Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
Erről már én is írtam, szerintem is a legócskább olajakat adják el kertigép olaj címszóval mert ezeknek az egyszerű motoroknak az is elég. Nincs ezzel gond csak akkor ne kérnének 2-3e Ft-ot literjéért mert annyiért már tényleg nagyon jó olajakat kapni. Viszont "elvileg" ezek léghűtéses motorhoz vannak adalékolva vagy a fene tudja mit kotyvasztanak rajta, emiatt én is inkább ezeket javasolnám. Azért 2-5 óránként nem kell cserélni, az tényleg pazarlás.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
veterán
AL-KO BC4125-ös gépet 10 évig használtam, gyertyát kellett benne cserélni, semmi más baja nem volt neki. Nem tekintek úgy rá 10 év távlatából hogy szívtam volna vele. Pedig vágtam vele krumpliszártól kezdve, 1 méter magas gazt is.
Írta hogy 50-ig mehet el árba, nem fogok Husqvarna 545RX-et ajánlani, mert az 4-5x annyiba kerül.JohnyBlue
Olajcsere nem kell a fűkaszába, keversz be 1:50-es benzint vagy ami a használatijába van aztán kész. Persze te döntésed, de egy benzines sokkal erősebb mint az általad kinézett elektromos, szóval haladósabb is lenne. Mindenesetre merésznek kell lenned hozzá egy ilyen elektromossal nekiállj.
De persze te döntésed, én a helyedbe nagyon átgondolnám ezt az elektromos dolgot.iPhone 13 Pro Max
-
JohnyBlue
addikt
Na akkor újból kezdem
Nincsen "elhanyagolva" mert kb 40 éve járnak ide a szülők, rajtuk keresztül mi is. Mostanában meg átadták a kulcsot, hogy akkor a mi feladatunk hosszútávon rendben tartani.
Talajgyaluval elvesztené a hely a varázsát mert ez egy hosszúkás telek aminek a végében már a patak folyik a túloldalán már hegy van ősdzsungel szintű nővényzettel. A portánk vége tele van 50-60 centi magas 1.5-2 méter hosszú puklikkal és lulakkal (melyek egy régi hadgyakorlat nyomait hordozzák (20-30db) éés ha jól tudjuk akkor párom nagyapja is benne feküdt az egyik lukban... ) Így a puklik maradnak
Apropó talaj Olyan szinten agyagos és kavicsos, hogy ásó megtapad oszt viszhall vagy bele se megy
És mivel ősdzsungel van a kert hosszanti oldalán végig emiatt azokhoz nem is nyulnánk, meg itt alig nő a gaz mert nem kapnak fényt. Itt csak a fák kinővései szoktak bosszúságot okozni, de ha minden tavasszal egyesével kicsapjuk nincsen velük baj.
A gazosodás minden télen resetelődik. Tavasszal tiszta és átlátható minden. Középen van egy sáv ahol ezt a vegyes magas valami nő. Eddig egy nyócezres villanyos szegélynyíróval küzdöttünk. Ami egyszer se murdelt meg (toltuk bele a damilt oszt visz hall). Mondjuk ennek a titka az, hogy 10 perc óvatos munka után egy óra óvatos pihenés volt Na és emiatt gondoltam én kis naív, hogy ha eddig egy pár száz wattos ganéval elvoltunk akkor egy nagyobb teljesítményűvel amire már mondjuk tárcsát is tudok rakni akár 15 perceket is dolgozhatok
Akkor erre a benzinesre még alszok egyet
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Jank
tag
Vásároltam egy ilyen Aldis Ferrex GGM46iZ fűnyírót a motorja Zongshen NP150AE kínai OHV 149 ccm 3,2 lóerős .
Ezek nem annyira ismeretlen motorok, ebből a motorcsaládból sok márkás cég épít fűnyírót, alkatrész van hozzá, ha nem is gombokért, de nem drágán. Remélem a 3 év garancia időt nem véletlen válalja az Aldi Európa szerte.Egy ideig a Honda partnercége volt ez a motorgyár, talán még most is.
Ma összeszerelem és kipróbálom, ha esetleg valakit érdekel leírhatom a tapasztaltakat.
Egy kisebb Husqvarna tologatós, és egy nagy Westwood fűnyíró traktor amit használtam egy 3 He. területen.
Vannak helyek ahol az egyik kicsi a másik nagy... ide szánom. -
HagaNRG
őstag
Ha látnád, miket írnak a Bosch Rotak-okról!!!
Mégis van 3 ilyen gépünk. Ami elromlott, azt garanciába cserélték, újra és ennyi.
Egy huszonezres fűnyíróról hidd el, senki nem fog ódákat zengeni...Én mégis elhasználom boldogan mindegyiket, akár a 10 ezres tescoban vett MTD-t is. -
Masooo
aktív tag
Szívesen elolvasnám, mert szeretek tanulni és fejlődni. Amennyiben ide nem fér be, vagy a többiek nagyon tiltakoznak, akkor jöhet priviben is és köszönöm!
A stiga motor honda e kérdésre csak arra tudok hivatkozni amit akkor és ott a boltban dolgozó, elvben szakértő eladó mondott. Ebben persze lehet félrevezezés is, de mivel nem eröltetett rám semmi gépet sem és korrekt volt a viselkedése, elfogadtam az állítást. Viszont ha nem, azt is el tudom fogadni.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
kory24
őstag
Semmiképpsem házi barkácsra gondoltam, hanem ami ott volt linkelve bolti típus.
Nemtudom az mennyire biztonságos és mennyire lehet tartós.
Azért nem lenne jó 1-2 alkalmanként újat venni.....(#5017) 8th
Köszi, próbáltam lazábban tekerni akkoris ugyanígy jártam
Egyelőre megrendeltem ezt a Makita Dolmar damilfej 2,4 mm félautomata farmer-et, hátha azzal tényleg jobb lesz[ Szerkesztve ]
-
félisten
+1
Ugyan nem karbantartási kérdés, de fontos lehet: nem ajánlott a gépet hosszabb időre kint hagyni a napon. Az akkuk könnyen felforrósodhatnak a napsütéstől, ami ugye nem éppen a hosszú életük titka.
És én meg mondjuk szeretek WD40-ez fújni a kezelőszervekbe...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
8th
addikt
Nem akarok én meggyőzni senkit sem semmiről. Én tudom mivel minden alkalommal tapasztalom, hogy jobban könnyebben vágja a füvet így. De oké, nyilván legközelebb nekiállok leméregetni és számolgatni az udvar füves területét meg méregetni telefonnal a tolási sebességet. Hát hogyne jobb dolgom sincs ha nagy ritkán itthon vagyok.
[ Szerkesztve ]
...
-
N.otorious
senior tag
Több telken nagyobb dudvát nyírni. Nem vagyok profi az igaz, nem a szakmám. Jelenleg egy négyütemű makitát nyúzok, már vagy 10 éve, de feladja neki a leckét nyaranta a nagyobb terület, ami sűrűn magas gazzal van benőve. Husqvarnát vagy stihlt nézegetek. Sthilből az FS 410-et. Csak az érdekelne, ha nem nyírok naponta 8 órán keresztül, hosszú távon megbízható e? Mert a kiszemelt gépre egy karbi is 50 ezer....és inkább felülméretezném a gépet, mint alul.
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Morris
Topikgazda
Igazság szerint az a táblázat is egy rakat sz*r.
10W-30-nál azt írja hogy csekkold sűrűbben az olajszintet, mert 27°C fok felett, jobban fogyhat.
Persze ezt az SAE30-hoz nem írja oda. Pedig a meleg oldali viszkozitása mindkét olajnak ugyanaz.
Sőt, a szintetikus 5W30 hiába szintén 30-as meleg oldallal rendelkezik, gyakorlatilag vékonyabb ugyanazon az üzemi hőmérsékleten, így az még jobban fogyhat.Szóval kész vicc az egész
Amúgy meg szvsz nem kell túl gondolni ezt az olaj témát.
A fűnyírónak faék egyszerű szóró olajzása van. Ahhoz meg kb minden jó...[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
-
MODERÁTOR
-
félisten
A fűhelyzet valóban jó szar, de maga a gép szerintem nem lett drágább tavaly óta.
Akkum van itthon, az számomra nem többletköltség, és szerintem mások is sokan vannak ezzel így.
És még mindig tornyokban áll a Lidlben...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest