Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pardise
senior tag
Akkuhoz nyúlni nem szeretnék, mert új és garanciális az autó. Ctek csepptöltőt néztem, de van 20-50- ezer forintig. Csak nem lesz tán semminek baja pár hetes állástól. Most jelenleg 2-3 hete áll a kocsi. A napokban kimegyek vele ha jó idő lesz és ezt megismétlem hetente vagy kéthetente és szerintem le is van tudva minden.
-
kcsa
veterán
válasz
Pardise #6142 üzenetére
A kerék forgatása nem rossz gondolat, de nem kell túlaggódni sem - zárt, napfénytől védett, száraz helyen sok baja nem lehet az autónak.
Akkut még beviheted a lakásba, normál hőmérsékleten nem fog teljesen lemerülni két - három hónap alatt az önkisülés miatt sem. De egy jó minőségű vezérelt töltő hasznos, ez tény. Ctek (drága de jó) vagy olcsó alternatíva szokott lenni még az aldi/lidl sajátmárkás töltője.
-
zack
nagyúr
válasz
Pardise #6132 üzenetére
Attól, hogy nincs téligumi, még kiviheted száraz időben 1x-1x.
Ha nem jársz vele, elég sok mindenre oda kell figyelni. Hetente célszerű az autó kerekeit forgatni, hogy a gumi ne deformálódjon. 3-3.5 bar nyomáson tartanám, de a legjobb, ha le tudodnád venni a kerekeket, és oldalukra fektetni. 1-2 hetente pedig az aksit csepptöltésre rakni. Gumiápolóval mindenképpen lekezelném az oldalát.
Ha van emelőd, a kerekek is maradhatnak, és a lengéscsillapítókknak is jobb lesz. -
TayRol
nagyúr
Lecserelném a gyári 6 lemezes MP3-as rádiót valami USB-s két dines fejegysegre. Maradjon meg a kihangositas, a convers-en a telefonkönyv, es a kormány távvezérlés. Nem kell navi, de tolatokamerat lehet, hogy kötnék rá. Merre érdemes keresgélnem? Milyen összegekkel számoljak? Valakinek van ilyennel tapasztalata?
-
Dorien
veterán
Tudom, hogy a fényezés drága, majd körbenézek. Sima fehér Mk1 facelift, sok ilyen szaladgál az utakon, szóval reménykedem... Amúgy én már úgy vettem az autót 2 éve, hogy cserélt volt a lökőse, lehetett látni az árnyalateltérést, meg a nepper is mondta. A hűtő is kicsit ferdén áll, de szerencsére semmi nem folyik. Most elugrottunk Bicskére boltba, 10+10km alatt semmi rendellenesség nem volt érezhető a kocsiban.
Pardise: Heti 1 alapjáratig melegítés szerintem teljesen OK.
-
Pardise
senior tag
Hali!
Tavaszig nem fogom használni a kocsim, nem vettem géli gumikat. Télen a régi kocsit fogom használni. Kérdésem lenne, hogy tavaszig hogyan érdemes tárolni a kocsit? Jó így, ahogy van a garázsban és kész? Néha, hetente egyszer beindítom, megvárom, míg beáll az alapjárat, járatom kocsit és leállítom, meg addig szellőzik a garázs is. Ennyi elég, vagy mit javasoltok?
-
Dorien
veterán
Tegnap sikerült elütni egy vaddisznót Herceghalom közelében. Lökhárító cserés, a rendszám talán javítható, más talán nem sérült... Hűtővíz nem folyik, autó pöccre indul és beáll középre a vízhőfokmérő. Focus Mk1
-
Pardise
senior tag
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársamnak és köszönet a rengeteg segítségért!
-
patomi
őstag
válasz
Dj Sügi #6115 üzenetére
2006 c-max-nál nem működik, de rákeresve a fordfocus.hu-n többen írják, hogy nem működik a trükk és szervizben tudják csak bekapcsolni..Volt olyan akinek tönkre ment a zár a művelet alatt.
MK1 ablak felhúzás csak 4 elektromosnál megy, akkor is csak olyannál amin a 4 ablak egy gombnyomásra végállástól végállásig megy(pl amcsi focusban nincs ilyen)
-
Dj Sügi
őstag
válasz
bull84ghia #6123 üzenetére
-
Dj Sügi
őstag
válasz
DeFranco #6118 üzenetére
Persze, nem is azért írtam. Csak érdeklődtem mire jó, mert én nem alkalmazom (még). De van akit az övfigyelmeztető sípolása is idegesít és kikapcsolja, -valószínű nem véletlenül- pedig sztem az egy hasznos funkció.
A sok ostoba jószág és önkéntes rendőr miatt az utakon egy gallytörő rács nekem hasznosabb lenne vagy egy tank inkább. -
DeFranco
nagyúr
válasz
bull84ghia #6120 üzenetére
belso zarasra ott a gyerekzar. a gyerel helye a gyerekules miatt ugy is fix es nem is ultetsz oda mast pont ezert.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Real_Necro #6119 üzenetére
Hiába zár le, belülről nyitható olyankor is. Ez nem olyan mint a dupla zárás.
Szerintem semmi hátránya nincs ennek a funkciónak. Belülről továbbra is úgy nyitod, csak kívülről nem. -
Real_Necro
veterán
válasz
Sub-ZeRo #6107 üzenetére
No kézifék meg sebesség az nem úgy volt. Holnap kipróbálom,
ma már alszik a gyerek és nem akarok zajongani a garázsban.lusta vagyok felkelni, most végeztünk a karácsonyi ajándékok csomagolásával, elfáradt a kezem a ragasztószalag vágásában.Dj Sügi:
Egyrészt gyerkőc miatt jobban szeretem zárni, másrészt közlekedtem már Bp olyan részén, ahol jobban szeretem zárva tudni az ajtókat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dj Sügi #6117 üzenetére
nem kell hogy elkezdjék rángatni a kilincset, elég ha bármiért kellemetlenül vagy veszélyben érzed magad, már nagyon jó érzés, hogy ott van az ajtó bezárva. ilyen pedig volt már többször.
nem erőszak, el lehet dönteni, hogy kinek melyik megoldás tetszik, én szeretem és örülök hogy van ilyen.
szerk: nem mellesleg ott ül a gyerekem a hátsó ülésen.
-
Dj Sügi
őstag
válasz
bull84ghia #6113 üzenetére
Nem is igazán értem mire lenne jó, hogy a kocsi rám zárja az ajtókat minden egyes elindulásnál. Több a hátránya ennek a featurenek, mint az előnye sztem.
Max ha valami nagyon veszélyes környéken kocsikázol és meg kell állni, de akkor meg simán beverhetik az ablakot.Minden esetre egy kis videos segítség pár modellhez (régebbikhez és újabbakhoz is, hátha valakinek segít): Mondeo MK3
Focus MK1
Focus MK2
Focus MK3Ablakoshoz: Focus MK1
Mondeo MK3
Galaxy -
bull84ghia
őstag
válasz
Dj Sügi #6111 üzenetére
Mk1 focaban facelift előtt nem volt gem modul. Facelift után viszont igen, ami megegyezett az mk3-as mondeo moduljával. Sőt a hasonló évjáratú tranzitban is az volt. Hiába más model, azonos évjáraton belül nem sokat különbség van ilyen téren. Végül is csak egyszer megtervezik a komfort rendszert akkor az többször fel tudják használni több típusban(persze apróbb módosítások biztos vannak). Az enyémben pl mk3 mondeo modul került amikor raktuk bele a 4 villany ablakot.
Más: nálam is csak manuálisan lehet behajtani a tükröket(C-max 2009 titanium) -
Dj Sügi
őstag
Elég nagy itt a kavar.
Szinte mindenki mást szeretne megoldani, ráadásul autoinfo kevés van, hogy mihez kellene.
Nem vagyok szakértő, de egy MK1-es focusba nem hiszem, hogy egy ugyan olyan GEM(komfort elektronikus modul) van, mint egy MK4 mondiba vagy akár egy MK2 focusban
-
_ATi_1
senior tag
válasz
Real_Necro #6102 üzenetére
Üdv!
A tükrök behajtását be kell állítani külön? Nekem nem hajtja be a tükröket záráskor, csak ha kézzel megnyomom az ajtón lévő "tükörbehajtó" gombot.
Az ablakokat felhúzza, ha hosszan nyomom a távirányítót. ('08 Focus) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro #6102 üzenetére
A kezelési utasítás mit mond erről?
-
Real_Necro
veterán
válasz
bull84ghia #6101 üzenetére
A gyújtás levétele utáni első zárásnál villogtatja az elakadásjelzőt meg behajtja a tükröket.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Real_Necro #6099 üzenetére
Úgy tudom ugyan az a komfort modul van bennük. Ugyan úgy próbáld aktiválni mint a fokán. Nálam C-maxon működik a zárás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring Nightreign teszt
- Autós topik
- Sorozatok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest