- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
D-Phrag
senior tag
-
D-Phrag
senior tag
válasz
Dluinet #34722 üzenetére
De miért ne lehetne elállni még kiküldés előtt a vásárlástól? Egyébként a hosszú átfutási időre hivatkoznék. Ha van sima money back, akkor mért ne lenne érvényes még megküldés előtt a visszafizetés? Az mitől jobb nekik ha megjön és saját pénzen visszaküldetve kérném a pénzvisszafizetést?
Írok nekik és meglátjuk. A deal végülis jó volt, de félek mi van ha mégis megvámolják, ill. ha valami van, akkor hajlandóak lesznek a biztosítás keretében kárpótolni, így hogy nincs paypal. Hiba volt, hogy nem azzal rendeletem, de ez van. Ha megjön minden papírform szerint, akkor akár jól is járhatok. -
anadroid
senior tag
válasz
Dluinet #34399 üzenetére
Nem a hu. oldalt használtam, user. oldalon voltam, ott váltott át valamiért. A www. beírása után szerencsére meggyógyult, sőt a kiürült kosaram is megtelt újra. Viszont most is user.-ot ír ki.
Más. Van egy 2-i és egy 10-i megrendelésem, mindkettő azóta is Paid állapotú. Azért ez már az újévüket beszámítva is túlzás. Eddig legalább háromszor nyomtam rá a megsürgető gombra, de úgy tűnik, csak sorminta funkciója van.
-
cidalain
veterán
válasz
Dluinet #31219 üzenetére
értem, hogy mire gondolsz. a Kínai állam része a globális posta unionak, és a "nemzetközi posta szabály" betartására kötelezhető minden kínai cég? bevallom, én erről vajmi keveset tudok, de ha valóban létezik "nemzetközi posta szabály", akkor ezt vagy egy szervezet adja ki, vagy államközi egyezmények szabályozzák. és csak azokra az országokra érvényes, akik beléptek a szervezetbe, vagy aláírták az egyezményt.
most ezek után utána lehet e nézni, hogy ez egyáltalán érvényes e kínára.
ezek után a "nemzetközi posta szabály" kifejezés csak három darab szó, amiről nem tudjuk hogy létezik e, ha igen mi áll benne pontosan, kikre vonatkozik, ki felügyeli, stb.(#31220) bul07
a GB csomagok egy része nagyon nem futáros szolgáltatással jön. így kár is lenne azokat idemosni. a priority line tipikusan ilyen bizonyos esetekben, ahol a csomagot a futárszolgálat az EU-ban kapja meg. de ha előtte eltűnik, akkor semmi köze a futárcégnek hozzá.
hogy odáig mivel viszi a GB, és milyen feltételekkel, az a GB-re, és a szállítóra tartozik. simán lehet az alapból biztosítás nélküli szállítás is, ha ezzel a szállítás díja harmadannyi mondjuk. azért írja le a vásárlási feltételeknél, hogyha tutibiztosra akarsz menni, akkor kössél biztosítást. te dolgod, nem az övé, leírta. mit nem lehet ezen érteni? máshol benne van az árba ez a biztosítás feature, itt meg külön opció. -
bjergerking
tag
válasz
Dluinet #30288 üzenetére
Igazából nem cigizek olyan sokat, csak fájna egy ilyen készüléket 15 körül megrendeleni, amikor anno 9 ezerért rendeltem és nem vámolták meg meg semmi ilyesmi..itt elvekről van szó
Gearbesten nincs valami olyan opció, hogy warehouse szerint böngészek? És akkor csak az EU-s cuccokat nézegetem, aztán összerakok valami életképes vapet.
A fenti kép alapján nézem, most a pl.: CN-006/CN-001 azok EU-s raktárak? link
-
Mr. Sword
tag
válasz
Dluinet #29967 üzenetére
43 dollár?
XiaomiShop oldalán 31 090Ft egy darab, és mivel magyar karaskedés, igy gondolom ezt már más nem terheli.
GeaBest oldalán 30 215Ft ami most be van akciózva 24 133Ft-ra, de erre még több mint 2000Ft számmítási és csomagbiztosítási költség rájön. igaz, igy is kb. 10 000Ft-al olcsóbb a GearBest-ről jelenleg, de ha megfogják, akkor rámegy az áfa, a vám, és akkor már ugyanott vagyunk. Plusz nem tudom az időben mennyi. A XiaomiShop meg 2-4 hetet ír. Ezért vagyok most tanácstalan, hogy mégis honnan rendeljem. Néztem Banggood-on, de ott sincs jelenleg, csak sima Air registered. -
vegyszer
addikt
válasz
Dluinet #28243 üzenetére
Nem tudom ők ott kint miben számolnak, de van benne igazság, amit mondasz.
Én pusztán néhány termék árát követem, messze nem reprezentatívan
Pl:
Xiaomi Mi Band 2 szeptember, 16-17$ volt, most 22-23$ alatt alig látni.
Xiaomi Amazit (kerek) óra karácsony előtt 83$-ért is volt. Most 99$.
Xiaomi 4K Drone 369$-439$.Valószínűleg a dollár forint árfolyam csökkenésének valamit bekavart, például valami ilyesmi (USD to CNY az elmúlt évre):
https://www.fx-exchange.com/usd/cny-exchange-rates-history.htmlBár ez pont 10% pluszt mutat a kínaiak javára. Persze, ha közben a dollár többet vesztett máshoz, akkor ez még lehet simán bukóban kínai szemmel is.
-
benfolds
őstag
válasz
Dluinet #28234 üzenetére
ha nem arról van szó, hogy már korábban eldöntötték, hogy 2017 végéig tart majd a "beetetés" ideje, akkor valszeg az történt, hogy az év végi zárásnál kijött, hogy hiába adtak el 100 csillió dollár értékben termékek millióit, a haszon igencsak gyengécske lett, úgyhogy változtattak az árpolitikájukon, a pontrendszeren, bekeményítettek a kompenzációk terén stb. mivel így is kb. a konkurenciák árszínvonalán vannak, vagyis ha csökken is valamennyit a forgalom, a bevétel nőhet. nem nagyon hiszem, hogy visszatérnek azok az idők, amikor 0 haszonnal (ha nem számítjuk a promóciós hasznot) szórtak egy csomó mindent.
-
atee_13
őstag
-
ot93
senior tag
válasz
Dluinet #28107 üzenetére
értem. akkor még megfontolom, vagy nézek mást, ami olcsóbb
vagy akciós, hogy lemenjen a határ alá. ami ha jól tudom, most olyan 43usd körül van. Vagy hát legalábbis 43 körül lenne akkora az áfa mértéke, ami még nem kell megfizetni...
amúgy eu expressel meg rosszabbul is járnák mint eu raktárból rendeléssel, mert eu raktárban kb. 90-95usd lenne és onnan ugyebár ingyen szállítással is lehetne, mert már úgysem vámolják meg. Kínai raktárban 65 körül van, de eu expressel +33, tehát még drágábbra is jön ki mint eu raktárból. De 60 körül húztam meg a végösszeget, így ez sehogy sem jó -
bul07
nagyúr
válasz
Dluinet #28079 üzenetére
Ez szerintem a sima V3[link], nem a V3s
Na meg egy újabb izé
Nyomkodtam és csipogott hogy aksi merül, feltettem tölteni és így másfél óra töltés után úgy jelzi hogy fel van töltve, azért ez még egy gyors töltőnek is a becsületére válna nem egy ilyen gagyi töltőnek hogy 2200-as aksit 90perc alatt feltölteni -
zsiz
őstag
válasz
Dluinet #27555 üzenetére
Igen, nyilván pont ezt szeretném. Köszönöm a hasznos hozzászólást.
Több száz vagy talán már 1000+ rendeléssel a hátam mögött van némi fogalmam a kínai rendelésekről, és tudom hogy a fű se nő mikor ünnepük van. Mivel ünnep van, meg amúgy se sok idő telt el a rendelés óta, ezért nem kell sehova menni keresgélni a csomagot, mert még nincs is feladva. Két egyszerű kérdésem volt. Fel fogják adni? Mivel direkt kérik EU expressnél, hogy angol karakterekkel adjuk meg a címet, nekem meg úgy volt elmentve, hogy voltak benne ékezetes karakterek. Ha nem foglalkoznak ezzel és feladják így is a címre, akkor semmi gond. Ha meg nem adják fel, akkor nyilván szólnom kellene a supportnak, hogy javítsák a címet. Ezért volt egy szintén nem túl bonyolult kérdés, hogy valaki otthon unalmában ránéz a levelezésükre vagy majd a holiday után visszanyomják a főkapcsolót és majd csak akkor dolgozzák fel a leveleket. Már csak azt nem tudom, hogy ha nem tudsz/nem akarsz segíteni, akkor minek válaszolsz.
