Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Sügi
őstag
Sziasztok!
Hasonlót tapasztalt már valaki Fordnál: Az elektromos ablakemelő kapcsolóiban a ledek folyamatosan villognak, amikor nincs a gyújtás ráadva az autóra, ha lenyomva tartom bármelyik kapcsolót akkor megszűnik a villogás, de a kapcsoló felengedés után rögtön újrakezdi. Ha rá van adva a gyújtás az autóra, akkor pedig folyamatosan világítanak a kapcsolók, pedig ezt csak akkor kellene csinálniuk, amikor a műszerfal világítása is be van kapcsolva. Az ablakokat rendesen működtetik a kapcsolók, fel és le is lehet húzni teljesen őket.
Köszi!
🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
Tudna valaki mondani egy jó bontót pesten, ahol MK6 facelift Fiesta-hoz találok sárfogó műanyagokat ("gumit")?
3 autóalkatrész boltot kérdeztem és nincs utángyártott, csak gyári Ford 10K+-ért 1 pár.
Nem tudom ezek miért olyan extra elemek ehhez az autóhoz, hogy nincs utángyártott noname olcsóbbért belőle.🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
válasz Dj Sügi #1842 üzenetére
Hihetetlen mennyire nem lehet találni ilyen sárfogó gumit ezekhez a kocsikhoz. Ford szerviztől megkérdezve az eredeti gyári új 13,7K/pár, meg Cromaxban van még 10,2K/pár és ennyi, máshol sehol nem lehet találni.
Bontottat kellene találnom valahol pesten jó áron, de nem tudom hol lehetne találni ilyen nagyobb Ford bontót!?🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
Jah, sajnálok 4db műanyagra a legolcsóbb 20K-t. És igen, kevés helyen kapni, mivel minden más műanyag alkatrészből, -ami nem csesződhet el semmi hamarabb, mint a gyárin- van 3-4 utángyártott az eredetivel megegyező csak sokkal olcsóbb.
radi8tor1 és patomi köszi. Próbáltam már keresni ebay-en is, de gyári vagy utángyártott kellene mindenképpen, mert az univerzálisakat nem lehet felszerelni. A hátsó lökös íves és csavarral nem tudom megfogatni szépen, csak ezzel a klipszes módszerrel...
-
Dj Sügi
őstag
Van itt olyan, akinek van kedvezménye a Cromax-ba?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
Ha valaki gyári sárfogó műanyagot(gumit) keres Fiestához, annak jelezném, hogy rengeteg utánakérdezés és telefon után a bontókkal nem érdemes foglalkozni(senkinek sem volt, csak 1 helyen, de az szét volt már karcolva meg az összes felfogatása hiányzott), a cromaxban pedig 3500-4000Ft olcsóbban adták az eredeti Ford gyárit, mint a Ford szervizben. De legalább ott 2 megkérdezett helyen is egységes árat mondtak rá.
-
Dj Sügi
őstag
Fiesta-ban ha van ABS, akkor van ASR is benne?
-
-
Dj Sügi
őstag
válasz tomiii. #2155 üzenetére
Ezt jó hogy linkelted, köszi, holnap megnézem én is ezt a lehetőséget. Nem tudom mennyire kell kopottnak lenni az emblémának.? Az enyém elégé meg van kopva mind2ő.
Amúgy a múltkori témához csak annyit, hogy nem is olyan gyenge sztem a Fiesta, ha azt nézzük hogy sokkal nagyobb bódés autókat is szereltek 1.3-1.4-es motorral pl: focus. És a kategóriájában is szinte csak gyengébbek vannak pl: polo, fabia, ibiza, corsa, sokkal viccesebb a LE arányuk.
-
Dj Sügi
őstag
válasz Dj Sügi #2162 üzenetére
Mára kaptam időpontot a helyi Ford-hoz. Rendesek voltak kicserélték mind2 emblémát, és átnézték a kocsit is!
Igaz kicsit sokáig tartott, de megérte várni rá, ismét javult a kinézete a szekérnek!Még kellene valahol keresnem 4db használt Ford gyári alufelnit jó áron a nyári guminak, de horror áron mérik őket az utángyártottakhoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
Letudná nekem valaki írni egy listában, hogy használtautó vásárláskor mit érdemes rögtön cserélni!? Gondolok itt olajszűrű, olajcsere, levegőszűrő, pollenszűrő, bordás szíj, lapos szíj stb...???
Fiesta-hoz mik ezekből az ajánlott márkák, az Unixban kaphatóak közül? Pl: olajból melyiket érdemes választani, mennyi kell bele?
Köszi!
-
Dj Sügi
őstag
-
-
Dj Sügi
őstag
-
-
Dj Sügi
őstag
Tudtok olyan hazai, külföldi oldalakat, ahonnan lehet Ford Fiestához bontott alkatrészeket szerezni?
Köszi!
-
Dj Sügi
őstag
Motorolajat hol szoktatok vásárolni jó áron?
5w30 és 5w40 között különbség az árán kívül? (5w30-at ír a kézikönyv, de az egyik oldalon utána olvasva meg azt írják, hogy azok csak a nagyon régi motorokhoz jók)
Castrolból melyik fajta Magnatec, Edge, GTX? 5w30 4l-es kiszerelésnek mi a reális ára?Vagy etethetem Ford Formula 5w30-al is, mert azok tulajdonképpen Castrol olajok olcsóbban, átcímkézve?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
válasz SzlobiG #3096 üzenetére
Google első két találata volt, mikor elkezdtem az egész után keresni:
[link]
"Mivel itthon nem ritka a nyáron 30 Celsius fok feletti hőmérséklet, érdemes tág viszkozitású (például 5W-40) olajakat használni." "a hazai viszonyokhoz és egy új, vagy keveset futott motorhoz leginkább passzoló 5W-40-es."
[link]
"A mai autók túlnyomó többségébe 40-es fokozatú olaj való. A 30-as fokozatú-kisebb viszkozitású- olajat csak azokba az autókba szabad beletenne, amelyek gépkönyve megengedi azt. Más járművekben használva elégtelen lesz a kenés és hanmarabb tönkre megy a motor." "Manapság a leggyakrabban használt olajok az 5w-40 és a 10w-40 ill. a finom illesztésekkel és kis tűrésekkel gyártott motorokba az 5w-30 as olajakat írják elő."De lehet félreértelmeztem ezeket a leírásokat.
Az általad linkelt olaj(4l) pedig 600Ft-al drágább az általam talált legolcsóbb Ford Formula F olajjal(5l), vagyis akkor inkább azt?
Olajszűrőből milyen márkát ajánlotok?
Szerk.: "Na, közben valami olyasmit találtam a világhálón, hogy a Formula E-t felváltja a Formula F. Csak azt nem találtam meg, hogy van-e különbség közötte. Ha az E félszintetikus, akkor ez a különbség, mert ez szintetikus." A könyvben tuti Formula E van, nem írtam el.
[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
Végül is ez lett az ajánlásotok alapján: [link] Eredetileg is Castrol-t akartam igazából... Remélem elég lesz a 4 lityó bele.
-
Dj Sügi
őstag
Nem ide tartozik, de erről vélemény: [link]?
Lehet hülyeség, de pont ezeken gondolkoztam el én is, mint a kérdés írója. Ha már több ideje áll az autó, nincs az összes olaj és szennyeződés összegyűlve a teknőbe, nem folyik le onnan egyszerűbben, mintha végigkenjük vele az egész motort és onnan kell kifolynia? Sokkal több idő alatt távozik az egész motorból minden helyről a használt olaj, mintha már össze van gyűlve a teknőben, nem?
Ezenkívül miért jobb forró alkatrészek között matatni, miért jó a forró olajjal szórakozni, mint a hideggel?
Ami viszont tényleg előny, hogy a meleg olaj könnyebben folyik.Jah és a legtöbb csere helyen és leírásban max 10-15 percet várnak, hogy kifolyjon az összes használt olaj és már öntik is bele az újat.
Lehet forró motorba új hideg olajat önteni, nem jobb ha együtt érik el az üzemi hőfokot?Szóval hideg vagy üzem meleg motornál érdemes elvégezni az olajcserét sztetek?
-
Dj Sügi
őstag
válasz SzlobiG #3158 üzenetére
Nem lihegem túl, csak szeretném a legjobban megcsinálni, és érdekelne, hogy melyik a jobb megoldás...
Elhiszem, hogy egy szerviz nem fog több órát meg fél napot várni arra, hogy kitudjon cserélni egy olajat és esetleg azért terjedt el az a baromság, hogy a forró motoron a legfaszább olajat cserélni.🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
válasz Ace Ventura #3455 üzenetére
A hirdetés szövege tetszetős és hihető is, nem sablon kereskedő és eladó szöveg. Magánszemélyé, ez nálam jó pont lenne, telefonos beszélgetés után sok minden kideríthető.
A képek alapján nem tűnik lelakottnak, de persze körbe kell nézni élőben, mint mindent. + A hirdetésben leírt meglévő szervizkönyv és km állás lekérdezés is érdekes lehet.A korábban linkelt gyöngyösi autókereskedéstől sokkal hihetőbb.
Merre található a kocsi?
+1 az mk2 facelift focus mellett, csak azt nem kapsz ennyi km-rel, ennyiért.
(Nálam a fusion a fiesta tatter/nyugger változata)[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
válasz Pardise #3481 üzenetére
Én biztos nem piszkálnám, főleg még garis, bejáratós. Inkább vigyázz rá és becsüld meg, tankolj bele sok nyálat és élvezd a levezetett km-eket.
Amúgy is ha szívóbenzin, akkor nem sokat érsz ezekkel a cuccokkal, max elkúrod a gyári értékeket. Motorteret "feldobni" vele, minek, kinek?Vegyél egy ladát és tegyél rá egy jó kis kályhacsövet.
-
Dj Sügi
őstag
P21W izzóból tényleg van átlátszó, de narancssárga színben égő hagyományos(nem ledes)? Philips vs Osram?
PY21W-ben mit jelent az Y? Yellow vagy más? Különbözik valamiben a P21W-től?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
A bekeretezett részekről megtudja valaki mondani mire szolgálnak? És hogy melyik autó kapcsolója? Köszi!
Szerk.: Hol található a parkoló lámpa?
[ Szerkesztve ]
-
Dj Sügi
őstag
Véleményt kérnék: Fekete karbon fóliázás kis felületen, kinél mennyire számít gagyinak, mennyire lehet egyáltalán tartós külső elemen?
Ezt a műanyag ajtó rányitásgátlót részt gondoltam: [kép]Nem tetszik az oldalán ez a szürkés (ABS?) műanyag, ha fekete lenne jobban mutatna sztem.
Színre fényeztetni felesleges, mert errefelé jó ha a fél kocsi oldalát nem viszik le a tacskó parkolóban parkolás közben a versenyzők, nemhogy arra figyeljenek, hogy az ajtót ne vágják neki a másik kocsijának. (Hiába szoktam megállni az ajtótól szinte a legtávolabb.)
Ez meg védene valamit a kisebb karcoktól is, ha meg lemázolják róla gyorsan cserélhető, és akkor sem egy több k-s fényezett elemet kell újra csináltatni/javíttatni.Bármi más 5let is szívesen fogadok!
-
Dj Sügi
őstag
válasz Real_Necro #5356 üzenetére
Gyors volt.
Errefelé az elsőbbségadást sem ismerik. A tükrök használatáról nem is beszélve, mintha nem is lenne az autón...🚗 FORD - First On Race Day 🚗
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Microsoft Excel topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)