fájlba tárolja az előzményeket.
A gyakorlatban ez azt is megmagyarázhatja, miért nem működnek nálad az addonok, mert gondolom, azok is ezzel a fájlal machinálnak.
Nincsen valahogy profilkora osztva a chrome-od?
Vagy valami extra, ami eltérhet egy alap chrome-tól?
Ha fájlkezelőben rákeresel a History szóra, mondjuk a Locale mappában, nem talál több fájlt? -
FunPro
őstag
Konkrétan a History fájlt is próbáltad írásvédetté tenni?
Mármint, a default mappához nem tudom milyen jogai vannak a chrome-nak, meg nálam az alapból írásvédett.
Én konkrétan a fájlt tettem írásvédetté, bezártam a chrome-ot, újraindítottam, onnantól addig nem rögzített, ameddig vissza nem raktam alapra. Újraindítás után természetesen.
-
ToBeY
nagyúr
És igen jól emlékeztem hogy már próbálkoztam ezzel korábban,ennek ellenére és kiegészítő ellenére mutatja a history-t a chrome.
[kép] -
FunPro
őstag
Még amikor először írtál, akkor ránéztem, hogy nincs-e valami egyszerű megoldás a problémára.
Találtam valamit, de csak most tudtam kipróbálni.
A lényeg:
Ha amúgy is törlöd az előzményeket, akkor minek naplózzuk őket?
Van a
"C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default"-ban egy "History" nevű fájl.Ha azt írásvédetté teszed (jobb gomb -> tulajdonságok -> írásvédett négyzet pipa), a chrome nem tudja naplózni az előzményeket.
Ha nincs előzmény, nincs mit törölni.
Persze, van az a turpisság, hogyha menteni nem tud, akkor törölni sem. Magyarul, előbb le kell törölni az előzményeket, bezárni a chrome-ot, írásvédetté tenni a file-t, és le van a gond.
-
Index is hozza a szintet: Vészfrissítést adtak ki a Google Chrome-hoz
A Chrome legfrissebb, biztonságosabb kiadása a 95.0.4638.54 verziószámot viseli.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Melyik ingyenes adblocker a legjobb chromhoz?
-
-
mikk2000
őstag
Az elsőt megnéztem kíváncsiságból, de úgy látom az auto törlés csak a Chrome indításakor történik meg, bezáráskori opció nincsen. Még mindig a ctrl-shift-del -t tartom a legegyszerűbbnek...

De lehet nézegetni tovább is: [link]
Viszont a kíváncsiságtól hajtva felraktam ezt a click&clean-t, és nálam működik...
Nem, nem gondolom hogy szivatsz minket. A hibalehetőségeket végiggondolva, a következőkre gondolok:Ahogy nézem telepítéskor külső programot tesz fel, lehet azt letörölted, vagy valami okos program kivette (vagy te) az automatikus indításból (appnhost).
Esetleg még az lehet, hogy a böngésző bezárásakor azért időt kell hagyni, hogy töröljön. -
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
Arra céloztam, hogy elfelejtetted írni, hogy kivételeket is szeretnél kezelni. Én kipróbáltam, és működött nálam. Ezért sem értem mi értelme volt erre külön kiterjesztést használni...
Alapvetően ha előzményeket akarsz törölni, akkor nyilván törölni akarsz. A mentett bejelentkezési adatok cookie-ban tároldóik, tehát azen kívül mást tárolni értelme nincs. Szerintem a problémád megoldódott, de úgyis visszajelzel. -
ToBeY
nagyúr
válasz
mikk2000
üzenetére
Szerintem jól leírtam mit szeretnék - törlődjön az előzmény chrome bezáráskor.
Sajnos ezt chrome csak cookie alapon tudja,de ha hozzá lehet adni kivételt mit ne töröljön úgy is jó lesz szerintem - egy próbát megérGEPESZ66:Tudnak róla mert szóltam már a PH bugok topicban. Valószínű megint a voda banner akasztja meg a androidos chrome böngészőt. - nincs rá megoldás
-
GEPESZ66
veterán
Igaz nem ide tartozik, de pár napja az androidos verzió a PH fórumtémákon belüli görgetésnél elég jól laggol.
Ezt a másik fórumon is megrősítették.
Érdekes, hogy az Edge nem. -
mikk2000
őstag
-
ToBeY
nagyúr
válasz
mikk2000
üzenetére
Én valami olyasmit keresek ami a firefox,edge-nél default,hogy miután bezárom a browsert törli a history-t.Chrome ezt nem tudja kapásból,de eddig volt rá click&clean bővítmény,ami eddig ezt tudta.Viszont újabban már nem igazán működik sajna.
totron: ez marha macerás minden alkalommal. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Létezik a chrome-hoz működő histroy cleaner?Már egy ideje click&clean hsználom,de valamiért újabban nem teszi a dolgát.
-
SP4C3
veterán
-
underdark
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy nem lehet valahogy átnevezni a chrome böngészőt? Az a lényeg, hgoy van egy alkalmazás amit egyszerre 5 eszközön lehet használni, viszont jó lenne tudni, hogy melyik melyik, mert van amikor el kell onnan távolítanom, ha estleg olyan helyen használnám ahol ritkán, akkor ne a másik családtagét töröljem
nem tudom mennyire érthető, de itt egy kép
jó lenne ha magát a böngészőt, nem csak chromeként ismerné fel, hanem pl mint a telefont, tv-t stb.
[kép] -
parkr
őstag
persze, az sokkal kényelmesebb amikor már eleve csak az egeret használom.
szerencsére van megoldás (most még..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- utolsó - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

adding to reading list)

mert amúgy i74600-ra nem menne fel hivatalosan.