- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
ph2012 #11275 üzenetére
Üdv,
Nekem is vannak ilyenek, én ezeket arra használnom, hogy kihűtsem rajtuk a süteményt, kenyeret, egyéb pékárút. Ha mindenképpen ezen szeretnél sütni, akkor ne tegyél alá semmit, pácolt be a húst tedd rá a rácsra, és így a sütőben meg tudod sütni, természetesen egy arra alkalmas edényben.
-
cucka
addikt
válasz
ph2012 #11275 üzenetére
Ez párolásra van. Az edény aljába vizet teszel, a rácsra pakolt cuccok pedig a keletkező gőzben fognak megfőni. Például párolt zöldséget lehet vele jól készíteni.
Hús sütéséhez ezt a rácsot úgy kell használni, hogy sütés előtt kiveszed az edényből és berakod a szekrénybe.
-
ph2012
senior tag
Sziasztok! Segítsetek. Vettem egy lábos aljára rakható rácsot amire a csirke combot, sült oldalast, tarját vagy krumplit raknám. Ilyen: [link] , [link] .
Kb. 3-4 cm magasban tartja a húst vagy krumplit.
Kérdésem, hogy hogyan készítsen el az ételt? Vizet, olajat, zsírt rakjak alá? Mennyi ideig süssem?
Köszi a választ! -
krizmo_
Topikgazda
Tradicionális olasz Osso bucco
Ha már szóba került a marha hoztam egy jó kis receptet, egyszerű és nagyon finom.
A Lidlben lehet kapni Osso buccot. A hús elkészítése főleg a férjem érdeme.Hozzávalók (2 főre):
- 2 db borjúcsülök
- 1 fej hagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 db szár angolzeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- húsleves alaplé(ennek hiányában jóféle leveskocka, és víz)
- fél kk rozmaring
- fél kk kakukkfű
- fél kk őrölt babérlevél
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Felhevítünk egy lábast vagy serpenyőt és öntünk bele olívaolajat. Amikor alaposan felhevült, belerakjuk a húsdarabokat és mindkét oldalukat megkérgesítjük. Ha megpirultak, a velő pedig kocsonyás lett, hozzáöntjük az összeaprított zöldségeket és a fűszereket is, olyan edénybe készítsük, amiben a szósz ellepi a húsokat. Fedő alatt ~3 órát főzzük alacsony fokozaton.Hozzávalók (2 főre):
- 200 g arborio rizs(vagy bármilyen rizotto rizs)
- póréhagyma
- vaj, parmezán, só bors ízlés szerint
Elkészítés:
Kevés olajon elkezdjük pirítani a rizst és a hagymát. Ha megpirultak a rizsszemek, felöntjük annyi alaplével, vagy fehérborral, hogy ellepje, és folyamatosan kevergetjük, ha elforr róla, ismét adunk hozzá alaplevet, és ezt addig ismételjük, amíg kellően megpuhul a rizs, közben sózzuk borsozzuk ízlés szerint. A végén kerül bele a vaj és a parmezán. -
Beni2360
félisten
válasz
Tibicsucsu #11266 üzenetére
Ha szabad, én nagyon szeretem a hurkát benne sütni savanyú káposzta ágyon. Receptet a neten találtam.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #11266 üzenetére
Szia! Kaptam egy régebbi Dr.Oetker könyvet (antikváriumos), ami csak a római tálról, annak használatáról, receptjeiről szól. Abból készítettem az alábbi receptet.
A hús nagyon jó lett, bár a karaj nekem még így is száraz picit, én bbq szósszal ettem. A körítést nem igy csinálnám (köret külön sütött krumpli volt). A tálban a hússal eggyütt készült gomba nekem nem ízlett (másnak igen), a hagymát meg kidobtam belőle. Gond volt, hogy a hagymát a gombától csak nagyjából tudtam elválasztani.
Ha legközelebb csinálom eltérek a recepttől. A hús jó így, hagymákat csak félbevágva rakom mellé (tálban alulra), a gombát beleteszem és teszek mellé még valamilyen zöldséget (répát?). A tejes felöntést meg elhagyom. Bár a hús tényleg pazar lett, szerintem a tej nélkül is az lesz, viszont a körítést jobban tudom majd hasznosítani.
Na majd alkalomadtán írok még a témában, ezt a könyvet most próbálgatom majd. Meglepett, de örültem neki, hogy még leveseket is írja, hogy lehet benne készíteni, ez is tervben van. -
Beni2360
félisten
Egy kis nasi a tárkonyos ragu leves után.
-
DrDobos
őstag
válasz
DrDobos #11253 üzenetére
No vegulis a sparban talaltam meg egy 5500-6000 kiloar körüli ribeye steaket vettem. 1,5 perc serpenyőben, aztan so bors es sutoben 5,5 perc 180 fok legkeveresen, ezt kovetoen serpenyoben fokhagymas vajfurso tovabbi 1,5 percig kb. Szerintem tokeletes medium rare lett, ugyhogy varom a kovetkezo kalandot
-
lumpy92
aktív tag
Mindig is érdekelt, hogy a római tálam mennyi vizet vesz fel beáztatáskor.
Lemértem hosszú áztatás után, majd sütőben kiszárítás után:
Vizesen: 3268 g
Szárazon: 3159 gVan mit kiengednie sütés közben!
-
DrDobos
őstag
Koszi nektek, ezeknek is utananezek
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
DrDobos #11253 üzenetére
Üdv,
A legjobb része a bélszín, érdemes érleltet venni, mert sokkal finomabb, ha van a közeledben Metro ott nézz körül szoktak lenni finomságok.
SteakShopból már sokszor vásároltunk, nem olcsó hely, de prémium minőséget kapsz, náluk lehet venni Hortobágy Angus termékeket is, amik meglepően jók. Ill. a srácok nagyon kedvesek, segítenek abban, hogy hogyan készítsd el a megvásárolt húst.
Valamint, ahogy Ance is írta a Lidben is lehet kapni, szintén prémium marhát, amik gyönyörűek és ízletesek. -
DrDobos
őstag
Koszi nektek
-
válasz
DrDobos #11253 üzenetére
Alapvetően én is Essejó ajánlatát mondanám. Ha ennél kisebb mennyiség kell, akkor a Lidl húspultban keresd a ribeye szeleteket. Meg kell nézni, válassz minél vastagabbat minél márványozottabbat. A minőségük eléggé jó.
Intersparokban már van érlelt marha hűtő, azok is nagyon jók, de az áruk húzós. -
DrDobos
őstag
Sziasztok! Szeretnek otthon serpenyoben kis finom medium steaket sutni, egy alkalommal keszitettem ezer eve. Marha melyik reszet vegyem, illetve van jo lelohelyetek?
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956 #11250 üzenetére
Anno a '70-es évek végén dolgoztam extrudáló gépen a Duna csokigyárban, de tejporból sosem extrudáltunk semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Ülőgarnitúra 3-2
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest