Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
GOD_GOD
üzenetére
Egy korábbi akcióban:
Igénylés leadása: szeptember 28.
Igénylés (pozitívan) elbírálva: szeptember 29.
Értesítés fizetésről (Western Union): október 12.
Bankszámlára megérkezett: október 12.Ergo kb. két hét kellett nekik, igaz, a várható 90-ből csak 89 ezer lett...

A mostaniban
szintén egy nap kellett a feltöltés és a megerősítés között, most itt tartok éppen. -
GOD_GOD
tag
Hali! Pénzvisszaigényléstől számítva hány nap alatt kaptátok meg ténylegesen a pénzt?
-
Nimda
addikt
válasz
szenesember
üzenetére
Nyomvatartod a disp/back gombot és közben bekapcsolod.
-
Nimda
addikt
Nos, én is beléptem a Fuji világába egy x30-al.Még ismerkedem a géppel, kicsit más a menürendszere mint a korábbi tükrösömnek, de nagyon tetszik ez az apró technika, ami benne lakozik.Egy kicsi, de viszonylag jó minőségű kompaktot szerettem volna, ezt úgyérzem meg is kaptam.Éppen most fogom frissíteni a firmware-t, mert vagy két verzióval el van maradva.
Nincs valakinek esetleg eladó Soft Shutter Release Button-ja?
-
Clemi
veterán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Ha cuccot is akarsz vinni, meg a gépet is pár obival, akkor merem ajánlani ezt a hátizsákot. Most üzemeltem be egy ilyet. A fotós részébe pöpecül elfér a vázam, rajta a 35/2-vel, az 55-200, a 18/2-es és a 12/2-es. Az elejébe befér az utazó állványom. A felső részébe az irataim, az egyéb tartalék cuccok (akku, memkártya, szűrők) és vagy egy pulcsi vagy vékonyabb dzseki, meg pár szendvics. Az oldalán lévő két zsebbe meg ki mit akar, de a fél literes kulacs kényelmesen. Ha csak a váz plusz két obi akkor elég a 16L is, bár annak a felső része is kissebb valamivel.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Dolphin
üzenetére
+ Clemi Köszi a válaszokat. Végül nem rendelem meg, mert ez inkább egy backpack, ami alkalmas arra, hogy gépet vigyél magaddal. Nekem meg specifikusan egy olyan táska kéne, amiben sok fotós cuccomat és kevés mást viszek magammal, mint pl ez.
Holnap T10+XF18 bizonyíhatja, hogy WR nélkül is van élet.

