Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz stickermajom #4400 üzenetére
Hideg van, még kikelhet.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz stickermajom #4400 üzenetére
Ugyan nem írtad, hogy milyen fűmagról van szó, de jelenleg még nem ideálisak a körülmények a fűmagok keléséhez. 10 fok feletti talajhőmérséklet esetén 10 nap az első fűszálak előbújásának időtartama. Én legalábbis ezt tapasztaltam. A jelenleg nálam két hete vetett fű még csak most kezd kikandikálni a földből...
-
Picoka
csendes tag
Mi a véleményetek erről a Garden Master önjáró fűnyíró gépről?
[link]
Köszi -
-
Móncsa
aktív tag
Üdvözletem.
Van egy Briggs motoros fűnyíróm ami kb 15 éves és most kilyukadt a karburátoron lévő pumpa gumija? Ki lehet ezt cserélni ha igen akkor hogyan? Aki tud kérem segítsen. -
do3om
addikt
Am mik azok a benzines fűnyírómotorok amiket érdemes nézni?
Van ami akár használtban is ajánlható?Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
IMGM6
tag
Szerintem nem igazán éri meg, már a henger anyaga minősége is olyan rossz, hogy már a csavarokat sem lehet normálisan kiszedni, csak menettel együtt, de a többi alkatrész sem fogja sokáig bírni. Azonkívül, olyan olcsó egy új motor (legalábbis, amikor utoljára néztem), hogy abból nem igazán jön ki egy komolyabb felújítás.
"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Van nekem itthon egy négy kerekű fűnyíró kistraktor, 11 lovas Briggs motorral, és olyan gondom van vele, hogy a motor ha felmelegszik szinte percenként leáll, és sajnos nem tudok rájönni az okára. Olajat töltöttem bele, egy darabig gond nélkül üzemelt, de ismét leáll, majd ha berántom, akkor rögtön be is indul. Mitől lehetnek ezek a leállások? Előre is köszönöm a segítséget.
-
titán
Sziasztok!
Van egy kisebb füves területem, amit kb fél óra alatt le szoktam kaszálni egy 25 köbcentis mtd fűkaszával. A rezgés, zaj leváltása miatt gondolkodom egy elektromos kaszán/szegélynyírón. A makita UR3501-et néztem ki így elsőre. Erősnek tűnik a motorja és nekem elég lenne a damilos fej, eddig sem volt szükségem késes fejre. Mit gondoltok, megfelelő lenne a benzines gép helyett? A másik amit kinéztem a Bosch AFS 23-37, ennek már kicsit húzósabb az ára és nem tudni az alkatrész ellátottsága milyen. A makitához alapból kapni damilfejet például. Esetleg a Hecht 1445, ennél megint nem tudni van-e hozzá alkatrész, ha esetleg kellene. Ez már egyenes szárú, kés is használható.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
den89
tag
Mekkora terület? Mert abból, hogy fél óra alatt kaszálod le, nem találjuk ki. Ha nem túl nagy a terület (max 150-200 m2), akkor szerintem egyikkel sem lősz mellé, ha nem zavar a kábel. Mondjuk inkább Makita, Bosch, mint Hecht.
Egyébként én ódzkodom így ismeretlenül is a kábeles fűkaszáktól, engem biztosan zavarna. Egy fűkaszával forgolódik az ember, jobbra-balra nyír, lóbálja, vagy épp maga előtt, maga mögött nyírja, én ezt nem tudom elképzelni kábeles verzióban, hogy ne zavarna. Én meggondolnám az akkusat, ha van egy kicsivel nagyobb keret rá (~60k-tól vannak jók)
Fűnyíróban sem szeretem az elektromos fűnyírót, bár 10-15 évig azzal nyírtam szüleimnél. Nekik vettünk helyette egy akkusat (gyerekjáték az elektromoshoz képest használni és jóval gyorsabban is végezni náluk a fűnyírással), nekem pedig benzines van. A fűnyíró mellett egy akksis szegélynyíróm van, azt szeretem, amire használom nekem teljesen megfelel. [Bosch EasyGrassCut 18-230] Ezt még esetleg el tudnám képzelni elektromos verzióban, annak akinek kis területre kell és tényleg csak szegélyek, nagyon kis részek nyírására, de nekem nem játszott a telek nagy mérete miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
Topikgazda
Hallottam egy olyan dolgot, hogy a Briggs&Stratton cég becsődölt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hello!
Az Oleo-Macokat nem ismerem, de az AL-KO-t igen.
Úgy gondolom, hogy a kategória egyik legjobbja, amivel tökéletesen rendben lehet tartani a az otthoni kerteket és gyümölcsösöket, egyaránt jó szerintem pázsit karbantartására és ősgyep nyírására. Viszont azt fontos szem előtt tartani, hogy ez az AL-KO motor nem egy erős darab, így pl. térdig érő fűben, gazosban, valamint nagyon durva gazosban nem állja meg a helyét, arra komolyabb gép kell, ami viszont csak gyűjtősben van. De ha rendeltetésszerűen, nem magas fűben használod, nagyon jó kis társad lehet.
Azonban én előbb venném meg a Briggs motoros verzióját, igaz, hogy ezek az AL-KO motorok is nagyon jók már, és megbízhatóak, viszont a Briggs az Briggs marad, és nem utolsó szempont az alkatrészellátás, ami biztosan hosszabb ideig fog kitartani, mint az AL-KO-é.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz #41445376 #4427 üzenetére
jonas0102: Ha nem baj kijavítalak: Ez a Briggs motoros.
#4426 nrb263: Az Oleo Mac is jó fűnyíró, jókat olvastam róla. Sőt mivel az 140cm3, erősebb picivel az al-ko-nál.
[ Szerkesztve ]
-
matepe
csendes tag
Sziasztok, a Bauhaus 39.990 ftos Powerworks aksis fűnyírója, amihez aksi is jár van tapasztalat? Köszi
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Fűkaszát szeretnék vásárolni! Ezt a McCulloch B33B-t néztem ki.
Van valakinek tapasztalata vele? Vagy esetleg ilyen árban valami alternatíva? Sajnos árban nem angyon tudok most fentebb menni. -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Az akkumulátoros fűnyírók tudnak üzemelni hálózatról aksi nélkül?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Aidan85
aktív tag
Sziasztok,
fűnyírót és fűkaszát keresek a következőkhöz, a fűnyírót kb 600 nm nem egybefüggő sík területen használnám, a fűkaszát pedig az előző folytatásaként de már lejtős egyenetlen terepen, ez kb 350 nm és kb 40 nm árokparton. Akkusban gondolkodom, első körben a Lidl Parkside akkus fűnyírójára gondoltam, mivel más gépek miatt van már otthon akku hozzá, de úgy láttam nincs akkus fűkaszájuk (mondjuk az is lehet, hogy nemsokára lesz), de lehet jó lenne ugyanabból a márkából összeszedni ezt a két gépet, így most az Einhell és a Hecht márkákat néztem a következő felállásban:
Einhell GE-CM 43 LI M + Einhell Agillo Solo
HECHT 5046 S + Hecht 1440
Esetleg találkoztatok már ezekkel? Az Einhell fűnyírója még 2019-ben nyert díjakat, de az már 2 éve volt... -
den89
tag
válasz Aidan85 #4445 üzenetére
Szia!
Konkrétan ezekkel a típusokkal kapcsolatban nem tudok véleményt mondani, és nem is szeretnék helyettük mást ajánlani. Az jó irány, hogy egy márkából legyen a fűnyíró és a fűkasza.
Azt szinte biztosra mondom neked, hogy nem fogja végigbírni a 600 nm-t egy töltéssel az akksi, de 4-500-at se nagyon, ahogy a fűkasza 350+40 nm-re se vennék mérget, hogy végigbírja. Szüleimnek vettünk ilyen típusú fűnyírót kb 250 nm-re: [MTD LM40] 40V, 4Ah akku van hozzá, egy csík marad benne, amikor végzünk a fűnyírással. Magyarul 300-350 nm-nél nem bírna többet. Szerény véleményem szerint ebben a 100-150 ezres árkategóriában ILYEN szempontból majdnem mindegy, hogy melyik márkát, típust veszed, egyikkel sem fogsz tudni 300-400 nm-nél többet lenyírni. Szóval, ha ebben az árkategóriában veszel, készülj fel, hogy érdemes hozzá dupla akksit venni, ha nem akarod, hogy meghülyülj, és fél napod elmenjen a fűnyírásra, amíg töltögeted a lemerült akksikat.
Ha feljebb mész árkategóriában, akkor már van bennük ráció. Itt van pl. ez az AL-KO, ami azért jóval komolyabb gép, mint amiket belinkeltél, de egyébként itt is az van, hogy "akár 500 nm": [AL-KO 46.9 Li] De hát ez is 40V 4Ah, oké, hogy nem feltétlen ugyanannyi energiát használnak ezek a gépek, nagyobb a vágószél, stb de hát na, szerintem ez is jó ha elmegy 400-450 nm-t.
Ez már a 200 ezres árkategória, 6 Ah-s akkukkal, ez már talán reális, hogy le lehet vele nyírni 500-600 nm-t, ha sietsz és nem túl nagy a fű: [Makita DLM4600PG2]
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
A Lidl-nél mennyire normális az, hogy az akciós újságban meghirdetik, hogy lesz benzines fűnyíró, majd amikor beballagok a budafoki boltba ott van egy rakás elektromos?
Rossz újságot néztem vagy ez külön bolti akció?
Azért kérdezem, mert most elhoztam 2 Parkside 1300 A1-s gépet (egyet a szüleimnek, egyet magamnak), de úgy döntöttem, hogy egy Parkside aksis fűnyíró lesz a végső megoldás.
Jó lenne nem lemaradni róla, de így kicsit randomnak tűnik, hogy mit hirdetnek és mit találok.
(Amúgy azt már meg sem néztem, hogy tényleg volt-e még benzines náluk.)"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest