Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    válasz Beni2360 #8493 üzenetére

    Szia!

    Én nem bohóckodnék az étkezési búzadarával, nincs benne túl sok rost, lásd itt: [link]
    Én pl zabpelyhet kezdtem reggelire enni (bolti fél kg csomagokban veszem, pl ezt, de szinte mindegyik nagyobb helyen kapni valamilyen nem márkásat 400 huf alatt, Lidl, Spar, stb), ez az előző táblázat alapján kb 2,5x rostartalmú a búzadarához képest egységnyi tömegre vetítve.

    Édesen eszem, kis sima kakaóport némi édesítőszerrel (rákaptam a szukralózra, kakaó meg örök favorit nálam) felöntök forró vízzel (kb amennyit szeretnék enni), beleszórom a zabot (nekem jobban beváltak az apróbb szeműek, vagy amiben törmelék is van), dobok rá magokat, aszalványt vagy gyülöcsöt, aztán kb 10 perc múlva jóízűen megeszem.
    De szokták tejjel vagy növényi tejjel felönteni (a lényeg, hogy meleg legyen, úgy könnyen és gyorsan beszívja a zab).
    Azt neked kell kitapasztalni, mennyi zab és folyadék, mert mindenki más állagban kedveli.

    Ugyanitt én is szívesen fogadok ötleteket, hogy lehetne a zabot sósan enni, vannak bevált kombinációk?

    Ja erről jut eszembe, az édes verzióba teszek egy pici sót, mikor kihagytam, azt hittem kimaradt az édesítőszer, pedig nem, csak a só. :)

Új hozzászólás Aktív témák