-
madgie
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
"(commandernél ez sztem nem sokat ér)"
Miért, szerinted a két fényérték commanderben nem két fényérték? BTW kisebbet villant -2-nél forced-ben, de nem sokkal. De végül is abban lesz.
A ledeket megnéztem teljesen feltöltött elemekkel, hát így is sovány. Max kétszer erősebb, mint a telefonom (amivel baromira nem lehet "tapétázni" éjszaka, magyarul ezzel sem lehet majd, csak vakuzással)
-
konyi79
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Hát akkor az nem WL TTl, csak simán elsül a külső vaku slave-ben. Kellene egy WL képes másik külső vakut szerezned, azzal menne-e TTL-ben?
És pont ezek miatt gondoltam, hogy a Fuji a vázak és objektívek evolúciója látva, másképp fog gondolkodni az új vakutokról is. Miért nem tudott az optikai vezérlés helyett egy rádiós távvezérlést belerakni, és akkor innentől az új vázak kezelhetnék (X-Pro2)? Vinnék mint a cukrot! A vakut is, meg az új vázakat is. -
Dolphin
tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Ha a márka se zavar, Olympus CBG-6. 8-10k körül szokott menni, valahol épp hírdettek ilyet (talán irányjelzőn)
-
Clemi
veterán
válasz
DonRazzino
üzenetére
Szvsz jó lehet, csak nézd meg élőben, mert elég kicsinek tűnik a fotós fiókja, vagy pedig kevés benne a rekesz. Persze ha csak a gép+1 obi, akkor tuti elférsz.
-
DonRazzino
senior tag
Pulcsiba csomagolva hordozom az X-T10-et, amikor az XF50-140 van rajta. Ez szerintetek jó lehet ennyiért? Más márkáknál még nem láttam olyat, ami tetszene és 30k alatt lett volna. Színe nem zavar.
-
Clemi
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Bonyolult lenne úgy megcsinálni, hogy a commander vezérlés villanása ne legyen benne a képben?
Egyáltalán NEM! A nemrég eladott 70D-ben ha commander módra váltottam a vakut, azon kívül, hogy állítani lehetett, hogy a vezérlő vaku fénye milyen arányban viszonyuljon a vezérelt vaku(k)-hoz, azt is lehetett választani, hogy a vezérlő vaku fénye csak elővillan egy nagyon kicsi fényerővel és ilyenkor egyáltalán nem látszott a fénye a témán. Na és az is egyértelmű volt, hogy ha a rendszer vakut érzékelt (felnyitva a beépített, vagy csatlakoztatva egy TTL akár a vázon akár távkioldón) akkor automatikusan átváltott a max szinkron záridőre, az ISO-t pedig 400-ra állította és nem akarta mindenáron kiexponálni az egész teret ami a látótérbe esik.
Azért egy 70D-hez képest a Fuji X, legalábbis a tavaly kijöttek mindenképpen modernebb vázak, csakhogy amint erről már volt szó, szerintem a Fuji a vakut mint szükséges nyűgöt kezelte eddig és akinek van a vázán, örüljön, hogy van valami ami rávillant a témára, hogy látszódjon valami amihez már kevés a fény. -
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
Olympusnál, Nikonnál, Minoltánál sem szívtam ezzel, csak a Fuji képes arra, hogy kiégesse a témát szemből commander mode címszó alatt. Mindegy, van ujjam, meg hajtogathatok kartonból elé valamit, meg végülis főleg éjszakai fotózásra vettem a vakut, ott meg úgyis kézzel oldom majd ki.
-
Gondwana
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Bonyolult lenne úgy megcsinálni, hogy a commander vezérlés villanása ne legyen benne a képben?
Az: mekkora legyen az a szabványosított késleltetési idő, amivel később kell, hogy villanjon? És mivel fogsz ilyen rövid időt ilyen pontosan lemérni minden ezt tudó vakuban, hogy ne legyen fekete sáv a kép szélén?
(Néhány PRC-Quality rádiós kioldónak van ilyen gyári funkciója, nem kikapcsolható és nem is szándékos
)Akkuk: van két olyan első szériás eneloop készletem, amikben 2009-2010 óta legalább 500 ciklus belehullott, most is 1950-2000mAh körül áll le a töltésük, legalább 1800mAh ki is nyerhető mindből. (Fekete eneloopok = qka, olyant senki ne vegyen)
-
madgie
titán
válasz
konyi79
üzenetére
Tud, csak mondom, belepofázik a képbe (meg nem
TTL, csak elsüti oszt kész). Bonyolult lenne úgy megcsinálni, hogy a commander vezérlés villanása ne legyen benne a képben?Tudom, a rádióé a jövő, nem is értem, miért nem azt erőltették a kezdetektől a mirrorless piac friss szereplői.
-
MC Pite
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Tölt hát, vésztöltőnek pont jó. Én gyűlölöm ezeket a nikkel lomokat, már a márkás drágák is szarok, mire használnám őket kisültek, a nem márkásak még szarabbak. Ha tudom 1-2 nappal előre hegy kellenek AA akkuk, regeneráló töltésre rakom okostöltőn őket, a vaku/dac/sima töltő csak rálehel egy kis szuflát de annyit is érnek
. Nem is igazán értem vakuknál mi a fenéért nem 18650et/26650et használunk évek óta... -
Nimda
addikt
Sziasztok!
A Fuji X30 meghibásodási gyakoriságáról van valakinek információja?Érdemes garancia nélkül olcsóbban, de új készüléket vásárolni?
-
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
Persze, rádugod és elvileg szépen tölt. Kiírja valamelyik gomb nyomva tartására azt is, mennyi ideje tölt, a végén azt is, meddig tartott összesen. Töltés közben zölden világít a bal oldali visszajelző fény.
A Meike oldala meg kapja be, ha kiválasztom az MK320-nál, hogy Fujifilm, akkor ne írja akkor is oda, hogy strobi

-
madgie
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
Komoly. Annyi eszük nincs, hogy az adott EV-hez viszonyuljon a Commander vezérlő fény? Magyarul ha a fénymérő f1.4-nél ISO 4000-et akar állítani a szinkronidőhöz, akkor valószínűleg nem akkora fény kell, mint fényes nappal. Na mindegy, ujjal takargatok, meg levettem -2 Fé-re a Commandert.
Még arra sem tudtam rájönni amúgy, hogy tud ez wireless TTL-t. Csak Slave 1 módban akar elsülni, aminél ugye kézzel állítom az erejét.
Az elemtöltő része is borzalmas, gondolom azért nem volt elég erős a LED része, mert fel sem tölti normálisan az akkukat. Most előkapartam a töltőmet, feltöltöm azokkal az AA-kat, aztán majd meglátjuk. Eleve régebbi elemek, de akkor is fel kéne tölteni őket, már ha nem csak dísznek van rajta a Micro USB csatlakozó.
Stroboszkóp módot is írt a specifikáció, az sincs benne. Gondoltam lehet fw frissítés kell neki, de istenien van kommunikálva ez a kínai lom, rendes gyártói oldalt sem találtam

-
MC Pite
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Így van. Kb arra méretezték hogy nappal is meglássák a slavek.
Kevés fénynél marad a force flash -2 kompenzációval, ez elég a vakuknak és nem nagyon zavar bele a képbe.
Sötétben meg marad a rádiós kioldó.A ledre vonatkozólag viszont ha nem túlzásként írtad, akkor lehet hogy hibás a tied. Igaz, a mostani telóm ledje -szerintem- tíz évvel ezelőtti szint, de pároméban elég korrekt a dupla led, de egyértelműen erősebb, szórtabb fénye van azért. [link]
Jut eszembe, mióta van rádiós kioldóm, azóta csak hurcolom a TTL-es vakukábelt, nem kell valakinek ócsóé?
-
Clemi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Az MK320-at nem ismerem de a Fuji vakuja konkrétan egy alfa állapotú rendszer, legalábbis ha a gép tudását nézzük a többi területen és összehasonlítom a korábbi Canon vázammal. Az, hogy commander módban nagyot villan, az X-T10-en nálam viszont nem jellemző.
Nekem a Nissin vakuval is időnként idiótaként működik, ha leveszem a vázról és a beépített vakuval vezérlem. Nem lehet ráfogni hogy rossz, mert teljesen hektikusan műveli, hogy nem a megfelelő fénymennyiséget adja az expóhoz, viszont ezért nem igazán bízom benne. A gép tetején semmi baja, hibátlan.(#12568) foto génEz mire is jó? Még se nem láttam, se nem hallottam ilyen kütyüről.
-
neevous
tag
Hasznaltok esetleg X100-hoz kis vakut? Van Pentax rendszervakum, ami nagyon vicces, amikor rarakom, de cipelni mar nem nagyon akarodzik.
Kicsit erosebbet keresek a beepitettnel, de ne legyen nagy, TTL jo lenne, de a gyari Fuji vakuk ar/ertek aranya elegge necces, de a manual vakukkal is egesz jo baratsagban vagyok.
Valami hasonlo kombinaciora gondoltam:
[link]Van esetleg tippetek a gyarin kivul? Esetleg a fenti Meike? Azzal igazabol annyi bajom van, hogy nagyon butan nez ki szegeny

-
madgie
titán
Na, megjött a Meike MK320. A zseblámpa kiváltása felejtős lesz vele, a három darab led kevesebb fényt ad, mint a telefonom

Egy gyors kérdés: wireless szeretném vezérelni a vázról. Normális, hogy Commander módban a kisvaku mindig akkorát villan, mint egy ház? Logikusan úgy kéne működnie, hogy a képe lőtt már elsül, így csak a külső rendszervaku fénye szól bele a képbe, nem? Vagy ennyire hülye a Fuji vakurendszere?
-
cousin333
addikt
válasz
Milán13
üzenetére
Én az alábbiakon gondolkodnék el - főleg, ha több is szóba jöhet, kb. ebben a sorrendben
- 35mm f2 (az új változat): kicsi, könnyű; legolcsóbb*; univerzális látószög; halk, gyors fókusz; jó képminőség
- 27mm f2,8: nagyon kicsi, olcsó*, univerzális látószög
- 18mm f2: kicsi, nem drága, zoom obik kezdő látószöge (viszonylag széles)
- 14mm f2,8: nagy látószög, szinte nincs torzítás (épületfotó), viszont árban húzósabbA legutóbbi jó lehet városban, kiránduláson is, az épületekre, tájakra. Alternatívaként panoráma mód szűkebb látószög mellett. Ha csak egyet lehet venni, akkor inkább az első három opció, de én a 35-öst venném. Aztán mellé egy másikat
, bár nem vagyok híve az objektívek menet közbeni csereberéjének.*értsd: a többi Fujihoz képest
-
válasz
Milán13
üzenetére
35/1.4
Olyan karaktere van, hogy kezdőként is nagy művésznek fogod magad érezni.
Sok mindenre jó a látószöge. Tájfotó és épület estén szűk lehet, de maximum nem akarsz mindent lefotózni vagy rámész a részletekre.
Én kb.10 éve permanens kezdő vagyok (értsd tehetségtelen), aránylag sokféle gépet/obit (nemcsak Fujit) próbáltam, de ezzel az obival végre sokszor elégedett vagyok az eredménnyel. -
Milán13
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy fixekben gondolkodva kezdő fotósnak melyik üveget ajánlanátok kezdésnek?
Téma: kirándulások, nyaralások (városok, természetjárás)
Ár: jelenleg tájékozódom, ezért azt most ne nézzétek kérlek.Üdv, Milán
-
DonRazzino
senior tag
Új vázak kiadva, most ráállhatunk a vaku fejlesztésre.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem a másik dilemmám az x100s.
-
jmakk
őstag
Az "első" fecske: X-E2s review
-
Kb 2 hete láttam hogy az amazonon eléggé akciózzák az x-pro1-et, gondoltam akkor már nekik volt infó arról hogy jön az új. Viszont az ára tényleg jó volt, csak az a kérdés, hogy érdemes-e manapság megvenni egy 1-est.
-
madgie
titán
Codename: LX11 avagy hóiccméd ekszprótú!
Bekérezkednék oda azért pár percre

-
kobox
tag
Sziasztok! Nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast az igaz
de sehol nem latok velemenyt az XF18-135 objektivrol. Hasznal ilyet valaki, van erre kereslet? Talaltam egy nagyon elonyos akciot X-T1 + XF18-135 kitre, de ez az obi nekem tul nagy, ezert erdeklne h szerintetek esetleg eladhato-e - es sacc/kb mennyiert. Koszi elore is mindenkinek. -
Mr.Zazi
tag
Nála már ilyen is van.
-
válasz
madgie
üzenetére
jaja, épp akartam én is linkelni és kiemelni például ezt:
"The good news about the DR function of the X-Pro2 is that hard DR settings are now fully simulated in the live view and live histogram. For example, setting the camera to DR400% will also give you a DR400% live view and DR400% live histogram with 2 EV of additional highlight dynamic range. Previous models would only give you a DR100% preview, despite recording a DR400% image. Don’t use DR-Auto, though, as this setting will always give you a DR100% live view and histogram, even if the camera decides to use DR200% when you press the shutter."
(az x10-x30 nem így csinálja és ezért gyakorlatilag használhatatlan is a dr200, dr400 részemről, hiszen a histogrammal vakrepülésben vagyok. le is szoktam róla teljesen)
amúgy végigolvasva azért igen sok apróságot fejlesztett a fuji, vonzó gép lett összességében az x-pro2 is

de jó volna, ha odatennék magukat egy x40-hez is! -
jmakk
őstag
Rico teljes felbontású X-PRO2-es váz-jpg képei. Olyanok, amilyenek, de legalább valódiak.

-
szenesember
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Tudom, h. csökkentik a minőséget a tcon-ok, de annyira nem ismerem őket. Mit ront a bukén? És lassítaná a fókuszt?
Áhh DSLR ki van zárva, akkor megelégszem azzal, amit az x30 tud. (Pont LX100 volt a cél, de azért nem vagyok képes annyit fizetni.)
Tudom miyen a fuji jpeg, (minden tesztet átbújtam, minden tesztképet (+flickr, igaz nem sooc) megnéztem, semmi bajom vele. De napokat töltöttem a raw samle-k feldolgozásával és elemzésével(, nem csak x30), és raw-ban tudnám használni ISO 3200-ig is, + raw-ban jobb a dinamika, ha capture one-al dolgozom fel(, persze ez nem jelenti azt, h. alacsony ISO-n nem használnék jpeg-et). -
MC Pite
veterán
válasz
szenesember
üzenetére
Ha ingyen adnád nekem hogy szűkítsem tovább a 112mm-t és had bassza el a bukét meg a fókuszt, megköszönnném, és nem raknám fel.
Jó háttérszeparációd nem lesz euzel sose. A pro focus nem szarabb általában mint egy olcsó adapter. Ha a portré annyira fontos, vegyél egy öreg canikont egy olcsó 50essel (40k-tól esélyes ilyet összemazsolázni) vagy régi 85össel, ég és föld. Meg technikai tudással, jó helyszín választással többre mész. Vagy akkor X30meg adapter helyett eleve LX100at kellett volna venni. A rawhoz meg ragaszkodj ha gondolod, én X30al (és másik négy X alapján) nem ragaszkodnék annyira, inkább képelésre, tanulásra fordítanám az rawbuzerálás idejét. Amit ennek a fine jpgjéből nem mentesz, az a kép már a vázban törlendő kategória. Aláírásomban látható kép asszem normal jpg-ből lett huzigálva.
De te tudod... -
szenesember
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajnos én sem találok ilyesmit, eddig egy Canon-t leltem, de az nagyon nagy, félek, h. kárt tenne a gépben. Én nem érzem fölöslegesnek, azért is tettem fel a kérdést. Fuji, vagy nem Fuji, én RAW-ban fogom használni, és a pro focus-al egyáltalán nem tud megbarátkozni a szemem. Ami a fényveszteséget, meg az optikai minőséget illeti, tudom nagyjából mire számítsak. A derítőlap viszont jó ötlet
-
MC Pite
veterán
válasz
szenesember
üzenetére
Nem tudok tele adapterről, de fölösleges, főleg portréra. Gondolom olcsó és minimális fényveszteségű legyen és optikailag jó minőségű...
Bokeh terén ez valószínű inkább rontana; inkább relatív közelről fotózz. De átlagos felhasználásra a pro focus vállalható eredményt hoz, legalább olyan jót mint egy olcsó konverter. És ingyen van és nem foglal helyet... Inkább egy derítőlapot vegyél, többet dob a képeken
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Végre berendeltem az X30-at, jövő héten meglesz. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
X10-em van, azt szó szerint megutáltam, remélem X30-ban nem fogok csalódni.(Fő gépem lesz.)Ha még egy kérdéssel lehetnék terhetekre:
Létezik X30-ra feltekerhető teleconverter(, ami lehetőleg nem töri le az objektívet)? Ha igen, akkor van e olyan, aminél nem romlik a fényerő? Sajnos a gugli nem sokat segített. Nem baj, ha ront a képminőségen kicsit, csak jó fényben használnám néha portrénál, egy-két beállított képhez, h. legyen valami bokeh is, mert gyári formájában nem túl izmos a szűk DOF.Köszönöm a segítséget előre is!
-
Novics
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Félreértés ne essék, én is nagyon szeretem, de pl a piros peakinget meg az e-shuttert azért irigylem.
Az új 35-ös a Pro1/2 vazakon bitang jól néz ki. Pedig amúgy a formája önmagában nem tetszik. Lehet - biztos -, hogy nem a Fuji a leginnovatívabb gyártó, de mocskosul szerethető dolgokat csinál. Egy percig nem bántam meg, hogy az omd-t lecsereltem Fujira. -
|AP|
veterán
pedig kihagyom...
Muszáj menekülni a 130ezres albérletünkből és valószínűleg előrefelé tesszük ezt.
Most nagyon nem fér bele egy rendszerváltás, hogy aztán tovább csorgassam a nyálam a jobbnál jobb üvegekre.
Marad még egy ideig a m43, majd talán egy év múlva újra előveszem a kérdést, amikor majd gombokért fogják szórni az X-T10-eket
-
MC Pite
veterán
A 8-as kép az PronegHi?
[link]
Beszabehu, ez nem az X-T1 féle árnyék kezelés
Meg valahogy a CC is kicsit másnak tűnik, szimpibb (+ alacsony szemcsézettség rá, hmm). -
MC Pite
veterán
Úgy látom mások csak átfutják a paramétereket, így nem csak az új jpg mocin siklanak el, hanem azon is hogy jóval energiaéhesebb az új szenzor+feldolgozó.

Pro2-nél van OVF, de mi lesz a többiekkel, jön új akku? Erről volt már pletyka/én maradtam le róla?rbalint: Igen, az igényesebb, és nem atomcsoró emberek jellemzően nem vidékről/kistelepülésekről jönnek.
-
rbalint88
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Bp, jobb környéken ráadásul. Bolt a belvárosban van, de 1011-9999 között már mindenféle irányítószámú ember járt és nem volt kimutatható kapcsolat a városiság-sötétség koordinátatengelyen. szimplán annyi, hogy vannak igényes emberek, akik akarnak és tudnak is tájékozódni.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
"aki reviewt olvas meg fórumozik, az a fogyasztók kb 5%-a. A maradék 95% az saját kútfőből próbál választani, esetleg megkérdezi a szomszéd pistikét, mert az biztos ért hozzá, ha már egész nap a gép előtt ül."
Épp ezért gondolom, hogy halálmindegy mi van a régi reviewban és mi változott. A 95% úgy sem olvassa, de ha mégis, nem érti.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
"Ha most 1 órán belül kellene ismerősnek mittomén"
A véleménykülönbségünk már ott kezdődik, hogy én a legjobb haveromnak is azt tanácsoltam, hogy ha nem tudja mit vegyen, ne vegyen semmit

Szóval nincs mit keresgélnem, se vevőjelöltnek, se ismerősnek.
Vagy simán vegye meg az elsőt ami megtetszik, mert ma már szinte bármi elég jó amit megvehet és amúgy sem a gépen fog múlni. Na, de ez már tényleg nagyon OFF.
Ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor kb mondok valamit ami eszembe jut. Semmi értelme túlagyalni.
Utoljára egy nőismerősnek próbáltam komolyan gépet választani. Mi lett a vége? Canont vett, mert neki Canon kell, olyat aminek tetszett a színe.

-
MC Pite
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
5%? Hű, valami nagyvárosban lakhatsz. Kisvárosban vagy kisebb helyeken, hajjaj... 1024 éves urban legendek, hótsötét eladók alapján döntenek (aki még akkor is nekiáll baromságokat mondani, amikor látja hogy nem egy szinten vagyunk adott téren
). Utánaolvasni?
Ha meg is kérdeznek (valakit, ismerősök engem), attól ledobják a láncot hogy 3-4 dolgot visszakérdezek, hogy pontosabban tudjak ajánlani cuccot; már ilyenkor pofákat vágnak.*
Erre szoktam azt mondani, rakjunk egy fényképezőt (legyen ezüst, fekets és fehér, hogy ne legyen azonos a cikkszám) egy jó hosszú auchan/tesco polcra. Az elejére 30ezerért, a közepére 40 ezerért, a végére 50ezerért, 65ről leakciózva. Kb ugyananyni fog fogyni, de ha nagy sárga akciós felirat is van az 50ezresnél, akkor abból kicsivel több! Pont ennyi energiát szoktak az emberek belefeccölni. De legalább megvétel után pár hónapig istenítik, mindegy mit vettek.
OFF az offban
*: Nejem bátyja is tipikusan ilyen, ezért karácsony előtt nejemet hívta fel ,hogy feltegyen pár értelmetlen kérdést arról, hogy mi mikor és hogy vettük az autónkat, mert annyi közös volt benne, hogy az is németből behozott. Tudta, hogy én rákérdeznék arra hogy mikori gyártás, grand vagy sima, milyen üzemanyag/motor, milyen váltó, milyen felszereltség, stb, és ehhez már nem fűlt a foga
. -
rbalint88
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ha kereskedelemben dolgozol, akkor tudhatod, hogy aki reviewt olvas meg fórumozik, az a fogyasztók kb 5%-a. A maradék 95% az saját kútfőből próbál választani, esetleg megkérdezi a szomszéd pistikét, mert az biztos ért hozzá, ha már egész nap a gép előtt ül.
Szeptember óta dolgozom elektronikai üzletben, eddig sem ringattam magam rózsaszín álmokba az emberek tájékozottságával kapcsolatban, de azt is sikerül időről időre alulmúlni. -
MC Pite
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Külön véleményen vagyok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudod mennyit szenvedtem azzal, amikor az X100ast vettem, hogy az utolsó fw-el találjak egy tesztet? Vagy hogy a vevőjelöltnek az utolsó X-E1 fw-el tudjak küldeni egyet?
Ha lenne erre pár peced, megkérnélek 2-2, de legalább 1-1 ilyet linkelje nekünk ide (mehetne a topik összefoglalóba is!), és nézzük meg mennyi időbe került. És hogy aki rá is keres egy adott gépre, honnan a fenéből tudja mire keressen, ha nem a fuji fw verzókkal alszik és kel?
Ha most 1 órán belül kellene ismerősnek mittomén Sony FF milcet ajánlanom 2 obival, sanszos hogy nem eléggé megalapozott választ tudnék adni, pedig ez-az rémlik az alphákról, de az igen igen felszínes.(#12508)+1. Bár a köztudatba inkább az XP meg XP SP2/SP3 ami talán szélesebb réteg számára érthető példa

-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jobban belegondolva, aki így választ gépet, az szerintem reviewt sem olvas.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hegyimorc
üzenetére
Tudom, mi mindig okosabbak vagyunk, aki meg nem az hülye. Szerintem senkinek nem vethető a szemére, hogy a rendszer behatóbb ismerete nélkül fel sem merül benne, hogy egy 2014-es X-E2 tesztet elolvasva, abból már sok minden nem érvényes. Egyszerűen ez a fotóipar jelenlegi logikájával ellentétes, nem ehhez van szoktatva a fogyasztó.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Potenciális vásárlónk éppen X-E2-t venne, felmegy a webshopokba adatlapot nézni, elolvas pár korabeli review-t"
Akinek ennyi esze van, búgócsigát vegyen
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
végülis olyan, mint amikor a win7 egy idő után már eleve sp2-vel jön a dvd-n

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
Az mondjuk oké, hogy a gyártói adatlap frissül, de én bejelentésről készült újságcikkekről meg a friss gépek tesztjéről beszélek.
Pont valamelyik nap került a kezeim közé egy régi X100 review és egy csomó benne leírt megállapítás már rég elévült frissítésről-frissítésre. Ez pedig az X-rendszer valamennyi tagjára igaz, az X-E2 a soron következő frissítés nélkül is már egészen más gép, mint az első verzióval.
Potenciális vásárlónk éppen X-E2-t venne, felmegy a webshopokba adatlapot nézni, elolvas pár korabeli review-t és egészen más gépről olvas, mint amilyen most valójában. Hát neki találták ki az X-E2s-t.
-
MC Pite
veterán
cousin333:
Shutter sound: Ezt nem értem pontosan miről van szó, vagy minek örülünk. A zár hangját csak úgy lehet megszüntetni, ha átkapcsolunk elektromos zárra. Lehet, hogy ennek lenne külön neve, passz, T10 tulajok majd megmondják.
Új GUI: Ezzel lehet hogy egyedül vagyok, és E2 keresője kicsit kényelmesebben olvasható mint a T10/X30-é, de az az UI a T1 keresőjén fasza méretű, nekem (a végre kényelmes E2 UI mellett) kicsit kicsi
. Imádtam hogy oly/pana gépekhez képest sokkal informatívabb a gui... Megvan az érzés mikor csak rápillantasz a mutatós órára, és nem mondtad ki magadban mennyi az idő, de tudod - na, valahogy így voltam ezzel, és örültem hogy nem ezer apró ugyanolyan fehér felirat van körben (főként mft-knél). Kék szín ez meg ez, piros ez, sárga az ezt jelenti, és messziről látható az akkutöltöttség, expókorrekció is akkor látszik igazán ha módosítottunk rajta. Szóval a kettőből egész jó guit lehetne gyúrni, de ezt nem tartom (egyértelműen) előrelépésnek.

Stauffenberg: Beszarás, de az E2-nél a features oldal ki van egészítve, miszerint 2.0, 3.0 és 4.0-nál mivel bővültek (azt linkeltem először). De tény, hogy egyszerűbb a ráncfelvarrott modell, mi meg csak örülhetünk hogy megkapjuk a jóságot a régi vasakba is.
Bakker, most gondolkozok, nekem már le is járt a 2év gari az E2-ről

-
MC Pite
veterán
"Gyakorlatilag az X-E2-ből X-E2s lesz?
A régi vázat teljesen kifuttatták, vagy akkor most egy darabig egyszerre lesz piacon a (firmware frissítés után) két ugyanolyan gép?"Elmondom én hogy látom, oszt vagy így van, vagy nem:
Ki emlékszik az X100 1.0-ára? Hű de baró gép, hű de mennyi hibá..őőő sajátossággal. X-E1 1.0? Hát igen, szívesebben gondolunk rá a későbbi frissítésekkel. Több ismerős is, meg mikor én is vettem, keresgéltem X100/E1 teszteket, és mindenütt a korai, bétás (X100 esetén alfás) szoftokkal volt róla teszt, hiába tudott már sokkal többet a gép - nikon vagy canon vonalon 4 vagy 5 új vázat adtak volna ki ennyi frissítésért. Ez kétélű dolog, mert sokáig a fujiról olyan dolgok keringtek a köztudatban, ami már rég nem volt igaz, meg sokan mohón hiányolták az 'újdonságokat'.
A sw kész, rengetegen ellesznek az E2-vel még, a vacak 16mpixellel és a féltégla vázzal, nincs most arra energiánk sem hogy az új szenzort, nem is akarjuk belerakni, mert a top vázon kell lefölözni az újdonság felárát, majd karácsonyra esetleg jöhet az X-E3, hogy legyen mivel fenntartsuk az érdeklődést (közte meg a T2). [Plusz ugye a fuji monitorozza is az eredményt, és a később érkező vázakon javít esetleg.]
Katsushi és Ichirou miután ledöntötték az utolsó szakét -a nagyfőnöknek tartandó beszámoló előtti estén- kitalálták, hogy jóllakatják a kecskét, úgy hogy azért káposzta is maradjon!
Változatlan áron gyakorlatilag 0 pluszköltséggel mehet tovább a meglévő E2 innentől E2s néven, a boltok (kamu) akciózhatnak vele (vagy elfogyóban lévő a régivel), lesz egy kis marketing értéke(!). Akár vízválasztó is lehet fw terén az új modell (mert ennek az 1.0ája lesz az E2 utolsó fw-e, ezzel volt is kaizen; meg be is fejeztük a supportját, hogy új modell felé is tereljük azért a népeket, hogy Mr Komorinak se legyen ellenvetése). Az 1r juzerek jobban el tudják helyezni a (2016os) piacon, miszerint nem egy kollégák/haverok/trollok által ciki, öregvázat vehet aki ilyesmit szeretne, hanem mégiscsak új modellt.
Az emberek nagyjának amúgyis gőze sincs arról, hogy mit tud egy váz, a lényeg hogy új modell legyen!
Ezzel simán kihúzzák az E3-ig azt a közel egy évet, az enthusiast csoportnak pont jó lesz így is[nekem jó], elérhető árban marad, és még ha már nincs is sok haszon rajta(azért nem féltem őket), legalább az obi keresletet is egy kicsit pörgetik még ezek a vázak (ahhoz képest mintha megszüntetnék az E2-őt, és GX-re kellene fanyalodniuk a téglafetisisztáknak) -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szilu7
üzenetére
"Arról nem is beszélve, hogy egy új típusnak könnyebb jó sajtót csinálni, mint egy firmware frissítésnek..."
Az tény, hogy gyakorlatilag mindegyik váznak elévül egy-két év alatt a bejelentéskor közölt adatlapja. Vicces egy újabb gépnél visszalinkelni az elődöt, ami már rég nem csak annyit tud.

-
válasz
MC Pite
üzenetére
Hát boldog vagyok. De miért nem ma?

Ezt az E2s problémát én sem értem. Kiadtak egy szoftveresen jelentősen továbbfejlesztett terméket, amit jeleztek a típusszámmal. Ezért kapott csak egy 's' betűt, az elődöt meg kifuttatják. Láttunk már ilyet a történelemben. Viszont jófejségből a korábbi vásárlók számára is elérhetővé teszik az újdonságokat. Azért ez nem kis dolog manapság!
Arról nem is beszélve, hogy egy új típusnak könnyebb jó sajtót csinálni, mint egy firmware frissítésnek, legyen az bármilyen komoly is.
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Napelem
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Milyen notebookot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jackson elektromos gitár
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 

szintén egy nap kellett a feltöltés és a megerősítés között, most itt tartok éppen.

Nekem tegnap érkezett meg az X30-as.(X10-hez mérve, ez egy tank!)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nesze neked vízkereszt! 

. Nem is igazán értem vakuknál mi a fenéért nem 18650et/26650et használunk évek óta...

). Utánaolvasni?
.

hemaka