-
anadroid
senior tag
válasz
Dluinet #27251 üzenetére
Csak azt tudnám, hogy miért a sky56-on nézitek, mikor a CJAHAM-hoz a ww2.cjah.org tartozik.
Itt egy követés a kamuzó sky56 szerint, majd után a ugyanaz a követés a cjah.org szerint:
SB3000882019 Shipment Details
Electronic information,receive--26-Nov-2017 08:53 AM
Small package Center, receive--26-Nov-2017 10:53 AM
Parcel centre,sealing--26-Nov-2017 01:53 PM
Small package Center, left--26-Nov-2017 03:26 PM
Exchange Bureau, have been exported to open--27-Nov-2017 11:26 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--28-Nov-2017 05:29 PM
Transit Center,left hand navigation--28-Nov-2017 11:03 PM
HUNGARY, Arrived --10-Dec-2017 11:03 PM
HUNGARY, the transfer of customs-- 11-Dec-2017 02:43 AM
Tracking #: SB3000882019
Date Time Status
Saturday, December 16, 2017 6:03 AM Arrived at BUDAPEST airport
Friday, December 15, 2017 12:26 AM Dispatch out from transit airport
Wednesday, December 13, 2017 7:29 AM Transit out from HKG
Wednesday, November 29, 2017 6:40 AM Dispatch to Hungary
Tuesday, November 28, 2017 6:36 AM Posting over the counter
Monday, November 27, 2017 8:00 AM Pre-Check to HungaryKihozták december 20-án.
-
Watcher45
tag
válasz
Dluinet #9984 üzenetére
Természetes, hogy ezzel a címzéssel metódussal megkapod, de az én csomagjaim csak a nevemet és az utca házszám adatot tartalmazták, ahol a házszám volt elírva. Mivel a cég egy állami hivatal az oda érkező küldeményeket nem adják ki "postásbácsinak" megy a hivatali küldemény gyűjtőbe és onnan a segédhivatalunkba hozzák akik kiosztják a címzettnek, vagy bontják a küldeményt ha nem egyértelmű, hogy az micsoda. Én nem írtam rá a hivatal megnevezését mert így sk. küldeményként kezelik és nem bontják fel, nem gondoltam hogy balf@sz módon ezen az egy helyen elírom a címet (megnéztem ebay-en banggood-on, paypal-on sikerült jól megadnom itt voltam csak figyelmetlen). Lakcímre szoktam hozatni, de a nyár miatt gondoltam, hogy az a biztos, ha a hivatalban átveszik ha senki sincs itthon, mivel már előfordult, hogy a postaládába nem férő csomagomat a csomagos postás a lábtörlőn hagyta a lépcsőházban. Hát így jártam, nem az összeg vág földhöz, nem túl nagy érték, csak a rendelt árura nagyon kíváncsi lettem volna. Egyébként bementem ma a postára érdeklődni, de ott azt mondták, hogy a címzés miatt valószínűleg hiába keresem a központban (nem lesz a hivatali küldemények között), az utca szerinti városrészbe kézbesítő postahivatalban érdeklődjek. Hétfőn még ezt is megpróbálom, ha nem járok sikerrel akkor iszom egy sört a bosszúságomra.
-
-
hevizms
addikt
válasz
Dluinet #5149 üzenetére
Oké.Látom lejött a lényeg.
Azt sem tudod mit produkált a H2testw,de te már tudod hogy az megfelelő sebesség.
Azonkivűl nem csak ez a bajság.
Nem azt kaptam ami a képeken van.Nagy valószínűséggel ez egy nem eredeti Kingston.
Ez itt a nagyobb probléma.
Eleve olyan csomagolásban volt amin nem MicroSDXC volt hanem MicroSDHC.
Persze ez is rendben van ugye? -
hevizms
addikt
válasz
Dluinet #5147 üzenetére
Bocs de az első linkeden levő semmivel nem jobb papiron mint amit rendeltem.Szerintem
Meg nem is ez a lényeg.
Akkor amikor ezt rendeltem akkor az általad linkelt eladónál ugyanez a kártya drágább volt.Meg most is.3$-al többe kerül nála az a kártya amit a GB-ről rendeltem
Ismerem az eladót amúgy,rendeltem már tőle.
Most a GB olcsóbb volt.
Bár most meg iszom a levét,dehát ez van.
Ezt kaptam: -
kirkri
addikt
válasz
Dluinet #4820 üzenetére
Ez rendben is lenne, ha a PayPal case-be írnák bele, hogy nyoma legyen.
De csak a saját ticket rendszerükön keresztül írnak bármit is, a PayPal case-re semmit nem válaszolnak, holott 15-én lejár a határidejük. (már eszkalálva van az ügy).
Ha a PayPal case-ben megírták volna, hogy elküldtük a cserét, itt van a TN, kérjük a PayPal-t az ügy zárására, akkor kizártnak tartom, hogy a PayPal visszaadná a pénzt a vevőnek. -
azbest
félisten
válasz
Dluinet #2560 üzenetére
"Csak január 1-től új hatályban lévő uniós szabály szerint a cégeknek a szolgáltatás megrendelőjének államában kell majd az áfát megfizetni, tehát 27% Mo-n"
Ez pontosan így van. Ezért drágább steam-en játékot venni (vagy legalábbis már nem luxemburgi áfa van rajta, hanem magyar). Viszont a stream nem termékként, hanem szolgáltatásként árulja a játékokat. Ha előfizetek valamilyen szolgáltatásra akkor így van. Viszont a hardver, aminek a tulajdonjogát meg is kapod, az továbbra sem szolgáltatás, hanem termék.
-
Outlander
addikt
válasz
Dluinet #2533 üzenetére
Miért kéne elfelejteni?
"nem kapsz semmit, csak idegeskedést, reklamálást és levelezést"
Érdekes h többünknek megjöttek a rendelt motyók, mintsem nem...
Személyszerint, 2 telefon, ezekhez tok és glass külön, 1 okosóra, csecsebecsék bnőmnek.Az hogy van egy pár hangember, aki itt írja ki a fájdalmát, az nem jelent semmit.
Érdekes h rendeltem egy órát, 1,5 hétig processing volt, írtam nekik h mi a helyzet, írták h nincs készleten,
5-7 munkanapot várjak, válasszak mást vagy refund-ot kérhetek.
Refundot kértem, következő "kínai másnap" jött is a refund.Hööh, ne már ilyet is lehet?
....
Pedig már gondolkodtam h a rendelés és a refund között mindennap 5x be kellett volna írnom, h rohadjon meg az összes befőttjük, mert abból biztos tanul a kis kínai és megtudja mi a Magyar igazság.
Szóval, nem árt a figyelmeztetés, és jó dolog, de már az egész topik arról szól h gyűlöljük a gb-t, mert átvert, közben meg a legtöbben nem is rendelték, vagy ha rendeltek is, még időben vannak h megjöjjön a csomag és/vagy visszakapta a pénzét.
Ebayes\aliexpresszes topik sem arról szól egyfolytában, h az összes kínai átver...
-
Szirtimorc
senior tag
Ha csak nem használtan vetted itthon, és már nem tudod felvenni az eladóval a kapcsolatot (pl. a megszűnt olx...). Mert akkor ugye a vámpapír maradhatott nála, és biztos becsületesen befizette a vámot. De a visszaküldésről legalább a postapapírnak meg kéne lennie, ha nincs CN22.
-
bul07
nagyúr
Annyira megbízhatatlan a Román posta?
A helyi doki onnan jött, hétvégenként megy haza, így arra a címre nyugodtan rendelhetném, attól nem tartanák hogy ők letagadják
Amúgy nem vagyok mesze, most dolgozok és ha kimegyek a román falu fényeit látom, és 11kor halom a déli harangozást isMég a nyolcvanas években édesapám testvére annyira berúgott hogy halászatból a román falu kocsmájába ment inni, a határátkelőn adták vissza
De olyan is volt román ci*** átjöttek lopni de visszafele elmaradt ez egyik gyerek, édesapám hallotta meg a folyó túloldaláról hogy sír, összeszerelte a kávát és átment megnézni, meg is találta, határőrök átadták a románoknakVagy a PayPal ordibálna hogy másik országba akarok rendelni?
De hajlok rá hogy most még az én címemre jöjjön és majd kisebb értékel teszek próbát
-
kokokka
addikt
Miben jobb? Most egy telefont nézek és itt a legolcsóbb ez mondjuk biztos!
De van itt VÁM? Milyen az ügyfélszolgálat, vannak-e gondok és ha igen, orvosolják-e azokat (cerével, árleszállítással, visszafizetéssel stb.)? Nem olcsó telefont néztem ki magamnak, ezért a sok kérdés, bocsi e miatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest