Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
peet05
üzenetére
Minden hőmérséklet rendben van. Alulról 2 db 120-as venti nyomja be a levegőt, felülről 2 db 120-as húzza ki. A CPU hűtő top flow, proci teljes terhelésen 68 fok (ilyenkor a két felső venti érezhetően meleg levegőt nyom ki, a táp meleg levegőjét is kifele húzza a felső egyik 120-as venti)
Az RX580 Nitro+ tud kazán lenni, az alaplapomra (Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI) is azt írták, hogy melegszik a VRM-je simán 80 fokig. Én az alaplapot és a Sapphire kártyát is teljesen újrapadoztam, egyikkel sincs hőmérséklet probléma a kis ház ellenére semVGA (Sapphire RX 580 8GB Nitro+) maximum 73 fok
CPU maximum 68 fok
VRM maximum 55 fok
M.2 WD SN570 1 TB NVMe SSD maximum 53 fokVéleményem szerint ezek teljesen rendben vannak, a 2 alsó beszívó, és a két felső kihúzó venti sokat dob a hőmérsékleteken
-
válasz
peet05
üzenetére
Értem.
L5 Pro is jó gép és én is gondolkodtam, hogy veszek egyet, de nem vettem.
Asus-ok rég nem rúgnak labdába nálam...régen szerettem (DTR ídőkbe, mikor még voltak Asus-nál is) de volt velük 1-2 negatív tapasztalat ami nem vitt rá többet, hogy olyat vegyek.. (lett Dell M17, aztán MSI GT , Aztán Clevo X170 és itt maradtam ennél..) -
válasz
peet05
üzenetére
Bennem ott van a tüske hogy ha alapvetően minden laptoppal lehet játszani, akkor miért kell bezárni a legfelső ágat? Gondolok itt arra a világra amivel indult a játék laptopozás maga a topik. Nem multimédia és társai valami belső gt felállásban, hanem a gtx -es verzák mindent is szabad és tudsz csinálni, vagyis teli extrával megkenve a bios állítgatással bezárva adott egy jogosítványt és életérzést stb...
Az a 4090 laptopban csak egy asztali rtx 3090 max Ti-s szint. Óriási a lemaradás, mert az erő már nem fér bele a dobozba. És szerintem ez a olló csak nőni fog mikor jönni fog az 5000-es széria asztalin és laptopon. A fogyasztás az mindkét ágon csökkenni fog az új AI vezérlés miatt, de ha nem strapálsz akkor meg nincs is fogyasztás.
Nem kellene ide kompromisszum mivel továbbra is nem egy laptop modell van a gyártók kínálatában, azért is járnak sokan keresnek laptopot a többi laptopos topikban, a mindent egyben pedig beszűkült a funkcionalitással egyetemben.
Maga a súly is relatív, kinek sok kinek nem ha mozgatni kell.
-
-
válasz
peet05
üzenetére
Most van 2 X170SM-G Clevo gépem.
Egyik vizes, a másik csak léges.
Bármelyiket tudom vinni bárhova, akár a kettőt is egyszerre, egy háti táskában is. (bár úgy a két gép meg 4x280W adapter már nem könnyű) és ha figyelembe vesszük azt is, hogy "hivatalosan" a testsúlyom 10%-t vihetem, emelhetem max. (ha betartom, a 2 gépet , 4 adapterrel már nem is vihetem!)
No de Mind1

Lég vagy vizes....mind2 megoldás jó, de vizes még jobb!
Ott is a blokk/heatsink tömör réz és az önmagában jó/elég.
Ha pl. szét kapom és viszem (külső egység nélkül) bármi probléma nélkül használható!
Sokan azt hiszik, hogy a vizes verzión nincs venti...de van! Olyan mint a gyárin, van venti és az mellett a viz is kering benne és azt a vizet külső rendszer hűti le...(gyengébbek kedvéért)

Gyári (csak léges rendszer) hivatalos TDP 340W (gyári adatok szerint!)
A vizes (lég+víz keringés és külső hűtő rendszer) full rendszer TDP 500W(+) is akár! (saját tapasztalat!)A tesztek szerint a gépem a 16GB-s 3080 MXM kártyával (165W TDP) i9-10900K proci társaságában (az alapjáraton 220W+ TDP) hozza az RTX 4070 Gamer noti szintet, vagy még az felett is picivel!

Sokat eszik?
Kit érdekel!? Ott a kiépített napelem rendszer...az kitermeli! (míg havi elszámolás ideje el nem jön, addig jó lesz!)

Sok milliós beruházást valamire kell használni...(abból akkor 3 db X170-t tudtam volna csak venni) és nyári időbe 1MW+ is megvan. -
laychi
veterán
válasz
peet05
üzenetére
Lényegében már mindegy is, mert valaki más is kiszúrta.
Eltűnt a választékból.
Lényegében kijelző téren nem jártam volna jobban, későbbi egpu-hoz pedig még mindig erősebb az én procim.(illetve már benne figyel 32GB-ram/nem mintha a másikba nem tudtam volna beletenni ....)
Grafikából meg lehet visszavenni.
Ez amúgy is utazós laptopként lett vásárolva.
Csak, mint PC-nél kicsit vérszemet kaptam.
Tudod ez a "kicsivel többért ott van a jobb" érzés.(Attól függetlenül, hogy szükséges vagy sem.)
Itthon úgy is asztalin tolom.
-
laychi
veterán
válasz
peet05
üzenetére
600Euroért vettem a mostanit, annyiért vinnék is és 670 lenne a 4050-es
Lenovo LOQ 3 82XV00SQG39 cm (15,6")1920 x 1080 Pixel (Full HD)Display matt Panel IPSL 350 Nits 144 Hz
Ennyi adattal tudok szolgálni, ha ebből valami kiderül.
2024-ben piacra dobott elvileg.Szerk.:
Az enyémnek is hoki kijelzője van, szóval az nem mérvadó
ahogy néztem azért +35-40%-kal gyorsabb a 4050, illetve ott van valós FG, nem kell mókolni dlsstoandfsr dll-ekkel.DELL-hez hasonlóan később meg lehet oldani külső vga-t is nvme-n keresztül.
-
gyoriaa
kezdő
válasz
peet05
üzenetére
Ezeket mind próbáltam. Alap probléma hogy maga a rendszer nem kezeli a kijelző beállítási lehetőségeit... Mint pl. :felbontás módosítás vagy a hertz változtatás, fix 1-értéken van. Hab a tortán még az hogy mondta a kollégám hogy amikor megvette a média marktban és elkezdte használni aznap a gyáriwin10-el nem volt a laposon wifi. Azt hitte alapból nincs benne és azóta is USB-s wifi antennát használ... El voltam képedve.... Gondolhatjátok...no comment
szerintem egyszerű win10 illetve konfig imkopatibilitás probléma van. Megpróbáljuk a win 11-el első körben. Majd jelentkezem.
Köszi a segítséget
Üdv
Attila
-
-
echterion
nagyúr
válasz
peet05
üzenetére
...és 60ezerrel olcsóbban.
Plusz a fullHD-s kijelzővel tovább kitart a 4070, a 2k gyorsan kevés lesz neki (ha már nem az) a maximális beállításokhoz új játékoknál. Főleg amennyire nem szeretnek mostanában optimalizálni a kiadók, egy-két fecskét leszámítva. Mert ugye ez volt kb. az egyetlen igény a keretösszeg mellett. De RT-t maximálisra bekapcsolva ez se biztos, hogy összejön neki a dlss+fg trükközések nélkül. -
ForRedGlory
félisten
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
ok, de akció volt...érdemes mindig az aktuális árakkal kiindulni, nem a múlttal feltétlen.
én is úgy vettem a 4090et 1 060 000-ért
nem akcióban azért még mindig szép árak vannak sajnos, és nem midnenki tudja az akciót kifogni, mert pl akkor épp nem kell gép neki, nem látta, stb...bár mostanság az emag egyre többször akcióziklenovo 4090-el is "csak" 1 245 000 volt
-
Semin
őstag
-
Semin
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Hát inkább 20% az(1440p), bár abban igazad van, hogy erősen játékfüggő.
Ami még fontos, hogy sokkal hatékonyabb a 4070. Ahogy a lenti videóban látható, a 4070 már 65W-on elérheti a 4060 100W-os teljesítményét, ami megsüvegelendő. Tehát azonos teljesítmény mellett - ha nem a maximum a cél- sokkal kevesebb hőt termel.Eltérés még a CUDA/TENSOR/RT magok számában keresendő, annak minden előnyével.
Ebben a videóban részletesen elemzi a srác mindkét kártyát : [link]Ennek fényében megérheti a 25%-OS felárat.
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
köszi-köszi. Igen, a reg miatt az utóbbit tényleg jó, hogy mondod, beregelni minimum
közben néztem cpu z szerint micron 2x8 GB van benne, szóval hülyeségeket írtam, vehetek 2x16-ot így. Pedig bíztam benne hogy most szabad az egyik slot
ma este/holnap igyekszem a kérést teljesíteni

-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
nem tudtam ellenállni az emagos 1,06 milliós asus strix scarért, szóval gondoltam bepróbálom azt, igen
folyamatosan én is úgy voltam vele, hogy asztali kell, így - úgy, de azt most - számomra , magyarországi új termékként - jó árnak találtam, főleg a 20 havi 0%-os thm miatt.tavaly befürödtem a 4080-as változatával telekomtól, de aki azt vette, kb mindneki mondta hogy maradhatott volna, mert pár apróság állításával nem lettek volna problémák (pl random újraindulás volt, stb...)
szóval bízom benne hogy a 4090-es társánál ezeket ha meglépem, nem lesz gond
-
válasz
peet05
üzenetére
"Az idézett mondatot szó szerint veheted, mert ennek ez a lényege, egy algoritmus által generált +képkocka."
Hogy nem kell komolyan venni azt főleg neked szántam, mert rugózol rajta. Az fps az fps mindegy milyen technikával készül, mindegyik értékes. Nálam működik nálad meg nem, vagy nem annyira, ebbe jobb ha beletörődsz.

(Mint mikor a programozók eldöntik milyen shader technikával számoltatják a vga kártyát, és ettől függően lesz akinek nagyon nem lesz jó, és fordítva.) Legyél vga programozó és komolyabban foglak venni a témában.
-
válasz
peet05
üzenetére
Miért venném ki, pont a dlss miatt váltottam vga-t. Az a vicc hogy anélkül is gyorsabb valamivel. A lényeg a dlss3-ban van. Ez a jövő iránya. Ez olyan mint a procinál a fejlettebb utasításkészlet, fejlődés van, jobb erősebb hardver így dolgozik. Az újabb vga kártyák még jobbak lesznek ebben, tetszik szoftveresen ami legalább olyan fontos mint a hardver felépítése....de a hardver felépítés is lehetővé teszi ennek futtatását, egy 3000-es szériás kártyán nem tudna futni jól a dlss3, ezt már korábban megírták.
Ezeket az idézeteket azért nem kell szó szerint venni. És induljunk ki abból ami a lényeg ha neked leesik az fps egy adott szint alá az látszik, ellenben dlss-el megemelve nem. Persze minden együtt számít proci, ram, vga, alaplapi sávszél stb.....
Csak kérdezném akkor mi értelme van 60Hz kijelző fölé menni? Nekem megfelel a többségnek nem. Csak nem azért mert képes becsapni? Ha igen akkor igazolja hogy jó a technika.
A kártya dlss nélkül és azzal is számol, nem kell nekünk földi halandóknak különbséget tennünk mit hogyan csinál, meg nem is értünk hozzá, nem mi terveztük. A végeredmény a lényeg, mindegy a kártyának melyik része mit számol csak számoljon és gyorsabban mint az előd. -
válasz
peet05
üzenetére
Igen. Alig dolgozik a laptop a fullhd miatt és mégis ennyi az fps. Szóval simán jöhetne ide akár a 4K.
Mondjuk van a játéknak egy nagy hibája. Meg van írva a bejárható út amiről nem szabad letérni. Nincs teljesen szabad mozgás. Talán azért is fut mindenkinél olyan jól. Könnyebb lehetett optimalizálni.
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
emagon nézem én is 4080al azt, és jah, 1,136K, akkor már inkább az. 20 hó, 0% thm
simán megérős annak, aki esetleg hitelben gondolkodik. Én most skippelem, mert nermrég mondtam fel , meg amúgy is asztalin gondolkodok, de azért ha lett volna mostanság jó deal akár telekomnál, még meg is gondoltam volna, mostani gépem is onnét van, és 2 éve még jó deal volt a Lenovom, összevetve a többi árral máshonnét itthoni árakkal nézve -
Juhaszatti
addikt
válasz
peet05
üzenetére
14"-on nem nagyon válogathat az ember.
Vannak még a G14-es Zephyrusok (65+25W), idén jött egy új 14" Cyborg (45W), meg van már itthon is 14,5" Legion (105W). Mondjuk utóbbi kifejezetten izgalmas lehet az OLED kijelzőjével, annak aki ebben a méretkategóriában keresgél.
Aztán ennyi ami hirtelen eszembe jut azok közül ami tényleg gamer és elérhető a hazai piacon is. Persze van még 4060-al szerelt Yoga Pro is 14,5"-on, de annak más a célközönsége. -
laychi
veterán
válasz
peet05
üzenetére
4060 ereje sem örökéletű

eredetileg nem is gamer laptopokat nézegettem, hanem sima multimédiásakat amiket ilyen módon fejleszteni tudok "gaming notebookká"
Csak szembe jött ez a Dell elfogadható áron, jó cpu-val, csak sajnos a kijelzője tré.
kijelző cserével jó lehet, csak el kellene tudnom adni az eredeti kijelzőjét, hogy ne legyen sokba az upgrade
azért emellé a 13450HX mellé nyugott szívvel odatehető akár egy 4070ti super is vagy hasonló kaliberű vga. -
válasz
peet05
üzenetére
Attól hogy 4k-ra költöznék nem lenne több fps, éppen hogy inkább picit kevesebb, csak a kihasználtság lenne jobb. Ez a kijelző upgrade még nem tiszta előttem sem, jó darabig erre most nem akarok áldozni. Mint mondtam az FHD minden szempontból megfelel még nekem. És nem baj ha nem pörög csúcson a vga, úgyis tesztelésen kívül berakom 60fps-re fogyasztás miatt, azon lesz használva, az nálam az optimális. Ráérek mindent később kihasználni.....még a 3080Ti is megfelelt mindenben.
Visszatérve a kijelzőre....szóval a jövőben hogyan fogom variálgatni az alkatrészeimet használatosság szerint azt még nem tudom, mert van még egy clevo laptopom is csak abban jelenleg egy i3-as proci van berakva. Amennyiben majd arra költöznék lehet a kicsi hordozható portable jobban jönne. Ráadásul volt már nem egyszer itthon a kis kijelzőt is szoktam használni, más az íze, nem kell mindig feltétlen a nagyobb. Mivel a saját belső megjelenítője ebben a formában kuka ezért fontos nekem ennek a résznek is a rendbetétele fontossági sorrendben, most majd annak kell jönnie, úgy lesz számomra komplett az egész laptop cucc.
Proci, vga, ram után az jön. -
válasz
peet05
üzenetére
Csak akkor nagyobbra kell vennem a monitorozó adatkijelzést. 4K-ban itt alig tudom kiolvasni.
Engem nem zavar annyira a limit kérdés, máshogy nézem. Kell nekem ez a hardver laptop és ami pluszt erre rá tudok húzni az a lényeg. Az hogy mennyire fizetek rá az meg vitatható, mert attól függ hogy közelítünk a kérdéshez. Van elég fps-em?, van, és amíg van annyi amennyit akarok addig nem zavar semmilyen limit.
Maga a fhd kinézet nem visszataszító, talán mert megszoktam. A következő beruházásom egy 2 vagy 4k kijelző lesz, de azt a laptopra szeretném helyezni és mivel az kicsi max 17 col lesz lehet be fogom érni a 2k-val. Viszont nem ergya lesz abból az biztos. -
-
BluGain
csendes tag
válasz
peet05
üzenetére
Igaz ami igaz, egy 100W-os USB-C tápellátás még az akkuval együtt sem fogja biztosítani a csúcsteljesítményt. Ahhoz kelleni fog a nagy 240W adapter. Egyébként, ha az USB4 csatlakozón nincs semmi beefy durva eszköz, akkor a notebookcheck review alapján önmagában a csúcson pörgő gép csak 185W-ra éhes.
A leírásom tapasztaltak és a review-k összegzése, a 95W TDP limites RTX 4050-nel jelenleg valóban nincs "notebookpárja" jelenleg (review-ban szerepel), a leggyorsabb gép ezzel. -
-
válasz
peet05
üzenetére
Természetesen megnéztem. Nálam nem ezek a szempontok számítanak. Nem feleltek meg a szempontjaimnak. Olyan kialakítást akartam mint a mostanim, és ehhez jött hozzá KillHates mester észrevétele, mindkettő teljesült. Az erősebb táp azért is jó mert ha később úgy gondolom jó lesz az rtx 4090-hez is. A mostani tápom sem egy nagy durranás, már nem emlékszem mennyi volt csak arra olcsó volt. A 4080 (320W és lesz fele használva) még kevesebbet fogyaszt, a terhelés szempontjából szinte teljesen mindegy milyen tápot használok csak a grafikus kártyához, mert magában alig terhel.
A gari nem érdekel, ha elromlana megjavíttatom. Nem postázok akárhová.
A másiknak sem tudom hol vannak a papírjai, szerintem első nap már elvesztettem.
-
válasz
peet05
üzenetére
Mások meg azt mondták jó lesz hozzá a régi tápom is. Ma megtudtam csak a neten fogom tudni megvenni a cuccost. Sok keresgélés után erre gondolnék. [link]
Ami miatt, az a 1x 24 tűs ATX, ez a kábel rész nem moduláris mint most használva tudom csatlakoztatni az adapteremhez. Nem kell másik kábel. A másik pedig ami modulárisnak tűnik, (remélem adnak hozzá kábelt is) az a 1x 12VHPWR a tápegység oldalában. Ezzel lenne összekötve a VGA. Killhates mester javaslatára néztem ilyet. Innen postapontra meg mindenhová tudom rendelni. Futár postást látni sem akarok jó ideig.
Azért várok visszajelzést arra vehetem-e.
Ezt szeretném.
-
formula01
senior tag
válasz
peet05
üzenetére
Pedig egyébként a 0%-os hitel nem ördögtől való abban az esetben, ha egyben sem jelentene gondot kifizetni az x összeget.
Az elmúlt pár év inflációját tekintve, sokkal jobban megéri valamit 0%-os hitellel megvenni és kifizetni pl. 20 hónap alatt, mint most egy összegben, egyszerűen azért, mert valószínűleg most pl. 500k Ft többet ér, mint amennyit 2 év múlva fog.
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
épp ezt beszéltük mi is Killhates-szel, csak azért még nézegetem olyokr a telekom és egyéb site-ok kínálatait, főleg ahol esetleg van 0%-os thm-ű hitel is.
De igen, arra jutottam én is hogy egyrészt a 4070 és változatai bőven elég lennének (noti 3070 után nagy lépés is lenne, noti 4080at akartam ebben az évben de a desktop 4070 többnyire kiváltaná ezt az igényt olcsóbban)
bár most akarok munkát is váltani, szóval a mobilitási kérdés még jó kérdés, a jelenlegi helyemen full HO van, kb tavaly májusban volt Killhates-hez véve a gép nagyobb mobilitásban abban az egy napban
azóta se -
válasz
peet05
üzenetére
Úgy vettem ki nincs egyeztetés egyenesen hozzám jön. Jóval több mint 400 pozitívja van, nem linkelem, megtaláljátok. Senkinek sincs rá panasza, megbízható személy. Mióta megvettem rajta keresztül már sokan értékelték és ők is onnan kapják a cuccost.
Ukraan: Felőlem akkor visszajön a pénzem. Elég furcsa lenne mivel akik küldik bízták meg az UPS-t és kérdezném akkor miért csak nálam? Az eladó baj esetén majd intézkedik, legrosszabb esetben visszafizeti a vételárat. (Olaszországból postázták, a kiindulási pont.)
-
válasz
peet05
üzenetére
Jó kérdés. Ez van ott:
"Ezt a csomagot egy jövőbeli kézbesítési időpontra visszatartják. Vecses, Magyarország"
Ez volt 10.-én.UPS szállítás lenne. Már az is megfordult a fejemben valaki olvassa a topikot és ezért nem jön.
Ezt írta a feladó, szerintem nem baj ha belinkelem
, kíváncsi vagyok erre mit mondtok.
"Azt irja hogy tegnap valami uj időpont kérelem lett rakva a csomagra. Lehet az UPS megint szarakszik ezzel a cimmel, ha lehet holnap munka időben fel tudod öket hivni ezzel a rakszámmal és megkérdezni mi a probléma?"
Pénteken rájuk csörögtem válasz rá keressek meg valaki mást a kérdéssel, ÉN??
jó jó majd akkor továbbítja a kérést a raktárosnak stb...A feladó ahonnan rendel 90%-ban ExpressOnet használ (van email, sms) csak most UPS lett ami elég szar elmondása szerint, nagy ritkán azzal küldik. Kifogtam. Értesítés sem a feladónak se nekem nem jön.
Az lehet hogy Vecsésen berágtak rám, mert az utóbbi időben sokat vásároltam külföldről?
Esetleg írják ki mit, mennyit használ külföldi vásárlást?
Amúgy persze a srác kint élhet semmi Szeged ami alatta van, mert én arra számítottam hogy ő maga adja fel nekem a vga kártyát, azért is van a leírásban a 2-7 munkanap. Arról már ne is beszéljünk mi lesz ha csak úgy egyszer hozná az UPS és én nem vagyok itthon, és még a telómon sem érnek el, mert munkahely miatt elérhetetlen vagyok majd minden hétköznap 10-14 óra között. Nekem az volna a jó ha valahová leraknák. Vagy legalább a héten 1 adott napra helyezhetném a kiszállítás időpontját. Ezért is szeretem jobban a magyar postát, mert akkor hazajövet tudok menni a postára személyesen átvenni, még nyomkövetés sem kell elég az értesítő. Így meg ki vagyok szolgáltatva a kiszállító cégnek.Nekem az eladóval semmi bajom, nem ő a hunyó, mindegy mikor jön ki tudom várni, jó értékelést fog kapni akár mi lesz a vége ennek a történetnek úgy mint a többi vásárló tette.
-
-
válasz
peet05
üzenetére
PCS szerint a kábel a ludas

De megint olyan Supportost kaptam, hogy inkább na...
Nézd mit találtam, ne kérdezd hogyan, de ez akkor volt, mikor még a 3090-es eGPU is mellette volt és ment mind2 GPU
HDMI 2.1 kábellel volt össze kötve az eGPU a TV-vel.
És voálá...RTX 2080 -al volt 4K 120Hz is.
A 3090-es meg csak 119Hz amin ment!
Most HDMI 2.1 kábellel ugyanaz az eredmény (1440p @ 120Hz max.) mint mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel... ki érti ezt!? (szerintem már senki)
-
-
válasz
peet05
üzenetére
Megnéztem Win11 alatt is és 1440p 120Hz ott is

Szerintem csak úgy lehet, ha a laptopon lévő elsődleges port (HDMI 2.1) is megfelelő.
Mivel ez 2.0.-st tartalmaz, így nem lesz meg.
TV eleve úgy érzékeli, hogy "HDMI - HDTV" a csatlakozást.

Itt is látszik, míg 1440p-n csak a 120Hz van (ez "PC" mode és ebbe ez a max felbontás! - lásd első képen)
2160p-n 60Hz a max és ennyi

VRR-t hol tudom megnézni, hogy be van-e kapcsolva?
-
válasz
peet05
üzenetére
Jelenleg a HDMI 1-es portba van a HDMI 2.1 kábel.
Ez eleve nem jó, mert laptopon 2.0 port van ami eleve nem tudja a 4K 120Hz-t.
mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábel a 3-as portba van.Nem hinném hogy lenne bármi ilyen befolyása épp melyik HDMI-n van a laptop csatlakoztatva.
Mindegyik 2.1-es szabvány.
-
-
-
-
Robiba3252
újonc
-
Robiba3252
újonc
válasz
peet05
üzenetére
Gyakori utazás miatt szeretnék laptopot vásárolni. Itthon monitorra kötném.
Játékok szempontjából inkább akció, szerep, stratégia amik érdekelnek ( Dragon's dogma 2, Elden's Ring, Baldur's Gate 3, Cyberpunk 2077)
Lenovo gamer laptopoknál állítólag gyakori probléma ez a magas frekvenciájú hang.Nem a venti tipikus hangjára gondolok. Linkelem, fórumon is sokat panaszkodtak rá:
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/nvs5xv/lenovo_5_2021_mass_problem_high_frequency_noise/
Acert ma néztem meg minőségbe nem voltam hanyatt vágódva tőle. Lenovo jó lenne de ott meg félek, hogy megint előjön ez a gond. Nem tudom melyik típusoknál van de az biztos, hogy legion 5-nél előfordul meg ahogy olvastam pronál és slimnél is. -
válasz
peet05
üzenetére
Ez bizony külföldi beszerzés és nekem ez is nagyon megéri. Sosem érdekelt a garancia téma KillHates erre a tanúm. A mostani lapos sem létezne ha nagyon érdekelne, illetve nem hiába vásárolok szinte mindenből 2 db-ot....laptop, ventik, most már 2 asztali vga, 2 proci, tartalék alkatrészek stb.....vagy mondjuk úgy maga a szétszerelhetőség pont emiatt is mindig fontos volt nekem.
Baj esetén felveszem a mesterrel a kapcsolatot és hozzáviszem javítani amit muszáj.
Eddig is így volt ezután is így lesz ha fogad. Már régen láttam, mert időközben kevesebbet bénázok.
A tápnak örülünk. Én is kíváncsi vagyok nagyon fogom-e érezni ennél a felbontásnál a teljesítmény többletet vga részéről. Szerintem igen a dlss 3.5 miatt mindenképp. Még régebben a vga topikjában olvastam valakitől hogy átmenetileg nála egy 9900k mellett 4090 volt a tornyában és meg volt vele elégedve. Volt tán videó is arról hogy egy rtx 4090 mellett szereplő procik esetén mennyi fps van és ugrik az erősebbhez képest, volt szépen, de maradt is sok még amellett.
[link] Játék függő mikor mennyit veszítünk az aktuális csúcsprocesszorral szemben. Valamivel kedvezőbb helyzet várható a 4080 miatt. Amivel én szeretek játszani ott átlag kevesebb a veszteség.imre687: Olcsóbban szerzem be így nagyon nem bánom.
-
törölt tag
válasz
peet05
üzenetére
Elfogadnám ezeket a hőmérsékleteket notebookokban

@Bluesummers: Azért nem mindig igaz, hogy "jobb" egy VP hűtés, mint egy hőcsöves. Rendesen implementálni is kell, az elmúlt évekből voltak szuper heatpipe megoldások, amelyek túlszárnyaltak az akkori VP hűtéseket. De a felső polcos piac erre felé tendál. Lehet kapni kisebb VP hűtéseket a kiskereskedelemben is, többszörös az ára, mintha jó minőségű, de sima heatpipeot vennél. Mivel manapság a gazdasági és a marketing osztály dönti el, mit tud egy notebook, gondolhatod melyiket választják, amikor minden cent számít (és ne is bírja túl sokáig..)..
-
-
Ubul86
őstag
válasz
peet05
üzenetére
és most egy ideje nincs 4060nál "jobb" gépük se. Minden nap fel szoktam menni, direkt körbenézni, hátha kifognék egy akciót, de hónapok óta semmi, ugyanazok a gépek vannak
azóta mondjuk már asztali gépek felé kacsintgatok, de ha lenne náluk egy jó deal, kevés ideig gondolkodnék
-
Volband
tag
válasz
peet05
üzenetére
Ne érts félre, én abszolút hálás vagyok, mert sok gépnek utánanéztem a javaslatod előtt és után is, de már az "srgb botrány" előtt is az tűnt a legszimpatikusabbnak, most pedig láttam, hogy ez eleve 100%srgb-s (ami ugye nem is volt szempont, de ajándék lónak...), és Jarred nagyon pozitív tesztje is erről a szériáról szólt. Az én linkem elvileg ugyanaz, amit mutattál, csak beletették a plusz ramot.
A ramon és az ssd-n azért lovagoltam, mert én jobban szeretem előre letudni: tudom, hogy a 16 GB nem lesz elég, szóval inkább tudjam le előre a későbbi bővítést, ami ebben az esetben ugyanannyi, mintha én venném a 2x16 giga ramot, és ne kelljen megbontani a gépet vagy 5 évig. Akinek eddig nem volt gondja a 16 vagy ne adj isten a 8 giga rammal annak tényleg felesleges a 32-est választania.
-
Volband
tag
válasz
peet05
üzenetére
Nézegettem azt a hirdetést én is, és a képek egy indexes cikkből vannak, szóval ha kamu is, akkor nem a képek miatt. Amúgy amikor én először láttam a hirdetést, akkor 340-ért ajánlotta (ennyi kb. a bolti ára is), aztán pár órára rá 310, másnapra lett 299, azóta maradt.
Csak a processzor miatt nem csaptam le rá, mert 420 körül mutatott valamelyikőtök egy LOQ-ot 13450HX-szel, amit a cpu-s tesztek vagy minek nevezzem őket jóval jobbnak hoztak ki. Hiába a 120 ezres különbség, ha 2x16 GB RAM az kb. 40, egy minimum 512-es SSD pedig olyan 15 ezer lenne még hozzá, szóval olyan ~60 ezret spórol az ember, cserébe rosszabb proci van benne. De arra még nem sikerült rájönnöm ,hogy mennyivel jobb a 13450HX, mert viszonylag új, szóval kevés a komment róla.
Display miatt én személy szerint nem aggódom, mert nekem meg a hozzám hasonló laikusoknak igazából semmit se mondanak azok a számok meg betűk, amik itt most elhangoztak. Ismerősöktől is hallottam, hogy ők már X hertznél lejjebb nem adnak, de én, meg talán a másik kérdező se tudja, hogy egyáltalán a mostani (nekem már 6 éves) gépünknek milyen. Valószínűleg jóval rosszabb, mint mondjuk egy LOQ.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Xiaomi Redmi Note 13 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

lehet mások az elképzeléseink öccáezeré'
Engem nem zavar annyira a limit kérdés, máshogy nézem. Kell nekem ez a hardver laptop és ami pluszt erre rá tudok húzni az a lényeg. Az hogy mennyire fizetek rá az meg vitatható, mert attól függ hogy közelítünk a kérdéshez. Van elég fps-em?, van, és amíg van annyi amennyit akarok addig nem zavar semmilyen limit.

Muerte